CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się smaruje zwykłym jakimś dużym niemieckim balsamem ale to i tak jak mi się przypomni 🙃 w tamtej ciąży też smarowałam się jak mi się przypomniało i mam dosłownie kilka rozstępów ale nie takich pręgów tylko takie cieniutkie maleństwa że właściwie to ja je tylko widzę ale widzę 😛😛
Dużo jest w genach, moja mama nie ma ani jednego i nigdy nie miala a ja już od nastolatki zaczynałam mieć na biodrach pupie itd i wiem ze geny mam po stronie rodziny ojca a nie mamy.
Całą noc mnie bolała głowa, nadal boli, chyba dzis się przełamie i wezmę paracetamol bo nie będę się męczyć cały dzień 😟😟
Nos zatkany, chyba oszaleję.
Dziś spędzam dzień w łóżku. Obiad mąż ma z wczoraj a ja dziś leżę 🥺SZKODNIK lubi tę wiadomość
-
Ja mam z czasów nastoletnich rozstępy na pośladkach. W ciąży raczej już mi nie przybyło z pierwszą córką miałam jakąś taką fajną oliwkę do smarowania typowo na rozstępy, ale już potem nie mogłam jej nigdzie dostać, więc w kolejne i teraz już zwyczajnym balsamem się smaruje takim do ciała
Jeśli ktoś ma dziś wizytę, to powodzenia! Ja będę jutro dzwonić się umawiać do swojego lekarza -
SZKODNIK wrote:Pozdrawiam Ania . W temacie zdrobnień itp. nie nawidze jak ktoś mówi do mnie Anka 🙈
magdalena321 wrote:Całą noc mnie bolała głowa, nadal boli, chyba dzis się przełamie i wezmę paracetamol bo nie będę się męczyć cały dzień 😟😟
Nos zatkany, chyba oszaleję.
Dziś spędzam dzień w łóżku. Obiad mąż ma z wczoraj a ja dziś leżę 🥺magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Kupiłam sobie krem na rozstępy. Bo w poprzedniej ciąży zaczynały mi się robić ale smarowałam i zeszły. I się zastanawiam bo niby dopięto od 4msc? Smarujecie się już teraz?
Ja nigdy w życiu nie miałam rozstępów więc zastanawia mnie jak teraz będzie. Kupiłam krem Hagi mama i smaruje się co jakiś czas, muszę bardziej regularnie. Chyba te rozstępy są też genetyczne, np moja mama nie ma w ogóle. Ale też to tylko zmiana na skórze więc jak się pojawią to trudno, wcale nie są jakieś straszne według mnie:)amoze lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Moja waga stoi w miejscu. A co do kremów, też kupiłam i stosuje na ten moment od czasu do czasu . Pewnie jak brzuszek będzie już rósł bardziej to się bardziej przyłożę do regularności.♒👩33 l ❤♏🧑35 l
starania od 2018
2020 - poronienie zatrzymane (9 tc); 2020 - cb; 2021 - cp (jajnikowa); 2022 - cb
3xIUI - 2023 - cb
06.2024 - IVF
pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)
01.10.2024 - transfer (4.1.1.)
6 dpt cień cienia; 8 dpt beta: 93,50 (blada kreska); 10 dpt 226,00; 13 dpt 987,6; 18 dpt pęcherzyk w macicy ; 29 dpt CRL 7,2 mm i ❤; 11tc+6 CRL 52,1 mm i ❤ 171; 12tc+6 prenatalne - niskie ryzyka
-
Kkk77 wrote:Ja się dzisiaj zważyłam i to jakaś smutna masakra, wcale się nie objadam, nie jem niezdrowo, a waga mi non stop idzie w górę 🙄 zaczynałam od 70 (wzrostu mam 174) i na dziś mam +4,5, no nie wiem skąd to się bierze serio 😢
Kkk77, miałam pytać o Ciebie właśnie:), waga bierze sie z cyckow, z magazynu wody i tłuszczu, z macicy i plynu owodniowego np -
Ja nawet lubiłam być Anką ale często wiązało się to z „Anką Skakanką” - w ogóle jako dziecko byłam wysokim patykiem i wołali za mną „Anka skakanka kości i tkanka” - tak mi się przypomniało 😂
Ja już trzęsę portkami przed wizytą, a gdzie tam do 20 😭 wyniki badań dobre, bardzo mi się poprawiły Leukocyty - mam nadzieję, że te wszystkie dobre znaki dzisiaj dadzą dobrą diagnozę
Magdalena weź i nawet się nie wahaj, nie ma sensu się męczyć. Ja miałam ten jeden epizod z bólem głowy i w sumie wzięłam 2 w ciągu doby - ulga ogromna.
Luna ja od pozytywnego testu się smaruje bio oilem bo akurat byłam u mojej kosmetolog i bardzo mi go poleciła. W przypływie euforii kupiłam i codziennie się natłuszczam 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 08:46
-
Ja mam balsam na rozstępy ale w szafce. Nie jestem w stanie niczego używać bo zapachy mnie odrzucają.. a jak wiadomo kosmetyk trzymany w szafie nie dziala🤣
Dostałam wypłatę i mam bardzo duża roznice bo 12 dni l4 nie miałam kodu b.....Nie wpisała mi ta durna lekarka że szpitala. Da się to odkręcić?
To za okres 1-12.11. Także dawno.
Ja imienia Basia nie lubię. Moja byla teściowa to Barbara,mój były mnie z Barbarą zdradził. Za moim mężem jedna Barbara latała. Dajcie spokój.
Kkk77 z tą waga to tak juz bywa ,że rośnie. Zbierasz wodę w organizmie i tak dalej. Najważniejsze żeby tłuszczu nie uhodować. Będziesz się dobrze odżywiać,nie zapychać tłustym ,węglami i cukrem to to w miarę zejdzie po porodzie. Najważniejsze to się nie obtłuścić bo to najgorzej zrzucić
-
Cel95 wrote:Ja nigdy w życiu nie miałam rozstępów więc zastanawia mnie jak teraz będzie. Kupiłam krem Hagi mama i smaruje się co jakiś czas, muszę bardziej regularnie. Chyba te rozstępy są też genetyczne, np moja mama nie ma w ogóle. Ale też to tylko zmiana na skórze więc jak się pojawią to trudno, wcale nie są jakieś straszne według mnie:)
Mi poprzednio zaczynały się robić. Zaczęłam smarować i znikły. Nie jakieś straszne ale były...ja mam pharmaceris krem. Od 4msc jest niby bo wcześniej niby nie można brzucha macac:p -
Ja właśnie od dziś zaczynam sprawdzać wagę i będę sobie robić notatki i zapisywać bo chciałabym to w miarę mieć pod kontrolą. Zaraz koniec 3 miesiąca i póki co 3,5 kg na minusie. Jestem ciekawa jak będzie dalej 🫣
-
Karola3xJ:D wrote:Ja mam balsam na rozstępy ale w szafce. Nie jestem w stanie niczego używać bo zapachy mnie odrzucają.. a jak wiadomo kosmetyk trzymany w szafie nie dziala🤣
Dostałam wypłatę i mam bardzo duża roznice bo 12 dni l4 nie miałam kodu b.....Nie wpisała mi ta durna lekarka że szpitala. Da się to odkręcić?
To za okres 1-12.11. Także dawno.
Ja imienia Basia nie lubię. Moja byla teściowa to Barbara,mój były mnie z Barbarą zdradził. Za moim mężem jedna Barbara latała. Dajcie spokój.
Kkk77 z tą waga to tak juz bywa ,że rośnie. Zbierasz wodę w organizmie i tak dalej. Najważniejsze żeby tłuszczu nie uhodować. Będziesz się dobrze odżywiać,nie zapychać tłustym ,węglami i cukrem to to w miarę zejdzie po porodzie. Najważniejsze to się nie obtłuścić bo to najgorzej zrzucić
Trzymany w szafie działa tylko ciut gorzej:) I tak najważniejsze od końca 2trymestru się smarować. Ja ma od początku +1.5kg. Tak jakby mi woda nie zeszła. Bo po okresie zawsze miałem te 1.5 na minus a teraz zostało. Ja się nie przejmuje. Wagę zawsze można zrzucić. Zwłaszcza przy kp schodzi...
No i mąż mówi że cycki mam baaardzo ciężkie to też może być powodem, haha:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 08:53
-
A ja jeszcze taki temat bo oczywiście analizowałam sobie wczorajsze prenatalne i zerkłam na BPD (czytałam że to od ciemnienia do ciemienia) ale u mnie jest tak jak na zdjęciu:
https://zapodaj.net/plik-YvKG2ozrvn
No i znów zaczęłam myśleć czemu nie mieści się w tych widełkach i o co chodzi. Ale lekarz nic nie mówił żeby było coś nie tak. Mówił że wszystko wygląda na prawdę dobrze, a no i też wiem biorę pod uwagę że to może być +/- bo to tylko USG więc w rzeczywistości może być inaczej i jest ta granica błędu w pomiarach tak samo jak przy wadze dziecka pod koniec ciąży a urodzeniowej 🙃 -
Dla mnie wyglada jakby coś było nie tak z wprowadzoną wartością. Może mu się coś jebło,coś źle wpisał
Dzisiaj internety skierowały mnie w tematy ryzyka powstania alergii pokarmowej poprzez używanie kosmetyków posiadających w składzie np olej kokosowy,owies,olej migdałowy.
Niby są badania które udowodniły że stosowanie składników pokarmowych w kosmetykach powoduje wzrost ryzyka alergii na te pokarmy. Oczywiście mowa o noworodkach. Już mi mózg parujeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 09:06
-
Właśnie też byłam ciekawa i wpisałam teraz sobie normy tak jakby w tym skończonym 13tc to pokazuje mi 2,4 mm więc nie wiele bo milimetr różnicy na to wychodzi a na zdjęciu usg jest 2,32 mm na pomiarze. No ale mówił że jest ok gdyby coś było nie tak to myślę że by mi powiedział
-
Magda u mnie jest też ten wymiar na usg jako poniżej normy i obwód główki dziecko też miało małe, na samym dole tej siatki. Lekarz tego nie skomentował, a ja mam luz. Moje dzieci ogólnie zawsze się rodziły z małymi głowami, bo jestem drobna i niby jak bym miała urodzić dziecko z wielką głową. Z ciekawości przez Twój post wyjęłam segregator z poprzedniej ciąży, bo mam na miejscu i też ten wymiar miałam w usg pierwszym na samym dole tej siatki. Bez stresu
magdalena321 lubi tę wiadomość