X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka powodzenia na wizycie.

Pozdrawiam Ania :). W temacie zdrobnień itp. nie nawidze jak ktoś mówi do mnie Anka 🙈

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie krem na rozstępy. Bo w poprzedniej ciąży zaczynały mi się robić ale smarowałam i zeszły. I się zastanawiam bo niby dopięto od 4msc? Smarujecie się już teraz?

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruję się najzwyklejszą Isana z rossmanna cały rok, niezależnie od ciąży.

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruje zwykłym jakimś dużym niemieckim balsamem ale to i tak jak mi się przypomni 🙃 w tamtej ciąży też smarowałam się jak mi się przypomniało i mam dosłownie kilka rozstępów ale nie takich pręgów tylko takie cieniutkie maleństwa że właściwie to ja je tylko widzę ale widzę 😛😛
    Dużo jest w genach, moja mama nie ma ani jednego i nigdy nie miala a ja już od nastolatki zaczynałam mieć na biodrach pupie itd i wiem ze geny mam po stronie rodziny ojca a nie mamy.

Całą noc mnie bolała głowa, nadal boli, chyba dzis się przełamie i wezmę paracetamol bo nie będę się męczyć cały dzień 😟😟
    Nos zatkany, chyba oszaleję.
    Dziś spędzam dzień w łóżku. Obiad mąż ma z wczoraj a ja dziś leżę 🥺

SZKODNIK lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z czasów nastoletnich rozstępy na pośladkach. W ciąży raczej już mi nie przybyło :) z pierwszą córką miałam jakąś taką fajną oliwkę do smarowania typowo na rozstępy, ale już potem nie mogłam jej nigdzie dostać, więc w kolejne i teraz już zwyczajnym balsamem się smaruje takim do ciała

Jeśli ktoś ma dziś wizytę, to powodzenia! Ja będę jutro dzwonić się umawiać do swojego lekarza

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Pozdrawiam Ania :). W temacie zdrobnień itp. nie nawidze jak ktoś mówi do mnie Anka 🙈
    Moja mama też Ania i też nienawidzi Anki :D mi wybrali takie imię, ze nie da się tak zgrubić, samo w sobie brzmi tak twardo.
    magdalena321 wrote:
    Całą noc mnie bolała głowa, nadal boli, chyba dzis się przełamie i wezmę paracetamol bo nie będę się męczyć cały dzień 😟😟
    Nos zatkany, chyba oszaleję.
    Dziś spędzam dzień w łóżku. Obiad mąż ma z wczoraj a ja dziś leżę 🥺
    Odpoczywaj, zregeneruj się, a paracetamolu się nie bój.

magdalena321 lubi tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Kupiłam sobie krem na rozstępy. Bo w poprzedniej ciąży zaczynały mi się robić ale smarowałam i zeszły. I się zastanawiam bo niby dopięto od 4msc? Smarujecie się już teraz?

Ja nigdy w życiu nie miałam rozstępów więc zastanawia mnie jak teraz będzie. Kupiłam krem Hagi mama i smaruje się co jakiś czas, muszę bardziej regularnie. Chyba te rozstępy są też genetyczne, np moja mama nie ma w ogóle. Ale też to tylko zmiana na skórze więc jak się pojawią to trudno, wcale nie są jakieś straszne według mnie:)

amoze lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj zważyłam i to jakaś smutna masakra, wcale się nie objadam, nie jem niezdrowo, a waga mi non stop idzie w górę 🙄 zaczynałam od 70 (wzrostu mam 174) i na dziś mam +4,5, no nie wiem skąd to się bierze serio 😢

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga stoi w miejscu. A co do kremów, też kupiłam i stosuje na ten moment od czasu do czasu :). Pewnie jak brzuszek będzie już rósł bardziej to się bardziej przyłożę do regularności.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do stanu skóry to ja w tej ciąży mam pierwszy raz jakieś dziwne przebarwienia na twarzy. Nie wypryski, ale plamki 🤷🏼‍♀️

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ja się dzisiaj zważyłam i to jakaś smutna masakra, wcale się nie objadam, nie jem niezdrowo, a waga mi non stop idzie w górę 🙄 zaczynałam od 70 (wzrostu mam 174) i na dziś mam +4,5, no nie wiem skąd to się bierze serio 😢

Kkk77, miałam pytać o Ciebie właśnie:), waga bierze sie z cyckow, z magazynu wody i tłuszczu, z macicy i plynu owodniowego ;) np :)

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet lubiłam być Anką ale często wiązało się to z „Anką Skakanką” - w ogóle jako dziecko byłam wysokim patykiem i wołali za mną „Anka skakanka kości i tkanka” - tak mi się przypomniało 😂

Ja już trzęsę portkami przed wizytą, a gdzie tam do 20 😭 wyniki badań dobre, bardzo mi się poprawiły Leukocyty - mam nadzieję, że te wszystkie dobre znaki dzisiaj dadzą dobrą diagnozę

Magdalena weź i nawet się nie wahaj, nie ma sensu się męczyć. Ja miałam ten jeden epizod z bólem głowy i w sumie wzięłam 2 w ciągu doby - ulga ogromna.

Luna ja od pozytywnego testu się smaruje bio oilem bo akurat byłam u mojej kosmetolog i bardzo mi go poleciła. W przypływie euforii kupiłam i codziennie się natłuszczam 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 08:46

💔 Marcysia 21t 👼
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam balsam na rozstępy ale w szafce. Nie jestem w stanie niczego używać bo zapachy mnie odrzucają.. a jak wiadomo kosmetyk trzymany w szafie nie dziala🤣

Dostałam wypłatę i mam bardzo duża roznice bo 12 dni l4 nie miałam kodu b.....Nie wpisała mi ta durna lekarka że szpitala. Da się to odkręcić?
    To za okres 1-12.11. Także dawno.

Ja imienia Basia nie lubię. Moja byla teściowa to Barbara,mój były mnie z Barbarą zdradził. Za moim mężem jedna Barbara latała. Dajcie spokój.

Kkk77 z tą waga to tak juz bywa ,że rośnie. Zbierasz wodę w organizmie i tak dalej. Najważniejsze żeby tłuszczu nie uhodować. Będziesz się dobrze odżywiać,nie zapychać tłustym ,węglami i cukrem to to w miarę zejdzie po porodzie. Najważniejsze to się nie obtłuścić bo to najgorzej zrzucić

event.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja nigdy w życiu nie miałam rozstępów więc zastanawia mnie jak teraz będzie. Kupiłam krem Hagi mama i smaruje się co jakiś czas, muszę bardziej regularnie. Chyba te rozstępy są też genetyczne, np moja mama nie ma w ogóle. Ale też to tylko zmiana na skórze więc jak się pojawią to trudno, wcale nie są jakieś straszne według mnie:)

Mi poprzednio zaczynały się robić. Zaczęłam smarować i znikły. Nie jakieś straszne ale były...ja mam pharmaceris krem. Od 4msc jest niby bo wcześniej niby nie można brzucha macac:p

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie od dziś zaczynam sprawdzać wagę i będę sobie robić notatki i zapisywać bo chciałabym to w miarę mieć pod kontrolą. Zaraz koniec 3 miesiąca i póki co 3,5 kg na minusie. Jestem ciekawa jak będzie dalej 🫣

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja mam balsam na rozstępy ale w szafce. Nie jestem w stanie niczego używać bo zapachy mnie odrzucają.. a jak wiadomo kosmetyk trzymany w szafie nie dziala🤣

Dostałam wypłatę i mam bardzo duża roznice bo 12 dni l4 nie miałam kodu b.....Nie wpisała mi ta durna lekarka że szpitala. Da się to odkręcić?
    To za okres 1-12.11. Także dawno.

Ja imienia Basia nie lubię. Moja byla teściowa to Barbara,mój były mnie z Barbarą zdradził. Za moim mężem jedna Barbara latała. Dajcie spokój.

Kkk77 z tą waga to tak juz bywa ,że rośnie. Zbierasz wodę w organizmie i tak dalej. Najważniejsze żeby tłuszczu nie uhodować. Będziesz się dobrze odżywiać,nie zapychać tłustym ,węglami i cukrem to to w miarę zejdzie po porodzie. Najważniejsze to się nie obtłuścić bo to najgorzej zrzucić

Trzymany w szafie działa tylko ciut gorzej:) I tak najważniejsze od końca 2trymestru się smarować. Ja ma od początku +1.5kg. Tak jakby mi woda nie zeszła. Bo po okresie zawsze miałem te 1.5 na minus a teraz zostało. Ja się nie przejmuje. Wagę zawsze można zrzucić. Zwłaszcza przy kp schodzi...

No i mąż mówi że cycki mam baaardzo ciężkie to też może być powodem, haha:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 08:53

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze taki temat bo oczywiście analizowałam sobie wczorajsze prenatalne i zerkłam na BPD (czytałam że to od ciemnienia do ciemienia) ale u mnie jest tak jak na zdjęciu:

https://zapodaj.net/plik-YvKG2ozrvn

No i znów zaczęłam myśleć czemu nie mieści się w tych widełkach i o co chodzi. Ale lekarz nic nie mówił żeby było coś nie tak. Mówił że wszystko wygląda na prawdę dobrze, a no i też wiem biorę pod uwagę że to może być +/- bo to tylko USG więc w rzeczywistości może być inaczej i jest ta granica błędu w pomiarach tak samo jak przy wadze dziecka pod koniec ciąży a urodzeniowej 🙃

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wyglada jakby coś było nie tak z wprowadzoną wartością. Może mu się coś jebło,coś źle wpisał

Dzisiaj internety skierowały mnie w tematy ryzyka powstania alergii pokarmowej poprzez używanie kosmetyków posiadających w składzie np olej kokosowy,owies,olej migdałowy.
    Niby są badania które udowodniły że stosowanie składników pokarmowych w kosmetykach powoduje wzrost ryzyka alergii na te pokarmy. Oczywiście mowa o noworodkach. Już mi mózg paruje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 09:06

event.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też byłam ciekawa i wpisałam teraz sobie normy tak jakby w tym skończonym 13tc to pokazuje mi 2,4 mm więc nie wiele bo milimetr różnicy na to wychodzi a na zdjęciu usg jest 2,32 mm na pomiarze. No ale mówił że jest ok gdyby coś było nie tak to myślę że by mi powiedział

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda u mnie jest też ten wymiar na usg jako poniżej normy i obwód główki dziecko też miało małe, na samym dole tej siatki. Lekarz tego nie skomentował, a ja mam luz. Moje dzieci ogólnie zawsze się rodziły z małymi głowami, bo jestem drobna i niby jak bym miała urodzić dziecko z wielką głową. Z ciekawości przez Twój post wyjęłam segregator z poprzedniej ciąży, bo mam na miejscu i też ten wymiar miałam w usg pierwszym na samym dole tej siatki. Bez stresu

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ