CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Zawsze się mówiło że wszyscy na początku jesteśmy dziewczynkami z tego co kojarzę.
To chodzi o położenie wyrostka.
Ja od rana z bólem głowy ale to chyba wina zęba..Jeszcze dentysty przyjdzie mi szukać na juz.
Jak tam.plany na święta? U wielu z Was to chyba taka impreza z niespodzianka bo będziecie mówić o ciąży?
U mnie w efekcie końcowym już wszyscy wiedzą o ciąży bo niespodzianka się nie utrzymała 🤣
Także święta już na luzie, będziemy w czwórkę w Wigilię z teściową (ja mąż moja córka i teściowa) a w dwa dni świąt będziemy jeździć trochę po rodzinie mojej bo teściowa będzie w pracy (pracuje na kuchni w restauracji i hotelu w Szczyrku). Fajnie bo przynajmniej jedne święta takie luźniejsze bez natłoku ludzi będą ☺️kasssia lubi tę wiadomość
-
Truuskaawka wrote:Wiem że tutaj do pracy już nie wrócę,bo umowę mam do końca sierpnia. Planuje popracować do połowy stycznia,tak żeby mieli czas znaleźć kogoś na moje miejsce. Teoretycznie do dzieci powinni mieć dobre podejście,ponieważ pracuje w żłobku. A w praktyce? Zobaczymy jak to wyjdzie...
Zwolnić chyba i tak nie mogą,wedlug miesiączki i ostatniego USG osiągnęłam już 12 tydzień,więc chyba zaczynam być chroniona do porodu.
Nie tak łatwo znaleźć kogoś do zlobka/przedszkola. U nas jedna pani zaszła w ciążę i po porodzie wróciła normalnie do pracy a jej synek jest w innej grupie. -
magdalena321 wrote:Dziewczyny a ważycie się na czczo? Rano?
Bo ja w sumie tak i co dzień jest ciut mniej a później na wizycie wieczorem u lekarki jest nagle 2 kg więcej 🫣😆 to jak to w końcu jest. Tak z ciekawości znów się zważyłam teraz bo zapisuję sobie od poniedziałku co tygodniowe pomiary ale dziś to tak tylko z ciekawości stanęłam i znów mniej niż w poniedziałek o 0,4 kg.
Ja nawet wagi nie mam w domu 🤣 tylko u położnej się ważę jak pyta o wagę bo nigdy nie wiem xD -
Nosa wrote:Nie wiem czy to z tych emocji wczoraj czy co, ale ciężka noc, obudziłam się dużo przed budzikiem. A może z emocji dzisiaj- powiem w końcu zespołowi swojemu o ciąży i że będę jeszcze tylko tydzień 🙂 muszę jakoś przetrwać, ale będzie mi się trudno już skupić. Na szczęście moje zastępstwo czeka w gotowości 🙂
Jakie mi się ostatnio ciągle głupoty śnią 😅
U Was jak ze snami?
Totalne idiotyzmy mi się snia dzisiaj kosmici nas próbowali zaprogramować i im się udało. Migały jakieś światła i to było programowanie. I wraz z kilkoma os z rodziny zamknęłam się w łazience i mnie nie zaprogramowali i się obudziłam zastanawiając co niby mam teraz zrobić...eeemakarena, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Nosa wrote:
Jakie mi się ostatnio ciągle głupoty śnią 😅
U Was jak ze snami?
U mnie nadal zero snów, po całym dniu śpię jak zabita. 🥲 Jedyny sen jak pamiętam z ostatniego kwartału to to że przyśniło mi się spotkanie z dziadkiem, który zmarł akurat w tym samym czasie gdy zaszłam w pierwszą ciążę.🥹 Młoda ostatnio jakoś spokojnie śpi, nie rzuca się i nie wybudza mnie w nocy, więc ja też śpię jak dziecko. *
* Also, ten, kto wymyślił powiedzenie śpię jak dziecko, najwyraźniej nie miał dzieci 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 07:42
magdalena321, Alex_92, Nosa lubią tę wiadomość
-
Ja mam dzisiaj prenatalne. Czyli widzę że nie tylko ja mam stresik dzisiaj 🫣 dobrze ze mój mnie zawiezie. Bardzo jestem ciekawa wielkości dzidziusia bo ostatnio miało prawie 4cm w 9tyg a teraz ponad 12 tydz ponoć duże jak na wiek ciazy
Cel95, Alex_92, Klaudek11, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:U mnie nadal zero snów, po całym dniu śpię jak zabita. 🥲 Jedyny sen jak pamiętam z ostatniego kwartału to to że przyśniło mi się spotkanie z dziadkiem, który zmarł akurat w tym samym czasie gdy zaszłam w pierwszą ciążę.🥹 Młoda ostatnio jakoś spokojnie śpi, nie rzuca się i nie wybudza mnie w nocy, więc ja też śpię jak dziecko. *
* Also, ten, kto wymyślił powiedzenie śpię jak dziecko, najwyraźniej nie miał dzieci 🤣
Z moją spanie razem to totalny koszmar. Kto z nią spi chodzi jak zombie. Nie wiem jak śpią ludzie z dziećmi bo u nas się nie da:) od zawsze siada przez sen, wchodzi na ciebie, kopie, zabiera kołdrę, jęczy, coś pokrzykuje, maca po twarzy... kto nie spałz z moim dzieckiem nie uwierzy ze ona sie wysypia takim spaniem :dWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 07:45
-
Luna30 wrote:Z moją spanie razem to totalny koszmar. Kto z nią spi chodzi jak zombie. Noe wiem jak śpią ludzie z dziećmi bo u nas się nie da:) od zawsze siada przez sen, wchodzi na ciebie, kopie, zabieta kołdrę, jęczy, coś pokrzykuje, maca po twarzy... kto nie spałz moim nie uwierzy ze ona sie wysypia takim spaniem :d
To moja ogólnie śpi spokojnie, tylko bardzo często dąży żeby być jak najbliżej mnie, więc w efekcie leży mąż, potem 3/4 łóżka wolnego, potem córką i ja na skraju walcząca o niespadniecie 🤣 ale od jakiegoś tygodnia śpi na środku i się tak nie przysuwa w nocy, więc nawet mam jakieś miejsce i nie budzę się połamana xD
PS powodzenia na prenatalnych!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 07:46
Gusia_, Luna30, Klaudek11 lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Zawsze się mówiło że wszyscy na początku jesteśmy dziewczynkami z tego co kojarzę.
To chodzi o położenie wyrostka.
Ja od rana z bólem głowy ale to chyba wina zęba..Jeszcze dentysty przyjdzie mi szukać na juz.
Jak tam.plany na święta? U wielu z Was to chyba taka impreza z niespodzianka bo będziecie mówić o ciąży?
Cel95, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
Hej!
Ja też mam dziś wizytę, u swojego lekarza prowadzącego. Ale myślę, że to będzie wizyta bez USG, skoro miałam prenatalne w zeszłym tygodniu Już mi przyszły ryzyka wyliczone też z pappa, jest ok. Jedno pośrednie reszta niskie, więc super!
Co do spania z dzieckiem, polecam moją młodszą córkę. Z nią mogłabym spać całe życie, bo jest zupełnie bezproblemowa. Nigdy mnie nie kopnęła, właściwie się nie wykopuje i jak się budzi to tylko pyta, czy jestem i idzie spać dalej 😅 Przeciwiwnstwo swojej starszej siostry, która raz podbiła ojcu oko w nocy kopiąc go centralnie pod okoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 07:59
Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Hej!
Ja też mam dziś wizytę, u swojego lekarza prowadzącego. Ale myślę, że to będzie wizyta bez USG, skoro miałam prenatalne w zeszłym tygodniu Już mi przyszły ryzyka wyliczone też z pappa, jest ok. Jedno pośrednie reszta niskie, więc super!
Co do spania z dzieckiem, polecam moją młodszą córkę. Z nią mogłabym spać całe życie, bo jest zupełnie bezproblemowa. Nigdy mnie nie kopnęła, właściwie się nie wykopuje i jak się budzi to tylko pyta, czy jestem i idzie spać dalej 😅 Przeciwiwnstwo swojej starszej siostry, która raz podbiła ojcu oko w nocy kopiąc go centralnie pod oko
Mnie moja też kilka razy mocno kopnela. Teraz w ogóle z nią nie śpię. Zdarza się nawet dzisiaj ze przychodzi do nas to się ewakuuje do jej łóżka. Mąż tylko ma problem mnie w nocy dobudzić żebym się przeniosła. Boję die żeby mnie w brzuch nie kopnela. -
magdalena321 wrote:Dziewczyny a ważycie się na czczo? Rano?
Bo ja w sumie tak i co dzień jest ciut mniej a później na wizycie wieczorem u lekarki jest nagle 2 kg więcej 🫣😆 to jak to w końcu jest. Tak z ciekawości znów się zważyłam teraz bo zapisuję sobie od poniedziałku co tygodniowe pomiary ale dziś to tak tylko z ciekawości stanęłam i znów mniej niż w poniedziałek o 0,4 kg.
Ja się za to bawię z glukometrem (mama mi na Mikołajki kupiła😅). Wczoraj najadłam się żelek to dziś nawet nie mierzyłam. -
Nasza też przychodzi. Dużo miejsca zajmuje bo ma już prawie 9 lat. Też muszę uważać, żeby mnie nie kopnęła. Czasem jak machnie ręką to przywali któremuś z nas po twarzy 🫣
Robię inhalacje. Ledwo żyję ale żyję. Zatoki chore. Przerąbane być chorym w ciąży. Przespałam gdzieś do 4/5 chociaż tyle.
Co do ogłaszania, jednak większość już wie. Jedynie szwagier i szwagierka zostali. Liczę na córkę, że im powie w święta 😉 O ile teściowa się już nie wygadała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 08:19
💊Acard, Neoparin, Pregna
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
02.01.2025 wizyta
15.01.2025 wizyta nfz
30.01.2025 wizyta
14.02.2025 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Ja sobie kupiłam 2 tygodnie temu chipsy i żelki misie bo w sklepie tak na mnie patrzyły i ani tego ani tego nie otworzyłam bo jednak nie mam na to smaka 😅 ciąża to dziwny stan. Aczkolwiek nadal na wieczór potrafię nażreć się kiwi gruszki i mandarynek i wypić całą butelkę Muszynianki 🤣 to są moje smaki tej ciąży
-
Nineq pod choinkę zażycz sobie ciśnieniomierz i macie zabawy na długie wieczory😅 Można zrobić tabelki na kartce dla ambitnych nawet w excelu😅
My śpimy tak że ja spoe z rogalem na jednej stornie,mąż z synem na drugiej. Młody się nie przebije przez moje barykady😅
Koktajlowa a robiłaś może inebulizacje z jakiegoś nebudose np hiauronic?
Dobrze też zrobić płukanie tych zatok -
Cześć,
Trafiłam na to forum i dołączam z datą porodu na 28.06
Wczoraj byłam na kolejnym USG, mamy już 5,66 cm ale maluch poszedł w spanko i zupełnie nie chciał się poruszać.
Za to pierwsze usłyszenie bicia serduszka za mną, wzrusz na maksaTanashi, Alex_92, Klaudek11, eeemakarena, przygodami66, Cinia95, Herbaciana, amoze, Lola93, Nosa lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Nineq pod choinkę zażycz sobie ciśnieniomierz i macie zabawy na długie wieczory😅 Można zrobić tabelki na kartce dla ambitnych nawet w excelu😅
My śpimy tak że ja spoe z rogalem na jednej stornie,mąż z synem na drugiej. Młody się nie przebije przez moje barykady😅
Koktajlowa a robiłaś może inebulizacje z jakiegoś nebudose np hiauronic?
Dobrze też zrobić płukanie tych zatok -
magdalena321 wrote:Bolą was dalej piersi? Mnie ogólnie bolą jak chodzę cały czas, jak leżę nie ale za to raz za jakiś czas tak kłują w środku że aż się wzdrygam 😳
Mnie zaczęły boleć jeszcze przed testem i cały czas bolą. W poprzedniej ciąży w ogóle mnie nie bolały. Może teraz już raz karmiłam to szybciej zaczynają się dostosowywać do zmian hormonalnych i mocniej reagują, nie wiem 🤔