CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie z tym jedzeniem teraz w ciąży to masakra. Wczoraj dziubałam po trochu, a to sałatki gyros, a to serniczka, a to kanapeczki, a to chipsa...później tak mnie zaczęły kłuć jelita i się zagazawaly 🫣. Wiem, że wszystko ciężkostrawne ale widać róznice w ciąży.
Co do stawianie macicy to miałam to raz - też mega nieprzyjemne uczucie.
Teraz raczej jak zginam nogi do góry np przy ubieraniu to czuje ciągnięcie w więzadłach ale jest też różnica między brzuchem w Święta, a brzuchem wczoraj z Sylwestra (tak to szybko jakoś urosło). Przed Świętami nie było widać, a wczoraj przed imprezą było widać brzusio ciążowy, a nie wzdęcia. -
Ja mało co zjadłam ale pewnie stres + brak snu to nakręciło. Teraz próbuje się wyciszyć i odespać cokolwiek, mam wrażenie, że po drzemce jest trochę lepiej ale na maksa się wystraszyłam. Jeszcze wszyscy po drinku, bolt niedostępny, odpaliłam telefon żeby popatrzeć czy miałabym po kogo zadzwonić i lipa, więc wiadomo że głowa dopisała swoje.
-
Cel95 dawaj 😀 🍮🍪🍎
Nineq w ramach małego pocieszenia, mi kiedyś ukruszyła się dwójka przy jedzeniu makaronu z łososiem 🤣 Do tej pory nie wiem „jak” 🤣💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Nasz psiur co roku panikował, ale chyba przeprowadzka dobrze jej zrobiła, mamy teraz rolety zewnętrzne i w sumie szczeknęła tylko parę razy na pierwsze wybuchy ok 17 i dzień wcześniej i później miała w nosie, sama byłam w szoku 🙈
Mi na to napięcie macicy pomaga jak się położę na boku, bo zauważyłam, że jak się już pojawi na chwilę to najczesniej jak leżę na plecach, nie wiem czy ma to jakieś wytłumaczenie fizjologiczno medyczne, ale o dziwo pomaga 🤔 -
eeemakarena wrote:Cel95 dawaj 😀 🍮🍪🍎
Nineq w ramach małego pocieszenia, mi kiedyś ukruszyła się dwójka przy jedzeniu makaronu z łososiem 🤣 Do tej pory nie wiem „jak” 🤣
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/szarlotka
Zamiast cynamonu dałam więcej cukru waniliowego, bo coś tam odradzają ten cynamon w ciazyAlex_92, eeemakarena lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
HejAnku mam nadzieję że Ci to przejdzie i obejdzie się bez szpitala jednak 🙏 Czy ty już nie wykorzystałaś limitu na takie akcje w zeszłym roku? ☝️🤐😄
Edit: właśnie weszłam w preglife bo dzisiaj zaczęliśmy 16 tydzień i właśnie jest o tych skurczach: "Na tym etapie możesz czasami odczuwać, że macica staje się napięta i dosłownie "ściąga się". Są to tzw. skurcze Braxtona Hicksa, które są wynikiem tego, że macica "ćwiczy" przed porodem. Dopóki skurcze te nie są bolesne, są zupełnie nie szkodliwe. Jeśli jednak odczuwasz ból, powinnaś skonsultować się ze swoją położną lub lekarzem. Czasami nasilające się skurcze mogą być pierwszym objawem infekcji dróg moczowych, która w takim przypadku musi być leczona antybiotykami."
My też jakoś przetrwaliśmy, ale lekko nie było. O północy rozkręciłam telewizor z muzyką na maxa i psina co prawda szczekała, ale leżąc w swoim legowisku, a nie chodząc jak wcześniej po domu i piszcząc więc minimalnie lepiej niż wcześniej.
Ale powiem Wam, że u nas tak bombili od tej 23:40 do jakieś 00:30 że normalnie jakby wojna za oknem była... Mi się aż serce łamało, aż mnie ściskało w środku jak nigdy, jak pomyślałam o tych wszystkich zwierzętach: dzikich, podwórkowych i tych które komuś uciekły tego dnia i nie zdążyły wrócić do domu... 🥺
Mam nadzieję że wszystkie zaginione wrócą spokojnie do domu... A od rana tyle postów widzę, wysyp jak co roku 😞
Ja wczoraj sączyłam aperolka zero, powiem wam że w szoku byłam że to jest tak zbliżone smakiem do tego zwykłego Aż w pierwszej chwili sprawdzałam czy mój mi na pewno z dobrej butelki polał 😄
Ale cudownie obudzić się dzisiaj bez żadnych dolegliwości 🙏 No chociaż pewnie drzemka wpadnie jakaś, bo jednak poszliśmy spać po 2 👀Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 10:57
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Ja największe napięcie macicy to czuję przez jelita 🙈 aż dziwne to jest, potrafię je czuć pod ręką dosłownie, ich perystaltykę.
Najadłam sie wczoraj grzanek z masłem czosnkowym i chyba przegięłam, bo przed północą zaczęły mi wyskakiwać swędzące krosty 🙈 myślałam, że mam wapno w domu, a to się okazało witaminą C xD na szczęście mi przeszło samo, bo w domu mam tylko clatre a jej nie wolno -
Revolutionary potwierdzam, ja robiłam sobie sama aperola 0% z syropu Monini + prosecco 0% i z wody jak miałam panieński 5 miesięcy po porodzie i karmiłam piersią. Smakował zupełnie jak %, tylko nie kopał 🤣
Alex_92, przygodami66, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego dobrego w nowym roku dla Was 🥳
Zaczyna dopadać mnie strach przed jutrzejszą wizytą. 🥲 Mam głupie myśli, że jak brzuch nie rośnie i nie robi się taki typowo ciążowy to na pewno jest coś nie tak. Na dodatek jadę jutro na wizytę sama i myślę o tym jak wrócę jak usłyszę złe wieści 🤦🏻♀️ Kryzys noworoczny, pacnijcie mnie w łeb.przygodami66 lubi tę wiadomość
👩🏻 28 | 👨🏻 29
📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Cel95 wrote:https://www.kwestiasmaku.com/przepis/szarlotka
Zamiast cynamonu dałam więcej cukru waniliowego, bo coś tam odradzają ten cynamon w ciazy
To już wiem co jutro wjedzie na deserek ❤️
Mój co prawda nie przepada, ale jego strata 😅
Dziewczyny namawiacie z tym aperolem, szkoda, że nie pomyślałam przed wczorajszą imprezką. Jedynie co to zaopatrzyłam się w CIN&CIN free i o północy było po lampeczce z moim.
@Weronka będzie dobrze, nic się nie nakręcaj ❤️
Ja z kolei mam wizytę za 2 tygodnie, a brzuch jak na 7-8 miesiąc i zastanawiam się czy nie będzie kazania od lekarza 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 11:45
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Weronka wrote:Wszystkiego dobrego w nowym roku dla Was 🥳
Zaczyna dopadać mnie strach przed jutrzejszą wizytą. 🥲 Mam głupie myśli, że jak brzuch nie rośnie i nie robi się taki typowo ciążowy to na pewno jest coś nie tak. Na dodatek jadę jutro na wizytę sama i myślę o tym jak wrócę jak usłyszę złe wieści 🤦🏻♀️ Kryzys noworoczny, pacnijcie mnie w łeb.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 11:56
przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Ja też jestem team #niestrzelaj i #zimneognie. Nie mogę patrzeć na moje i znajomych zwierzątka cierpiące przez fajerwerki a zimne ognie są takie urocze i ładnie na zdjęciach wychodzą i czego tu chcieć więcej widziałam że na świecie już wprowadzają albo jakieś show laserów albo dronów żeby było coś wizualnie na niebie ale bez takich ostrych dźwięków, może to jakieś rozwiązanie
Nineq, Alex_92, Cel95, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Piątkę możemy sobie zbić. Ja mam głupie napady myśli, czy ten bąbel rośnie🤡bo mam wrazenie, ze nie. Po brzuchu już widać to i tak głowa swoje, rozum swoje.
-
Wszystkiego najlepszego na 2025.
Nie siedzieliśmy dlugo a ja padam. Wizyta dopiero w przyszły czwartek. Czy ktoś już odstawiał luteine? Ja to juz mam jej dość..Hsg niedroznosc 1 jajowodu
Mutacje acard
Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
2 iui nieudane
1 transfer swierzy ❌
Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
2 transfer ❄️ encorton neoparin
11dpt beta 308
25dpt pęcherzyk
34dpt serduszko ledwo zipie
42dpt ❌
3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
Naturals między ivf
32dc beta 750 🤞
38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
52 dc mamy serduszko ❤
-
Katikat wrote:Wszystkiego najlepszego na 2025.
Nie siedzieliśmy dlugo a ja padam. Wizyta dopiero w przyszły czwartek. Czy ktoś już odstawiał luteine? Ja to juz mam jej dość..
Ja odstawiłam nie całe 2 tygodnie temu. U mnie wizyta 8 stycznia, muszę iść jutro lub w piątek pobrać krew i oddać mocz do badania pewnie coś mi wyjdzie przez ten katar co mam, jakaś infekcja bankowo 🤔Katikat lubi tę wiadomość
-
Lola93 wrote:Podpowiesz jakie biustonosze/podasz link? poszukuję pilnie 🙏
Lola93 lubi tę wiadomość
-
Mnie jakoś wyjątkowo też się dłuży, ale chyba przez te odwiedziny u rodziców mam za dużo wolnego czasu 🤣 Najbliższa wizyta 8 stycznia. Ale w tym tygodniu jeszcze świętujemy 3 urodziny córki i 30 męża, robię obiad i kawkę dla rodziny, więc mam nadzieję, że czas szybko zleci 😅