CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:Tak naprawdę badanie prenatalne to każde usg w ciazy. Te pierwsze USG szczegółowe połączone z testem podwójnym to USG genetyczne, potocznie nazywa się je badaniem prenatalnym. Kolejne szczegółowe to USG połówkowe między 18-22 tygodniem. Trzecie nazywane jest usg trzeciego trymestru
-
Lola93 wrote:https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1175426005.html
Czyli takie coś?
Tylko wtedy kupowałam na promocji w komplecie z białymLola93 lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ja mam dokładnie ten https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1261754001.html
Tylko wtedy kupowałam na promocji w komplecie z białym -
Lola93 wrote:Uuu ładny 💕 o ile większy wzięłaś względem normalnego rozmiaru? Ja muszę kupić bo nie mam szans już siedzieć w swoich normalnych, to już wręcz boli więc szybko muszę jakiś sobie sprawić
Najlepiej się chyba pomierzyć i sprawdzić z jakąś rozpiską rozmiarów. Mnie się rozmiar zmienił z 70B na 80D a jakbym zamawiała na oko to pewnie bym wzięła jakieś 75C.Lola93, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Lola93 wrote:Uuu ładny 💕 o ile większy wzięłaś względem normalnego rozmiaru? Ja muszę kupić bo nie mam szans już siedzieć w swoich normalnych, to już wręcz boli więc szybko muszę jakiś sobie sprawić
I pojęcia nie mam ile w nim pochodzę, bo jest na mnie dobry, ale nawet jakbym miała kupić potem większy zestaw już do karmienia to i tak się cieszę, że to teraz wzięłam, bo mnie nie cisną i są śliczne, a i tak musiałam coś kupićWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 19:13
Lola93 lubi tę wiadomość
-
Moja macica trochę odpuściła ale stracha mi napędziła… Człowiek nie może spać ze stresu, a ze stresu się napina jeszcze bardziej i tak to koło się kręci😅
Moja ginka ostatnio przepisała mi asmag forte aż 4x2 tabletki. Na USG przy ostatnim krwawieniu miałam właśnie napięta macice i bała się, żeby to nie powodowało krwawień. Brałam to cały czas, aż do dzisiaj bo zwymiotowałam właśnie tym magnezem. Zrobiłam drugie podejście, przełknęłam jedną, nie minęło 5 minut i ciągnie mnie na wymioty i powtórka. Myślicie że mogę na razie brać magne B6 3x1 tak jak wcześniej czy dalej próbować z tym asmagiem? -
Też biorę magne b6 forte, ale zwykle 1 lub dwie tabletki dziennie na ten moment Pewnie pod koniec będę brać więcej, jak już się zaczną jakieś skurcze częstsze. Plus do tej pory pamiętam ból łydki po nocnym skurczu pod koniec ciąży z pierwszą córką 🫣 obudziłam się z takim jękiem, że mąż myślał, że rodzę 😅
-
przygodami66 wrote:Ja z polecenia gin biorę magne b6 forte 3*1 ale tak naprawdę wezmę jak mi się przypomni i tak wychodzi zazwyczaj 2 tabletki dziennie.
przygodami66 lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Chyba też muszę zacząć łykać magnez. Powieka mi drga od wczoraj ale jestem taka antytabletkowaaaaa, nie znoszę łykać tabletek a w ciąży to jakieś rekordy idą. Te ilości to jakaś zmora dla mnie 😃
-
Ja też nie lubię tabletek, a bardziej zaczęłam mieć problem z łykaniem tabletek w pierwszym trymestrze kiedy każda tabletka powodowała u mnie odruch wymiotny 🫣. Teraz luz ale zapominam czasem.
Co do magne b6 forte to ma fajny kształt do połykania 🙃, że nie mam z nim problemu. -
Ja mam około 10-12 tabsów z leków plus 2 dopochwowo plus zastrzyk plus 5 supli.
Stąd nigdy na nic nie biorę żadnych paracetamolów (to bym wzięła tylko przy gorączce), nosp ani xonevy nie brałam. Bo po prostu dużo jest tego i starczy.
Magnezu na razie nie biorę ale też nie mam żadnych objawów niedoboru. Suplementowałam go wiele lat.
Ja zawsze dużo brałam suplementów ale takich naturalnych i wysokiej jakości, leków się wystrzegalam poza tymi 3 które mam wskazane brać dożywotnio:p grunt to dobra rozpiska najlepiej w zeszyciku i odznaczanie co się wzięłoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 07:01
👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Ja też biorę magne b6. Lubię też Doppelherz na skurcze. Nie wiem czy pisałam ale pukało mi dwa miesiące w uchy,poszłam do laryngologa a tam się okazało że to z niedoborów. Lekarz powiedział że mma mając albo magne b6 albo właśnie Doppelherz. A mam i to i to. To drugie w dawce forte. Fajnie pomagało przy długich biegach na skurcze więc mam sprawdzone
-
Laski, właśnie dostałam zawału. Mam wizytę za godzinę, ja do łazienki, a tam brązowy śluz.
Trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok. :c
skąd to paciarajstwo się wzięło💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
eeemakarena wrote:Laski, właśnie dostałam zawału. Mam wizytę za godzinę, ja do łazienki, a tam brązowy śluz.
skąd to paciarajstwo się wzięłoamoze lubi tę wiadomość
-
@eeemakarena też trzymam kciuki, daj znać co i jak
Dziewczyny a ja w kwestii rozstępów, wiem że już polecałyscie kremy zapobiegające rozstępom, a czy macie coś sprawdzonego na już powstałe ? Wczoraj niestety zauważyłam, że się pojawiły na boczku, mimo smarowania. Chciałabym szybko w nie uderzyć póki są świeżeOna: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
-
eeemakarena wrote:Laski, właśnie dostałam zawału. Mam wizytę za godzinę, ja do łazienki, a tam brązowy śluz.
skąd to paciarajstwo się wzięło
Na szczęście zaraz wizyta.
Daj znać co u Was ?🍀🍀🍀
Powiedzcie mi proszę czy u Was też tak "suszy"?
Dziś rano mimo tego że piłam w nocy wodę wstalam tak "wysuszona", usta w buzi...czułam się jakbym nie piła cały dzień. -
Hejo!
Witam się po dłuższej przerwie.
Musiałam dać głowie odpocząć od tematów ciążowych, a później dopadło mnie jakieś masakryczne przeziębienie i w sumie to dopiero dzisiaj obudziłam się w ciut lepszym stanie. Nadal nam katar, a we wtorek idę na pobranie krwi więc pewnie coś to nabruździ w morfologii no, ale cóż.
Zaczęłam się więcej ruszać, bo dostałam pozwolenie na wstanie, ale od tego czasu zauważyłam, że chyba mam jakiś limit, bo jak przegnę to jakoś dziwnie czuję podbrzusze. 🤔
Wyników badań pierwszego trymestru nadal nie mam opisanych, więc odbiorę to sobie przy okazji wizyty u mojej prowadzącej (8.01) bo będę miała po drodze. Jedynie co mam to wyniki krwi, ale bez przeliczeń i niewiele mi to mówi.
Niestety pewnie nie uda mi się nadrobić tych dwóch tygodni nieobecności na forum, ale mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku 🙂.
Makarena trzymam mocne kciuki żeby to nie było nic poważnego ✊✊✊. Daj znać po wizycie !
Szkodnik, mnie od początku ciąży suszy jak po dobrze zakrapianej imprezie 😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 08:14
HejAnku🌸, Alex_92 lubią tę wiadomość