CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokladnie najwazniejsze ze ok.
My też z mężem się przytulaliśmy i mnie oświeciło po, że jak tu się zabezpieczyć przed zapaleniem pęcherza. Miałam non stop jeśli zapobiegawczo po zabawie nie bralam furaginy.. a teraz? 😱Hsg niedroznosc 1 jajowodu
Mutacje acard
Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
2 iui nieudane
1 transfer swierzy ❌
Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
2 transfer ❄️ encorton neoparin
11dpt beta 308
25dpt pęcherzyk
34dpt serduszko ledwo zipie
42dpt ❌
3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
Naturals między ivf
32dc beta 750 🤞
38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
52 dc mamy serduszko ❤
-
Katikat wrote:Dokladnie najwazniejsze ze ok.
My też z mężem się przytulaliśmy i mnie oświeciło po, że jak tu się zabezpieczyć przed zapaleniem pęcherza. Miałam non stop jeśli zapobiegawczo po zabawie nie bralam furaginy.. a teraz? 😱
Polecam Prenacaps Uro z żurawiną i d-mannozą. To preparat dla kobiet w ciąży, żurawina i d-mannoza zapobiegają przywieraniu bakterii do ścianki pęcherza. No i najlepiej profilaktycznie szklanka wody przed seksem i siusianie zaraz poKatikat lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Mamy 164 g człowieka, więc prawidłowo, według lekarza wszystko w porządku. ☺️ Dostałam L4 już do dnia porodu. 😅 Z luteiny, dupka i besinsa schodzimy. 6 lutego połówkowe.
No i… dołączamy do grona 💙💙💙 mamy na 100 procent Juliana. 💙💙💙 Do zdjęć nie pozował w ogóle, ale co ma między nóżkami pokazał od razu, lekarz nie ma żadnych wątpliwości.
from your pictureKkk77, Maj.a, Cel95, Klaudek11, KasiaGosiaWerka, koktajlowa, Elza1234, Nineq, Nosa, Tanashi, Kozina, awokado 🥑, przygodami66, Katikat, AgnieszkaW, Lola93, Margareetka, monii00, eeemakarena, Moooniii, KarolaKinga, amoze, Alex_92, Lauraa, CelinaJan, Revolutionary , Kindziukowa lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Tanashi wrote:Polecam Prenacaps Uro z żurawiną i d-mannozą. To preparat dla kobiet w ciąży, żurawina i d-mannoza zapobiegają przywieraniu bakterii do ścianki pęcherza. No i najlepiej profilaktycznie szklanka wody przed seksem i siusianie zaraz po
-
Elza1234 wrote:Uważam, że sikanie po to najlepsza profilaktyka. Od kiedy tak robię to nic mi nie jest, nawet w ciąży.
U mnie niestety samo sikanie nie wystarcza, więc profilaktycznie żurawina i d-mannoza wlatuje, ale ja mam straszną tendencję do zapaleń pęcherza i już nawet furagina na mnie nie działa . Chociaż w tej ciąży jakoś dają mi spokój, poprzednio co jedno wyleczyłam, to zaczynałam kolejne.
Weronka - super wieści, a Julian to piękne imię!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 13:47
Weronka lubi tę wiadomość
-
Ja jestem właśnie po pierwszych zajęciach dla ciężarnych.
Fajnie było! Co prawda dziewczyny były dużo dalej ode mnie w tc, więc taka malutka przy nich byłam, ale ogólnie jestem zadowolona w końcu się poruszałamCel95, przygodami66, Margareetka, eeemakarena, amoze, Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Super wieści laseczki! Gratuluję kolejnego wątkowego chłopczyka ❤️
Ja też nie miewam zapalenia pęcherza po współżyciu. W ogóle zaskoczyłyście mnie tym, że Wam się zdarza 🫣 Ja też zawsze po korzystam z toalety i nic mi się nigdy nie dzieje. Więc u mnie też jedynie takie zapobieganie
-
Też mam dzisiaj wizytę późnym popołudniem ale mi się dłużyło niesamowicie. Pełno obaw. Idzie ześwirować.
Ja czuję jakby takie przesuwanie pod skórą czasem ale nie jestem pewna, a ponoć w drugiej ciąży szybciej czuć...
💊Acard, Neoparin, Pregna
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
02.01.2025 wizyta
15.01.2025 wizyta nfz
30.01.2025 wizyta
14.02.2025 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Gusia_ wrote:Super wieści laseczki! Gratuluję kolejnego wątkowego chłopczyka ❤️
Ja też nie miewam zapalenia pęcherza po współżyciu. W ogóle zaskoczyłyście mnie tym, że Wam się zdarza 🫣 Ja też zawsze po korzystam z toalety i nic mi się nigdy nie dzieje. Więc u mnie też jedynie takie zapobieganie
U mnie też przez całe życie zero zapaleń i problemów do czasu, aż zrobiło mi się jakieś zapalenie bezobjawowe, o którym nie wiedziałam (nie czułam bólu ani nic), nie leczyłam tego i przeszło w odmiedniczkowe zapalenie nerek... 40 stopni gorączki i ból nerki taki że nie mogłam iść. Od tamtej pory zapalenia mam kilkanaście razy w rokuGusia_ lubi tę wiadomość
-
Koktajlowa może być, że to już ruchy. Ja jestem pewna, że 15+5 już je czułam w tej ciąży. Być może nawet od 15+2 bo trzy dni przed świętami czułam już w podbrzuszu i się zastanawiałam czy to to. No ale w pierwszy dzień świąt to już byłam pewna i od tamtej pory jak leżę i siedzę to często już czuję dzidziusia
-
Słuchajcie ja jestem 17+4 to moja druga ciąża a jeszcze ruchów nie czuję. Tzn dwa razy coś czułam ale nie byłam pewna czy to dziecko czy coś innego. Łożysko mam na tylnej.
Właśnie jedziemy na parę dni do spa z rodziną mojego faceta, jestem w drodze i jest jakaś fatalna trasa, że strasznie trzęsie aż mnie brzuch rozbolał
Co do staników to ja toleruję tylko miękkie. Kupiłam sobie na black friday Bimby Roy bo są piękne ale jeszcze nie testowałam w chodzie
Tanashi Ty pisałaś że kupiłaś Mircle Makers - już nosiłaś? Fajne? -
Tanashi wrote:U mnie też przez całe życie zero zapaleń i problemów do czasu, aż zrobiło mi się jakieś zapalenie bezobjawowe, o którym nie wiedziałam (nie czułam bólu ani nic), nie leczyłam tego i przeszło w odmiedniczkowe zapalenie nerek... 40 stopni gorączki i ból nerki taki że nie mogłam iść. Od tamtej pory zapalenia mam kilkanaście razy w roku
Mojego męża bratowa, a moja w sumie przyjaciółka, miała właśnie w ciąży w zeszłym roku takie zdarzenie. Nie mogła chodzić od tego bólu nerek i leżała w szpitalu kilka dni na antybiotyku. A zaczęło się od zapalenia pęcherza właśnie. Mnie się zdarzały zapalenia pęcherza jak byłam młodsza, na studiach, ale myślę, że to było przez cienkie ubrania. Wiecie, młody człowiek to głupi 😅 Teraz szczęśliwie od lat nie miałam żadnej infekcji poza grzybicą w poprzedniej ciąży. Ale szybko byłam przeleczona i się obeszło bez żadnych powikłań. Mogłoby już tak zostać 😅 wiem jak wkurzające bywają te wszystkie infekcje… -
kasssia wrote:Słuchajcie ja jestem 17+4 to moja druga ciąża a jeszcze ruchów nie czuję. Tzn dwa razy coś czułam ale nie byłam pewna czy to dziecko czy coś innego. Łożysko mam na tylnej.
Właśnie jedziemy na parę dni do spa z rodziną mojego faceta, jestem w drodze i jest jakaś fatalna trasa, że strasznie trzęsie aż mnie brzuch rozbolał
Co do staników to ja toleruję tylko miękkie. Kupiłam sobie na black friday Bimby Roy bo są piękne ale jeszcze nie testowałam w chodzie
Tanashi Ty pisałaś że kupiłaś Mircle Makers - już nosiłaś? Fajne?
Tak, już mam i korzystam, dla mnie super, ale ja kocham miękkie biustonosze i na co dzień nie wyobrażam sobie śmigać w innych Nic się nie wbija i są prześliczne. Planuję jeszcze dokupić xD -
Co do zapaleń i infekcji to jestem jakaś mega farciara bo ani jedno ani drugie mi nie doskwiera prawie w wcale. Ale mam kwaśny mocz (zwócił mi na to uwagę ostatnio lekarz) więc może dlatego. Nie bardzo coś robię, teraz zaczęłam pić żurawinę ze względu na ciążę, ale chyba niepotrzebnie. Ale mój facet miał ZUM raz i wylądował w szpitalu na Sorze po paru dniach wysokiej gorączki więc wiem że to bywa poważne
-
Tanashi wrote:Tak, już mam i korzystam, dla mnie super, ale ja kocham miękkie biustonosze i na co dzień nie wyobrażam sobie śmigać w innych Nic się nie wbija i są prześliczne. Planuję jeszcze dokupić xD
-
Tanashi wrote:Tak, już mam i korzystam, dla mnie super, ale ja kocham miękkie biustonosze i na co dzień nie wyobrażam sobie śmigać w innych Nic się nie wbija i są prześliczne. Planuję jeszcze dokupić xD
-
koktajlowa wrote:Też mam dzisiaj wizytę późnym popołudniem ale mi się dłużyło niesamowicie. Pełno obaw. Idzie ześwirować.
Ja czuję jakby takie przesuwanie pod skórą czasem ale nie jestem pewna, a ponoć w drugiej ciąży szybciej czuć...
Też wchodziłam do gabinetu z sercem w gardle… A lekarz? Zanim zrobił usg wypisał zwolnienie do dnia porodu, umówił połówkowe i zadał pytanie „to co dzisiaj patrzymy kto tam siedzi?”, a ja takie a… Ja nie wiem, czy lekarze wiedzą jakoś po oczach, czy jest ok? 😅
W każdym razie za każdym razem jak zobaczę na tym wielkim telewizorze, że serce bije, to taki wielki głaz obok fotela spada z serca, a Pan doktor mówi, że tam w podłodze taka dziura na te głazy jest.
Będzie dobrze! ❤️❤️❤️❤️ To, że się martwimy jest normalne.
przygodami66, AgnieszkaW, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Też wchodziłam do gabinetu z sercem w gardle… A lekarz? Zanim zrobił usg wypisał zwolnienie do dnia porodu, umówił połówkowe i zadał pytanie „to co dzisiaj patrzymy kto tam siedzi?”, a ja takie a… Ja nie wiem, czy lekarze wiedzą jakoś po oczach, czy jest ok? 😅
W każdym razie za każdym razem jak zobaczę na tym wielkim telewizorze, że serce bije, to taki wielki głaz obok fotela spada z serca, a Pan doktor mówi, że tam w podłodze taka dziura na te głazy jest.
Będzie dobrze! ❤️❤️❤️❤️ To, że się martwimy jest normalne.
Masz zwolnienie do dnia porodu? To mi na miesiąc wypisał.