X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie najwazniejsze ze ok.
    My też z mężem się przytulaliśmy i mnie oświeciło po, że jak tu się zabezpieczyć przed zapaleniem pęcherza. Miałam non stop jeśli zapobiegawczo po zabawie nie bralam furaginy.. a teraz? 😱

Hsg niedroznosc 1 jajowodu
    Mutacje acard
    Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
    2 iui nieudane
    1 transfer swierzy ❌
    Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
    2 transfer ❄️ encorton neoparin
    11dpt beta 308
    25dpt pęcherzyk
    34dpt serduszko ledwo zipie
    42dpt ❌
    3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
    Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
    Naturals między ivf
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Dokladnie najwazniejsze ze ok.
    My też z mężem się przytulaliśmy i mnie oświeciło po, że jak tu się zabezpieczyć przed zapaleniem pęcherza. Miałam non stop jeśli zapobiegawczo po zabawie nie bralam furaginy.. a teraz? 😱

Polecam Prenacaps Uro z żurawiną i d-mannozą. To preparat dla kobiet w ciąży, żurawina i d-mannoza zapobiegają przywieraniu bakterii do ścianki pęcherza. No i najlepiej profilaktycznie szklanka wody przed seksem i siusianie zaraz po :)

Katikat lubi tę wiadomość

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Mamy 164 g człowieka, więc prawidłowo, według lekarza wszystko w porządku. ☺️ Dostałam L4 już do dnia porodu. 😅 Z luteiny, dupka i besinsa schodzimy. 6 lutego połówkowe.

No i… dołączamy do grona 💙💙💙 mamy na 100 procent Juliana. 💙💙💙 Do zdjęć nie pozował w ogóle, ale co ma między nóżkami pokazał od razu, lekarz nie ma żadnych wątpliwości.

IMG-4772.jpg
    from your picture

Kkk77, Maj.a, Cel95, Klaudek11, KasiaGosiaWerka, koktajlowa, Elza1234, Nineq, Nosa, Tanashi, Kozina, awokado 🥑, przygodami66, Katikat, AgnieszkaW, Lola93, Margareetka, monii00, eeemakarena, Moooniii, KarolaKinga, amoze, Alex_92, Lauraa, CelinaJan, Revolutionary , Kindziukowa lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Polecam Prenacaps Uro z żurawiną i d-mannozą. To preparat dla kobiet w ciąży, żurawina i d-mannoza zapobiegają przywieraniu bakterii do ścianki pęcherza. No i najlepiej profilaktycznie szklanka wody przed seksem i siusianie zaraz po :)
    Uważam, że sikanie po to najlepsza profilaktyka. Od kiedy tak robię to nic mi nie jest, nawet w ciąży.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Uważam, że sikanie po to najlepsza profilaktyka. Od kiedy tak robię to nic mi nie jest, nawet w ciąży.

U mnie niestety samo sikanie nie wystarcza, więc profilaktycznie żurawina i d-mannoza wlatuje, ale ja mam straszną tendencję do zapaleń pęcherza i już nawet furagina na mnie nie działa :/. Chociaż w tej ciąży jakoś dają mi spokój, poprzednio co jedno wyleczyłam, to zaczynałam kolejne.

Weronka - super wieści, a Julian to piękne imię!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 13:47

Weronka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem właśnie po pierwszych zajęciach dla ciężarnych.
    Fajnie było! Co prawda dziewczyny były dużo dalej ode mnie w tc, więc taka malutka przy nich byłam, ale ogólnie jestem zadowolona :) w końcu się poruszałam

Cel95, przygodami66, Margareetka, eeemakarena, amoze, Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści laseczki! Gratuluję kolejnego wątkowego chłopczyka ❤️

Ja też nie miewam zapalenia pęcherza po współżyciu. W ogóle zaskoczyłyście mnie tym, że Wam się zdarza 🫣 Ja też zawsze po korzystam z toalety i nic mi się nigdy nie dzieje. Więc u mnie też jedynie takie zapobieganie

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dzisiaj wizytę późnym popołudniem ale mi się dłużyło niesamowicie. Pełno obaw. Idzie ześwirować.

Ja czuję jakby takie przesuwanie pod skórą czasem ale nie jestem pewna, a ponoć w drugiej ciąży szybciej czuć...

💊Acard, Neoparin, Pregna

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
    02.01.2025 wizyta
    15.01.2025 wizyta nfz
    30.01.2025 wizyta
    14.02.2025 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Super wieści laseczki! Gratuluję kolejnego wątkowego chłopczyka ❤️

Ja też nie miewam zapalenia pęcherza po współżyciu. W ogóle zaskoczyłyście mnie tym, że Wam się zdarza 🫣 Ja też zawsze po korzystam z toalety i nic mi się nigdy nie dzieje. Więc u mnie też jedynie takie zapobieganie

U mnie też przez całe życie zero zapaleń i problemów do czasu, aż zrobiło mi się jakieś zapalenie bezobjawowe, o którym nie wiedziałam (nie czułam bólu ani nic), nie leczyłam tego i przeszło w odmiedniczkowe zapalenie nerek... 40 stopni gorączki i ból nerki taki że nie mogłam iść. Od tamtej pory zapalenia mam kilkanaście razy w roku :/

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koktajlowa może być, że to już ruchy. Ja jestem pewna, że 15+5 już je czułam w tej ciąży. Być może nawet od 15+2 bo trzy dni przed świętami czułam już w podbrzuszu i się zastanawiałam czy to to. No ale w pierwszy dzień świąt to już byłam pewna i od tamtej pory jak leżę i siedzę to często już czuję dzidziusia :)

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie ja jestem 17+4 to moja druga ciąża a jeszcze ruchów nie czuję. Tzn dwa razy coś czułam ale nie byłam pewna czy to dziecko czy coś innego. Łożysko mam na tylnej.

Właśnie jedziemy na parę dni do spa z rodziną mojego faceta, jestem w drodze i jest jakaś fatalna trasa, że strasznie trzęsie aż mnie brzuch rozbolał :/

Co do staników to ja toleruję tylko miękkie. Kupiłam sobie na black friday Bimby Roy bo są piękne ale jeszcze nie testowałam w chodzie :)

Tanashi Ty pisałaś że kupiłaś Mircle Makers - już nosiłaś? Fajne?

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U mnie też przez całe życie zero zapaleń i problemów do czasu, aż zrobiło mi się jakieś zapalenie bezobjawowe, o którym nie wiedziałam (nie czułam bólu ani nic), nie leczyłam tego i przeszło w odmiedniczkowe zapalenie nerek... 40 stopni gorączki i ból nerki taki że nie mogłam iść. Od tamtej pory zapalenia mam kilkanaście razy w roku :/

Mojego męża bratowa, a moja w sumie przyjaciółka, miała właśnie w ciąży w zeszłym roku takie zdarzenie. Nie mogła chodzić od tego bólu nerek i leżała w szpitalu kilka dni na antybiotyku. A zaczęło się od zapalenia pęcherza właśnie. Mnie się zdarzały zapalenia pęcherza jak byłam młodsza, na studiach, ale myślę, że to było przez cienkie ubrania. Wiecie, młody człowiek to głupi 😅 Teraz szczęśliwie od lat nie miałam żadnej infekcji poza grzybicą w poprzedniej ciąży. Ale szybko byłam przeleczona i się obeszło bez żadnych powikłań. Mogłoby już tak zostać 😅 wiem jak wkurzające bywają te wszystkie infekcje…

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Słuchajcie ja jestem 17+4 to moja druga ciąża a jeszcze ruchów nie czuję. Tzn dwa razy coś czułam ale nie byłam pewna czy to dziecko czy coś innego. Łożysko mam na tylnej.

Właśnie jedziemy na parę dni do spa z rodziną mojego faceta, jestem w drodze i jest jakaś fatalna trasa, że strasznie trzęsie aż mnie brzuch rozbolał :/

Co do staników to ja toleruję tylko miękkie. Kupiłam sobie na black friday Bimby Roy bo są piękne ale jeszcze nie testowałam w chodzie :)

Tanashi Ty pisałaś że kupiłaś Mircle Makers - już nosiłaś? Fajne?

Tak, już mam i korzystam, dla mnie super, ale ja kocham miękkie biustonosze i na co dzień nie wyobrażam sobie śmigać w innych :) Nic się nie wbija i są prześliczne. Planuję jeszcze dokupić xD

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zapaleń i infekcji to jestem jakaś mega farciara bo ani jedno ani drugie mi nie doskwiera prawie w wcale. Ale mam kwaśny mocz (zwócił mi na to uwagę ostatnio lekarz) więc może dlatego. Nie bardzo coś robię, teraz zaczęłam pić żurawinę ze względu na ciążę, ale chyba niepotrzebnie. Ale mój facet miał ZUM raz i wylądował w szpitalu na Sorze po paru dniach wysokiej gorączki więc wiem że to bywa poważne :/

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Tak, już mam i korzystam, dla mnie super, ale ja kocham miękkie biustonosze i na co dzień nie wyobrażam sobie śmigać w innych :) Nic się nie wbija i są prześliczne. Planuję jeszcze dokupić xD
    Noo ja też team miękkie 😋 nie wiem jak kiedyś mogłam nosić inne. To może też spróbuję. Bo ten Bimby mam wyrażenie ze może być za mało trzymający. A Ty jaki rozmiar zwykle nosisz?

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eemakarena daj spokój z tym pracodawcą… jak mogą od ciebie wymagać l4 kiedy im pasuje, l4 wystawia się jak decyduje lekarz a nie pani z HR :/

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ładne te biustonosze. Ale z moją miseczka B to nie miałabym tam co włożyć 🤣 unikam fizbin, ale coś tam usztywnianego muszę mieć

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Też mam dzisiaj wizytę późnym popołudniem ale mi się dłużyło niesamowicie. Pełno obaw. Idzie ześwirować.

Ja czuję jakby takie przesuwanie pod skórą czasem ale nie jestem pewna, a ponoć w drugiej ciąży szybciej czuć...

Też wchodziłam do gabinetu z sercem w gardle… A lekarz? Zanim zrobił usg wypisał zwolnienie do dnia porodu, umówił połówkowe i zadał pytanie „to co dzisiaj patrzymy kto tam siedzi?”, a ja takie a… Ja nie wiem, czy lekarze wiedzą jakoś po oczach, czy jest ok? 😅
    W każdym razie za każdym razem jak zobaczę na tym wielkim telewizorze, że serce bije, to taki wielki głaz obok fotela spada z serca, a Pan doktor mówi, że tam w podłodze taka dziura na te głazy jest.

Będzie dobrze! ❤️❤️❤️❤️ To, że się martwimy jest normalne.

przygodami66, AgnieszkaW, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Też wchodziłam do gabinetu z sercem w gardle… A lekarz? Zanim zrobił usg wypisał zwolnienie do dnia porodu, umówił połówkowe i zadał pytanie „to co dzisiaj patrzymy kto tam siedzi?”, a ja takie a… Ja nie wiem, czy lekarze wiedzą jakoś po oczach, czy jest ok? 😅
    W każdym razie za każdym razem jak zobaczę na tym wielkim telewizorze, że serce bije, to taki wielki głaz obok fotela spada z serca, a Pan doktor mówi, że tam w podłodze taka dziura na te głazy jest.

Będzie dobrze! ❤️❤️❤️❤️ To, że się martwimy jest normalne.
    To u mnie znowu lekarz, jak wchodzę do gabinetu, zawsze mówi: proszę najpierw na fotel, bo dobrze wiem po co tu pani przyszła, później pogadamy
    Masz zwolnienie do dnia porodu? To mi na miesiąc wypisał.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie powiem wam że nawet nie wiedziałam że można odrazu do dnia porodu, ja też w pierwszej ciąży miałam wystawiane od wizyty do wizyty.

preg.png
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ