CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sobie wyrobiłam cierpliwość kolejkowa na Ochojcu w poradni kardiologicznej i w Zabrzu w poradni chirurgii klatki piersiowej. W ochojcu lekarka ma taki burdel że się czeka 5 godzin bo ona non stop coś miesza i opowiada o babci,córce itp.
W Zabrzu lekarza wzywają na blok z gabinetu i se czekaj 8 godzin bo ma dwóch po wypadku do zoperowania. Tam się bierze termos,żarcie,książkę i żegna się z rodziną bo nie wiadomo kiedy człowiek wróci -
Ja przez to, że nie pracuje jak normalny człowiek rano, tylko wiecznie muszę wyrywać od życia czas na pracę popołudniami i wieczorami jestem na maksa niecierpliwa w sklepach, u lekarza, w urzędach itd. Z dziećmi niektórych rzeczy nie załatwię, nie mam ich komu zostawić, więc mnie krew zalewa jak jest np. godzinne opóźnienie albo jakaś z dupy przerwa na niewiadomo co. Kiedyś taka nie byłam i liczę, że mi się zmieni jak będę pracować gdy dzieci będą w placówkach 🤣
-
Przypomnicie co najskuteczniejsze na zbliżającą się anemię?
Erytrocyty poniżej normy, hemoglobina w dolnej granicy. Pewnie nie uniknione ale chyba muszę to zacząć jakoś wspierać.💊Acard, Neoparin, Pregna
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
02.01.2025 wizyta
15.01.2025 wizyta nfz
30.01.2025 wizyta
14.02.2025 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
koktajlowa wrote:Przypomnicie co najskuteczniejsze na zbliżającą się anemię?
Erytrocyty poniżej normy, hemoglobina w dolnej granicy. Pewnie nie uniknione ale chyba muszę to zacząć jakoś wspierać.koktajlowa lubi tę wiadomość
-
koktajlowa wrote:Przypomnicie co najskuteczniejsze na zbliżającą się anemię?
Erytrocyty poniżej normy, hemoglobina w dolnej granicy. Pewnie nie uniknione ale chyba muszę to zacząć jakoś wspierać.
W ciąży najlepiej na receptę, w suplementy bym się nie bawiła. pamiętaj tylko, że warto łączyć żelazo ze źródłami witaminy c, bo lepsze wchłanianiekoktajlowa lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:W ciąży najlepiej na receptę, w suplementy bym się nie bawiła. pamiętaj tylko, że warto łączyć żelazo ze źródłami witaminy c, bo lepsze wchłanianie
Żelazo kijowo się wchłania, więc to trzeba brać coś porządnego plus właśnie wit C, nie wiem jak z laktoferyna. Ale uważam że to lekarz musi zdecydować.przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Ja mam hemoglobinę ładna ale ferrytyna 19. Mam zleconeprzez gin Szelazox1(jest to suplement bez recepty z żelazem, B12,b6, kwas foliowy i Wit c), dodatkowo sama z siebie biorę laktoferynę bez dodatków, sanprobi ibs, nie pije kawy do posiłków. Miałam zacząć jeszcze pić zakwas z buraka ale mnie odrzuca od niego póki co, tak samo jak od mięsa chociaż czasem zjem wołowinę - zapewne w tym jest problem, że mam słabą dietę na żelazo. Po tym co biorę sprawdzę za miesiąc jak ferrytyna.
U Ciebie może lekarz już przepisze jakiś lek konkretny. -
No jest beznadziejnie… ten stary krwiak ma jakieś resztki skrzepów. Ale zrobił się nowy przy łożysku. Za tydzień w środę mam prenatalne i mam się przygotować, że już zostanę w szpitalu. Masakra
Mała zdrowa 254g, fika i tyłek wypina, wszystko ma gdzieś, a szczególnie krwiaka. Przepływy i wszystkie inne rzeczy też w normie. Walę przeciwkrwotoczne i czekam 🤷🏼♀️ -
HejAnku🌸 wrote:No jest beznadziejnie… ten stary krwiak ma jakieś resztki skrzepów. Ale zrobił się nowy przy łożysku. Za tydzień w środę mam prenatalne i mam się przygotować, że już zostanę w szpitalu. Masakra
Mała zdrowa 254g, fika i tyłek wypina, wszystko ma gdzieś, a szczególnie krwiaka. Przepływy i wszystkie inne rzeczy też w normie. Walę przeciwkrwotoczne i czekam 🤷🏼♀️
Jesteśmy z Wami dziewczyny ❤️ wspolczujeprzygodami66 lubi tę wiadomość
-
Weronka wrote:Ja też chciałam zawsze urodzić prędzej, bo jak na nich patrzę to myślę sobie, kurde… Ja odchowana, ustatkowana, na swoim, a oni jeszcze w takim wieku, że mogą korzystać z życia. No, ale wiadomo, te 30 lat temu było też troszkę inaczej niż teraz, życie się troszkę inaczej toczyło.
Niestety trend idzie w taką stronę, że nasze pokolenia mogą już wnuków nie dożywać, chyba, że coś się obróci i nasze dzieci będą decydować się na zakładanie rodzin szybciej.
Oj tam młode jesteśmy. Ja też planowałam w wieku 27, ale po prostu cieszę się, że się udało i to bardzo. Dożyjemy dożyjemy o ile nasze pociechy się zdecydują bo to wiadomo, że nigdy nie wiadome xd👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
HejAnku🌸 wrote:No jest beznadziejnie… ten stary krwiak ma jakieś resztki skrzepów. Ale zrobił się nowy przy łożysku. Za tydzień w środę mam prenatalne i mam się przygotować, że już zostanę w szpitalu. Masakra
Mała zdrowa 254g, fika i tyłek wypina, wszystko ma gdzieś, a szczególnie krwiaka. Przepływy i wszystkie inne rzeczy też w normie. Walę przeciwkrwotoczne i czekam 🤷🏼♀️
O kurcze Obyście jeszcze trochę chociaż wytrzymały w dwupaku. Albo żeby te krwiaki już przestały sobie robić jaja… -
-
Jakie duże Bobo 💗
Przykro mi, że jest kolejny krwiak. Ile mają plan Cię trzymać w szpitalu? Są jakieś rady na teraz?👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Nineq wrote:Koktajlowa, u mnie to samo, hemoglobina w dolnej granicy. Mam zacząć jeść produkty bogate w żelazo 🤷♀️muszę wrócić do zakwasu z buraka.
chłop który robił badania pomylił przecinek przy wartości żelaza w szpinaku. Powinno być 3 mg a on napisał 30 mg.
Wyprostował to, ale poszło i tak w świat. Trochę jak z autyzmem po szczepieniu..
właściwie bogate w żelazo są buraki i wątroba, której nam nie wolno w ciąży -
Jesteście obie z córką mega fighterki, naprawdę -
Elza1234 wrote:Z tym szpinakiem to jest mit..
chłop który robił badania pomylił przecinek przy wartości żelaza w szpinaku. Powinno być 3 mg a on napisał 30 mg.
Wyprostował to, ale poszło i tak w świat. Trochę jak z autyzmem po szczepieniu..
właściwie bogate w żelazo są buraki i wątroba, której nam nie wolno w ciąży
HejAnku, bardzo współczuję, jak długo szpital?😔 -
Nineq wrote:Tego nie wiedziałam, ale szpinaku nie jem, nie lubię 🥴
HejAnku, bardzo współczuję, jak długo szpital?😔