CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
I u mnie to samo, są dni, że czuję puknięcia i ruchy po praktycznie każdym posiłku i są dni, tak jak ostatnie dwa, że na cały dzień 1-2 i to wymuszone czymś słodkim. W tych sytuacjach moim sprzymierzeńcem jest detektor, przykładam, jest tętno i zen we mnie.
I mimo, że człowiek wie, bo czyta, bo mówią, bo się próbuje edukować, że na tych początkowych etapach może to być nieregularne i nawet raz na kilka dni to i tak jest ten wenwetrzny strach nie do pokonania.
U mnie natomiast stała godzinach ruchów zaczyna się około 22.30-23.00 i to jest już niezmienne, powtarza się codziennie od kilku dni, wystarczą 3-4 kopnięcia i faktycznie wtedy dopiero czuje, że jest okej.
Tak jak jedna z Was wspomniała wyżej, w pierwszych tygodniach strach żeby nie poronić, żeby dziecko było zdrowe pod kątem genetycznym, teraz strach, bo ruchy, bo to, bo tamto, pod koniec będzie kolejny strach, bo poród, bo może pępowina itp itd.
Life is brutal, tylko na końcu tej drogi, ten kto ją przeżył będzie w stanie szczerze dziękować, niezależnie od finału.👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
- 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Nineq Twoje dziecko może było spokojne na USG ale na pewno czasem fika tylko tego nie czujesz - tak miałam na USG dziecko miało Bajlando, że nawet stopy się nie dało zmierzyć a ja nic a nic nie czułam.
A tak swoją drogą to ja znowu wczoraj mocniej czułam niż zazwyczaj ruchy tzn dłużej i się zastanawiałam czy jest wszystko ok 🫣 no kto zrozumie kobietę w ciąży. Nie czuć ruchów to się martwi, za bardzo się rusza to też się martwi no masakra PS ja mam na tylnej ścianie łożysko to też szybciej ale mam już jutro 19 tydzień a z USG prawie 20Nineq, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
asiun wrote:Hmmm całkiem możliwe.
Ja odczuwam ruchy baaardzo nisko i są to dobrze wyczuwalne puknięcia na ten moment, kilka razy dziennie.
Pamiętam że takie napieranie czułam w pierwszej ciąży, ale to na trochę późniejszym etapie.
Ja tak mam, ostatnio jechałam samochodem i czułam że ewidentnie ciśnie się w pachwinie, pokolysalam biodrami i się przesunął. -
kasssia wrote:mi jeden lekarz, który robił usg powiedział, że martwienie się to jest sport narodowy ciężarnych
Ja dzisiaj nie śpię od 5tej, śnili mi się wszyscy moi byli faceci, którzy zostawiali mnie w perfidny sposób …
Dobrze że mąż obok, moja ulubiona psiapsi to mogłam się przytulić i poleżeć do rana -
xSmerfetkax wrote:Dziewczyny ktore już czują ruchy, od czasu do czasu czuje jakby coś na mnie napierało od środka (a może ktoś?) brzuch jest wtedy w tym miejscu twardy, oprócz tego od czasu do czasu takie jakby ukłucia? Czy to mogą być ruchy małego? 🫢
Ja mam tak samo. Nawet brzuch mi wypycha maxymalnie do przodu do góry jakby mała się tak cisnęła i aż nieprzyjemnie boli 😃🫣 -
Ja je najczęściej czuję jak się położę i chwilę pooddycham spokojnie, ale tak klatka piersiową a nie brzuchem, bo chyba kołysanie przy oddychaniu brzuchem go usypia czasem jak siedzę to też, ale jednak jak leżę to jest większe prawdopodobienstwo.
Wczoraj to nawet pierwszy raz widziałam, coś mnie tak tknęło żeby popatrzeć jak poczułam, że coś tam się dzieje i nagle mi tak śmiesznie brzuch podskoczył w jednym miejscu 🙈 wszystko gdzieś w okolicy pod pępkiem.
To spinanie się macicy mnie martwi, bo się powtarza w ciągu dnia, wprawdzie po chwili przechodzi, ale no nie jest to nic przyjemnego. We wtorek mam wizytę to o to przepytam. -
Elza1234 wrote:Chłopcy nie chodzą w ciąży to mają kurna zakaz komentowania naszego strachu i lęku xD
Ja dzisiaj nie śpię od 5tej, śnili mi się wszyscy moi byli faceci, którzy zostawiali mnie w perfidny sposób …
Dobrze że mąż obok, moja ulubiona psiapsi to mogłam się przytulić i poleżeć do rana
Haha coś jest z tymi byłymi, też wstalam o 5, ale później zaliczyłam jeszcze spanko do 8.20 jak nigdy -
Elza1234 wrote:Chłopcy nie chodzą w ciąży to mają kurna zakaz komentowania naszego strachu i lęku xD
Dobrze że mąż obok, moja ulubiona psiapsi to mogłam się przytulić i poleżeć do rana
Mi się ostatnio śniło, że mnie podrywał Kurt Cobain i Sean Penn 🙈Katikat, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Ja mam tak samo. Nawet brzuch mi wypycha maxymalnie do przodu do góry jakby mała się tak cisnęła i aż nieprzyjemnie boli 😃🫣
Kształt brzucha się zmienia w ciągu dnia to fakt.
Jakoś nie potrafię ogarnąć że moje dziecko może tam być już takie duże 🥰🥰🥰 -
Ja robię moje standardowe ciążowe tour de wszyscy lekarze specjaliści na NFZ, dziś okulista 🤣 Ale fajnie, bo babka wszystko przebadała i umówiła mnie od razu na wrzesień na wizytę kontrolną, żeby zobaczyć czy po porodzie coś się pogorszyło w widzeniu
przygodami66, koktajlowa lubią tę wiadomość
-
To mi się śnił kolega z pracy, okazało się że mieszkał mieszkanie niżej. W tym śnie były u niego co chwilę imprezki, ale nie reagowałam dopóki nie zaczęło mi mieszkania zalewać i tam poszłam (ale haha jak mieszkanie mogło mi zalewać z mieszkania niżej to nie wiem) a tam lało się z rury z łazienki i się pytam gdzie jest ten kolega - koniec snu 🤣 jak się przebudziłam to na zewnątrz chulal wiatr i bardzo padało, jakaś wichura była. Od paru dni nic mi się nie śniło, a dzisiejsza noc chyba przez tą pogodę taki głupi sen.
-
awokado 🥑 wrote:Elza, wszystkiego najpiękniejszego! 🥳
No to Elza, Luna - jesteśmy dzień po dniu, bo ja mam jutro 😅 No i gratulacje odstawienia tabletek, u mnie nadal jest słabo, więc ciągle na nich lecę, ale po urodzinach i milionie gości w weekend mam plan znowu spróbować odstawić…
No to sto lat dzisiaj dla Ciebie 🥳🥳🥳Luna30, awokado 🥑 lubią tę wiadomość
-
Awokado sto lat!
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
U nas po usg wszystko ok, widzieliśmy siusiorka ale buzi nie chce pokazać łożysko wszystko zasłania i wierci się mocno
asiun, Elza1234, kasssia, CelinaJan, awokado 🥑, amoze, xSmerfetkax, Alex_92, przygodami66, Revolutionary lubią tę wiadomość
Hsg niedroznosc 1 jajowodu
Mutacje acard
Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
2 iui nieudane
1 transfer swierzy ❌
Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
2 transfer ❄️ encorton neoparin
11dpt beta 308
25dpt pęcherzyk
34dpt serduszko ledwo zipie
42dpt ❌
3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
Naturals między ivf
32dc beta 750 🤞
38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
52 dc mamy serduszko ❤
-
xSmerfetkax wrote:Dziewczyny ktore już czują ruchy, od czasu do czasu czuje jakby coś na mnie napierało od środka (a może ktoś?) brzuch jest wtedy w tym miejscu twardy, oprócz tego od czasu do czasu takie jakby ukłucia? Czy to mogą być ruchy małego? 🫢
Ja tak mam czasem, ale w sumie myślałam bardziej, że to macica się rozciąga wtedy.