CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Mam
Sto lat i bezproblemowej ciąży do samego końca! 🥳Elza1234 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Elza, wszystkiego najpiękniejszego! 🥳
No to Elza, Luna - jesteśmy dzień po dniu, bo ja mam jutro 😅 No i gratulacje odstawienia tabletek, u mnie nadal jest słabo, więc ciągle na nich lecę, ale po urodzinach i milionie gości w weekend mam plan znowu spróbować odstawić…Luna30, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:Elza, wszystkiego najpiękniejszego! 🥳
No to Elza, Luna - jesteśmy dzień po dniu, bo ja mam jutro 😅 No i gratulacje odstawienia tabletek, u mnie nadal jest słabo, więc ciągle na nich lecę, ale po urodzinach i milionie gości w weekend mam plan znowu spróbować
Niesamowite:) ja obecnie przeziębiona przełożyliśmy na przyszły tydzień świętowanie. Spróbuj może tak jak ja zmniejszyć najpierw porcje i zobaczyć. Mi tak poradziła lekarka. Brałam 2tabl xonvei. Probowalsm już z msc temu zejść do 1 ale mdlosci wieczorne były spore więc wróciłam do 2. Pobrałam najpierw ze 2-3 dni po 1 tabl i jak było ok to zrezygnowałam. Moja lekarka mówi że te tabl to zależą po prostu od przebiegu ciąży i jak nie znikają mdlosci to trzeba je brać. Mówiła że do 16tyg zwykle znikają i u mnie właśnie w 16 znikły. Niestety mówiła też że u niektórych długo trwają nawet do końca. I każda ciaza jest inna. Q poprzedniej przeszły mi ok 3msc w tej ok 4-4.5Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 22:06
-
No właśnie ostatnio lekarka też mi tak poradziła. Ja biorę jedną tabletkę bonjesty i od tygodnia brałam co drugi dzień, niestety w związku z tym co drugi dzień albo miałam bardzo mocne mdłości, albo po prostu wymiotowałam wieczorem, więc na urodzinowy weekend wracam do codziennych dawek, żeby przy gościach nie robić dramy 😅
-
awokado 🥑 wrote:No właśnie ostatnio lekarka też mi tak poradziła. Ja biorę jedną tabletkę bonjesty i od tygodnia brałam co drugi dzień, niestety w związku z tym co drugi dzień albo miałam bardzo mocne mdłości, albo po prostu wymiotowałam wieczorem, więc na urodzinowy weekend wracam do codziennych dawek, żeby przy gościach nie robić dramy 😅
Dlatego poprosiłam o xonvee. Bo 2 tabl xonvei to 1tabl bonjesty. A bonjesty nie można brać na pół. To są zamienniki chociaż xonvee będą wycofywać ( nic strasznego bonjesta jest nowsza pp prostu trochę lepiej się wchlania) jeszcze jest dostępnaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 22:32
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Mi mdłości w święta przeszły. Ogromna ulga.
Ja się chyba namyśliłam na wózek,teraz tylko muszę go upolować na vinted czy olx.
Jutro mam wizytę, trochę mam stresa bo dziecka od wczoraj w ogóle nie czuję. Codziennie czułam ruchy a od wczoraj wieczora cisza,zero -
Karola i na co się zdecydowałaś?
U mnie z ruchami podobnie. Dzisiaj nic i sobie wkręcam, że strułam się łososiem, był do dzisiaj ważny no ale wyglądał ok no i go zapiekłam. A potem miałam rozwolnienie mam nadzieje, że z głowy to rozwolnienie, nie z łososia. Ja mam wizytę dopiero za tydzień. -
kasssia wrote:Karola i na co się zdecydowałaś?
U mnie z ruchami podobnie. Dzisiaj nic i sobie wkręcam, że strułam się łososiem, był do dzisiaj ważny no ale wyglądał ok no i go zapiekłam. A potem miałam rozwolnienie mam nadzieje, że z głowy to rozwolnienie, nie z łososia. Ja mam wizytę dopiero za tydzień.
https://vexpi.pl/produkt/wozki-dzieciece/wozki-spacerowe/bugaboo-ant-turystyczna-spacerowka/Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 23:03
-
Elza, najlepsze życzenia urodzinowe! 🥳🥳🥳 pomyślności na ten rok!
Karola, wiesz na pewno lepiej, bo masz doświadczenie, ale na tym etapie ruchy mogą chyba jeszcze być nieregularne🤔 tak więc może dzisiaj córeczka ma więcej snu. U mnie detektor działa uspakajajaco, dziś sprawdzałam, bo mam dzień dobrego totalnie nieciazowego samopoczucia. -
@Elza 100 lat!!!🎂 szczęśliwego rozwiązania!🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb
04.2023 II
05.2023 poronienie w 6tc (łyżeczkowanie w 9tc)
11.2023 cb
12.2023 II
01.2024 poronienie w 7tc (łyżeczkowanie w 9tc) (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
23.12 kolejna wizyta
-
Elza spelnienia wszystkich marzeń 🍾🎂.
Ja dzis spałam jak zabita, ale to pewnie po "aktywnym" jak na mnie dniu, mega smacznej pizzy urodzinowej syna (zrobiliśmy mu niespodziankę. Wypad do pizzeri z jego kolegami) I wieczornym ❤️.
Spałam jak zabita, miałam wrażenie że się nie przebudziłam w nocy i nawet nie obracałam z boku na bok, ale za to śniło mi się, że urodziłam dziecko i miało mnóstwo piegów, rude włoski i wyglądało jak elf 🙈🙈🙈. Nie miałam go w domu, nic w tym domu nie było dla niego. Siostra byłego męża się nim zajmowała. Przewijał się mój byly mąż i niemąż...niezłe sajens fikszyn 🤣🤣🤣🤣🤣. -