X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mam :)

Sto lat i bezproblemowej ciąży do samego końca! 🥳

Elza1234 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, wszystkiego najpiękniejszego! 🥳
    No to Elza, Luna - jesteśmy dzień po dniu, bo ja mam jutro 😅 No i gratulacje odstawienia tabletek, u mnie nadal jest słabo, więc ciągle na nich lecę, ale po urodzinach i milionie gości w weekend mam plan znowu spróbować odstawić…

Luna30, Elza1234 lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasza czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    04.12 prenatalne - wszystko ok 🧡
    03.01 na 90% czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Elza, wszystkiego najpiękniejszego! 🥳
    No to Elza, Luna - jesteśmy dzień po dniu, bo ja mam jutro 😅 No i gratulacje odstawienia tabletek, u mnie nadal jest słabo, więc ciągle na nich lecę, ale po urodzinach i milionie gości w weekend mam plan znowu spróbować

Niesamowite:) ja obecnie przeziębiona przełożyliśmy na przyszły tydzień świętowanie. Spróbuj może tak jak ja zmniejszyć najpierw porcje i zobaczyć. Mi tak poradziła lekarka. Brałam 2tabl xonvei. Probowalsm już z msc temu zejść do 1 ale mdlosci wieczorne były spore więc wróciłam do 2. Pobrałam najpierw ze 2-3 dni po 1 tabl i jak było ok to zrezygnowałam. Moja lekarka mówi że te tabl to zależą po prostu od przebiegu ciąży i jak nie znikają mdlosci to trzeba je brać. Mówiła że do 16tyg zwykle znikają i u mnie właśnie w 16 znikły. Niestety mówiła też że u niektórych długo trwają nawet do końca. I każda ciaza jest inna. Q poprzedniej przeszły mi ok 3msc w tej ok 4-4.5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 22:06

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ostatnio lekarka też mi tak poradziła. Ja biorę jedną tabletkę bonjesty i od tygodnia brałam co drugi dzień, niestety w związku z tym co drugi dzień albo miałam bardzo mocne mdłości, albo po prostu wymiotowałam wieczorem, więc na urodzinowy weekend wracam do codziennych dawek, żeby przy gościach nie robić dramy 😅

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasza czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    04.12 prenatalne - wszystko ok 🧡
    03.01 na 90% czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    No właśnie ostatnio lekarka też mi tak poradziła. Ja biorę jedną tabletkę bonjesty i od tygodnia brałam co drugi dzień, niestety w związku z tym co drugi dzień albo miałam bardzo mocne mdłości, albo po prostu wymiotowałam wieczorem, więc na urodzinowy weekend wracam do codziennych dawek, żeby przy gościach nie robić dramy 😅

Dlatego poprosiłam o xonvee. Bo 2 tabl xonvei to 1tabl bonjesty. A bonjesty nie można brać na pół. To są zamienniki chociaż xonvee będą wycofywać ( nic strasznego bonjesta jest nowsza pp prostu trochę lepiej się wchlania) jeszcze jest dostępna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 22:32

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości w święta przeszły. Ogromna ulga.

Ja się chyba namyśliłam na wózek,teraz tylko muszę go upolować na vinted czy olx.

Jutro mam wizytę, trochę mam stresa bo dziecka od wczoraj w ogóle nie czuję. Codziennie czułam ruchy a od wczoraj wieczora cisza,zero

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola i na co się zdecydowałaś?

U mnie z ruchami podobnie. Dzisiaj nic i sobie wkręcam, że strułam się łososiem, był do dzisiaj ważny no ale wyglądał ok no i go zapiekłam. A potem miałam rozwolnienie :/ mam nadzieje, że z głowy to rozwolnienie, nie z łososia. Ja mam wizytę dopiero za tydzień.

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Karola i na co się zdecydowałaś?

U mnie z ruchami podobnie. Dzisiaj nic i sobie wkręcam, że strułam się łososiem, był do dzisiaj ważny no ale wyglądał ok no i go zapiekłam. A potem miałam rozwolnienie :/ mam nadzieje, że z głowy to rozwolnienie, nie z łososia. Ja mam wizytę dopiero za tydzień.
    Ja mam wózek głeboki jeden więc szukałam takiego małego na wyjścia typu szczepienie, rossman, lotnisko czy metro w Londynie 😅
    https://vexpi.pl/produkt/wozki-dzieciece/wozki-spacerowe/bugaboo-ant-turystyczna-spacerowka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 23:03

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, najlepsze życzenia urodzinowe! 🥳🥳🥳 pomyślności na ten rok!

Karola, wiesz na pewno lepiej, bo masz doświadczenie, ale na tym etapie ruchy mogą chyba jeszcze być nieregularne🤔 tak więc może dzisiaj córeczka ma więcej snu. U mnie detektor działa uspakajajaco, dziś sprawdzałam, bo mam dzień dobrego totalnie nieciazowego samopoczucia.

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 22.01.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • Klaudek11 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Elza 100 lat!!!🎂 szczęśliwego rozwiązania!

🧔👩 29l
    👶2l

03.2023 cb
    04.2023 II
    05.2023 poronienie w 6tc (łyżeczkowanie w 9tc)
    11.2023 cb
    12.2023 II
    01.2024 poronienie w 7tc (łyżeczkowanie w 9tc) (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    23.12 kolejna wizyta

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza spelnienia wszystkich marzeń 🍾🎂.

Ja dzis spałam jak zabita, ale to pewnie po "aktywnym" jak na mnie dniu, mega smacznej pizzy urodzinowej syna (zrobiliśmy mu niespodziankę. Wypad do pizzeri z jego kolegami) I wieczornym ❤️.
    Spałam jak zabita, miałam wrażenie że się nie przebudziłam w nocy i nawet nie obracałam z boku na bok, ale za to śniło mi się, że urodziłam dziecko i miało mnóstwo piegów, rude włoski i wyglądało jak elf 🙈🙈🙈. Nie miałam go w domu, nic w tym domu nie było dla niego. Siostra byłego męża się nim zajmowała. Przewijał się mój byly mąż i niemąż...niezłe sajens fikszyn 🤣🤣🤣🤣🤣.

preg.png
‹‹ 572 573 574 575 576
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ