CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Tzn ja niby powinnam nosić 2ki wg opisów, ale zawsze noszę 3 bo mi 2ki ciągną się w kroku. No i ja mam właśnie 160 cm wzrostu 😅
Bo te opisy są zanizone jak dla mnie pytanie po coElza1234 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Gusia_ wrote:Ja kiedyś kupiłam do szpitala 3 koszule dr nap i jak coś też polecam Fajna bawełna i mimo wielokrotnego prania wyglądają ok. A prane były non stop jak leżałam w szpitalach na patologii i potem w połogu, też nie mają głupich zwierzątek 🤣
Podasz link do strony z której zamawiałas?👩🦰 92 👱♂️ 90
2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
20.09.2024 - kriotransfer - 2 x 3 BB 🤞
30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS
15.10.2024 - 4mm z ❤️
19.10.2024 - 19 mm
18.11.2024 - USG 🤞🤞🤞 -
Elza1234 wrote:A to obie klasy w takim razie
Jezuuu 🫢 zbankrutuje na tych badaniach.
W sumie mówiła lekarka żeby zapytać mamę czy miałam różyczkę czy nie, ja sama pamiętam że nie miałam, miałam tylko ospę, nawet świnki nie miałam. Bo to chyba ma też takie kropki jak ospa. -
magdalena321 wrote:Jezuuu 🫢 zbankrutuje na tych badaniach.
W sumie mówiła lekarka żeby zapytać mamę czy miałam różyczkę czy nie, ja sama pamiętam że nie miałam, miałam tylko ospę, nawet świnki nie miałam. Bo to chyba ma też takie kropki jak ospa. -
Elza1234 wrote:Ja to byłam szczepiona na różyczkę także te badania akurat na to to była pro forma
Ja za dziecka pewnie też bo moja mama pilnowała wszystkich szczepień 😅 ale książeczki zdrowia mojej już nie umie znaleźć -
Dziewczyny a łóżeczko to koniecznie musi być dostawka taka ala lionello? Mój mąż się zdziwił że mu takie wysłałam a nie drewniane eleganckie xD jakie są argumenty za takim mniej efektownym wizualnie?👰🏻♀️29 👨💼32
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Cel95 wrote:Dziewczyny a łóżeczko to koniecznie musi być dostawka taka ala lionello? Mój mąż się zdziwił że mu takie wysłałam a nie drewniane eleganckie xD jakie są argumenty za takim mniej efektownym wizualnie?
-
Cel no jak karmisz piersią dostawką jest wygodniejsza, bo nie musisz wstawać za każdym razem, tylko jak trzeba zmienić pieluszkę, choć i to możesz zrobić w łóżku. No ale nie ma obowiązku kupowania dostawki 🤣 No i są badania, że dzieci śpiące obok rodziców są spokojniejsze i też mniej się zdarza sids. U mnie z tym spokojem to się sprawdzało, dlatego druga córka już od początku spała z nami, nawet nie z dostawką. Wolałam jak śpi z nami niż płacze pół nocy co pięć sekund. Nie wiem wgle jak ludzie to robią, że klasa noworodka w innym pokoju. Ja bym nie zasnęła xd
Drewniane łóżeczko też się przydaje, dla mnie jego minusem jest to, że musisz w nocy wstawać, mnie by to męczyło bo moje córki ogólnie potrafiły się i co godzinę budzić przez wiele miesięcy. Ale drewniane łóżeczko mam w salonie na drzemki mojej dwulatki, dla większego dziecka się u nas sprawdzaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 19:17
-
Cel95 wrote:Dziewczyny a łóżeczko to koniecznie musi być dostawka taka ala lionello? Mój mąż się zdziwił że mu takie wysłałam a nie drewniane eleganckie xD jakie są argumenty za takim mniej efektownym wizualnie?
Ma kolka więc można je przemieszczać i np dziecko zaśnie w innym pokoju to je przewieźć, w przyszłości mogę np po zaśnięciu przewieźć dziecko do pokoju starszaka który później chodzi spać, ma regulowana wysokość i kat nachylenia co przy refluxie było super ja podnosiłam też po kp albo przy katarze, może być samodzielnym łóżeczkiem i można bujać trochę nim:)
Można też kupić dostawkę drewniana. Co kto woli. Mnie odpowiada. Ale i tak będziemy mieć 2 łóżeczka bo planuję żeby dziecko po pół roku spało w swoim łóżeczku. No może triche później. Kiedy jest troche mniej karmień. Dla mnie dostawka jest super bo nie trzeba było wychodzić z łóżka ciepłego:p no i przesuwałam dziecko w rozku ( kp na leżąco po 3msc butla) to się nie budziło...spało z nami a jednak osobno więc mieliśmy normalne kołdry, poduszki itp i się nie bałam. Ja się boję spać 1 łóżku. A dlaczego typu lionelo czy chicco to j.w. głównie mobilność, możliwość zr9bienia z niego samodzielnego łóżka, regulacja nachylenia i bujanie ( nie jakieś wielkie ale jak córka jęczała np po przeniesieniu po kp to kilka razy pobujalam i szła spac)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 19:16
-
Elza1234 czy Ty czasem nie masz urodzin dzisiaj?
Cel95 musisz sobie przemyśleć czy Ci potrzeba dostawki. Ja istanio nie miałam ale teraz chce bo nie chce mi się wędrować do łóżeczka,schylać się itp. Wolę się kulnąć na bok i mieć dziecko bliskoLuna30 lubi tę wiadomość
-
Dostawka też może być drewniana. Są takie chyba nawet że może być po czasie samodzielnym łóżeczkiem. Co kto woli:) każda tutaj mama ma jednak inne wymagania i przyzwyczajenia. Dla każdej trochę co innego jest ważne. Przy 1szym dziecku i tak wszystko okaże się tak naprawdę po porodzie. Dużo zależy też od dziecka. Jeśli ładnie np spi i jest na butli to w sumie samodzielne lozeczko jest wygodniejsze:)
-
asiun wrote:Kwestia tego co chcesz. Ja np., nie chcę dostawki, przy córce wystarczyło mi zupełnie zwykle drewniane łóżeczko i tak trzeba wstać i tak 😅
No u mnie jednak nbyla różnica. Córka kolkowa,jakbym miała nad ranem wstawać co pół h to bym była teraz w wariatkowie. I tak było mega ciężko;) u nas to nie było tak jak w reklamach że budzi się karmisz przebierasz i parę h później powtórka. Budziła się np po 15-20min od kp jak zdążyłam zasnąć bo jej się odbijało. Nie wstawałam tylko wtedy pobujalam czy pogłaskałam i czasem szła spać dalej a czasem było po spaniu xd no ale to że czasem zasnęła było na wagę zlotaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 19:22
-
Ja nie planuję dostawki z prostego powodu - mamy mega wąsko w sypialni więc ciężko byłoby się zmieścić 😅 tak że będzie drewniane łóżeczko naprzeciwko naszego łóżka i wstawanie sto razy na noc, juhuuuu✌️ poza tym chce kupić jakiś leżaczek czy inny sprzęt na kółkach w którym mały będzie mógł sobie leżeć jak będziemy w salonie lub innym pomieszczeniu.
-
Dzięki Dziewczyny no my na pewno chcemy dostawkę tylko pytanie czy drewniana czy nie bo to że chcemy mieć dziecko obok to na 100%
Akurat nasza sypialnia metrażowo całkiem spoko więc możemy porozkminiać jak to ogarnąć na różne sposobyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 19:25
Luna30 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
KarolaKinga wrote:Ja nie planuję dostawki z prostego powodu - mamy mega wąsko w sypialni więc ciężko byłoby się zmieścić 😅 tak że będzie drewniane łóżeczko naprzeciwko naszego łóżka i wstawanie sto razy na noc, juhuuuu✌️ poza tym chce kupić jakiś leżaczek czy inny sprzęt na kółkach w którym mały będzie mógł sobie leżeć jak będziemy w salonie lub innym pomieszczeniu.
Nie nastawiaj się negatywnie. Może będzie dużo spało. Różne są dzieci.KarolaKinga lubi tę wiadomość