X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi to widzę, że Ty masz podobne trasy spacerowe do mnie - my też często las, albo, uważajcie, kocie łby 😅 Bebetto daje jakoś radę choć no wiadomo trochę buja, to też taki wózek z lepszą amortyzacją ten nasz, ale niestety też mi się wydaje, że żaden nie będzie idealny na takie tereny. Ja wkładam maluszkom pod główkę poduszkę antywstrząsową na takie spacery, no bo strasznie te dzieci latają w tych gondolach na takich podłożach

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:

Znalazłam takie koszule donszpitala. Co sądzicie? Myślę czy by nie kupić. Ogólnie spie w tshirtavh ale są przymałe więc na wiosne/lato nawet na czas ciąży bym miała.

https://slodkisen.com.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-anymone-siena-dolce-sonno

Nie miałam, ale też sobie zapisałam koszule z tej firmy, bo mi brakuje do karmienia, ostatnio nie nadążałam z praniem, a na suszarkę bębnową poki co sie nie zapowiada xD Wyglądają fajnie i są różne kroje, więc planuję zamówić z dwie na próbę i zobaczymy jak jakość :)

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi to widzę, że Ty masz podobne trasy spacerowe do mnie - my też często las, albo, uważajcie, kocie łby 😅 Bebetto daje jakoś radę choć no wiadomo trochę buja, to też taki wózek z lepszą amortyzacją ten nasz, ale niestety też mi się wydaje, że żaden nie będzie idealny na takie tereny. Ja wkładam maluszkom pod główkę poduszkę antywstrząsową na takie spacery, no bo strasznie te dzieci latają w tych gondolach na takich podłożach

Tak, u nas mimo mieszkania w mieście to teren spacerowy bywa wyzwaniem xD Ale ja ze względu na psa też częściej spaceruję po lesie niż stricte po mieście. Teraz właśnie tez muszę kupić poduszkę antywstrząsową, bo ostatnio nie miałam, a jednak na takich terenach się przydaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 17:10

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Blackapple Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja planuję kupić w najbliższym czasie komodę. Jak poznam płeć to pewnie zacznę sortować ubranka. Ja mam dużo od córki neutralne też się znajdą. Poza tym ostatnio dostałam za darmo dla chłopaka. Więc będę prac i ogarniać co dokupić. W tej ciąży to mam szczęście. Kuzynka ma mi przesłać poduszkę ciążowa i pampersy 0 i szumisia i ubranka neutralne. Niedawno urodziła dziewczynke. Od drugiej pożyczę chustę do noszenia. Od sąsiadki mam zaklepane lozeczko ze szczebelkami. Dostawkę, laktator i pościele i różki i wanienke mam.

W sumie z dużych rzeczy to komoda wózek I fotelik. A tak to raczej higieniczne pierdółki typu na porod połóg czy smoczki jakieś itp.

Znalazłam takie koszule donszpitala. Co sądzicie? Myślę czy by nie kupić. Ogólnie spie w tshirtavh ale są przymałe więc na wiosne/lato nawet na czas ciąży bym miała.

Bardzo ładna ta koszula, trochę mnie kusi, żeby kupić, bo bardzo lubię ten kolor, ale planowałam jednak z vinted i tour po lumpach.
    Poza tym kupiłam dzisiaj laktator ten Neno Camino, więc może starczy wydatków na razie. Miał bardzo dobrą cenę na allegro (jakieś 265 zł chyba) a oglądałam recenzje z zaufaj położnej na YT i ten mi się jednak wydalał najbardziej spoko z niższej półki cenowej.

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Nie miałam, ale też sobie zapisałam koszule z tej firmy, bo mi brakuje do karmienia, ostatnio nie nadążałam z praniem, a na suszarkę bębnową poki co sie nie zapowiada xD Wyglądają fajnie i są różne kroje, więc planuję zamówić z dwie na próbę i zobaczymy jak jakość :)

Mt właśnie niedawno kupiliśmy suszarkę. Nie wiem jsk zylam bez:) właśnie też ich nie znam ale ładnie wyglądają. Nie ma nadruku zwierząt na przodzie a to już cos:)

• asiun Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Czy on ma z przodu i z tyłu gondoli odpinane boczki jakby, w sensie że się robi przewiew? ;)

Brałaś bardziej pod kątem używania w mieście czy na jakiś teren też się nada?
    Tak i z porzodu i z tyłu ma wentylację 🙂, w spacerówce też fajna opcja bo ma regulowane oparcie na wysokość więc dla większego dziecka super. Kolejny plus to gondola skladana na płasko jak dla mnie to ważne, aby ze spokojem do auta wszystko weszło. A i jeszcze w wersji już ze spacerówka nie musisz ściągać siedziska żeby złożyć wózek tylko składa się razem z siedziskiem.
    Szczerze to ja wybierałam pod kątem i miasta i terenów mniej przewidywalnych.

W ogóle jak mam być szczera te wózki muuvo są praktycznie identyczne jak venicci tyle, że venicci droższe, a spotkałam się już z kilkoma opiniami że muuvo w niczym nie odstaje od venicci.

Tanashi ten quick 3.0 też jest mega fajny 🙂 i o wiele lepiej prezentuje się niż quick 4.0, moim zdaniem ale to już pewnie kwestia gustu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 17:21

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszka antywstrząsową- dobry pomysł. Nie mialam ale to super pomysł.

Ale tych rzeczy jest...nie do uwierzenia:)

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja mówiłam o tych płatkach migdałowych. Fajnie że pomoglo. Jeszxze niestety muszę unikać surowych owocow. Ty też? Niestety po nich jest najgorzej...a zjadłabym pomarańcze...
    O to ja dokładnie na odwrót 😜 pomarańcza czy jabłko mi pomagają ze zgagą, no ale na wieczór staram się owoców już pod kątem cukru unikać i tak mi dziwnie po nich myć zęby więc odpada, a migdały i pyszne i pomagają super i smak mi po nich nijako nie zostaje więc można myć ząbki 😀 ale ogółem to chyba właśnie zgaga jest jedynym objawem który towarzyszy mi praktycznie cały czas od początku ciąży, czasem to tak potrafiło palić jak smok wawelski w gardle 😰

Ja z Gatty wzięłam ciążowe 4, zazwyczaj mam 3 albo 4 bo powiedzmy że jestem wysoka no w każdym razie te 4 idealne:) ale nie mam jeszcze jakiegoś wielkiego brzuszka

A co do koszul mam problem bo też muszę kupić jakieś, w ogóle nie mam i totalnie mi takie sukienki do spania nie leżą, będę coś musiała znaleźć, na pewno z jakimś rękawkiem, ale też w sumie nie chcę jakoś za dużo wydać na to, może Vinted pomoże:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 17:18

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️ to biorę swój rozmiar, bo póki co na nogach nie tyje, a przypomniało mi się jak czasem kupiłam rozmiar większy i mnie denerwowało, że mam za duży luz na nogach i to się wtedy gorzej układa.

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiąc badanie na różyczkę to zrobić IgM czy IgG? Bo zgłupiałam 🫣

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • amoze Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi się łajza przyplątała na ustach.
    Orientujecie się czy Hascovir możemy normalnie w tabletkach przyjmować?

Gdzieś było na wątku pisane, ale milion stron wstecz, a Google mówi tylko o tym, że korzyść z leczenia dla przyszłej matki przewyższa zagrożenie dla płodu to wtedy przyjmować i po konsultacji z lekarzem, tyle, że jakoś nie koniecznie chce mu tym głowę zaprzątać...

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
    - 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g maleństwa 😍
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś kupiłam do szpitala 3 koszule dr nap i jak coś też polecam :) Fajna bawełna i mimo wielokrotnego prania wyglądają ok. A prane były non stop jak leżałam w szpitalach na patologii i potem w połogu, też nie mają głupich zwierzątek 🤣

Lola93, Luna30 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Chyba mi się łajza przyplątała na ustach.
    Orientujecie się czy Hascovir możemy normalnie w tabletkach przyjmować?

Gdzieś było na wątku pisane, ale milion stron wstecz, a Google mówi tylko o tym, że korzyść z leczenia dla przyszłej matki przewyższa zagrożenie dla płodu to wtedy przyjmować i po konsultacji z lekarzem, tyle, że jakoś nie koniecznie chce mu tym głowę zaprzątać...

Tabletek nie można, przynajmniej mnie rodzinna mówiła, że tylko krem i plasterki

amoze lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek ma super dzień i na koniec go musi krew zalać DOSŁOWNIE🤡 na szczęście wygląda mi to na mieszankę ze śluzem więc mam wciąż nadzieję, że to ten krwiak się opróżnia. Eh

A wózek super, ja bardzo nad nim myślę ale nie wiem czy będzie mi dane coś potestować. Mój stary jak zacznie testować to nie wybierze nic więc chyba będę jechała na waszych opiniach😂

Co do rozmiarów ja zamówiłam jakieś leginsy ciążowe, właśnie o rozmiar większe (nie wiem co mnie podkusiło) i wyglądam jak Obelix XD

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Robiąc badanie na różyczkę to zrobić IgM czy IgG? Bo zgłupiałam 🫣
    A musisz znowu?
    Mnie powiedział że jak mam IgG to już nie ma co powtarzać

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja planuję kupić w najbliższym czasie komodę. Jak poznam płeć to pewnie zacznę sortować ubranka. Ja mam dużo od córki neutralne też się znajdą. Poza tym ostatnio dostałam za darmo dla chłopaka. Więc będę prac i ogarniać co dokupić. W tej ciąży to mam szczęście. Kuzynka ma mi przesłać poduszkę ciążowa i pampersy 0 i szumisia i ubranka neutralne. Niedawno urodziła dziewczynke. Od drugiej pożyczę chustę do noszenia. Od sąsiadki mam zaklepane lozeczko ze szczebelkami. Dostawkę, laktator i pościele i różki i wanienke mam.

W sumie z dużych rzeczy to komoda wózek I fotelik. A tak to raczej higieniczne pierdółki typu na porod połóg czy smoczki jakieś itp.

O, ładne:)

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja z gatty wzięłam 3, tak noszę standardowo, i na mnie pasują
    Pytanie czy tyjesz w brzuszku tylko póki co :)

Ja wzięłam większe bo zawsze niezależnie od wagi biorę większe rajstopy. Mam wrażenie że np ski, mki są po prostu ogromnie przykrótkie chyba że ktoś ma 160 wzrostu. I nie lubię jak coś ciśnie:P

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A musisz znowu?
    Mnie powiedział że jak mam IgG to już nie ma co powtarzać

Dopiero Pierwszy raz mi kazała zrobić 🫣

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja wzięłam większe bo zawsze niezależnie od wagi biorę większe rajstopy. Mam wrażenie że np ski, mki są po prostu ogromnie przykrótkie chyba że ktoś ma 160 wzrostu. I nie lubię jak coś ciśnie:P
    Tzn ja niby powinnam nosić 2ki wg opisów, ale zawsze noszę 3 bo mi 2ki ciągną się w kroku. No i ja mam właśnie 160 cm wzrostu 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dopiero Pierwszy raz mi kazała zrobić 🫣
    A to obie klasy w takim razie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ