X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproś o usg może jak najszybsze? Przecież nawet na IP maja sprzęt 🤔

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Moooniii Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Drąż temat i wyślij potwierdzenie wypowiedzenia do poprzedniego ubezpieczyciela, bo będą Cię ścigać. Nie olewaj, jak Ci radzi obecna.

Potwierdzam słowa Nineq, mieliśmy dokładnie taką samą sytuację jak Ty. Zadzwoniłam do agencji która wysyłała wypowiedzenie z prośbą o przesłanie potwierdzenia wysłania i to potwierdzenie przeslalalam ubezpieczalni. Po tym sprawa sie zakończyła

magdalena321 lubi tę wiadomość

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Zbadali mnie tylko na fotelu i na tej podstawie lekarz stwierdził, że ciąża stoi pod znakiem zapytania… mam czekać na swoją lekarkę, żeby mi zrobiła USG ale znowu jestem tak przerażona, że szkoda słów.

Co za ...🤬. Czekajcie spokojnie na USG, bo chyba usg jest tu wyznacznikiem co się dzieje.

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku, masakra :/ ale Ty się wymęczysz :( trzymam kciuki mocno mocno <3 a tego cymbała olej, co lekarz to opinia, a niektórzy powinni się ugryźć w język i nie straszyć po 5minutowym wywiadzie.

Kozina, super że już jesteś <3

Kciuki za wizyty <3

Revolutionary piąteczka, ja dzisiaj kolejny dzień w łóżku, ból brzucha nadal nie mija, także łykam magnez nospe i leżę.
    Obyś jak najszybciej się lepiej poczuła <3

Dobrze, że mój mąż taki ogarnięty, wczoraj nie pozwolił mi wstać z łóżka, był u mojej mamy, ugotował obiad, ogarnia psa. Dzisiaj rano też do niej zajrzał, a potem na praktyki. Dobrze, że ten sam szpital xD

Mnie już dzisiaj kusi, żeby wstać posprzątać, coś ugotować, no ale leżę, tak się jakoś nastraszyłam tym łożyskiem, że leżę jakbym była tykającą bombą - a to było tylko raz brązowe plamienie :/

Pięknego dnia Wam życzę <3 !

Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra Anku z tym lekarzem, powiedzieć coś takiego bez szczegółów... no comment.
    Niestety lekarzy zwykle się nie szkoli z komunikacji z pacjentami, a nie każdy do tego się nadaje z natury :/

age.png

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku, bardzo Ci współczuję tych nerwów, zgadzam się z dziewczynami w 100% - co za durny lekarz mówi tak straszne bzdury po tak krótkim badaniu… dawaj koniecznie znać gdy dowiesz się czegoś więcej, a my wszystkie mocno ściskamy za Was kciuki ❤️

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    HejAnku cos życzenia świąteczne nie działają🤔miałaś mieć spokój z krwiakiem.

Myślę, że lekarze tyle przerabiają kobiet w ciąży, że wiedzą czego szukać, co sprawdzać i jak dziecko współpracuje to wychodzi to tak krótko. Moje I prenatalne też były szybkie, dłużej zajęło wklepanie danych do komputera, bo się wieszał.

My kredytu nie mamy, mieszkanie udało się kupić za gotówkę i w ostatnim momencie zanim ceny wystrzeliły. Teraz widziałam, że takie same wystawiane są 80-90k więcej. Kiedyś będziemy zmieniać i wtedy pewnie część musi iść z kredytu. Ale w tym momencie to lokalizacja jest tak dobra, że nie chcę się stąd ruszać.

Nasz poszedł w górę o 150 000. W ciągu półtorej roku. W szoku byłam. I to realna wycena bo wiem za ile kupili sąsiedzi identyczny dom od tego samego dewelopera dwa domki dalej. Właśnie jak wprowadzili te 2proc kredyt to tak poszedł. Więc my się też nie ruszamy bardziej myślimy o przeróbkach naszego garażu na dodatkowy pokoj:)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej. 3mam kciuki też. Ale masakra z lekarzami. Tacy są najgorsi. Bez badań już wszystko wiedzą.

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie kredytów, to my dzisiaj składamy wnioski do banków 😂 Bardzo proszę o trzymanie kciuków za szybkie (i pozytywne) decyzje, bo jeszcze trzeba zdążyć się chociaż wstępnie wykończyć przed czerwcem, a póki co prognozy są takie, że dopiero w połowie marca wchodzimy do mieszkania. Kwota kredytu przeraża, oprocentowanie okropnie wysokie, ale przez najbliższy rok raczej się nie zapowiada, by miało spaść

Nosa, amoze, Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    W temacie kredytów, to my dzisiaj składamy wnioski do banków 😂 Bardzo proszę o trzymanie kciuków za szybkie (i pozytywne) decyzje, bo jeszcze trzeba zdążyć się chociaż wstępnie wykończyć przed czerwcem, a póki co prognozy są takie, że dopiero w połowie marca wchodzimy do mieszkania. Kwota kredytu przeraża, oprocentowanie okropnie wysokie, ale przez najbliższy rok raczej się nie zapowiada, by miało spaść

Trzymamy kciuki.

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia avocado. A my właśnie odbieramy dziś papiery z banku, że dom jest nasz i kredyt spłacony 👌 równowaga w przyrodzie musi być zachowana, ktoś kończy płacić, ktoś zaczyna 😅

awokado 🥑, Revolutionary , Nosa, amoze, Lauraa, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Awokado :D Idziemy łeb w łeb, my planujemy w marcu ruszyć z pierwszymi pracami, na razie czekamy aż tynki spokojnie wyschną. Ale moje potencjalne l4 idealnie zbiegnie się z cieplejszymi miesiącami, żeby mąż już miał wolne ręce na robotę i nie musiał pilnować córki po południu, gdy ja będę w pracy xD

Gusia zazdroszczę, my mamy ostatnią transzę do wypłacenia i perspektywę kredytu na 25 lat 😬 Nadpłacanie możemy najwcześniej za 5 lat zacząć, więc liczę na to, że jak się względnie wykończymy, to uda się coś tam już odłożyć na to nadpłacanie, żeby przyspieszyć :P

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Gusia, ale świetnie, gratulacje! Trochę przeraża mnie zaciąganie takiego długu w banku, ale tyle dobrego, że bierzemy dość niedużą kwotę, jak na dzisiejsze czasy, rata też nie będzie zabójcza i po okresie karencji mamy zamiar zacząć nadpłacać, by jak najszybciej odebrać takie papiery jak Wy dzisiaj 😅

Szkodnik, dzięki wielkie ❤️

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku, masakra, współczuję przeżyć, ale myślę, że wszystko będzie dobrze. Dzielne z Was zawodniczki!

Awokado, no to wielki dzień! Trzymam kciuki za szybkie rozpatrywanie. My braliśmy kredyt 1,5 roku temu tuż przed wejściem kredytu 2%. Rata jest wysoka, oprocentowanie też, ale wiemy, że wartość mieszkania wzrosła przez ten czas już o 100 tys.! Im wcześniej się kupi, tym lepiej :)

Gusia, zazdroszczę perspektywy zakończonego kredytu, u nas jeszcze wiele, wiele lat, zanim się doczekamy :)

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g
    30.04. 2136g
    09.05. 2433g
    21.05. 2717g
    28.05. 2979g
    06.06. 3250g
    19.06. 3850g Synek na świecie :)

event.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Powodzenia Awokado :D Idziemy łeb w łeb, my planujemy w marcu ruszyć z pierwszymi pracami, na razie czekamy aż tynki spokojnie wyschną. Ale moje potencjalne l4 idealnie zbiegnie się z cieplejszymi miesiącami, żeby mąż już miał wolne ręce na robotę i nie musiał pilnować córki po południu, gdy ja będę w pracy xD
    Ooo no to siedzimy w tym razem 😂 chociaż my trochę oszukujemy i zaczynamy od tej „przyjemniejszej” połowy, bo jednak sami się nie budowaliśmy, tylko odbieramy gotowe mieszkanie od dewelopera, podziwiam Was za samodzielną budowę!

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ooo no to siedzimy w tym razem 😂 chociaż my trochę oszukujemy i zaczynamy od tej „przyjemniejszej” połowy, bo jednak sami się nie budowaliśmy, tylko odbieramy gotowe mieszkanie od dewelopera, podziwiam Was za samodzielną budowę!

No my tak samodzielnie-samodzielnie też nie budujemy, do stanu deweloperskiego wszystko nam robił wykonawca :) Tylko wykończeniówkę będzie mąż z moim bratem robił, bo już hajs stopnieje prawie do zera do deweloperskiego, zostanie na wykończenie kuchni i kupienie podłóg :P. No niestety system zlecony jest dużo droższy niż gospodarczy, ale nie mieliśmy czasu żeby to samodzielnie ogarniać, a też zależy nam na szybkiej przeprowadzce, nie chcemy 10 lat u teściów gniazdować xD

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anku trzymaj się, masakra ten lekarz.

Powodzenia awakado z kredytem i potem, żeby ekipa się sprawnie uwijała, bo z tym bywa różnie.

Przyszly mi w ogóle moje zaginione wyniki plgf, które dorabiałam miesiąc temu i jeszcze mi się zwiększyło ryzyko preeklampsji z 1 do 33 na 1 do 23, także się nie uwolnie od mierzenia ciśnienia i acardu (na uwolnienie od acardu trochę liczyłam, bo mam zgagę po nim jak tylko zapomnę, żeby go popić calą szklanką wody 😞).

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Anku trzymaj się, masakra ten lekarz.

Powodzenia awakado z kredytem i potem, żeby ekipa się sprawnie uwijała, bo z tym bywa różnie.

Przyszly mi w ogóle moje zaginione wyniki plgf, które dorabiałam miesiąc temu i jeszcze mi się zwiększyło ryzyko preeklampsji z 1 do 33 na 1 do 23, także się nie uwolnie od mierzenia ciśnienia i acardu (na uwolnienie od acardu trochę liczyłam, bo mam zgagę po nim jak tylko zapomnę, żeby go popić calą szklanką wody 😞).

Spróbuj zażyć acard po lekkim posiłku na noc

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:

macie na oku mieszkanie w stanie deweloperskim? ;)

z mojego doświadczenia - jest możliwe tak szybkie ogarnięcie remontu ;)
    My rok temu też braliśmy 2% na ostatnią chwilę i 18 marca dostaliśmy klucze do mieszkania, tydzień później weszła ekipa a 22 czerwca się wprowadziliśmy :) U nas był rynek wtórny, remont generalny ;)

Edit: dobra doczytałam 😂 trzymam kciuki za pozytywne decyzje i szybki remont! ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 13:51

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Spróbuj zażyć acard po lekkim posiłku na noc

Zażywam na noc, ale nie po posiłku w sumie, bo zwykle jem z godzinę wcześniej, a wystarczy jak zjem sobie np małą kanapkę czy już lepiej zażyć zaraz po kolacji?

age.png
‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ