CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Poproś o usg może jak najszybsze? Przecież nawet na IP maja sprzęt 🤔👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Nineq wrote:Drąż temat i wyślij potwierdzenie wypowiedzenia do poprzedniego ubezpieczyciela, bo będą Cię ścigać. Nie olewaj, jak Ci radzi obecna.
Potwierdzam słowa Nineq, mieliśmy dokładnie taką samą sytuację jak Ty. Zadzwoniłam do agencji która wysyłała wypowiedzenie z prośbą o przesłanie potwierdzenia wysłania i to potwierdzenie przeslalalam ubezpieczalni. Po tym sprawa sie zakończyłamagdalena321 lubi tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Zbadali mnie tylko na fotelu i na tej podstawie lekarz stwierdził, że ciąża stoi pod znakiem zapytania… mam czekać na swoją lekarkę, żeby mi zrobiła USG ale znowu jestem tak przerażona, że szkoda słów.
Co za ...🤬. Czekajcie spokojnie na USG, bo chyba usg jest tu wyznacznikiem co się dzieje. -
HejAnku, masakra ale Ty się wymęczysz trzymam kciuki mocno mocno a tego cymbała olej, co lekarz to opinia, a niektórzy powinni się ugryźć w język i nie straszyć po 5minutowym wywiadzie.
Kozina, super że już jesteś
Kciuki za wizyty
Revolutionary piąteczka, ja dzisiaj kolejny dzień w łóżku, ból brzucha nadal nie mija, także łykam magnez nospe i leżę.
Obyś jak najszybciej się lepiej poczuła
Dobrze, że mój mąż taki ogarnięty, wczoraj nie pozwolił mi wstać z łóżka, był u mojej mamy, ugotował obiad, ogarnia psa. Dzisiaj rano też do niej zajrzał, a potem na praktyki. Dobrze, że ten sam szpital xD
Mnie już dzisiaj kusi, żeby wstać posprzątać, coś ugotować, no ale leżę, tak się jakoś nastraszyłam tym łożyskiem, że leżę jakbym była tykającą bombą - a to było tylko raz brązowe plamienie
Pięknego dnia Wam życzę !Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
HejAnku, bardzo Ci współczuję tych nerwów, zgadzam się z dziewczynami w 100% - co za durny lekarz mówi tak straszne bzdury po tak krótkim badaniu… dawaj koniecznie znać gdy dowiesz się czegoś więcej, a my wszystkie mocno ściskamy za Was kciuki ❤️
-
Nineq wrote:HejAnku cos życzenia świąteczne nie działają🤔miałaś mieć spokój z krwiakiem.
Myślę, że lekarze tyle przerabiają kobiet w ciąży, że wiedzą czego szukać, co sprawdzać i jak dziecko współpracuje to wychodzi to tak krótko. Moje I prenatalne też były szybkie, dłużej zajęło wklepanie danych do komputera, bo się wieszał.
My kredytu nie mamy, mieszkanie udało się kupić za gotówkę i w ostatnim momencie zanim ceny wystrzeliły. Teraz widziałam, że takie same wystawiane są 80-90k więcej. Kiedyś będziemy zmieniać i wtedy pewnie część musi iść z kredytu. Ale w tym momencie to lokalizacja jest tak dobra, że nie chcę się stąd ruszać.
Nasz poszedł w górę o 150 000. W ciągu półtorej roku. W szoku byłam. I to realna wycena bo wiem za ile kupili sąsiedzi identyczny dom od tego samego dewelopera dwa domki dalej. Właśnie jak wprowadzili te 2proc kredyt to tak poszedł. Więc my się też nie ruszamy bardziej myślimy o przeróbkach naszego garażu na dodatkowy pokoj:) -
W temacie kredytów, to my dzisiaj składamy wnioski do banków 😂 Bardzo proszę o trzymanie kciuków za szybkie (i pozytywne) decyzje, bo jeszcze trzeba zdążyć się chociaż wstępnie wykończyć przed czerwcem, a póki co prognozy są takie, że dopiero w połowie marca wchodzimy do mieszkania. Kwota kredytu przeraża, oprocentowanie okropnie wysokie, ale przez najbliższy rok raczej się nie zapowiada, by miało spaść
Nosa, amoze lubią tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:W temacie kredytów, to my dzisiaj składamy wnioski do banków 😂 Bardzo proszę o trzymanie kciuków za szybkie (i pozytywne) decyzje, bo jeszcze trzeba zdążyć się chociaż wstępnie wykończyć przed czerwcem, a póki co prognozy są takie, że dopiero w połowie marca wchodzimy do mieszkania. Kwota kredytu przeraża, oprocentowanie okropnie wysokie, ale przez najbliższy rok raczej się nie zapowiada, by miało spaść
Trzymamy kciuki.awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Powodzenia avocado. A my właśnie odbieramy dziś papiery z banku, że dom jest nasz i kredyt spłacony 👌 równowaga w przyrodzie musi być zachowana, ktoś kończy płacić, ktoś zaczyna 😅
awokado 🥑, Revolutionary , Nosa, amoze lubią tę wiadomość
-
Powodzenia Awokado Idziemy łeb w łeb, my planujemy w marcu ruszyć z pierwszymi pracami, na razie czekamy aż tynki spokojnie wyschną. Ale moje potencjalne l4 idealnie zbiegnie się z cieplejszymi miesiącami, żeby mąż już miał wolne ręce na robotę i nie musiał pilnować córki po południu, gdy ja będę w pracy xD
Gusia zazdroszczę, my mamy ostatnią transzę do wypłacenia i perspektywę kredytu na 25 lat 😬 Nadpłacanie możemy najwcześniej za 5 lat zacząć, więc liczę na to, że jak się względnie wykończymy, to uda się coś tam już odłożyć na to nadpłacanie, żeby przyspieszyć -
Ooo Gusia, ale świetnie, gratulacje! Trochę przeraża mnie zaciąganie takiego długu w banku, ale tyle dobrego, że bierzemy dość niedużą kwotę, jak na dzisiejsze czasy, rata też nie będzie zabójcza i po okresie karencji mamy zamiar zacząć nadpłacać, by jak najszybciej odebrać takie papiery jak Wy dzisiaj 😅
Szkodnik, dzięki wielkie ❤️ -
HejAnku, masakra, współczuję przeżyć, ale myślę, że wszystko będzie dobrze. Dzielne z Was zawodniczki!
Awokado, no to wielki dzień! Trzymam kciuki za szybkie rozpatrywanie. My braliśmy kredyt 1,5 roku temu tuż przed wejściem kredytu 2%. Rata jest wysoka, oprocentowanie też, ale wiemy, że wartość mieszkania wzrosła przez ten czas już o 100 tys.! Im wcześniej się kupi, tym lepiej
Gusia, zazdroszczę perspektywy zakończonego kredytu, u nas jeszcze wiele, wiele lat, zanim się doczekamy🙍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
🙍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
🧬 7.02.2025
🩺 19.02.2025
-
Tanashi wrote:Powodzenia Awokado Idziemy łeb w łeb, my planujemy w marcu ruszyć z pierwszymi pracami, na razie czekamy aż tynki spokojnie wyschną. Ale moje potencjalne l4 idealnie zbiegnie się z cieplejszymi miesiącami, żeby mąż już miał wolne ręce na robotę i nie musiał pilnować córki po południu, gdy ja będę w pracy xD
-
awokado 🥑 wrote:Ooo no to siedzimy w tym razem 😂 chociaż my trochę oszukujemy i zaczynamy od tej „przyjemniejszej” połowy, bo jednak sami się nie budowaliśmy, tylko odbieramy gotowe mieszkanie od dewelopera, podziwiam Was za samodzielną budowę!
No my tak samodzielnie-samodzielnie też nie budujemy, do stanu deweloperskiego wszystko nam robił wykonawca Tylko wykończeniówkę będzie mąż z moim bratem robił, bo już hajs stopnieje prawie do zera do deweloperskiego, zostanie na wykończenie kuchni i kupienie podłóg . No niestety system zlecony jest dużo droższy niż gospodarczy, ale nie mieliśmy czasu żeby to samodzielnie ogarniać, a też zależy nam na szybkiej przeprowadzce, nie chcemy 10 lat u teściów gniazdować xD -
Anku trzymaj się, masakra ten lekarz.
Powodzenia awakado z kredytem i potem, żeby ekipa się sprawnie uwijała, bo z tym bywa różnie.
Przyszly mi w ogóle moje zaginione wyniki plgf, które dorabiałam miesiąc temu i jeszcze mi się zwiększyło ryzyko preeklampsji z 1 do 33 na 1 do 23, także się nie uwolnie od mierzenia ciśnienia i acardu (na uwolnienie od acardu trochę liczyłam, bo mam zgagę po nim jak tylko zapomnę, żeby go popić calą szklanką wody 😞).awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Blackapple wrote:Anku trzymaj się, masakra ten lekarz.
Powodzenia awakado z kredytem i potem, żeby ekipa się sprawnie uwijała, bo z tym bywa różnie.
Przyszly mi w ogóle moje zaginione wyniki plgf, które dorabiałam miesiąc temu i jeszcze mi się zwiększyło ryzyko preeklampsji z 1 do 33 na 1 do 23, także się nie uwolnie od mierzenia ciśnienia i acardu (na uwolnienie od acardu trochę liczyłam, bo mam zgagę po nim jak tylko zapomnę, żeby go popić calą szklanką wody 😞).
Spróbuj zażyć acard po lekkim posiłku na noc👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
awokado 🥑 wrote:W temacie kredytów, to my dzisiaj składamy wnioski do banków 😂 Bardzo proszę o trzymanie kciuków za szybkie (i pozytywne) decyzje, bo jeszcze trzeba zdążyć się chociaż wstępnie wykończyć przed czerwcem, a póki co prognozy są takie, że dopiero w połowie marca wchodzimy do mieszkania. Kwota kredytu przeraża, oprocentowanie okropnie wysokie, ale przez najbliższy rok raczej się nie zapowiada, by miało spaść
macie na oku mieszkanie w stanie deweloperskim?
z mojego doświadczenia - jest możliwe tak szybkie ogarnięcie remontu
My rok temu też braliśmy 2% na ostatnią chwilę i 18 marca dostaliśmy klucze do mieszkania, tydzień później weszła ekipa a 22 czerwca się wprowadziliśmy U nas był rynek wtórny, remont generalny
Edit: dobra doczytałam 😂 trzymam kciuki za pozytywne decyzje i szybki remont! ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:51
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...