X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina01 wrote:
    Hej dziewczyny!

Melduję się z powrotem :)
    Chciałam napisać, że w żadnym wypadku nie kasowałabym konta z tak głupiego powodu jak dyskusja na forum ;p
    Trochę przykro było mi czytać potem wiadomości na mój temat wywołane pochopnym wyciągnięciem wniosków, ale nie Wasza wina, chyba też bym tak to odebrała, bo nagłe zniknięcie jest trochę dziwne.
    Niestety miałam problemy z kontem wcześniej, pomimo, że miałąm wykupiony abonament, niestety byłam zmuszona założyć konto od nowa a tamto musiałam skasować w momencie, gdy wiedziałam, że nic się już się nie da z tym zrobić. Strasznie mi żal, bo miałam tam dane od początku starań o ciąże, pomimo, że to wirtualna przestrzeń to szkoda mi tego.

Mam nadzieję, że nikt na mnie tu zły nie jest :)
    Z dobrych wieści miałam drugie prenatalne i wszystko jest w porządku, chociaż babka objechała mnie w 12 min na wizycie na którą czekałam miesiąc i po wizycie się rozbeczałam, bo byłam nienasycona widokiem dziecka.

Miłego dnia wszystkim
    Dobrze, że jesteś 😃
    No niestety tak wyszło i wyglądało, że to przez wymianę zdań. Ale jeśli to nie to, to bardzo nas cieszy.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Chyba przetestuję w weekend, robisz dokładnie jak w przepisie, czy coś modyfikujesz? :)

Składnikowo nic nie zmieniałam, zdarzało mi się piec w ciut mniejszej formie, ale składniki te same :)

Margareetka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kozina01 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broń boże Nineq, normalnie gadałyśmy wszystkie, strasznie głupio wyszło i niefortunnie.
    Chciałam odezwać się wcześniej, ale czekałam na odpowiedź z ovufriend zanim zaczne zakładać nowe konta

8-6-25 👶🏻
    preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Faceci to jednak maja łatwiej robotę złapać. On z tymi stawami ma.tak ,że w ogóle fizycznie nie może pracować nigdy czy tylko podczas zaostrzenia?
    Wspominałaś że Wasi rodzice są tak dobrze sytuowani,nie ma jakiś namiarów na robotę? Jak ktoś dobrze zarabia to i ma znajomości sporo. Gdzieś tam zawsze się kogoś wciśnie

W ogóle. Lekarz mu zakomunikował, że ma teraz pół roku się kompletnie nie nadwyrężać. Potem kontrola i ponowne rezonanse. Nie może robić nic, co by zakłamało wynik np przemęczeniem. No i widzisz Karola głupie noszenie w sklepie ciężkich rzeczy ci nawet odpada...

Po nim tego kompletnie nie widać, wygląda na okaz zdrowia. No ale nie może i kropka.

Nie raz się zajeżdżał w pracach kosztem zdrowia, nawet na l4 nie był poza tym ostatnim razem.. no teraz nie jest pora na zajezdzenie się.

Zwykła praca w biurze gdzie np musisz autem coś pozałatwiać czy jechać w delegacje spoko, chodzenie czy normale aktywności też ok jak najbardziej. Nadgodziny, nie ma problemu.

Wiesz rodzice męża, moja Mama ogarniali całe życie to mają, jak znali kiedyś kogoś w byłych pracach to ci ludzie wcześniej już siedzieli od nich na emeryturach o wiele lat. Jedynie mój teść jeszcze pracuje ale nie w Krakowie i w takiej pracy co sobie zaczął nie tak dawno temu. Bo emeryturę od dawna każdy ma ;)

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Ja poniedziałek witam na oddziale 😂 o 3 mąż poszedł do łazienki, a ja czuję jak ze mnie leci… no i faktycznie sporo się ulało :/ na IP lekarka twierdzi, że krwiak się opróżnił ale sporo krwi przy ujściu więc mnie zostawiła na obserwacje. Tyle dobrze, że torby nie rozpakowałam ale oczywiście połowa w domu została… pewnie z tydzień zaliczę póki się ta cała krew nie ewakuuje. Długo się nie nacieszyłam xD

Dla mnie ten szpital jest lekko przerażający bo jest na maksa stary, gdyby nie lekarze to kurcze niebo, a ziemia z tamtym. No ale to nie wakacje

Kopernika? Ale ma swój urok i jest czysty, zadbany :D ja lubię takie stare zadbane budynki. Piękne są witraże na klatkach schodowych, wątpię że spacer po schodach Ci zaleca ale można zerknąć. Ja tam na oddziale na pewno miałam ładnie, czysto i ok. Widok też lepszy niż na jakieś blokowiska czy skrzydło szpitalne 10 piętrowe.

Trzymaj się tam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:35

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina01 wrote:
    Hej dziewczyny!

Chciałam napisać, że w żadnym wypadku nie kasowałabym konta z tak głupiego powodu jak dyskusja na forum ;p
    Trochę przykro było mi czytać potem wiadomości na mój temat wywołane pochopnym wyciągnięciem wniosków, ale nie Wasza wina, chyba też bym tak to odebrała, bo nagłe zniknięcie jest trochę dziwne.
    Niestety miałam problemy z kontem wcześniej, pomimo, że miałąm wykupiony abonament, niestety byłam zmuszona założyć konto od nowa a tamto musiałam skasować w momencie, gdy wiedziałam, że nic się już się nie da z tym zrobić. Strasznie mi żal, bo miałam tam dane od początku starań o ciąże, pomimo, że to wirtualna przestrzeń to szkoda mi tego.

Z dobrych wieści miałam drugie prenatalne i wszystko jest w porządku, chociaż babka objechała mnie w 12 min na wizycie na którą czekałam miesiąc i po wizycie się rozbeczałam, bo byłam nienasycona widokiem dziecka.

Miłego dnia wszystkim

Ooo dobrze, że jesteś. Bo się bałam potem że coś źle napisałam xD witamy i super, że masz dobre wiadomości 😊

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, dzięki, akurat nic związanego z mechanika. Bliżej logistyka/elektrotechnika. A teraz to cokolwiek z uop bez dźwigania 😅 w kwestii delegacji no jak jestem w obecnym stanie to byłoby dość słabo gdyby to były na więcej niż kilka dni

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Margareetka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą pracą w Krakowie to tak właśnie jest, że niby ogłoszeń jest sporo ale podobno część to tylko zbieranie danych, a nie realne szukanie pracowników.

Ja szukałam pracy na wiosnę, zredukowali z dnia na dzień nam cały dział w firmie, więc musiałam szukać trochę "na już". Akurat to był czas kiedy sporo krakowskich firm robiło zwolnienia grupowe, to też tych ludzi na rynku pracy było dużo. U mnie mam wrażenie, że pomogło przygotowywanie CV pod oferty, czyli na każdą ofertę poświęcałam chwilę czasu, zmieniałam słowa kluczowe i inne takie, chat GPT jest pomocny w tym :) no i ostatecznie znalazłam fajną pracę i to jeszcze z lepszą wypłatą. I pamiętam też, że firmy wtedy odezwały się do mnie bardzo późno, bo np CV wysłałam na początku marca, a telefon z zaproszeniem na rozmowę miałam dopiero w połowie kwietnia.

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina01 wrote:
    Hej dziewczyny!

Miłego dnia wszystkim

Dobrze, że jesteś 😊 czemu "objechała"?? Super, że wszystko dobrze z bejbikiem😀😀

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro prawidłowe 💙
    13.01 20 cm 💙
    27.01 II prenatalne🤞

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Z tą pracą w Krakowie to tak właśnie jest, że niby ogłoszeń jest sporo ale podobno część to tylko zbieranie danych, a nie realne szukanie pracowników.

Ja szukałam pracy na wiosnę, zredukowali z dnia na dzień nam cały dział w firmie, więc musiałam szukać trochę "na już". Akurat to był czas kiedy sporo krakowskich firm robiło zwolnienia grupowe, to też tych ludzi na rynku pracy było dużo. U mnie mam wrażenie, że pomogło przygotowywanie CV pod oferty, czyli na każdą ofertę poświęcałam chwilę czasu, zmieniałam słowa kluczowe i inne takie, chat GPT jest pomocny w tym :) no i ostatecznie znalazłam fajną pracę i to jeszcze z lepszą wypłatą. I pamiętam też, że firmy wtedy odezwały się do mnie bardzo późno, bo np CV wysłałam na początku marca, a telefon z zaproszeniem na rozmowę miałam dopiero w połowie kwietnia.

To i tak się wcześnie odzywały. Mi dziewczyna z dnia na dzień zrezygnowała rok temu, złożyła cv w styczniu a zadzwonili we wrześniu jakoś.

Oj tak. Do mojego męża co chwila dzwoni jakiś spam odkąd szuka pracy... naprawdę nieporównywalna jest tego ilość od niedawna.

Z cv to mam parę znajomych co siedzieli wysoko w hrach (obecnie uciekli i robią cos innego xd) może coś skomentują.

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Kozina01 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Dobrze, że jesteś 😊 czemu "objechała"?? Super, że wszystko dobrze z bejbikiem😀😀
    NO tak szybko jechala po tym brzuchu aparate,, raz dwa i juz. Spodziewalam sie dosc dlugiego i specyficznego badania. Chlopak mowie, ze ona jest doswiadczona widocznie, ale niedosyt zostaje

8-6-25 👶🏻
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubię szybkie badania u lekarza, więc dla odmiany ja bym była usatysfakcjonowana. Ale ja żyję w wiecznym niedoczasie i zwykle mi się spieszy 🤣

Dziś przyjdzie ten mój piękny otulacz na lato. Nie mogę się doczekać ☺️

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Kozina, że jesteś. Wyglądało to dość jednoznacznie, stąd nasze komentarze (ja już tu dzikie rzeczy widziałam, naprawdę)
    Ale dobrze że jednak można prowadzić dyskusję z wami 😅 co do usg, wydaje mi się, że 12 min to wcale nie jest krótko
    Ja pierwsze prenatalne miałam 10 min a uważam że długo spędzał nad każdą częścią ciała i wszystko opowiadał co widzi. Myślę że oni nie chcą niepotrzebnie gnieść brzucha jak już wszystko zobaczyli. Wiadomo że człowiek chce długo oglądać swojego bejbika, ale jeszcze parę miesięcy i będziesz go oglądać bezustannie :)
    Co do kredytu, my braliśmy 4 lata temu, nie było wtedy tego 2%, z drugiej strony - kupiliśmy to mieszkanie ponad 200 tys taniej niż byłoby za czasów kredytu 2% także coś za coś
    Anku - boże jakie Ty masz przeboje 🙈 współczuję Ci tego stresu
    Mnie też już zaczyna łapać stres przed wizyta a mam dopiero na 13:40

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Kkk77 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Anku, zaraz Ci jakąś kartę stałego pacjenta założą 🥲

Boże jakie głupoty mi się śniły dzisiaj, obudziłam się bardziej zmęczona niż jak zasypiałam. Bylismy na koncercie na stadionie śląskim, który był w Tychach wtf, w ogóle na ten koncert nie doszliśmy, bo jak w jakiejś grze się z kimś goniliśmy i strzelaliśmy XD jeszcze szukałam mojego chłopa, który jak się okazało latał sobie niedaleko dronem i oglądał wszystko z góry, prawie jak w tym memie „LET IT BURN” XD

preg.png
  • Szarotka12 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina, dobrze Cię widzieć z powrotem i super, że wszystko w porządku :)

Tanashi, ja też regularnie robię czekoladową chmurę <3 O tej porze roku wersję tropikalną :)

Czuję kopanie od rana, więc miło się dzień zapowiada :) Dobrego dnia Wszystkim!

🙍‍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙

🧬 7.02.2025
    🩺 19.02.2025

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Hej Anku, zaraz Ci jakąś kartę stałego pacjenta założą 🥲

Boże jakie głupoty mi się śniły dzisiaj, obudziłam się bardziej zmęczona niż jak zasypiałam. Bylismy na koncercie na stadionie śląskim, który był w Tychach wtf, w ogóle na ten koncert nie doszliśmy, bo jak w jakiejś grze się z kimś goniliśmy i strzelaliśmy XD jeszcze szukałam mojego chłopa, który jak się okazało latał sobie niedaleko dronem i oglądał wszystko z góry, prawie jak w tym memie „LET IT BURN” XD
    Mnie się dzisiaj śniło że lekarz musiał mi usunąć macice z dzieckiem ..

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku cos życzenia świąteczne nie działają🤔miałaś mieć spokój z krwiakiem.

Myślę, że lekarze tyle przerabiają kobiet w ciąży, że wiedzą czego szukać, co sprawdzać i jak dziecko współpracuje to wychodzi to tak krótko. Moje I prenatalne też były szybkie, dłużej zajęło wklepanie danych do komputera, bo się wieszał.

My kredytu nie mamy, mieszkanie udało się kupić za gotówkę i w ostatnim momencie zanim ceny wystrzeliły. Teraz widziałam, że takie same wystawiane są 80-90k więcej. Kiedyś będziemy zmieniać i wtedy pewnie część musi iść z kredytu. Ale w tym momencie to lokalizacja jest tak dobra, że nie chcę się stąd ruszać.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina01 wrote:
    Hej dziewczyny!

Miłego dnia wszystkim
    Uff 😁 dobrze, że jesteś 🙂

Spuściłam krew (i mocz 🤪) do badan, zobaczymy co tam u mnie w środku. Wydaje mj się, że wczoraj czułam dużo działam wewnatrzbrzusznych 🤣 ale nadal czekam cierpliwie na pewność.

HejAnku niech to będzie ostateczna kapitulacja i ewakuacja tego krwiaka, niech już się podda! Kciuki za to!

37👩& 36🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🩺 22.01.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • Kkk77 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mnie się dzisiaj śniło że lekarz musiał mi usunąć macice z dzieckiem ..

A to z dwojga złego wolę strzelanki 🙈

Co do czasu trwania prenatalnych to u mnie te 1 też trwały krótko, aż lekarz sam powiedział, że sorki ale młody wyjątkowo współpracował i po prostu wszystko już zdążył w tym czasie pomierzyć co było do pomierzenia 🙈 drugie mam u innego, bo ten jest na urlopie, więc zobaczymy jak będzie

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny.
    Ja dziś z pytaniem kompletnie nie ciążowym ale może któraś pracuje lub zna kogoś kto pracuje w ubezpieczalni i jest w stanie mi podpowiedzieć co i jak bo szlag mnie trafia już z tymi ubezpieczeniami samochodów i wszystkiego innego 🤨

Ubezpieczyliśmy samochód w innej firmie, poprzednia wysłała ofertę ale jej nie przyjęliśmy i zostało wysłane do nich wypowiedzenie z tej nowej ubezpieczalni.
    Dzisiaj przychodzi wiadomość że zaakceptowali automatycznie ofertę i trzeba zapłacić.
    Dzwoniłam tam to powiedziano mi że nie widzą informacji o wypowiedzeniu.
    Później zadzwoniłam do obecnej ubezpieczycielki (tej nowej) to powiedziała żeby zignorować tamtą wiadomość.
    Ale ja oczywiście się martwię że coś będzie nie tak i finalnie będą nas ścigać o zapłatę a my już mamy nowe ubezpieczenie samochodu.
    Co teraz? 😳😳

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
‹‹ 655 656 657 658 659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ