CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Cel a jakie masz te cukry
HejAnku super ze jest okej, kosmos że już robią ktg. Jeszcze z 10 tyg i się zaczną pierwsze porody....czaicie to?
Dobrze ze wczoraj narzekałam bo dzsiaj spałam bite 4 h
Życzę nam jednak dotrwania do tego 9 miesiąca bez bujania się z inkubatorami i surfaktantamiamoze lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Czemu 10? Myślisz że któraś z nas wystrzeli w 30 tc?
Życzę nam jednak dotrwania do tego 9 miesiąca bez bujania się z inkubatorami i surfaktantami
Oby nie i też nam tego życzę.
W 30 tygodniu to ja chciałam dopiero rozważać pójście na L4 😅 -
Blackapple wrote:Oby nie i też nam tego życzę.
W 30 tygodniu to ja chciałam dopiero rozważać pójście na L4 😅 -
HejAnku super ze jest okej, kosmos że już robią ktg. Jeszcze z 10 tyg i się zaczną pierwsze porody....czaicie to?
Ja zakładam że u mnie za 14 tyg, to można tak bezpiecznie się wypakować. 3 miesiące. Od maja jest założenie, że ma być wszystko gotowe. -
Cel95 wrote:O kurcze. Ja wstaje o 8 i włączam kompa wtedy, a i tak bywa ciężko. 5:40??
Powiedz, że Ci rano słabo, nie masz siły itp. Każdy normalny da zwolnienie.
To Kozina wstaje do pracy, ja się " obijam " od października, ze względu na warunki pracy.
Ale fakt wstaje jak na rano. Chociaż dzisiaj jeszcze godzinkę dospalam. -
Nie robią, dostało mi się za niewinność 😂 chyba że chciała mi zrobić KTG kolana
Ja obstawiam, że ten poród przed terminem to ja ale już naprawdę wszystko przyjmuję z pokorą. W ogóle czuję się dzisiaj nadzwyczaj dobrze, jak ostatnie kilka tygodni czułam jakie bóle, kłucia, nieprzyjemności w brzuchu tak dzisiaj jest naprawdę super.
+ Szkodnik, nagle dostałam apetytu 😂 bo ostatnio o tym pisałyśmy -
Dla mnie te 10 tyg to jakaś abstrakcja bo to pierwszy tydz kwietnia. Ja wtedy zamierzam pokój malować i iść na szkołę rodzenia 😅🤣
-
Wg to pani w przychodni na ginekologii rżnęła głupa że wizyty z położna to są jak ona waży i bada ciśnienie przed wizytą
Ale nie dałam się zagiąć, powiedziałam że wiem, że należą mi się spotkania od 21 tc bo nie będę korzystać ze szkoły rodzenia. I wiem że mam do tego prawo, to moje 1 dziecko i potrzebuje więcej niż waga i ciśnienieMargareetka lubi tę wiadomość
-
Karola na początku takie na granicy ale potem już 4 coś.
Ja raczej się dobrze czuję z rana ale jakbym miała wstawać o 5 to byłoby mi średnio pewnie xd
Ale ja wstaje ok 7-7:30 od ponad 4 lat codziennie każdego dnia👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
HejAnku🌸 wrote:Nie robią, dostało mi się za niewinność 😂 chyba że chciała mi zrobić KTG kolana
Ja obstawiam, że ten poród przed terminem to ja ale już naprawdę wszystko przyjmuję z pokorą. W ogóle czuję się dzisiaj nadzwyczaj dobrze, jak ostatnie kilka tygodni czułam jakie bóle, kłucia, nieprzyjemności w brzuchu tak dzisiaj jest naprawdę super.
+ Szkodnik, nagle dostałam apetytu 😂 bo ostatnio o tym pisałyśmy
No to dobre wieści, u mnie nadal mocno średnio w tym temacie. -
Idę dziś koło 20 do lekarza, jakiś z uniwersyteckiego i ma dobre opinie. Dla własnego spokoju, wolę dać jutro w pracy zaświadczenie o ciąży plus jakoś się będę mniej stresować mówiąc po wizycie mojego nie ma plus i tak wątpię że by był termin na taką wizytę bez większego powodu.
Planowałam to ogarnąć 3 lutego, ale za dużo nagle projektów i planów się pojawiło ze mną w roli głównej, a nie chce robić problemu ludziom których lubię.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
W temacie pakowania torby, moja koleżanka ma termin na początek kwietnia i mówiła, że właśnie wczoraj zamawiała już te rzeczy apteczne, bo będzie w lutym się pakować. To mi przypomniało, że ja też już jestem w połowie i pewnie w kwietniu będę o tym myśleć 😅👌
Cel to powodzenia na wizycie! Ja teraz połówkowe w poniedziałek. Mam nadzieję, że wszystko będzie okCel95 lubi tę wiadomość
-
A ja jestem po wizycie u endokrynologa i przyjął mnie bez kolejki, więc sympatycznie 🥰. Zwłaszcza że tam same starsze panie w kolejce i nie ma jak usiąść, a jeszcze mnie mierzyły wzrokiem jakbym musiała przepraszać za to, że nad nimi stoję 🤦🏼♀️
Torbę też spakuję szybciej, ale po ostatnich przygodach z patologią ciąży w 34 tygodniu ciąży nie chcę tego zostawiać na ostatnią chwilę. Ostatnio nawet nie wiedziałam gdzie mam klapki pod prysznic i mąż musiał cały dom przekopać 🤦🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 09:53
Gusia_, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Karola no ja też tak właśnie myślę koniec marca/początek kwietnia. Końcówka poprzedniej ciąży w szpitalu uświadomiła mi, że z pewnymi rzeczami się nie czeka. Popijając kawkę przeglądam sobie… butelki 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 09:56
-
Cel do kogo idziesz?
Był szanowny Pan Buc powiedział „Ja wiem, że USG wyszło dobrze ale to krwawienie bardzo źle znaczy dla ciąży. Czekamy” - no shit Sherlock, dzięki że mi mówisz bo od 3 miesięcy nie leżę 😂 Porobili mi wymazy z pochwy więc pewnie trzeba poczekać na wyniki, jutro napiszę SMSa do mojej lekarki i zapytam co dalej, bo temu lekarzowi nie ufam.
Dziewczyna leży od czwartku, 35 tydzień, dziecko jej się odwróciło. Nie może jeść, strasznie boli ją brzuch, słabo jej a gość jej mówi NO TAKIE SĄ UROKI CIĄŻY, NIE ROBIMY BADANIA. Obok się dziewczyna zgłosiła na cesarkę, pyta o powód, mówi że psychiczny - a on tylko wywrócił oczami -
HejAnku🌸 wrote:Cel do kogo idziesz?
Był szanowny Pan Buc powiedział „Ja wiem, że USG wyszło dobrze ale to krwawienie bardzo źle znaczy dla ciąży. Czekamy” - no shit Sherlock, dzięki że mi mówisz bo od 3 miesięcy nie leżę 😂 Porobili mi wymazy z pochwy więc pewnie trzeba poczekać na wyniki, jutro napiszę SMSa do mojej lekarki i zapytam co dalej, bo temu lekarzowi nie ufam.
Dziewczyna leży od czwartku, 35 tydzień, dziecko jej się odwróciło. Nie może jeść, strasznie boli ją brzuch, słabo jej a gość jej mówi NO TAKIE SĄ UROKI CIĄŻY, NIE ROBIMY BADANIA. Obok się dziewczyna zgłosiła na cesarkę, pyta o powód, mówi że psychiczny - a on tylko wywrócił oczami
Patologia ciąży dla mnie to jak oglądanie ciekawego serialu 🤣🤷♀️ ale wiecie co? Z jedną laską dwa lata temu się tak zakumplowałam, że ciągle mamy kontakt 🤣🤣🤣 więc chociaż miałam wtedy dobre towarzystwoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 09:57