CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zawsze nosiłam przejściowe i w lato też cienkie przeciwdeszczowe...jakoś mi nie po drodze z parasolkami. Przypomniało mi się że poprzednio podkradłam kilka razy mężowi:p jest to jakiś pomysł. On nosi czarne przeciwdeszczowe a schudl do m-ki to l-ke mogłabym mu zabrac:p
Dzisiaj jestem strasznie śpiącą i mnie mdli. Też coś pisałyście podobnego. Za to przespałam całą noc co jest wyczynem...jakoś źle spie w tej ciąży. Mam dziwne sny i co chwile się budzę. Ogólnie to już czekam bardzo na wiosne:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 22:05
Motylek🦋 lubi tę wiadomość
-
Ja spałam od wczoraj całe 45 minut. Dziś się zapowiada na to samo. Cholerna bezsenność.
Teraz hormony wariują i człowiek niby sie przyzwyczaja do nocnego wstawania (wiem ze to bzdury) a jak się urodzi dziecko to te hormony pójdą w pizdu i będę zasypiać na siedząco. Coś ta matka natura nie bardzo kuma co robi. -
Cześć , dzień dobry:D
Nie ma to jak wstać o 4.30
Karola oby twoje przepowiednie z tym spaniem się nie sprawdziły 🙄.
Mam od wczoraj rogala ciążowego, pierwsze podejście extra, ale niestety po dłuższej chwili boli biodro...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 05:52
-
Ja nawet coś pospałam. Zegarek mi pokazuje masę pobudek ale było mi na maksa nie wygodnie, tak to jest jak dupka przyzwyczajona do super materaca + poduszki ciążowej 🥲
Gusia krwiak się częściowo ewakuował, została mu taka cieniutka niteczka i mam nadzieję, że szybko się wchłonie. Będę jutro dręczyć moją lekarkę o jakieś info, co do planów na mnie - bo nigdy nic nie wiadomo ale czy patrzy na ten pobyt z krótkiej perspektywy, czy chce mnie trzymać na wszelki wypadek.
Położna właśnie na mnie nakrzyczała, że jestem nie gotowa do KTG 😂😂💔 Marcysia 21t 👼 -
Hej hej 🙋🏻♀️
Ja odkąd córka moja śpi w swoim pokoju to śpię o wieeeeele wygodniej ale oczywiście i tak się budzę w środku nocy po kilka razy. Myslalam o tej poduszce rogalu ale w sumie ja zazwyczaj kołdrę zawijam między nogi i ręce no i tak mi wygodnie 😜
SZKODNIK lubi tę wiadomość
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
magdalena321 wrote:Hej hej 🙋🏻♀️
Ja odkąd córka moja śpi w swoim pokoju to śpię o wieeeeele wygodniej ale oczywiście i tak się budzę w środku nocy po kilka razy. Myslalam o tej poduszce rogalu ale w sumie ja zazwyczaj kołdrę zawijam między nogi i ręce no i tak mi wygodnie 😜
U mnie niemąż pracuje jako poduszka ciążowa, podgrzewana, mięciutka, duża hihi😉
Wykładam na niego nogi, ręce:) cierpliwy jest kochany ❤️.magdalena321, przygodami66, Lauraa, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
SZKODNIK wrote:U mnie niemąż pracuje jako poduszka ciążowa, podgrzewana, mięciutka, duża hihi😉
Wykładam na niego nogi, ręce:) cierpliwy jest kochany ❤️.
Ojej zazdroszczę 💕 mojemu staremu wiecznie ciepło i jak jeszcze kolejne 36,6 się na niego położy albo przytuli to mi później wzdycha że go osaczam 😅 hahaAmelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
nick nieaktualnyKurczę to mi ten rogal nie za bardzo pomaga. Jak od początku ciąży miałam sen minimum 8 godzin to ostatni miesiąc to udręka. Obracam się jak pralka, wybudzam przez swędzenie. Nigdy tak źle nie spałam jak teraz. Plus pobudka do pracy na 5.20
Zazdroszczę osobom na zwolnieniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 07:05
-
Hej Dziewczyny, ja się ostatnio trochę wyłączyłam z konwersacji ale podczytuje tu regularnie 🙂 dobrze widzieć dobre wieści od Was wszystkich,
HejAnku - trzymam kciuki za ostateczne pożegnanie z krwiakiem i współczuję bucowatego lekarza 🙄
Co do spania to ja wczoraj dosłownie padłam jak w pierwszym trymestrze o 20 i przespałam cala noc, byłam w szoku. Poduszka ciążowa mi pomaga ale musiałam się do niej przyzwyczaić- przez pierwsze kilka nocy wstawałam rano połamana, teraz jest już super.eeemakarena lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Moja córka jak leżała a gastroenterologii to bity tydzień,dzień w dzień miala bulion bez wkładki. Zero jarzyn czy ryżu/makaronu. Sama woda. I to było na śniadanie obiad i kolacje
Anku daj znać co zarządziła twoja lekarka.
Z tym spaniem to ja w domu raczej problemu nie mam, wiadomo w szpitalu gorzej, bo non stop ktoś coś (teraz to jeszcze o 6 mam mierzyć cukier), ale dostałam wypasiony, gruby materac od pani salowej 😊Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Alex, a Ty masz dzisiaj konsultacje z diebetologiem co nie? Też dawaj znać czy Cię w końcu wypuszczą
Wczoraj na USG mała miała głowę w spojeniu łonowym, wieczorem jak słuchali serduszka to przy pępku i nadal tam siedzi więc może wali krwiaka z dyńki 😂
Mój chłop znowu jest jak kaloryfer, nie mogę go nawet dotknąć w nocy bo mnie zalewają siódme poty😂 ale jak na co dzień się mało przytulam tak później w szpitalu żałuje i mi strasznie smutno - nie dogodzisz💔 Marcysia 21t 👼 -
Pani diabetolog była wczoraj i powiedziała, że dla niej to nie wygląda jak cukrzyca(tym bardziej patrząc na pomiary cukru), tylko ta wątroba żyje własnym życiem więc to stąd, no więc mam dwa wyjścia - poleżeć jeszcze na obserwacji i sprawdzać cukier, a dopiero wtedy jak coś wyjdzie to wpisze mi cukrzycę ciążową i będę musiała przyjmować insulinę, albo opcja numer 2 czyli wyjść wcześniej, wtedy wpisuje mi od razu w kartę cukrzycę ciążową, wtedy mam mierzyć sobie sama cukier w domu, zdrowo się odżywiać(oczywiście bez paranoi) i dużo ruchu. Plus przy opcji numer 2 nie muszę powtarzać już krzywej w 24-28tc. Super babka 🙂 wybrałam opcję numer 2, tylko będę prosiła o receptę na sensor do pomiaru.
Na tym niestety nie koniec, bo i tak czekam na ponowną konsultację u internisty i dopiero wtedy może wyjdę 😖 wczoraj pana DOCENTA jak to wszyscy podkreślali niestety nie było. Nie wiem tylko na co czekam, bo do tej pory nic nie zrobił, nie dał leków, nie postawił diagnozy a ALT sam z siebie spadł z 399 na 113. Magia 🤷🏼♀️Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
HejAnku🌸 wrote:Zacznę od aktualizacji, a później nadrobię. Padł mi telefon, a w mojej spakowanej po brzegi torbie nie było tylko ładowarki 😂
Moja lekarka mi zrobiła usg, krwiak się opróżnił, żadnego nowego nie ma ale też nie powiedziała mi ile mnie potrzymają. Mam nadzieję, że do piątku bo UWAGA krwawień już nie mamja żyję chyba w jakimś matrixie, serio… dają mi exacyl więc na pewno do piątku mnie nafaszerują. Mam nadzieję, że w środę się czegoś dowiem bo powinna być moja lekarka znowu. Ale ona później idzie na urlop więc może być tak że będzie mnie chciała zostawić w szpitalu aż do powrotu 🥲
Boże jaka ulga, że jest ok. Niektórzy lekarze czasem powinni się ugryźć w język zanim zaczną opowiadać swoje wymyślne historie, tym bardziej kobietom w ciąży.HejAnku🌸 lubi tę wiadomość
-
Alex to ładnie spadło. Chociaż żeby tak do 50 pospadało i pewnie Cię wypuszcza.
Alex_92 lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Człowiek cały dzień na telefonie nie siedział to wątki pogubił😂 ale to dobrze, ja wiem że w szpitalu „bezpiecznie” ale jak nic nie robią to się człowiek frustruje. Mi zrobili full badań + faktycznie sprawdzają puls, ciśnienie, a nie tak jak w poprzednim szpitalu - wpisywali i nic nie robili xD oczywiście moja krzepliwość jest świetna, nawet się poprawiła jeszcze od ostatnich badań - przydałby mi się Doktor House chyba 😂😂💔 Marcysia 21t 👼
-
Kozina01 wrote:Kurczę to mi ten rogal nie za bardzo pomaga. Jak od początku ciąży miałam sen minimum 8 godzin to ostatni miesiąc to udręka. Obracam się jak pralka, wybudzam przez swędzenie. Nigdy tak źle nie spałam jak teraz. Plus pobudka do pracy na 5.20
Zazdroszczę osobom na zwolnieniu
A nie możesz pójść na zwolnienie ?Cel95 lubi tę wiadomość
-
SZKODNIK wrote:A nie możesz pójść na zwolnienie ?
O kurcze. Ja wstaje o 8 i włączam kompa wtedy, a i tak bywa ciężko. 5:40??
Powiedz, że Ci rano słabo, nie masz siły itp. Każdy normalny da zwolnienie.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Margareetka wrote:U nie dziś noc na szczęście całkiem przespana. Jedynie pobudka, bo kot rzygał, ja już przy nich mam czujny sen, a co dopiero jak urodzi się maluszek
Kot trenuje Cię już do roli Mamy. A na serio mam nadzieję że to tylko kłaczek 😊
Mi pomaga poducha która zamówiłam z polecenia Elzy
Naprawdę jest z nią lepiejElza1234 lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:O kurcze. Ja wstaje o 8 i włączam kompa wtedy, a i tak bywa ciężko. 5:40??
Powiedz, że Ci rano słabo, nie masz siły itp. Każdy normalny da zwolnienie.