CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
HejAnku🌸 wrote:U mnie już te krwawienia nie wywołują takich stresów ale dołączył nowy objaw, mega napięty brzuch. Wcześniej mi się napinał tylko z jednej strony, a teraz napiął się cały, normalnie jak balon… to nas trochę przestraszyło i pojechaliśmy 🤷🏼♀️
Na obchodzie zapytali czy miałam już takie krwawienia, to ja już palce rozciągam, gotowa na krwiakowe historie, zdążyłam powiedzieć „tak”, odpowiedzieli AHA OKEJ i poszli 😂 póki to nie jest nowy dziad to się tak nie stresuję
Ale jedna dziewczyna z sali mnie „nastraszyła” pytając czy od kopnięć dziecka się nie będą robić krwiaki no i dobre pytanie, skoro ta moja macica ma jakiś problem
Kciuki za Was✊️✊️ trzymajcie się tam iczekamy na wieści🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb
04.2023 II
05.2023 poronienie w 6tc (łyżeczkowanie w 9tc)
11.2023 cb
12.2023 II
01.2024 poronienie w 7tc (łyżeczkowanie w 9tc) (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
23.12 kolejna wizyta
-
Tanashi wrote:Dostałam od mamy sukienkę, która była na nią za mała, a na mnie jest za duża, ale w ciąży może być. Tylko brzuch mam w niej taki, że wyglądam jakbym jedną nogą była na porodówce 🤣. Planuję ją wykorzystać jutro u endokrynologa, może jak zobaczy ten brzuch to wpuści mnie poza kolejką, w poprzedniej ciąży działało 🤣
https://zapodaj.net/plik-t0aYQcyxzI
A ja właśnie sobie uświadomiłam że o ile jest nadxieja że w zimowej kurtce przechodzę to wiosennej nie ma szans się wcisnąć. Albo skądś skombinuje na te 2msc albo będę kupić musiała. Szkoda mi kasy prawdę mówiąc na chwilę kupowac -
Luna30 wrote:A ja właśnie sobie uświadomiłam że o ile jest nadxieja że w zimowej kurtce przechodzę to wiosennej nie ma szans się wcisnąć. Albo skądś skombinuje na te 2msc albo będę kupić musiała. Szkoda mi kasy prawdę mówiąc na chwilę kupowac
Ja od dłuższego czasu kupowałam ubrania, które wynoszę w razie ewentualnej ciąży i tym sposobem mam kurtki ze ściągaczami w pasie itp. 😅 Z kupowaniem bym nie szalała, teraz ta pogoda jest taka, że jest zimno zimno zimno, a nagle 20 stopni. W zeszłym roku chyba u nas było tak, że zbytnio nie wykorzystałam kurtki przejściowej, chodziłam w zimowej, a nagle w samej bluzie/sweterku, ewentualnie jeansówce.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Zacznę od aktualizacji, a później nadrobię. Padł mi telefon, a w mojej spakowanej po brzegi torbie nie było tylko ładowarki 😂
Moja lekarka mi zrobiła usg, krwiak się opróżnił, żadnego nowego nie ma ale też nie powiedziała mi ile mnie potrzymają. Mam nadzieję, że do piątku bo UWAGA krwawień już nie mam ja żyję chyba w jakimś matrixie, serio… dają mi exacyl więc na pewno do piątku mnie nafaszerują. Mam nadzieję, że w środę się czegoś dowiem bo powinna być moja lekarka znowu. Ale ona później idzie na urlop więc może być tak że będzie mnie chciała zostawić w szpitalu aż do powrotu 🥲Tanashi, Weronka, awokado 🥑, Elza1234, Margareetka, Nosa, KarolaKinga, Natalia1992, magdalena321, Alex_92, asiun, Kkk77, Klaudek11, kasssia, przygodami66, CelinaJan, KasiaGosiaWerka, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Weronka wrote:Ja od dłuższego czasu kupowałam ubrania, które wynoszę w razie ewentualnej ciąży i tym sposobem mam kurtki ze ściągaczami w pasie itp. 😅 Z kupowaniem bym nie szalała, teraz ta pogoda jest taka, że jest zimno zimno zimno, a nagle 20 stopni. W zeszłym roku chyba u nas było tak, że zbytnio nie wykorzystałam kurtki przejściowej, chodziłam w zimowej, a nagle w samej bluzie/sweterku, ewentualnie jeansówce.
U mnie to samo, ja nawet nie mam kurtki przejściowej. Tzn. mam trencz, ale nie używam go od trzech lat, bo jasnobeżowy trencz i małe dziecko to nie jest dobre połączenie xD Ja z kurtki zimowej przechodzę od razu na kurtkę jeansową i jest OK. -
HejAnku🌸 wrote:Zacznę od aktualizacji, a później nadrobię. Padł mi telefon, a w mojej spakowanej po brzegi torbie nie było tylko ładowarki 😂
Moja lekarka mi zrobiła usg, krwiak się opróżnił, żadnego nowego nie ma ale też nie powiedziała mi ile mnie potrzymają. Mam nadzieję, że do piątku bo UWAGA krwawień już nie mam ja żyję chyba w jakimś matrixie, serio… dają mi exacyl więc na pewno do piątku mnie nafaszerują. Mam nadzieję, że w środę się czegoś dowiem bo powinna być moja lekarka znowu. Ale ona później idzie na urlop więc może być tak że będzie mnie chciała zostawić w szpitalu aż do powrotu 🥲
To zgłosiłabym tamtego lekarza do izby lekarskiej za ten tekst i niepotrzebne straszenie ciężarnej, co za głupi dziad. Dobrze, że u Was wszystko w porządku.💗 Gusia miała nosa z ładowarką xD -
HejAnku🌸 wrote:Zacznę od aktualizacji, a później nadrobię. Padł mi telefon, a w mojej spakowanej po brzegi torbie nie było tylko ładowarki 😂
Moja lekarka mi zrobiła usg, krwiak się opróżnił, żadnego nowego nie ma ale też nie powiedziała mi ile mnie potrzymają. Mam nadzieję, że do piątku bo UWAGA krwawień już nie mam ja żyję chyba w jakimś matrixie, serio… dają mi exacyl więc na pewno do piątku mnie nafaszerują. Mam nadzieję, że w środę się czegoś dowiem bo powinna być moja lekarka znowu. Ale ona później idzie na urlop więc może być tak że będzie mnie chciała zostawić w szpitalu aż do powrotu 🥲
Cudowne wieści! 😍 Jeśli to ma być ostateczne pożegnanie z krwiakiem, to zostań w tym szpitalu, a jak wyjdziesz… pojedziesz do galerii. 🫠👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Magdalena jakie piękne rzeczy 😍 ja zamówię śpioszki w serduszka, miałam fajny pomysł na fotkę walentynkową, może do tego czasu mnie wypuszczą 😂
Jak ktoś z Krakowa planuję Kopernika to mają bardzo dobre jedzenie xD dla mnie to był szok po moim ostatnim pobycie w innym szpitalu, gdzie mojego pulpeta przede mną chyba jadły i zwracały 3 osoby 😂 minusem jest jedna łazienka na 7 osób, a niektóre dziewczyny siedzą po 25 min… ja się dzisiaj prawie posikałam.
Co do lekarza - jeśli jutro będzie mnie chciał zbadać to po prostu odmówię i poproszę o kogoś innego. A na porannym obchodzie puszczę im „Los chce ze mną grać w pokera…” idę odsypiać ❤️ -
HejAnku🌸 wrote:Magdalena jakie piękne rzeczy 😍 ja zamówię śpioszki w serduszka, miałam fajny pomysł na fotkę walentynkową, może do tego czasu mnie wypuszczą 😂
Jak ktoś z Krakowa planuję Kopernika to mają bardzo dobre jedzenie xD dla mnie to był szok po moim ostatnim pobycie w innym szpitalu, gdzie mojego pulpeta przede mną chyba jadły i zwracały 3 osoby 😂 minusem jest jedna łazienka na 7 osób, a niektóre dziewczyny siedzą po 25 min… ja się dzisiaj prawie posikałam.
Co do lekarza - jeśli jutro będzie mnie chciał zbadać to po prostu odmówię i poproszę o kogoś innego. A na porannym obchodzie puszczę im „Los chce ze mną grać w pokera…” idę odsypiać ❤️
Wiedziałam, że wszystko ok. Ten pierwszy lekarz nie wiedział z kim ma do czynienia po prostu. Albo filozof bo jego komentarz jak Karola zauważyła można do każdego odnieść 🤔
Potwierdzam z jedzeniem. Miałam dietę wege i była smaczna. Brakowało tylko łososia, którego sumiennie donosił mi mąż i z łososiem dieta wege była taka uczta że wszyscy oglądali się za moimi posiłkami.
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Luna30 wrote:Czemu? To super wiadomość. Juz wystarczy tych krwiaków. Zeby wreszcie odpuściły...
A jak będą chcieli Cię zostawić to siedź, tak na wszelki. Jeszcze jak mówisz, że dobre żarcie 😅
W tym szpitalu co jestem niestety żarcie jest niezjadliwe, 4 kromki chleba, do tego kawałek masła i szynka z tak bogatym składem, że chyba całą tablicę Mendelejewa tam załadowali (zaczynając od E300 coś kończąc na E600+). Jakby nie mąż to bym głodowała. Na obiad mam cały tydzień gotowaną marchewkę z ziemniakami i czymś w rodzaju pulpeta 🤢.
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Hahaha w sumie miło mi, że zgadłam z tą ładowarką. Mówię Wam, czasem najprostsze i najbardziej oczywiste scenariusze to te właściwe. Co nie zmienia faktu… Anka, chyba wszyscy odetchnęliśmy, że już się krwiak ewakuował. Odpoczywaj tam po tych stresach i ładuj telefon. Ile poleżysz to poleżysz, no ale jest lepiej 👌
Co do kurtki ja tam po zimowych też od razu grube swetry, nie mam w szafie czegoś takiego jak przejściowa kurtka, jedynie mam do ogrodu kamizelkę taką cieplejszą pikowaną ale to tyle 🫢 kiedyś nosiłam właśnie beżowe trencze, ale no od czterech lat nie noszę bo albo jest na nich zwrócone mleko albo czekolada i mi po prostu ich szkoda 🤷♀️
Ja to chyba zaraz idę spać. Mam nadzieję, że moja córka nie wstanie jutro o 6. -
Alex_92 wrote:O to to, też tak uważam ❤️
A jak będą chcieli Cię zostawić to siedź, tak na wszelki. Jeszcze jak mówisz, że dobre żarcie 😅
W tym szpitalu co jestem niestety żarcie jest niezjadliwe, 4 kromki chleba, do tego kawałek masła i szynka z tak bogatym składem, że chyba całą tablicę Mendelejewa tam załadowali (zaczynając od E300 coś kończąc na E600+). Jakby nie mąż to bym głodowała. Na obiad mam cały tydzień gotowaną marchewkę z ziemniakami i czymś w rodzaju pulpeta 🤢. -
Weronka wrote:Cudowne wieści! 😍 Jeśli to ma być ostateczne pożegnanie z krwiakiem, to zostań w tym szpitalu, a jak wyjdziesz… pojedziesz do galerii. 🫠
Spacerkiem sobie pójdzie do tej galerii, ze szpitala Kopernika jest blisko do Krakowskiej 😀
No i fakt, że tam jest spoko jedzenie, ale poprawiło się nie dawno, akurat tak się złożyło, że babcia tam leżała z 5 lat temu a w zeszłym roku miała zabieg, to jak była tam te kilka lat temu to było niezjadliwe a w zeszłym roku wszystko wyglądało bardzo apetycznie.