X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Revolutionary Wszystkiego dobrego na kolejne lata razem 😊

Revolutionary lubi tę wiadomość

PAI homo

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog.14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm 🐭 I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g
    29.04.25 [32+2] 1980 g
    05.05.25 [33+1] 2203 g
    09.05.25 [33+5] 2500 g

04.2024 cb (7cs)
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    U nas w rodzinie męża też jest faworyzowanie dwóch braci. A reszta to tak spoko że istnieją 😅 moja mama natomiast całe życie faworyzuje mojego brata. Marzyła zawsze o synu i to bardzo widać. Ja tam z siostrą się trochę z tego nabijamy, ale no ewidentnie nie ma równego traktowania 🤷‍♀️

U mnie to samo, nigdy równo nas nie traktowała. Ja zawsze byłam od tej ROBOTY czyli przynieś zanieś pozamiataj a mój brat leżący pachnący, matka to czasem mu jedzenie pod nos do komputera przynosi. No jak mnie to wkurzało… Kiedyś pamiętam może z 4 lata temu jak się wkurzyłam bo coś chamsko odpowiedział sprzed komputera mamie czy mnie, to wzięłam wyszłam na klatkę schodową w domu i wyłączyłam wszystkie korki, o jak się zbulwersował dopiero jaki dym był ale moja mama to mało co szczęki z podłogi nie zbierała bo ona to w życiu by się nie odważyła tak synusiowi zrobić 😜😝

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że coś jest z tymi synami. Ja mam sporo młodszego brata (ponad 10 lat) i zawsze mówię, że to on jest tym kochanym dzieckiem 😂 niby jestem dorosła i się z tego śmieje, ale gdzieś tam zawsze chyba będę miała o to żal, że gdy się pojawił, ja totalnie poszłam w odstawkę 🤷‍♀️ aktualnie nie mamy żadnej relacji. On jest nastolatkiem a ja mam męża i dziecko w drodze. Ciekawa jestem, czy kiedykolwiek będziemy mieć kontakt na co dzień / częściej niż „hej” w święta.

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    U mnie to samo, nigdy równo nas nie traktowała. Ja zawsze byłam od tej ROBOTY czyli przynieś zanieś pozamiataj a mój brat leżący pachnący, matka to czasem mu jedzenie pod nos do komputera przynosi. No jak mnie to wkurzało… Kiedyś pamiętam może z 4 lata temu jak się wkurzyłam bo coś chamsko odpowiedział sprzed komputera mamie czy mnie, to wzięłam wyszłam na klatkę schodową w domu i wyłączyłam wszystkie korki, o jak się zbulwersował dopiero jaki dym był ale moja mama to mało co szczęki z podłogi nie zbierała bo ona to w życiu by się nie odważyła tak synusiowi zrobić 😜😝

Chyba mamy tego samego brata i ta samą mamę 😂

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah Madzia u nas podobnie, mama bardzo brata rozpuszczała i nie miał raczej obowiązków. Spanie do późna i granie na kompie, ten sam typ. Teraz on jest po studiach, ma magistra już jakiś czas, a mama nadal go utrzymuje choć brat mieszka z dziewczyną w innym mieście i do pracy się nie kwapi. Śmieszne dla mnie, ale nie wypowiadam się, bo tylko można usłyszeć coś niemiłego pod swoim adresem 😅

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do wybierania imienia to mieliśmy z tym spore jaja, bo uświadomiliśmy sobie ilu ludzi zwyczajnie nie lubimy 🤣 i jak jakieś padało to było „nieeeeeeee bo będzie mi się kojarzyło z tym i z tym” xD i tak stanęło, że szukaliśmy po takich imionach, jakich nie ma żadna znana nam bezpośrednio osoba. I padło na Tymka 😅 no ale rodzinka dowie się jak się urodzi, a może na niego spojrzę i stwierdzę, że to jednak Maksymilian, Julian albo inny Krzychu 🤣

eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, zazdro. Ja niby na 12.40, a przede mną jeszcze 3 babki. Może na jakąś 14 się uda🙄nie wiem na którą wrócę do pracy.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Chyba mamy tego samego brata i ta samą mamę 😂

O to to właśnie tak jak napisałaś to chyba tak jest 😝😝
    Mój jest młodszy ode mnie o 11 lat 😛

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Smerfetka, zazdro. Ja niby na 12.40, a przede mną jeszcze 3 babki. Może na jakąś 14 się uda🙄nie wiem na którą wrócę do pracy.

Uwielbiam te opóźnienia 🤣

Kociokwiku można dostać siedząc na tych fotelach 🤣

Ale i tak najlepsze było jakiś czas temu jak miałam na 8:30 (lekarz przyjmuje od 7:50) i weszłam do gabinetu dopiero o 9 🤣 w 40minut pracy zrobił 30minut opóźnienia 🤣

Aaa przepraszam, Ty prenatalne, nie ogarnęłam :( to faktycznie może jeszcze sporo zejść …

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 12:51

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Hahah Madzia u nas podobnie, mama bardzo brata rozpuszczała i nie miał raczej obowiązków. Spanie do późna i granie na kompie, ten sam typ. Teraz on jest po studiach, ma magistra już jakiś czas, a mama nadal go utrzymuje choć brat mieszka z dziewczyną w innym mieście i do pracy się nie kwapi. Śmieszne dla mnie, ale nie wypowiadam się, bo tylko można usłyszeć coś niemiłego pod swoim adresem 😅

Dokładnie, ja się musiałam dokładać do rachunków itd od 19 roku życia jak zaczęłam pracować tak na full etat i studiowałam zaocznie i mieszkałam z nimi jeszcze, a mój brat to pracuje studiuje i no co, zero obowiązków tylko sobie auto tankuje za swoje 😆 no masakra. Ale tak jak mówisz lepiej się nie wtrącać bo później zawsze słyszałam „zajmij się wychowywaniem swojego dziecka”

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary Nikodem to super imię, my od początku nastawialiśmy się na dziewczynkę, ale na wszelki wypadek myśleliśmy o imieniu dla chłopca i to też był nasz wybór 😍 zostawiamy je sobie na przyszłość, może się przyda 😎

W temacie rodzeństwa to ja jestem jedynaczką i marzę o dwójce, niby nie brakowało dookoła innych dzieci, ale w domu bawiłam się sama. I jakoś tak chciałabym przełamać ten schemat w swojej rodzinie.

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Uwielbiam te opóźnienia 🤣

Kociokwiku można dostać siedząc na tych fotelach 🤣

Ale i tak najlepsze było jakiś czas temu jak miałam na 8:30 (lekarz przyjmuje od 7:50) i weszłam do gabinetu dopiero o 9 🤣 w 40minut pracy zrobił 30minut opóźnienia 🤣

Aaa przepraszam, Ty prenatalne, nie ogarnęłam :( to faktycznie może jeszcze sporo zejść …
    Oj, z PZU kiedyś byłam na 8.10, przede mną dwie osoby, ale okazało się, że jeszcze dwie wchodzą z poprzedniego dnia czy coś. Weszłam 8.55🙄
    Zdarzyło mi się dwa razy, że weszłam wcześniej, jedna babka nie ogarnęła, że musi do położnej wejść najpierw, innym razem siedziałam sama i nikt nie przychodził 😅

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq obyś tam nie kwitła dziś w nieskończoność! Wczoraj też w mojej klinice było 30 minut opóźnienia. Na szczęście mieli kącik dla dzieci 😅

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie faworyzowania dzieci - ja mam siostrę bliźniaczkę (i jeszcze jedną starszą siostrę) i widzę szczerze mówiąc jak trudno jest dzieci „równo” traktować.. trochę to chyba niemożliwe, inne charaktery, predyspozycje itd. Za dzieciaka były jakieś przepychanki że mama woli tą czy tamtą, a od dorosłości wszystko się wydaje sprawiedliwe 😁 więc chyba rodzice zrobili kawał dobrej roboty, a na pewnie niełatwo o tą sprawiedliwość zawsze dbać

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Odnośnie faworyzowania dzieci - ja mam siostrę bliźniaczkę (i jeszcze jedną starszą siostrę) i widzę szczerze mówiąc jak trudno jest dzieci „równo” traktować.. trochę to chyba niemożliwe, inne charaktery, predyspozycje itd. Za dzieciaka były jakieś przepychanki że mama woli tą czy tamtą, a od dorosłości wszystko się wydaje sprawiedliwe 😁 więc chyba rodzice zrobili kawał dobrej roboty, a na pewnie niełatwo o tą sprawiedliwość zawsze dbać

To ja zupełnie nie mam takich doświadczeń z dzieciństwa :D Ale u nas w domu było założenie, że sprawiedliwie nie znaczy po równo i chyba to trochę "porządkowało" rzeczywistość. Czyli np. rodzice zabrali jednego brata na mecz na stadionie narodowym, bo o tym marzył, ale np. drugi ani ja nie byliśmy tym zainteresowani, więc zostaliśmy w domu. No ale za kilka miesiecy ja chciałam iść na koncert, więc rodzice go opłacili, a z trzecim z kolei jeździliśmy po jakichś turniejach rycerskich jak miał dużą fazę na to 😅. A np. u teściów widzę, że oni u wnuków bardzo próbują wprowadzić zasadę sprawiedliwie = po równo i jak ma jedno dziecko urodziny, to kupują prezenty wszystkim... Mnie to wkurza, bo raz, że konsumpcjonizm, a dwa, że ostatecznie każdy ma urodziny co roku i każdy te prezenty dostaje. Wiecie, jeszcze jakby kupili jakąś małą czekoladkę czy kolorowankę to oki, ale oni naprawdę każdemu kupują wypasiony prezent na urodziny innego dziecka - no i wydaje mi się, że z takiej perspektywy potem trudniej uzyskać balans, bo zawsze ktoś będzie się dopominał o to samo co pozostałe rodzeństwo i będzie to jakieś kwasy wprowadzało xd

preg.png
  • Zanka88 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Jeszcze co do wybierania imienia to mieliśmy z tym spore jaja, bo uświadomiliśmy sobie ilu ludzi zwyczajnie nie lubimy 🤣 i jak jakieś padało to było „nieeeeeeee bo będzie mi się kojarzyło z tym i z tym” xD i tak stanęło, że szukaliśmy po takich imionach, jakich nie ma żadna znana nam bezpośrednio osoba. I padło na Tymka 😅 no ale rodzinka dowie się jak się urodzi, a może na niego spojrzę i stwierdzę, że to jednak Maksymilian, Julian albo inny Krzychu 🤣

To mieliśmy indetycznie hahah i wybraliśmy też Tymka 💙🙈 pozdrawiamy 😅

Kkk77 lubi tę wiadomość

11.2023 Angelius Dr.MP
    06.2024 Laparo
    08.2024 start invitro
    28.09.24r. Transfer 🤞🥹
    5dpt - 18,72
    7dpt- 77,22
    10dpt-244,08
    13dpt - 975,89
    18dpt- 7038

23dpt usg 🤞🥹🤍 mamy serduszko
    9tc krwawienie IP - mamy się dobrze 🥲🫣
    10tc+5 4,65cm ❤️
    12tc+4 75,9 mm prenatalne 09.12 usg - wyniki pappa🤞niskie ryzyka
    14tc+4 chłopiec , Tymon 🩵🥹
    21tc połówkowe, wszystko ok 🤞
    22tc - 610g
    preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi a jak małe to są dzieci, o których piszesz?

Ja w tym roku daję dziewczynom prezenty w urodziny starszej. Mają urodziny w odstępie trzech tygodni, a są na takim etapie, że jakby jedna dostała zabawke, druga by rozpaczała. Więc rozwiązałam to na razie tak, że po prostu dostają prezenty urodzinowe póki są małe w ten sam dzień, bo nie chce potem tonąć w zabawkach, jakbym miała kupować dwa razy po dwa prezenty 😅

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi a jak małe to są dzieci, o których piszesz?

Ja w tym roku daję dziewczynom prezenty w urodziny starszej. Mają urodziny w odstępie trzech tygodni, a są na takim etapie, że jakby jedna dostała zabawke, druga by rozpaczała. Więc rozwiązałam to na razie tak, że po prostu dostają prezenty urodzinowe póki są małe w ten sam dzień, bo nie chce potem tonąć w zabawkach, jakbym miała kupować dwa razy po dwa prezenty 😅

No jeszcze jak jest wspólna data czy bliska data czy zrozumiałe :) Oni mają rozstrzał z miesiącami, a dzieci w wieku 5, 6,5 i 8 lat. A ostatnio nawet moja córka się załapała na dwa prezenty u nich, bo ciocia i babcia też kupiły xdd więc w sumie każde dziecko dostaje 3 razy w roku po 2 prezenty na nie swoje urodziny XD A zaraz kolejny bobas dojdzie. No trochę przesada.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym bardziej, że już takie dzieciaki chyba rozumieją ideę urodzin i to, że w urodziny tylko świętujący dostaje prezenty i trzeba czekać na swoją kolej 🫣 czasami babcie potrafią zaskoczyć 🫢

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, też to nie są maluszki żeby nie kumały o co chodzi, więc tym bardziej... U nas się zacznie walka jak się drugie pojawi, bo na cudzych urodzinach się nie wtrącam xDD

preg.png
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ