CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia ona już ogólnie chodzi na zajęcia sama z grupą dziewczynek co tydzień (na 45 min, ale zawsze). No ale jak rozmawialiśmy o przedszkolu to mówiła że jej zależy bardzo żeby z rodzicem wchodzić na początku
zobaczymy, może strach ma wielkie oczy po poprzedniej próbie z przedszkolem (pamięta mocno) i jak się tu pobawi z dziećmi na tym przedszkolnym placu zabaw to się przekona.
Karola współczuję, ciężki dzień za Wami. -
A to ja zrozumiałam że da się coś zrobić bez operacji

Mam chyba znajomą która miała podobną sytuację, też mieli jakąś operację odbytu u malutkiego dziecka.
Tanashi to super że już przyzwyczajona jest, może będzie git.
U nas masakra była w nocy. Do północy budziła się co 2 min z płaczem, dopiero ok północy zasnęła na 4h 😣. Ale spi do teraz. Starsza się dopiero obudziła… chyba potrzebowały resetu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 09:20
-
Jejku Kasia co za noc mieliście, coś ewidentnie musiało jej doskwierać

Młody ma w tym tygodniu tryb ultra mamozy, wisi na mnie jak koala. Jak do niego kucne to zarez wiesza się na szyi i nóżki do góry podciąga i mnie nimi oplata. A jak tylko przestaje mnie dotykać to wrzask i płacz 🤦 także muszę z nim siedzieć na podłodze albo go nosić albo prowadzić za rączkę... Sa momenty, że się czymś zaciekawi i mnie opuści to jak tylko się zorientuje, że się oddaliłam na więcej niż wyciągnięcie ręki jest krzyk i rozpaczliwa pogoń za matką. -
Kasia to co wyszło wczoraj jest jakby dodatkową rzeczą,ktorą wykryli. Tzn może to być przyczyną tych problemów i oby była,bo byloby to tylko jedno. Jeśli jednak po biopsji okaże się,że jest ta bezzwojowość plus to zwężenie to czekają ją dwa zabiegi (poszerzenia dobytu i usunięcie niepracującego kawałka jelita). Pisałam wczoraj ze znajomym,który jest chirurgiem i w sumie powiedział mi tylko,że nie wie jak to u dzieci wygląda. Dużo mu się "wydaje" tylko.
-
Ile on ma zębów ? Bo ja mam wrażenie, ze już pełną ilośćTanashi wrote:My dziś pierwsza spokojniejsza noc od kilku dni, ale dolna dwójka wyszła i chyba dała spokój. Proszę o przerwę od ząbkowania do niedzieli, żebym mogła ogarnąć ten roczek 🫣😅 dziś zaczynam pieczenie, niech moc będzie ze mną xD
-
U nas to samo, ale żłobek, przeprowadzka i ciągle mama i mama. Nie daje się nikomu uśpić, uspokoić w nocy tylko ja.Margareetka wrote:Jejku Kasia co za noc mieliście, coś ewidentnie musiało jej doskwierać

Młody ma w tym tygodniu tryb ultra mamozy, wisi na mnie jak koala. Jak do niego kucne to zarez wiesza się na szyi i nóżki do góry podciąga i mnie nimi oplata. A jak tylko przestaje mnie dotykać to wrzask i płacz 🤦 także muszę z nim siedzieć na podłodze albo go nosić albo prowadzić za rączkę... Sa momenty, że się czymś zaciekawi i mnie opuści to jak tylko się zorientuje, że się oddaliłam na więcej niż wyciągnięcie ręki jest krzyk i rozpaczliwa pogoń za matką.
Dodatkowo dostał kataru, nie mógł oddychać w nocy i nie spał 1.5h. Nie wiem teraz czy jutro go wysyłać do żłobka, czy odpuścić. Rano zdecydujemy.
Mój ma 6,5 zęba. Jedna trójka wyszła do połowy. Jestem niezwykle wdzięczna, że on ząbkowanie przechodzi bezboleśnie.
Elza1234, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Karola jeju biedne wy obie 🫂 oby te badania i zabiegi niedługo sie u was skończyły 🤞
U nas tylko jedynki wszystkie wyszły, żadnych dalszych zębów nie widac póki co. Moze ma delikatnie spuchnięte z lewej strony na górze miejsce 2 i 3, ale nie wyglada to na rychłe wyjście zębów 🤡2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
Hej! Nie wchodziłam na forum z kilka dobrych miesięcy ale pamiętam o Was i myślę często 💙
U nas już roczek świętowaliśmy miesiąc temu prawie, młody chodzi przy meblach i ma na pokładzie 4 jedynki, teraz idą dwójki.
Przypomniało mi się czemu tak długo obiecywałam sobie że drugiego nie będzie. Ja nie umiem w niemowlaki. Starszaków takich od przedszkola mogłabym mieć 10, ale ten okres do 2 rz to dla mnie katorga 🤡
Teraz jakieś chore akcje ze snem - kładziemy młodego 19:00 a 19:15 budzi się jakby już się wyspał.
Pomyślałam że może to czas przejść na 1 drzemkę ale nie wiem czy to był dobry pomysł bo dziś wymęczyłam dzieciaka. 🙈
Więc wracamy do dwóch.
Czytałam że wasze też potrafią zacząć dzień o 4-5. Kiedy one zaczną spać do 10? 🤡😂😂😂 (pewnie w liceum, tak wieeem)
Blackapple, Elza1234, Revolutionary , kasssia lubią tę wiadomość

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Kindziukowa polajkwoalam za to, że się odezwalaś, nie za to, że młody budzi się o 4.00. Sąsiadka twierdziła, że bardzo jej na to pomogło zamontowanie zasłon black out, my w sumie tak czy siak mamy takie w pełni zaciemniające rolety, bo ja muszę mieć bardzo ciemno, żeby usnąć a mężowi świeciła w oczy latarnia uliczna jak ich nie było, więc nie jestem w stanie stwierdzić czy bobasowi to coś zmienia.
Mój młody odpalił dzisiaj jakąś baterie zapasową, chyba się przebodźcował, bo dziadkowie byli popołudniu i jeszcze przynieśli jeździk na dzień dziecka, w efekcie dopiero o 21.00 usnął, a ostatnio już baaaardzo rzadko mu się zdarzało później niż o 19.40 i matka się przyzwyczaiła do wieczoru dla siebie.
U nas już 7 zębów, ale chyba teraz idą trzy na raz i coś przebić się nie chcą od tygodnia a zapuchnięte ma bardzo i strasznie mu ślina leci, już tak dawno nie miał. -
Wypowiadasz się tak zimno o tej całej sytuacji, że mam nadzieję, że cały czas tylko udajesz taką niewzruszoną matkę.Karola3xJ:D wrote:Kassia no straszna nie straszna
Tak czy siak czeka ja operacji dupy. Ale no lepiej jak jest coś, co da sie naprawić, niż niewiedza.1;20716;93 -
Klarara wrote:Wypowiadasz się tak zimno o tej całej sytuacji, że mam nadzieję, że cały czas tylko udajesz taką niewzruszoną matkę.
Niektórzy podchodzą zadaniowo do tematu, nie trzeba od razu przyklejać negatywnych łatek 😊
Co do zaciemniających zasłon - my mamy i rolety blackout i zasłony więc w pokoju jest ciemno. Może nie to że ciemnia bo jednak przez drzwi wpada światło z salonu no ale ciemno jest.
Jak tam choroby w żłobkach? Domyślam się że już wałkowałyście temat ale nie jestem w stanie odkopać. My puszczamy od września i już się bojęWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 22:52

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka