CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Pierwsz seria zdjęć zrobiona. Kolejna za 2 h. Mała bardzo źle to zniosła...
Tzn czemu źle zniosła?
Kciuki zeby juz bylo lepiej 🤞2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
Karola powodzenia, oby było jak najspokojniej.
Kasia współczuję
kurczę niby już prawie lato, a tu ciągle słyszę od kogoś o chorobach
dałyby odpocząć trochę przed jesienią 😅
Ja dziś poszłam przepisać córkę jednak do tego przedszkola bliżej nas 🫣 trochę się zaczęłam stresować jak to będzie wyglądać jak wrócę do pracy, że każda sekunda będzie się liczyć. Tylko tam nie robią adaptacji z rodzicem
ale dogadalam dziś z panią nauczycielką i mówiła że możemy przyjść w sierpniu w jakiś dzień jak dzieci będą tak po prostu żeby się zapoznała z przedszkolem i pobawiła na placu zabaw z mamą obok. Może to wystarczy 🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 11:56
-
Kitikat, ja próbuje mojego nauczyć to nie chce 😆super, że Twój mały w końcu powiedział.
Mój dzisiaj w żłobku znowu zaliczył drzemkę i po niej pobawił się trochę i był zadowolony. Zjadł bułkę 💪dostał prezent od koleżanki z okazji jej urodzin 😄
Tak gadaliśmy dziś z tatą młodego, że co my będziemy robić z czasem jak on będzie od 8 do 13 w lipcu 🫢
Karola, kciuki za powodzenie akcji.
Katikat, Elza1234, Grzegrzula, Margareetka lubią tę wiadomość
-
No my chyba 3 miesiac za nim chodziliśmy dada tata cokolwiek i nic, a teraz się odblokował i bumNineq wrote:Kitikat, ja próbuje mojego nauczyć to nie chce 😆super, że Twój mały w końcu powiedział.
Mój dzisiaj w żłobku znowu zaliczył drzemkę i po niej pobawił się trochę i był zadowolony. Zjadł bułkę 💪dostał prezent od koleżanki z okazji jej urodzin 😄
Tak gadaliśmy dziś z tatą młodego, że co my będziemy robić z czasem jak on będzie od 8 do 13 w lipcu 🫢
Wydaje mi się że mlody pod nosem ma azs.. macie jakieś porady? Szukać dermatologa czy do pediatry isc? Na chore dzieci trochę bez sensu... żeby mi czegoś nie zlapal -
Dobra,my po. Masakra była. Pierwsza seria zdjęć i podanie kontrastu doodbytniczo tragedia. Ból dla niej nie do opisania. Chcieli to podać tak na lajcie,ale ja zgłosiłam lekarzowi,że ona jest diagnozowana właśnie z powodu bólu odbytu i maja to robić powoli i ja znieczulić żelem. Tak też zrobili. Wiła sie potwornie. Cała byłam mokra z potu,ona z łez ,kontrastu ,potu i moczu...
Po 2 h zrobili już samo rtg ale ,że zalegał kontrastu kazali czekać kolejne 2 h. Nadal zalegał ale nas puścili. W domu zaczęła mieć rozwolnienie i ciekł jej z pieluchy ten kontrast na panele....
Wynik juz mamy i ma stożkowate zwężenie odbytu. Na tej podstawie kwalifikuje sie i tak do hispatu wiec we wtorek dzień sądu ostatecznego. Liczę, że nie ma jakiegoś guza w ścianie, bo pewnie by był widoczny na rtg.
Z jednej strony wynik daje mi nadzieję na leczenie,z drugiej trochę mnie to zdołowało. -
Nineq wrote:Kitikat, ja próbuje mojego nauczyć to nie chce 😆super, że Twój mały w końcu powiedział.
No to pięknie mu idzie! Super! Pamiętam to uczucie jak starsza poszła do żłobka też nie wiedzielismy co z czasem robić
-
Karola biedny Maluszek. Jednak przynajmniej jest nadzieja, że niedługo będzie już lepiej,skoro wiedzą co jej dolega23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Karola, to chyba nie taka straszna ta diagnoza? Trzymam kciuki żeby już więcej nic nie znaleźli.
Jak już jesteśmy przy bólu odbytu… w zeszły poniedziałek na rolkach z córką zaliczyłam glebę na kość ogonowa, boli do teraz
czasami też mam wrażenie właśnie że mnie odbyt też boli aż mi się poród przypomina…
Tanashi szkoda, że nie pozwalają wejść rodzicom
z drugiej strony ona już stara 😅 i nawet wg pedagogów z mojego przedszkola (którzy są raczej zdania że dziecko powinno być w domu) 4latki sa już gotowe na placówki. Tak więc trzymam kciuki żeby było dobrze. Może masz szansę w wakacje pochodzić z nią na jakieś zajęcia żeby pobyła w grupie większej? Ja z moją chodziłam na zajęcia jak miała 2 lata i czuję że mega jej to dało poczucie bezpieczeństwa, że w grupie może czuć się dobrze, bo nawet jak na chwilę wyjdę do wc czy po kawę to zawsze wrócę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 20:50