CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki, dziewczyny, jesteście kochane ❤️
Elza, ja drugi raz bym tam nie pojechała, gdyby coś się stało. Może w innych sorach pracują choć odrobinę bardziej empatyczni ludzie i czas oczekiwania na pomoc to nie jest cała noc. Choć nie powiem, ten jeden pielęgniarz, który obejrzał małego, trochę przywrócił mi wiarę w ludzi.
Karola, dzięki, że pytasz. Dzisiaj już jest ok, jakby nic się nie stało. Chcemy umówić się do stomatologa, żeby sprawdził jeszcze zęby, bo może przydałoby się jakieś prześwietlenie.
Revutionary, współczuję mocno 🫂 Na jakim oddziale będziecie? Mnie ten szpital tak przeorał w dzieciństwie, że została mi trauma. Panicznie boję się szpitali. -
Blackapple, z nowego mieszkania będzie ok. 15-20 minut samochodem, rozebranie młodego, zaprowadzenie ok. 10 minut. Musimy dojechać do pracy na 8 więc 7.40 trzeba się ze żłobka zebrać. Pracujemy do 16, dojechać to jest ok. 15 minut więc robi się pobyt od 7.30 do 16.15-20. Zadeklarowałam 9h, pewnie będzie mniej, bo ktoś go odbierze wcześniej, ale nie zawsze.
Biorę przerwę na karmienie do końca roku i będę wychodziła z pracy wcześniej. Czasem popołudniami dorabiać będę dodatkowo i albo komuś go przekaże pod opiekę z rodziny albo czeka na tatę w żłobku. Nie chcę go widywać przelotnie tylko więc mocno weryfikuję dodatkową pracę.
Niestety publiczne żłobki są kawałek od nas. Prywatne również także zero różnicy. Sam dojazd to prawie godzina.
Blackapple lubi tę wiadomość
-
Miałam ambitne plany na ten dzień, ale chyba na planach się skończy, bo ziomek dziś nie chce zejść z rąk (chyba że może się wspinać po schodach). Jak próbuję go odłożyć, to obejmuje mnie nogami xD coś mówiłam że nie mamy leku separacyjnego, otóż cofam to xd
-