CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq wrote:Osobiście nie znam nikogo kto by miał jakiekolwiek pobranie do drugich prenatalnych 🤔Może masz jakieś wskazania 🤷♀️
Z ciekawości zadzwoniłam i zapytałam, ale babka mówi że oni w klinice robią to badanie rutynowo u wszystkich do drugich prenatalnych. I badają AFPeeemakarena lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Dla mnie to rodzina, jednak moja nie jest z tych wtrącających i nie zrobiła mi przez 10 lat znajomości przykrości.
Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś się czepiał płci, imion - no chyba że byśmy chcieli nazwać dziecko Chanelka czy Tyranozaur lub coś w tym stylu.
Przykro mi, że to Was spotyka.
Mąż Elzy dobrze gada, jak ktoś się czepia, niech się do roboty zabiera i sobie wtedy nazywa i płeć wybiera 🤪 Ja jeszcze Elza po Waszych przejściach na każdym rodzinnym spotkaniu bym pytała jak tam starania o synka i kiedy wreszcie się pojawi xD
Ja tylko męża opinie brałam pod uwagę, miałam takie krótsze imię wybrane ale zagraniczne trochę, choć dopuszczalne. No ale marudził strasznie bo skróty z imienia mu się mega nie podobały. Ale znaleźliśmy takie, które nam się podoba razem plus z naszym nazwiskiem dłuższe imię lepiej brzmi
Boże odetkało mi nos na noc, a jak już zatkało to tylko jedną dziurkę. Przespałam chyba z 9 h.co za luksus -
Tanashi wrote:Z ciekawości zadzwoniłam i zapytałam, ale babka mówi że oni w klinice robią to badanie rutynowo u wszystkich do drugich prenatalnych. I badają AFP
w sumie to dobrze, zawsze poszerzona diagnostyka ja jak się zapisywałam to mi babka w rejestracji powiedziala, ze przy drugich nie ma badań krwi💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Gusia_ wrote:Spoko u nas mąż już usłyszał, że powinniśmy pomyśleć o czwartym bo jak to tak bez chłopaka… Ludzie nie mają za grosz taktu 🫣
Więc też powiedziałam, że najpierw jedno urodzę i się zastanawie czy wg chce drugie -
kasssia wrote:Dziewczyny już jestem na lotnisku po kontroli i wszytko ok, bo się stresowałam że z tymi zastrzykami w podręcznym będą jakieś jazdy, ale poszło gładko 😁
kasssia lubi tę wiadomość
-
Witam się z Wami po porannym plamieniu z pięknym prawie czarnym skrzepem : ) chyba powinnam się do tego przyzwyczaić, a może jak to zaakceptuje to się uspokoi ? Może się jakoś zaprzyjaźnić z nimi ?
już nawet zaczęłam się zastanawiać, że jak łożysko nisko, a bobo leży nóżkami do dołu i mi zasadzi kopa, to pękają naczynka albo styka łozysko z szyjka ? juz wszystkie teorie chyba przerobilam xD
gratuluję dziewczyny udanych wizyt ! i pięknego dnia
o, właśnie słyszę, że sąsiedzi z parteru znowu zaczynają wiercić że akurat jak jestem uwięziona w domu to oni musieli zacząć tydzien temu remont😂 łeb mi już pęka od tego hałasu💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
eeemakarena wrote:Witam się z Wami po porannym plamieniu z pięknym prawie czarnym skrzepem : ) chyba powinnam się do tego przyzwyczaić, a może jak to zaakceptuje to się uspokoi ? Może się jakoś zaprzyjaźnić z nimi ?
już nawet zaczęłam się zastanawiać, że jak łożysko nisko, a bobo leży nóżkami do dołu i mi zasadzi kopa, to pękają naczynka albo styka łozysko z szyjka ? juz wszystkie teorie chyba przerobilam xD
gratuluję dziewczyny udanych wizyt ! i pięknego dnia
o, właśnie słyszę, że sąsiedzi z parteru znowu zaczynają wiercić że akurat jak jestem uwięziona w domu to oni musieli zacząć tydzien temu remont😂 łeb mi już pęka od tego hałasu
Nie zazdroszczę Ci rej sytuacji z plamieniami. Nie myślałaś o konsultacji u jakiegoś dodatkowego gina?
W temacie remontu Nie zazdroszczę, jestem mizofonikiem i mogło by mnie trafić. -
eeemakarena a Ty się załapałaś na jakieś usg w ciągu tych ostatnich plamień?
Ja pamiętam jak urodziłam,był czerwiec. Słońce, lato,noworodek. I kurde głupia spółdzielnia zaczęła ocieplać blok,zabili nam WSZYSTKIE okna płytami ,z mieszkania zrobiła się jaskinia. Nie można było nawet uchylić okna żeby wywierzyc bo pozaklejali je folią. Dwa miesiące wiercenia i ciemności. Mysmy iczywiscie sie wkurzyli i mąż na weekendy ściągał te płyty. Masakra to byla. Ani słońca,ani powietrza ani suszarki gdzie postawićWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 09:15
-
SZKODNIK wrote:Nie zazdroszczę Ci rej sytuacji z plamieniami. Nie myślałaś o konsultacji u jakiegoś dodatkowego gina?
W temacie remontu Nie zazdroszczę, jestem mizofonikiem i mogło by mnie trafić.
sama nie wiem, niby juz w szpitalu ogladali na początku miesiąca, na echu serca tez mnie obejrzal, i prowadzacy tez
o matko, to faktycznie no mi cierplowość się kończy, ale caaaały czas staram się tłumaczyć sobie, że każdy musi kiedyś zrobic remont xD a panowie kulturalnie, 16:00 przychodzi i cisza💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Elza1234 wrote:My jak na święta powiedzieliśmy mojej babci że jestem w ciąży, to jej druga córka z partnerem zamiast nam życzyć zdrowego dziecka życzyli „drugiego syna”
Więc też powiedziałam, że najpierw jedno urodzę i się zastanawie czy wg chce drugie
A to u mnie też na komentarze o chłopaku było "dobrze że parka" 😅 ale jak powiedziałam, że dziewczynka to też byłaby ogromna radość, to stwierdzili że oczywiście. Ja mam wrażenie że oni ten tekst o parce mówią tak bezmyślnie i z automatu, no bo przecież wszyscy marzą o parce xd -
Karola3xJ:D wrote:eeemakarena a Ty się załapałaś na jakieś usg w ciągu tych ostatnich plamień?
Ja pamiętam jak urodziłam,był czerwiec. Słońce, lato,noworodek. I kurde głupia spółdzielnia zaczęła ocieplać blok,zabili nam WSZYSTKIE okna płytami ,z mieszkania zrobiła się jaskinia. Nie można było nawet uchylić okna żeby wywierzyc bo pozaklejali je folią. Dwa miesiące wiercenia i ciemności. Mysmy iczywiscie sie wkurzyli i mąż na weekendy ściągał te płyty. Masakra to byla. Ani słońca,ani powietrza ani suszarki gdzie postawić
masakra, jakby takich rzeczy nie można było robić wczesną wiosną albo jesienią xD u nas w bloku jak latem gorąco jest już mega piekarnik, nie wyobrażam sobie jakbym nie mogła przewietrzyć w mię∂zy czasie xD
a u lekarza no bylam w poprzedni wtorek, dokladnie po takim samym plamieniu jak mialam dzisiaj, i nic nie mowil
w ten czwartek mam wizyte juz planowaną, nie poza kolejnością, niby mowil ze wypiszemy tylko zwolnienie dalej, ale pewnie i tak i tak zajrzy
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Karola3xJ:D wrote:eeemakarena a Ty się załapałaś na jakieś usg w ciągu tych ostatnich plamień?
Ja pamiętam jak urodziłam,był czerwiec. Słońce, lato,noworodek. I kurde głupia spółdzielnia zaczęła ocieplać blok,zabili nam WSZYSTKIE okna płytami ,z mieszkania zrobiła się jaskinia. Nie można było nawet uchylić okna żeby wywierzyc bo pozaklejali je folią. Dwa miesiące wiercenia i ciemności. Mysmy iczywiscie sie wkurzyli i mąż na weekendy ściągał te płyty. Masakra to byla. Ani słońca,ani powietrza ani suszarki gdzie postawić
Karola zabili Wam okna deskami??? Jprdl -
SZKODNIK wrote:Karola zabili Wam okna deskami??? Jprdl
-
Cel95 wrote:Super! Kompletnie nic nie sprawdzali?
Ja w ciąży nie planuję latać,ale może sobie będę walić shota na loty 3h+ skoro już się naumiałam 😎
Wiesz co pierwszy raz patrzyłam co robi kontroler przy tym komputerze i on nawet tam nie spojrzał na ekran, zagadał się z kolegą 😆 no ale zakładam że tam mają jakiś AI i by piszczało jakby coś było zakazanego.
Miałam na wszelki wypadek wydruk z ostatniej wizyty gdzie było napisane w zaleceniach Clexane no ale nikt się nie interesował. Wzięłam też kartę ciąży bo mi lekarz kazał, ale nikt moją ciążą nie był zainteresowany 😂 -
kasssia wrote:Wiesz co pierwszy raz patrzyłam co robi kontroler przy tym komputerze i on nawet tam nie spojrzał na ekran, zagadał się z kolegą 😆 no ale zakładam że tam mają jakiś AI i by piszczało jakby coś było zakazanego.
Miałam na wszelki wypadek wydruk z ostatniej wizyty gdzie było napisane w zaleceniach Clexane no ale nikt się nie interesował. Wzięłam też kartę ciąży bo mi lekarz kazał, ale nikt moją ciążą nie był zainteresowany 😂kasssia lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Zabili w całym bloku żeby wielce zabezpieczyć okna przy ściąganiu starego ocieplenia. Z tym,że zanim zaczęli stare ściągać to miesiąc minął ponad. Więc miesiąc bez światła i roboty. Później stwierdził że i tak nie będą ściągać bo balkony będą remontować i barierka ściągać. Tak więc od czerwca do listopada były płyty w oknach
U mnie na osiedlu widzę że tylko malują elewację, ale też na wakacje.. mam nadzieję że nas ominą -
Karola3xJ:D wrote:Zabili w całym bloku żeby wielce zabezpieczyć okna przy ściąganiu starego ocieplenia. Z tym,że zanim zaczęli stare ściągać to miesiąc minął ponad. Więc miesiąc bez światła i roboty. Później stwierdził że i tak nie będą ściągać bo balkony będą remontować i barierka ściągać. Tak więc od czerwca do listopada były płyty w oknach
Szok 🤯🤯🤯 -
Dobra,teraz ja ponarzekam na teściową. Jest akcja fotelik. Pożyczaliśmy im fotelik jak męża siostra była w Polsce. Dzieci skakały po tym foteliku,leżał z rowerami w łóżeczku turystyczny,pizgało nim po kątach i dodatkowo spał w nim kot. Fotelik jest porysowany i brudny. Teściowa wydzwania ci drugi dzień i mówi,że fotelik dobry,że leżał z pluszakami i że go odkurzy. Tłumaczę jej ,że nie wiem.co się działo z fotelikiem i używać go nie będę,stać mnie to kupię nowy. A ona wydzwania,że nic mu nie jest.Dzisiaj płakała ,wręcz łkała do telefonu że nikt go nie uszkodził. Wkurza mnie bo wiem jak oni nie szanują rzeczy,tzn siostra męża,i wiem co na tym foteliku dwa lata leżało.
Jeszcze wysyla mi ubranka dla małej, to jej mówię że temat wyprawki zamknęliśmy i mamy nadwyzke. A ta że kupiłaby wcześniej ale nie miała ....wolnego. Emerytka która wychowuje w UK dzieci dorosłej kobiety,własnej córki, nie DOSTAŁA WOLNEGO .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 10:55
-
Kkk77 wrote:Całe szczęście, że u nas wystarczająco wszyscy zaskoczeni chociażby tym jednym i nawet do głowy nie przychodzą im pytania o drugie xD
Kkk77 lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥