X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa przecież możesz narzekać.

Teściowej ja bym się zapytała czy jest w ciazy ,że imię wybiera.

Luna30, Cel95, Kindziukowa, xSmerfetkax, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Malwinka14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Popielata dużo siły! ❤️❤️❤️❤️

Ja Wam powiem tak - ogólnie u nas jest konflikt co do imienia bo ja z mężem nie jesteśmy w stanie pójść na żaden kompromis. Ja mam swoje, on ma swoje. Aczkolwiek uważam że jako matka mam większe prawo co do wyboru. Ale dzisiaj była u mnie teściowa, i na moją propozycję która gdzieś od 2 tygodni się przewija usłyszałam dzisiaj „nie zgadzamy się na takie imię”. No zesz kuźwa jego mac… wkurzyłam się.

A z ostatnich zachcianek - mam ochotę taką straszną na szczawiową że to szok. I na lody…

Z takich aktualizacji, bo się nie odzywałam z 3-4 tygodnie i czuję że należy Wam się słowo wyjaśnienia. przez to że Mąż dalej nie ma pracy miałam mega doła i nie chciałam obarczać swoimi dołami i humorami. Ale w tym temacie do dziś cisza na horyzoncie. Zaczynam się martwić, że do czerwca jej nie znajdzie.
    Teściowa to se moze kota nazywać jak zaadoptuje.
    U mnie teście nie mają prawa głosu w takich sprawach i kropka.

Cel95, KarolaKinga lubią tę wiadomość

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    My też po wizycie i powiem Wam, że USG jedno drugiemu nie równe :p

W czwartek nasza dziewczynka ważyła 465g i z pomiarów wychodziła większa, a dziś lekarzowi wyszło 414g i generalnie po około 1cm mniej na wszystkich pomiarach 😅😅

Ale to nie istotne, ważne, że wszystko jest w porządku, łożysko wysoko, szyjka 4,8cm, wody prawidłowe :)

Liczyliśmy, że uda się zrobić fotkę 3d/4d, ale niestety ułożyła się miednicowo, głowę miała przytuloną do łożyska więc byłoby tylko pół twarzy widoczne, no, ale na tym nie mogliśmy poprzestać i stwierdziła, że drugie pół twarzy zakryje ręką, mała cwaniara 😅

Kolejną próbę będziemy mieć na wizycie 26 lutego 🩺 @Nineq w wolnej chwili proszę o wpisanie :)

Dziewczyny, gratuluję Wam udanych połówkowych :) @Gusia trzymam kciuki za Twoje szyjkę, oby trzymała się w ryzach jak najdłużej.

@Popielata mam koleżankę, która urodziła syna z Trisomią 21, aktualnie ma 5 lat i dzięki codziennej pracy i rehabilitacji chłopak super sobie radzi i świetnie się rozwija.

My po wizycie zahaczyliśmy o Ikea, kupiliśmy komodę, bo już ciężko upychać rzeczy dla małej po kątach, pierwsze pampersy na promocji w Lidlu też udało się kupić 😅

Stwierdziliśmy też, że skoro jesteśmy obok sklepu z wózkami to wejdziemy i kupimy i się okazało, że nie ma tego co nas interesuje, podobno w połowie lutego ma być dostawa, więc jak się uda to wtedy kupimy żeby było już z baniaka.

I tak właśnie minął dzień...

Powodzenia na jutrzejszych wizytach, trzymamy kciuki🩷😊

To zaawansowane zakupy! Gratulacje!:) pochwal się komoda pls. My naszą jutro będziemy skrecac.

amoze lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie do końca doszliśmy z mężem do porozumienia ws imienia. Podobają nam sie 2 imiona z tym że ja jestem na 1 a on na drugie bardziej. I co teraz...z corka łatwo poszło jakoś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 21:37

• Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, jakby mam w poważaniu czy ona się zgadza czy nie. Ale wiecie - sam ten tekst, w ogóle jestem w szoku że od niej po 10 latach usłyszałam coś takiego. Nigdy nie była typem który ingeruje, a tu proszę! 😂 po 10 latach pokazała swoje prawdziwe oblicze 👹👹

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam imię od samego początku wybrane. Mój mąż dał się przekonać. Trochę mnie brat wkurzał na świętach jak zaczął gadać haha, żeby dał po dziadkach no ale jak będzie miał swoje to se da po dziadkach. No nie da się wszystkim dogodzić. Jednym się coś podoba, a drugim zupełnie nie. Teście nie mieli nic do gadki. Trzeba postawić na swoim i jakoś dojść do porozumienia z mężem - chociaż mój ostatnio powiedział do znajomych, że nie miał nic do gadania 😂
    Kindziukowa nie daj się teściom, a z mężem się na pewno jakoś dogadasz 😉 może potrzebuje czasu

Kindziukowa lubi tę wiadomość

• Werzol Debiutantka

Wysłany: 27 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też po badaniu ☺️ delikatnie odpuściłam stres o moją szyjkę, bo u nas już na pierwszym prenatalnym miała długość 2,45, później inne badania pokazywały ponad 3, a dzisiaj 2,9, więc jest krótka, ale się nie skraca. Łożysko też się ładnie podniosło, a wcześniej były przypuszczenia, że może być przodujące. Więc jeśli któraś się o to martwiła to wszystko się jeszcze może zmienić.

Mała waży 370 g, nic niepokojącego się nie dzieje, więc jesteśmy spokojni.

przygodami66, amoze, Klaudek11, Nosa, Malwinka14, Cel95, eeemakarena, awokado 🥑, Revolutionary , Alex_92, KasiaGosiaWerka, Margareetka lubią tę wiadomość

• Blackapple Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    A to dziecko teściowej czy wasze, że tak zdecydowała? 🤓Ja jasno powiedziałam wszystkim, że to nasze dziecko i my decydujemy, inni mieli swoje szanse i proszę mi się nie wpierd...

Dokładnie!!!

Mnie dzisiaj babcia oswiadczyła, że jej się nie podoba i nie będzie tak mówić do dziecka jak dożyje xD i kto to widział dawać imię po pradziadku, nikt tak teraz dzieci nie nazywa (nie żeby w sporej części właśnie takie retro imiona były popularne).

Generalnie nie bardzo się przejęłam, już widzę jak ona by sobie pozwoliła komuś się wtrącić do jakiegoś jej życiowego wyboru.

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z imieniem to wiedzieli że nawet nie mają co dyskutować. Ale te teksty o płci u rodziny męża doprowadzają mnie do kurwicy, bo wiedzą jaką drogę przeszliśmy żeby wg jakiekolwiek dziecko mieć

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Anabbit Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    U nas tez nie do końca doszliśmy z mężem do porozumienia ws imienia. Podobają nam sie 2 imiona z tym że ja jestem na 1 a on na drugie bardziej. I co teraz...z corka łatwo poszło jakoś.

Mamy dokładnie tą samą sytuację, a uzgodniliśmy, że po połówkowym nastąpi decyzja. Także mamy czas do czwartku żeby się dogadać 😆

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi coś brat wspomniał o dziadkach tzn imienia po dziadkach to zadziałało na mnie jak płachta na byka 🫣 nie lubię w ciąży jak ludzie uznają, że mają jakieś takie przyzwolenie do gadania i wtrącania się co do imienia, płci, jak chce się rodzić, karmić itp itd czasem nie słucham, a czasem hormony dają się we znaki i sam fakt, że podniosą mi ciśnienie wystarczy 🤣 a płeć to też nie dogodzisz....masz dziewczynkę to później wszyscy gadają o chłopcu, masz chłopca to o dziewczynce, masz dwoje to mówią, że za mało, masz troje to mówią, że za dużo i zawsze znajdą coś co wg ich jest nie tak.

Elza1234, Werzol, Anabbit, Revolutionary , Alex_92, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

• kasssia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też z imieniem jeszcze nie doszliśmy do konsensusu :) w poprzedniej ciąży rodzinę wkręcaliśmy że jak się urodzi chłopak to będzie Mordechaj i nasi rodzice się strasznie wkurzali 🤣🤣

Wierzę, że coś wspólnego znajdziemy, muszę poczuć to coś jak słyszę imię. Jeszcze mamy trochę czasu.

U mnie na badaniach wszystko ok. Gorszy aparat niż mają w szpitalu Medicover, nie było 3d stąd mam nie dosyt. Moze pójdę trzeci raz 🤣 echo serca mówił że nie ma potrzeby robić, ale jak chce to mogę więc może będziemy gadać na następnej wizycie 13.02. Szyjka 4 cm. Na ostatnie usg powiedział że mogę przyjść z facetem i córką 😛może ich wreszcie zabiorę.

Ja też mam teraz podejrzenia że ta szyjka może też być związana z ułożeniem dziecka - mi w pierwszej ciąży mówili od początku jak był zarodek że jakoś z tyłu jest przyczepiona więc może miała jakieś niestandardowe ułożenie i coś mi tam uciskało. Nie wiem, wole tak myśleć, że tym razem będzie ok.

amoze, przygodami66, Werzol, Gusia_, KarolaKinga, Lauraa, eeemakarena, xSmerfetkax, Revolutionary , Alex_92, KasiaGosiaWerka, Margareetka lubią tę wiadomość

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do imienia nikt się nie wtrąca absolutnie. W sumie to do niczego nikt się nie wtrąca. Moja poprzednia teściowa chciała mi życie układać, a że ja charakterna to było wesoło. Teraz teściowa w nic nie wnika i to mi się podoba, zresztą kolejny raz bym sobie nie dała.
    A jeśli chodzi o samo imię mój mąż został poinformowany na długo przed ciążą jak nazwę ewentualnego syna, w pierwszej ciąży już mówiłam, że będzie Julian...ale ze urodziłam córkę to to imię czekało w kolejce prawie 9 lat. Najważniejsze, że i jemu się podoba to imię choć na początku nie mógł się przyzwyczaić tak teraz mówi, że absolutnie nie chce żadnych zmian.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie. W świetle prawa teściowa to nie rodzina… i tego się trzymam. 🫠

Kindziukowa, Anuncja, magdalena321, asiun, Biedronka@, Werzol, Lauraa, Elza1234, Revolutionary , Alex_92, KasiaGosiaWerka, Margareetka lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Zanka88 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w rodzinie jakoś każdy dziwnie mówi że piękne imię wybraliśmy i już mowią po imieniu nawet 🙈
    A nawet jak by ktoś mówił że mu się nie podoba to jego problem 😮‍💨

KasiaGosiaWerka lubi tę wiadomość

11.2023 Angelius Dr.MP
    06.2024 Laparo
    08.2024 start invitro
    28.09.24r. Transfer 🤞🥹
    5dpt - 18,72
    7dpt- 77,22
    10dpt-244,08
    13dpt - 975,89
    18dpt- 7038

23dpt usg 🤞🥹🤍 mamy serduszko
    9tc krwawienie IP - mamy się dobrze 🥲🫣
    10tc+5 4,65cm ❤️
    12tc+4 75,9 mm prenatalne 09.12 usg - wyniki pappa🤞niskie ryzyka
    14tc+4 chłopiec , Tymon 🩵🥹

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    U nas do imienia nikt się nie wtrąca absolutnie. W sumie to do niczego nikt się nie wtrąca. Moja poprzednia teściowa chciała mi życie układać, a że ja charakterna to było wesoło. Teraz teściowa w nic nie wnika i to mi się podoba, zresztą kolejny raz bym sobie nie dała.
    A jeśli chodzi o samo imię mój mąż został poinformowany na długo przed ciążą jak nazwę ewentualnego syna, w pierwszej ciąży już mówiłam, że będzie Julian...ale ze urodziłam córkę to to imię czekało w kolejce prawie 9 lat. Najważniejsze, że i jemu się podoba to imię choć na początku nie mógł się przyzwyczaić tak teraz mówi, że absolutnie nie chce żadnych zmian.
    Oo mój ginekolog mówił że miał wczorajnpacjentke z Julianem :)

asiun lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszyscy głowią się nad imieniem, rozmawiają między sobą, a my nic 😅wiem, że wybór sprawi nam problem. Może po dziś się weźmiemy.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już jestem na lotnisku po kontroli i wszytko ok, bo się stresowałam że z tymi zastrzykami w podręcznym będą jakieś jazdy, ale poszło gładko 😁

Cel95, Lauraa, eeemakarena, Elza1234, przygodami66, Revolutionary , Alex_92, Anuncja, KasiaGosiaWerka, Margareetka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszyscy wokół wybierali imię, na co powiedzieliśmy, że mamy wybrane i że dowiedzą się w czerwcu 🤣 dzięki temu temat się skończył i co najwyżej jest „no powieeeeedz” i nie ma dyskusji czy to dobre imię czy nie, a w czerwcu już po prostu to zaakceptują 🤣

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też plecy tak bolą? To jest niemożliwe, ja wieczorem nie mogłam się ułożyć, na plecy nie, z boku na bok, nie wiedziałam czy mam płakać czy co, w końcu jakoś zasnęłam na boku. Nie brałam pod uwagę w ogóle tego że w połowie ciąży już będzie bolało ☹️ w ciągu dnia nie, tylko jak się położę do łóżka..

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ