X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Jeju Biedronka, ale akcja. Choć może coś w powietrzu, bo ja też miałam badanie na dwie tury, pierwszy raz mi się zdarzyło, że lekarz kazał mi trochę pochodzić i iść coś zjeść, bo mała się położyła plecami i pukał stukał a ona nic totalnie nie chciała pokazać twarzy. Ale ostatecznie dała się zbadać, 360 gramów, wszystko ok. Moja szyjka macicy mająca tendencję do skracania jedynie już mnie martwi, bo wyszło 2.73. Lekarz mówi, że jeszcze jest akceptowalne, ale ja po prostu wiem z poprzednich ciąż, że mogą być jaja dalej skoro mamy już teraz taki wynik…

Jej, to pewnie będą obserwować tą szyjkę.
    Ważne że z dzidzia wszytko ok.
    Ja już pod gabinetem.
    Mam nadzieję że będzie współpracowała jak do tej pory 😀😀

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Twardy zawodnik
    Po mamusi😆🫣

Gusia_ lubi tę wiadomość

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro prawidłowe 💙
    13.01 20 cm 💙
    27.01 II prenatalne🤞

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Jeju Biedronka, ale akcja. Choć może coś w powietrzu, bo ja też miałam badanie na dwie tury, pierwszy raz mi się zdarzyło, że lekarz kazał mi trochę pochodzić i iść coś zjeść, bo mała się położyła plecami i pukał stukał a ona nic totalnie nie chciała pokazać twarzy. Ale ostatecznie dała się zbadać, 360 gramów, wszystko ok. Moja szyjka macicy mająca tendencję do skracania jedynie już mnie martwi, bo wyszło 2.73. Lekarz mówi, że jeszcze jest akceptowalne, ale ja po prostu wiem z poprzednich ciąż, że mogą być jaja dalej skoro mamy już teraz taki wynik…

Gratuluję Gusia😊😊 Super że z małą wszystko jest dobrze😊😊 jakie zalecenia są przy takiej szyjce? Leżenie, progesteron, szew??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 18:15

Gusia_ lubi tę wiadomość

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro prawidłowe 💙
    13.01 20 cm 💙
    27.01 II prenatalne🤞

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę bardzo źle wyglądać bo mąż wstał, poszedł do sklepu i kupił mi pizzę guseppe 🙈 ta ciąża się może nazywać guseppe, w życiu takiej ochoty nie miałam na nia jak teraz
    Gusia - a to już wcześniej miałaś szwy zakładane? Pewnie musisz dużo leżeć?

KarolaKinga lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jakie leżenie,Gusia ma dwójkę małych dzieci😆

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, prawda Karola. Ale już sobie w duchu obiecałam olać totalnie sprzątanie w tej sytuacji i nie świrowa z jakimiś bardzo długimi spacerami itp. Wcześniej nie miałam szwu ani pesaru, bo się trzymała na granicy, ale miałam leki no i odpoczynek zalecany w obu ciążach w drugiej połowie i jakoś się udało donosić za każdym razem. No ale też od 35 tygodnia poprzedniej leżałam w szpitalu ze zgładzona szyjka i rozwarciem 3-4 cm, bo się bali lekarze infekcji wewnątrzmacicznej i nie chcieli, żebym była w domu… Za dwa i pół tygodnia mam wizytę u mojego lekarza. Do tego czasu nie wzniecam paniki, ale no wynik taki sobie i już przeczuwam że mogą być przygody…. zobaczymy 🫣 życzę Wam dłuższych szyjek macicy 🫢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 18:32

Elza1234, magdalena321, KarolaKinga lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Gusia ale czym to jest spowodowane że szyjka np się skraca wcześniej niż przed porodem? Bo ja zielona w temacie, nie miałam z nią problemu w pierwszej ciąży 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 18:39

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Popielata tak mi przykro, dużo siły :(

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja miałam po pierwszym poronieniu łyżeczkowanie i wg lekarzy ze szpitala, gdzie trafiałam i wg mojego lekarza ta szyjka jest po prostu uszkodzona mechanicznie w moim przypadku 🤷‍♀️ ale cholerka wie od czego to tak naprawdę…

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Muszę bardzo źle wyglądać bo mąż wstał, poszedł do sklepu i kupił mi pizzę guseppe 🙈 ta ciąża się może nazywać guseppe, w życiu takiej ochoty nie miałam na nia jak teraz
    Gusia - a to już wcześniej miałaś szwy zakładane? Pewnie musisz dużo leżeć?

Moja guilty pleasure to popcorn i też mąż poszedł właśnie 🤣🤣🤣. Nawet obczaił najzdrowszy popcorn na rynku, z lorenza paczkowany i poluje na niego, chociaż trudno dostępny. Ale jakieś zwyczajne bez dodatków w sumie są wszędzie, byle by to nie był ten do mikrofali

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Madzia ja miałam po pierwszym poronieniu łyżeczkowanie i wg lekarzy ze szpitala, gdzie trafiałam i wg mojego lekarza ta szyjka jest po prostu uszkodzona mechanicznie w moim przypadku 🤷‍♀️ ale cholerka wie od czego to tak naprawdę…

Aaah teraz rozumiem. Ja myślałam że to się dzieje od jakiegoś przeciążenia, przedźwigania czy coś w tym stylu bo ja często i dużo chodzę i noszę jakieś zakupy, czasem sobie serio wezmę za dużo i później czuję takie ciągnięcie w podbrzuszu i się teraz wystraszyłam 🫣

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Aaah teraz rozumiem. Ja myślałam że to się dzieje od jakiegoś przeciążenia, przedźwigania czy coś w tym stylu bo ja często i dużo chodzę i noszę jakieś zakupy, czasem sobie serio wezmę za dużo i później czuję takie ciągnięcie w podbrzuszu i się teraz wystraszyłam 🫣
    Mojej znajomej szyjka się skróciła, położyli ją do szpitala, a okazało się że jej dziecko siedziało na szyjce i uciskało pięta. Tak przynajmniej tłumaczył lekarz, bo po hospitalizacji dziecko zmieniło ułożenie i szyjka nagle z 2.7 na 3.2 skoczyła

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie największą obawą jest właśnie ta szyjka 😒boję się, że ze względu na konizację będzie się skracała za szybko i skończę leżąc.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a myślicie że mogę sobie kupić na ten Katar te plastry aromactiv z mentolem i kamfora co są dla niemowlaków?
    Bo serio się uduszę 🤡

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ej a myślicie że mogę sobie kupić na ten Katar te plastry aromactiv z mentolem i kamfora co są dla niemowlaków?
    Bo serio się uduszę 🤡

Spytałabym farmaceuty w aptece, ale jak produkt dla niemowląt to pewnie nie ma nic szkodliwego :)

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się z Wami pozytywnymi wieściami 🍀

Gusia to chyba będzie musiała się troszkę teraz oszczędzać?

Popielata, pisz śmiało jak będziesz miała potrzebę.
    Wiadomo, że wszystkie pragniemy pozytywnych wiadomości i szczęśliwych rozwiązań, ale życie płata nam figle. Każdy na swój sposób musi stawić im czoła.

Hejka Nowe dziewczyny 🦋

Hihi ja się dziś najadlam naleśników z dzemem 🙈🙈 do tego zupa ogórkowa z ziemniaczkami o mniom mniom

Alex_92, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mojej znajomej szyjka się skróciła, położyli ją do szpitala, a okazało się że jej dziecko siedziało na szyjce i uciskało pięta. Tak przynajmniej tłumaczył lekarz, bo po hospitalizacji dziecko zmieniło ułożenie i szyjka nagle z 2.7 na 3.2 skoczyła

O kurde to dopiero jaja 😅

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Malwinka14 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Hahaha, prawda Karola. Ale już sobie w duchu obiecałam olać totalnie sprzątanie w tej sytuacji i nie świrowa z jakimiś bardzo długimi spacerami itp. Wcześniej nie miałam szwu ani pesaru, bo się trzymała na granicy, ale miałam leki no i odpoczynek zalecany w obu ciążach w drugiej połowie i jakoś się udało donosić za każdym razem. No ale też od 35 tygodnia poprzedniej leżałam w szpitalu ze zgładzona szyjka i rozwarciem 3-4 cm, bo się bali lekarze infekcji wewnątrzmacicznej i nie chcieli, żebym była w domu… Za dwa i pół tygodnia mam wizytę u mojego lekarza. Do tego czasu nie wzniecam paniki, ale no wynik taki sobie i już przeczuwam że mogą być przygody…. zobaczymy 🫣 życzę Wam dłuższych szyjek macicy 🫢
    Gusia co do szyjki to luteina ja wydłuża ale czy po 20 tc się praktykuje jej podanie nie wiem.
    Ja w 1 ciazy przez krótka szyjkę leżałam w szpitalu od 32tc wytrwałam do 37 i odeszły mi wody.
    https://zapodaj.net/plik-rXmgbhedYm moja mała dzis. U mnie 370 g a szyjka 5,5 cm ale ja jadę na luteinie dopochwowej dalej ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 19:16

eeemakarena, KasiaGosiaWerka, Revolutionary , amoze, Cel95 lubią tę wiadomość

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Cieszę się z Wami pozytywnymi wieściami 🍀

Gusia to chyba będzie musiała się troszkę teraz oszczędzać?

Popielata, pisz śmiało jak będziesz miała potrzebę.
    Wiadomo, że wszystkie pragniemy pozytywnych wiadomości i szczęśliwych rozwiązań, ale życie płata nam figle. Każdy na swój sposób musi stawić im czoła.

Hejka Nowe dziewczyny 🦋

Hihi ja się dziś najadlam naleśników z dzemem 🙈🙈 do tego zupa ogórkowa z ziemniaczkami o mniom mniom

O teraz mi przypomniałaś że zjadłabym taką bułkę zwykłą jasną kajzerke z masłem i dżemem malinowym 🥹 jutro na śniadanie zrobię może. Ostatnio czuję już że mogę zjeść coś słodkiego ale nadal nic z czekoladą. Coś np typu ciastko francuskie z jakimś dżemem czy budyniem albo coś jak drożdżówka z serem to tak, do kawki super. W lutym jakoś jest tłusty czwartek to myślę że chociaż jednego pączka zjem choć dla mnie słodkości ogólnie mogą nie istnieć no aleeee skorzystam póki mogę to jeszcze usprawiedliwiać ciążą 😝😝

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    O teraz mi przypomniałaś że zjadłabym taką bułkę zwykłą jasną kajzerke z masłem i dżemem malinowym 🥹 jutro na śniadanie zrobię może. Ostatnio czuję już że mogę zjeść coś słodkiego ale nadal nic z czekoladą. Coś np typu ciastko francuskie z jakimś dżemem czy budyniem albo coś jak drożdżówka z serem to tak, do kawki super. W lutym jakoś jest tłusty czwartek to myślę że chociaż jednego pączka zjem choć dla mnie słodkości ogólnie mogą nie istnieć no aleeee skorzystam póki mogę to jeszcze usprawiedliwiać ciążą 😝😝

U mnie sosy owocowe, dżemy, kisiele są mniam. Mięso bleee.
    Ostatnie 3 dni lepiej z jedzeniem.

preg.png
‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ