CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Popielata87 wrote:Czesc dziewczyny. Dawno mnie tu nie było, ale nie chciałam Wam smecic. Robiłam amniopunkcję. Dziś odebrałam wyniki. Kariotyp męski, nieprawidłowy. Trisomia 21. Nie wiem jeszcze co dalej. Życzę Wam powodzenia.
-
Popielata87 wrote:Czesc dziewczyny. Dawno mnie tu nie było, ale nie chciałam Wam smecic. Robiłam amniopunkcję. Dziś odebrałam wyniki. Kariotyp męski, nieprawidłowy. Trisomia 21. Nie wiem jeszcze co dalej. Życzę Wam powodzenia.
o matko, bardzo mi przykro.. nie wiem co powiedzieć
tylko się mogę domyślać, jak bardzo to jest trudne dla Ciebie.
I pamiętaj ! nie smęcisz, jesteśmy od tego, żeby się wspierać niezależnie w jakiej sytuacji się znajdziemy.Luna30, Popielata87, Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Właśnie przeglądałam zdjęcia z ciąży z córką, bo przypomniało mi się jaki wielki brzuch miałam i że teraz jak tak dalej pójdzie to chyba do tego czasu jak na tych zdjęciach to wybuchnę 🤯 choć nie wiem może nie będzie tak źle, nie pamiętam jak ten brzuch rósł już.
Jedno jest pewne na tych zdjęciach ważyłam już ok 70 kg.
Tutaj z ciąży z córką 9 miesiąc:
A tutaj z dzisiaj dopiero 5 miesiąc:
Jest moc 🫣Revolutionary , Alex_92, przygodami66, amoze, Kindziukowa lubią tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Ja w zasadzie jem normalnie. Ani skrajnie zdrowo, ani niezdrowo 😂 co mnie zdziwiło, jem dużo mniej słodyczy niż przed ciążą i zaczęłam tolerować warzywa surowe. Nigdy nie byłam fanką sałatek, a teraz sama z siebie je wybieram (tak odnośnie ostatnio wspominanego tematu jedzenia sałat w restauracjach - ja jem. Wahałam się czy powinnam, ale skoro przez 28 lat życia nie zaraziłam się toxo, to musiałabym mieć teraz wyjątkowego pecha).
No, ale kebabem czy big mac’iem też nie pogardzę 😆
W pierwszym trymestrze nie mogłam patrzeć na kurczaka (oprócz nuggetsow) , ale na szczęście już wróciło wszystko do normy. Chleb jaki mam, taki zjem.
Powiem Wam, że strasznie tęsknię za sushi, tatarem, wątróbką i szynką parmeńską 😭
Ja się popłakałam bo...mąż kupil łososia na zimno wędzonego a niby nie można. Jak nigdy miałam ochotę. -
Blackapple wrote:Robiłam sobie przerwę od internetu od soboty rano i mam wrażenie, że tu doszło z 20 stron, chyba tego nie nadrobię 😅
własnie dlatego nie dołączałam wczesniej bo bym się tylko irytowała że nie mam szans sobie popisać na bieżąco ale fajnie, im więcej osób tym lepiej, zawsze ktoś dołoży swoją cegiełkę opinii, doświadczenia albo krzepiących słów -
Karola3xJ:D wrote:Kurcze późno się dwiedzieliscie o wadzie. A w.usg ja to wszystko wygląda?
Amniopunkcję robiłam najszybciej jak to było możliwe. Na wynik czekałam 10 dni. W USG jest obrzęk nadal. Na karku torbiele (albo wodniaki). Za kilka dni będzie kolejne USG. Mam też skierowanie na echo serca. -
Popielata87 wrote:Amniopunkcję robiłam najszybciej jak to było możliwe. Na wynik czekałam 10 dni. W USG jest obrzęk nadal. Na karku torbiele (albo wodniaki). Za kilka dni będzie kolejne USG. Mam też skierowanie na echo serca.
-
magdalena321 wrote:Właśnie przeglądałam zdjęcia z ciąży z córką, bo przypomniało mi się jaki wielki brzuch miałam i że teraz jak tak dalej pójdzie to chyba do tego czasu jak na tych zdjęciach to wybuchnę 🤯 choć nie wiem może nie będzie tak źle, nie pamiętam jak ten brzuch rósł już.
Jedno jest pewne na tych zdjęciach ważyłam już ok 70 kg.
Tutaj z ciąży z córką 9 miesiąc:
A tutaj z dzisiaj dopiero 5 miesiąc:
Jest moc 🫣
Też mam podobny obecnie! Mam wrażenie że to już co najmniej 6 czy 7msc a dopiero 5ty i to poczatekmagdalena321 lubi tę wiadomość
-
Natalia1992 wrote:Ja już ten po wizycie: wszystko ok, szyjka twarda długa. Mały ma 280 gram a ja 3 kg na plusie więc jest w porządku
super ja "przytyłam" tylko 1,5 kg póki co, ale ważę już 75 kg...także nie ma musu na więcej. jem wszystko, ale staram sie ilościowo ograniczać własnie, chcę pizze na obiad - ok, ale 3 kawałki, nie cała, coś słodkiego - 2 michałki , a nie całą paczkę, jak zjem np tosty z awokado i jajkami na śniadanie to potem na obiad staram się coś lżejszego typu zupa. mam nadzieję nie przekroczyć 81-82 kg na koniec. -
Karola3xJ:D wrote:Magdalena321 chyba jesteś wysoka bo nie wyglądasz na te 70.kg
W życiu, 160 cm 😝 no mówię Ci na tych z 9 miesiąca z córką to 72 kg finalnie na porodówce ważyłam.
Na tym z dziś ważę 65 kg. -
Przykro mi że dostałaś takie wieści ale nie żegnaj się z nami, my tu chętnie Cie widzimy jesli masz ochotę. czy to jest Twoje pierwsze dzieciątko? -
-
Bardzo mi przykro z powodu takich wieści 🫂
Nie musisz uciekać, jeśli nie chcesz. Zawsze tu będziemy gdybyś potrzebowała wsparcia.🫂Luna30 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
U mnie jeśli chodzi o wagę to w sumie już sporo kg poleciało, +5.5kg.. ale mam wrażenie że przede wszystkim za sprawą zmiany trybu życia. Przed ciążą byłam mega aktywna, koło 4 treningów w tyg, a potem od 4tyg plamienia i zakaz sportu (trwały do 12 tyg), potem powoli wróciłam do jakiego basenu czy jogi, a teraz znowu drugi tydzień siedzę na tyłku bo się przeziębiłam
Więc jak tylko się doleczę to mam ambitny plan duużo się ruszać i ograniczyć słodycze, bo też mnie ostatnio ciągnie mocno 🙈 -
Popielata przykro mi ale dziewczyny mają racje, zostań z nami jeśli chcesz. Chyba, że nie masz na to siły, to też zrozumiemy…
Ja już czekam na USG, ale jest opóźnienie.
Madzia ładnie wyglądasz! W kolejnych ciążach to już tak jest, że brzuszek pojawia się szybciej!magdalena321 lubi tę wiadomość
-
Magdalenkaa wrote:w Krakowie też wiosna, siedzę sobie na zewnątrz i jest bosko
Magdalenka witamy kolejną krakuskę na wątku 🙃 fajnie, że dobrze się czujesz i że jesteś spokojniejsza. Domyślam się, że mając w domu dziecko czasu jest mniej, widać to po dziewczynach tutaj zdecydowanie. Dziś rzeczywiście pogoda super, ja też byłam na spacerze, akurat pracuję, ale mam bardzo elastyczną pracę i sympatycznych ludzi więc chodzę na spacery w przerwach czy zajęcia dla ciężarnych👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀