X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a polecacie gdzie można kupić dobrej jakości ciazowe takie kwieciste robiące wrażenie maxi sukienki?

Czy kupowałyście zwyczajne tylko po prostu większy rozmiar 😊

Coś w tym stylu

btf5afb6fhwqw9jadvqc__35540.1700027685.jpg

Ta oczywiście z jakiejś strony która nie jest dostępna dla mojego kraju 🤪 ale chodzi o coś kwiatowego, lekkiego, kobiecego

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:21

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 🙏
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Dziewczyny, a polecacie gdzie można kupić dobrej jakości ciazowe takie kwieciste robiące wrażenie maxi sukienki?

Czy kupowałyście zwyczajne tylko po prostu większy rozmiar 😊

Coś w tym stylu

btf5afb6fhwqw9jadvqc__35540.1700027685.jpg

Ta oczywiście z jakiejś strony która nie jest dostępna dla mojego kraju 🤪 ale chodzi o coś kwiatowego, lekkiego, kobiecego
    Ja mam akurat wszelkie sukienki wiązane jak kimono, także nie pomogę bo nie będę kupowała nic ciążowego

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Roszponka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby czerwiec ale jak dzieciol się uprze to i lipiec może wyjść😆 my po połówkowych bierzemy się za wybór wózka, zależy mi żeby był wyższy, obydwoje mamy ponad 175cm a schylać sie ciągle do łóżeczka czy gondoli to chyba kręgosłup do wymiany 😵‍💫

start: 06.2021

10/11/12.2022 clo+ovi❌
    05.2023 7/9tc💔
    11.2023 6/7tc 💔 cp P
    05.2024 💔 cb

MTHFR hetero, PAI hetero
    Niskie APTT
    PCOS, IO
    Niedrożny lewy jajowód

08.2024🍀🍀🍀🍀
    11.10 FET 5aa
    17.10 ⏸️
    21.10 250,0
    23.10 462,9 (84,4%)
    25.10 1099,0 🎉
    31.10 GS 15x7mm YS 3,8mm
    08.11 CRL 0,64cm FHR+😔
    15.11 CRL 1,43cm FHR 161/min❤️🩸
    22.11 8+5 CRL 2,12cm
    06.12 10+5 ❤️🩸
    14.12 11+6 CRL 5,71cm, FHR 173/min❤️🩸
    18.12 12+3 niskie ryzyka❤️ wysokie ryzyko preeklampsji
    15.01 16+3 150g
    preg.png
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej nadrobiłam Was 🤣

Co do komody to tak jak amoze zamówiłam komodę z ikei (hemnes - dużo szuflad, dobra wysokość, a 160cm na szczęście bez problemu się zmieści) i właśnie przewijak z blendą na tyl, żeby nie było dziury. Przewijak wybrałam taki na środek i będzie jeszcze dużo miejsca po prawej i po lewej na różne pierdoły, a później komoda będzie służyła dalej, a nie tylko na okres przewijania 🙈

I jeszcze chcę pozamawiac uchwyty jakieś inne w stylu chmurki, autka itd 🤣

Jeśli chodzi o fotelik to Karola miałaś rację, są takie zegary wybite, kupujemy jednak nowy, bo ten odziedziczony to ciut stary 🤣 ale bierzemy ten sam, tylko nowszy model, cybex cloud, pasuje nam do obu samochodów i jest lekki. Do mojego auta będzie z bazą, do drugiego będzie zapinany na pasy. Mamy też adapter na wózek, więc spoko.

Wózek zostawiamy ten „odziedziczony” hartan facet, to maszyna nie do zajechania, na każdy teren i tak lekko jeździ, że można kierować jednym palcem 🤣 chyba nie przewijała się nawet za bardzo jego nazwa 🤔 gondoli nie ma sensu brać nowej, druga część spacerówkową ma, ale pewnie też jakaś później kupimy, bardziej kompaktowa do auta, bo to jednak spory kloc.

A znacie materace od fizomommy?

I druga sprawa - zamawiała któraś z Was koszulę z dolce sonno? Ładne są i z 2 bym wzięła, one do szpitala się nadają czy tylko ładne i tyle? 🤣 i w ogóle ile takich koszul warto mieć? Ja tak nienawidzę spać w koszulach, że nie wiem jak przeboleję ten okres 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:37

amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roszponka wrote:
    Ja niby czerwiec ale jak dzieciol się uprze to i lipiec może wyjść😆 my po połówkowych bierzemy się za wybór wózka, zależy mi żeby był wyższy, obydwoje mamy ponad 175cm a schylać sie ciągle do łóżeczka czy gondoli to chyba kręgosłup do wymiany 😵‍💫
    Ja też mam wrażenie że mi się do lipca może przeciągnąć to wszystko
    U mnie znowu jest tak, że ja mam 160 cm a maz 180, ale na szczęście ten Bebetto co mi się widzi ma adapter i wystarczy wpiąć i mężowi będzie wygodniej
    Ale komodę jednak musimy pode mnie, bo jemu się łatwiej będzie schylić niż mnie stać na palcach

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:35

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Malinaaa2024 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ojej nadrobiłam Was 🤣

Co do komody to tak jak amoze zamówiłam komodę z ikei (hemnes - dużo szuflad, dobra wysokość, a 160cm na szczęście bez problemu się zmieści) i właśnie przewijak z blendą na tyl, żeby nie było dziury. Przewijak wybrałam taki na środek i będzie jeszcze dużo miejsca po prawej i po lewej na różne pierdoły, a później komoda będzie służyła dalej, a nie tylko na okres przewijania 🙈

I jeszcze chcę pozamawiac uchwyty jakieś inne w stylu chmurki, autka itd 🤣

Jeśli chodzi o fotelik to Karola miałaś rację, są takie zegary wybite, kupujemy jednak nowy, bo ten odziedziczony to ciut stary 🤣 ale bierzemy ten sam, tylko nowszy model, cybex cloud, pasuje nam do obu samochodów i jest lekki. Do mojego auta będzie z bazą, do drugiego będzie zapinany na pasy. Mamy też adapter na wózek, więc spoko.

Wózek zostawiamy ten „odziedziczony” hartan facet, to maszyna nie do zajechania, na każdy teren i tak lekko jeździ, że można kierować jednym palcem 🤣 chyba nie przewijała się nawet za bardzo jego nazwa 🤔 gondoli nie ma sensu brać nowej, druga część spacerówkową ma, ale pewnie też jakaś później kupimy, bardziej kompaktowa do auta, bo to jednak spory kloc.

A znacie materace od fizomommy?

I druga sprawa - zamawiała któraś z Was koszulę z dolce sonno? Ładne są i z 2 bym wzięła, one do szpitala się nadają czy tylko ładne i tyle? 🤣 i w ogóle ile takich koszul warto mieć? Ja tak nienawidzę spać w koszulach, że nie wiem jak przeboleję ten okres 🙈

Ja mam koszulę z dolce sonno, i są naprawdę super, tak samo od mamy ginekolog, tylk odrozsze, a na ten okres szpitalny polecam ciemniejsze kolory, a co do rozmiaru to zamówiłam taki sam jak nosiłam przed ciąża :)

Kkk77, Alex_92 lubią tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk nie musisz spać w koszulach jeśli nie lubisz. Ale jak planujesz karmić piersią to fajnie mieć jakieś zestawy typu bluzka na ramiączkach i spodenki, bo w zwykłym t-shirtach będzie mniej wygodnie. Wiadomo, można podsunąć do góry, ale jak karmisz na leżąco to będą spadać bobasowi na twarz. To już lepiej zsunąć ramiączko :) ja na zimę mam bluzki z guzikami i jak karmię to śpię jak Rejtan xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:02

Kkk77 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Natka20 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co dobrego na ból zęba w ciąży?mam ósemke do wyrwania.ale pani stomatolog nie może mi jej wyrwać,byłam u dentysty 20 stycznia ale jeszcze wtedy mnie nie bolała,zaczęło gdzieś od 4 dni

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka20 wrote:
    Dziewczyny co dobrego na ból zęba w ciąży?mam ósemke do wyrwania.ale pani stomatolog nie może mi jej wyrwać,byłam u dentysty 20 stycznia ale jeszcze wtedy mnie nie bolała,zaczęło gdzieś od 4 dni

Nieleczony stan zapalny jest groźniejszy niż czekanie do końca ciąży z wyrywaniem. Dlaczego nie może wyrwać? Są znieczulenia stomatologiczne dla kobiet w ciąży.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szpitala na poród i te dwa dni po, to wystarczą dwie moim zdaniem koszule. Akurat od mamygienkolog nie polecam. Kiedyś dostałam w prezencie. Urwały mi się dwa guziki jeszcze w ciąży i był mega cienki materiał. Naprawde to było byle co. Wolę zdecydowanie grubszą bawełnę i napy, choć też nie jestem team koszula nocna. Śpię w nich tylko w szpitalu i potem w połogu jak jest duże krwawienie, a potem już normalnie się przerzucam na piżamki. Akurat koszulę mam z dr nap takie w stylu tych dolce sono, bez nadruków, bardziej krój sukienki :) mam trzy, bo należałam się trochę na patologii, ale jedna już bardzo zniszczona i nie wiem czy już jej nie wyrzucę i ewentualnie bliżej porodu nie kupię sobie jednej nowej. Po ostatnim porodzie nie wygląda już tak, jakby miała się odplamic 🫣

Cel z sukienka w kwiatki nie pomogę, bo to totalnie nie jest mój styl, ale w niektórych zwykłych sukienkach oversize chodzę praktycznie do końca ciazy, więc może faktycznie popatrz na zwykle tylko większe?

Kkk77 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka20 wrote:
    Tanashi ma rację. Pojechałabym do innego dentysty mówiąc, że z bólem.

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    Ja mam koszulę z dolce sonno, i są naprawdę super, tak samo od mamy ginekolog, tylk odrozsze, a na ten okres szpitalny polecam ciemniejsze kolory, a co do rozmiaru to zamówiłam taki sam jak nosiłam przed ciąża :)

Oooo zapomniałam o ciuchach mamy ginekolog 🤔 właśnie dolce sonno z tych co mi się podobają to mają jasne kolory, a tak podejrzewałam, że to kiepski pomysł 🤣

Tanashi- kurde na ramiączkach to mniej więcej tak samo nie lubię jak koszul hahahha, może jakieś rozpinane bluzki po prostu ogarnę 🫠🫠🫠

preg.png
  • Anabbit Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie komody. Chyba jednak postawię na opcję z blendą na tył, a po okresie przewijania na komodzie, dosuniemy ją do ściany.
    Muszę prześledzić wątek i popatrzeć jakie wstawiałyście żeby się zainspirować trochę, bo chyba już czas szukać i umawiać stolarza 🫣

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk prawda, ja mam granatowe dwie i jedna bordowa i to lepsze jednak kolory niż jakieś jasne pastele moim zdaniem również 🫣

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwikłałam kolejną zagadkę w książce Lipy i mamy gin - jeśli ciąża jest niepowikłana, to dopiero w dniu porodu możemy się stawić na ktg - nie ma potrzeby wcześniej.
    Piszę bo sama was o to ostatnio pytałam :)

eeemakarena lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Zanka88 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak mam pytanie do Was czy na połówkowych tylko badanie usg przez brzuch czy dopochwowe też robią? 🙈

11.2023 Angelius Dr.MP
    06.2024 Laparo
    08.2024 start invitro
    28.09.24r. Transfer 🤞🥹
    5dpt - 18,72
    7dpt- 77,22
    10dpt-244,08
    13dpt - 975,89
    18dpt- 7038

23dpt usg 🤞🥹🤍 mamy serduszko
    9tc krwawienie IP - mamy się dobrze 🥲🫣
    10tc+5 4,65cm ❤️
    12tc+4 75,9 mm prenatalne 09.12 usg - wyniki pappa🤞niskie ryzyka
    14tc+4 chłopiec , Tymon 🩵🥹

preg.png
  • amoze Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanka88 wrote:
    A jak mam pytanie do Was czy na połówkowych tylko badanie usg przez brzuch czy dopochwowe też robią? 🙈

Połówkowe na NFZ miałam przez brzuch i transwaginalnie, że wzgledu na to, że lekarz nie mogła dokładnie zmierzyć długości szyjki przez brzuch bo dzidzia miała blisko niej głowę.

Połówkowe u swojego lekarza prowadzącego miałam tylko przez brzuch :)

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
    - 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g maleństwa 😍
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanka88 wrote:

Ja miałam tak i tak, bo dzidzia trochę zasłaniała szyjkę ☺️

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej <3

Awokado piekny brzuszek <3

Serio, spojrzalam teraz na kalendarz i u mnie donoszona 24maj xD jakas masakra, przeciez to prawie zaraz😂

Mąż przyniósl z piwnicy worki z ubrankami, i już czuję, że będzie spina :D

wiem, że muszę to przebrać wszystko jeszcze raz dokładnie, bo jest tego sporo, więc nie muszę zostawiać poplamionych albo widziałam pełno ubranek z kołnierzykami, które jakoś mi nie leżą, tym bardziej na ciepłe miesiące xD
    a już usłyszałam ze to mozna zostawic, to mozna to sie przyda xDDD
    bo mój mąż to taki typ "aprzydasiękiedyś"

Ej w ogóle, czy Wy też już zaczynacie chodzić jak pingwin xD?
    Nie mogę nad tym zapanować :D hahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:21

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuncja wrote:
    Ja to w ogóle mieszkam niedaleko, więc wybrałam się do tego miejsca, bo było najbliżej i poleciła mi lekarka w Praskim. Tyle razy byłam w tym Auchan i nawet nie wpadłam na to, że tam jest taka wow placówka. No i ten plac z błotem i wywalonymi ubraniami z PCK jest naprawdę klimatyczny :D ja byłam u dr Kowalskiej-Kańki, ale zapisałam się do Niej tylko dlatego, że była Panią- nie miałam żadnego innego kryterium. Ale też odnosiła się do mnie z szacunkiem i spokojem, a analizy z Pappy miałam na następny dzień po USG. To może na 3 się zapiszę już do dr Kosińskiego? Jestem kompletnie zielona w temacie

Jej, miałam wrażenie że już odpisywałam ale nie widzę nigdzie mojej odpowiedzi.
    Ja tam byłam w obu ciążach :) na pierwszej na wszytkich 3 USG a teraz na I prenatalnych bo na II byłam już u swojego lekarza ale wolałbym u Kosińskiego 😜 te 3 to jeszcze nie wiem gdzie pójdę, ale już mnie tak to nie stresuje bo jednak kluczowe są te dwa pierwsze przy wykrywaniu wad genetycznych. Wiec nie wiem jak z cennikiem u niego czy on już jest jako prof bo ma habilitację czy jak „zwykły” lekarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:37

preg.png
‹‹ 770 771 772 773 774
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ