CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina ja lubię tę większe pieluchy, ale każdy pewnie ma swoje preferencje. Moim zdaniem jak ktoś planuje kp, to warto kupić kilkanaście, bo dobrze zawsze mieć je pod ręką tak jak Tanashi napisała
-
magdalena321 wrote:A ten kolektor to do czego właściwie? Proszę o wyjaśnienie 😁
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:A ten kolektor to do czego właściwie? Proszę o wyjaśnienie 😁
Jak karmisz to przykładasz do drugiej piersi (on się sam zasysa) i mleko, które wylatuje z drugiej piersi zbiera się do butelki zamiast marnować W pierwszych tygodniach fajna rzecz. Ja sobie zlewałam te małe porcje i mroziłam na czarna godzinęmagdalena321, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
SZKODNIK wrote:Bierzesz pod uwagę Tychy ?
Biorę, głównie dlatego, że po prostu jestem z Tychów 🤣 druga opcja to Mikołów (tu mam w sumie taka sama odległość co do megrezu, bo mieszkam na końcu miasta), trzecia to Ligota.
Tego tego sławnego szpitala na Ł to absolutnie nie biorę pod uwagę 🙈
A Ty gdzie celujesz?Lola93 lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Nie wiem co myśleć, niby wszystkie parametry idealnie w tym serduszko o które się martwiłam, lekarz wspomniał że to echo serca to formalność. Mamy potwierdzenie Córeczki i ma ponad 330g, a łożysko nagle jest z tyłu może stąd czuję ruchy.
Lekarz dostrzegł jakąś jedną izolowaną torbiel splotu naczyniówkowego po 1 stronie
Powiedział, że u nas wszystkie ogólne parametry są idealne, ryzyka wszystkie niskie i w większości po prostu na tym etapie tak bywa i one sobie zanikają te torbiele. Ale strasznie się martwię..
Wszystkie inne rzeczy masz idealnie nie słyszałam nigdy o takiej torbieli, ale skoro lekarz mówił żeby się tym nie zamartwiać to na pewno wie co mówi tak jak wyżej już pisała koleżanka, po porodzie sobie możesz wszystko sprawdzić na USG, dużo dzieci ma takie badania. będzie dobrze!!
udało Wam się spotkać z Blackapple?
gratuluję wszystkim wizytującym dziś i trzymam dalej kciuki za resztę dziewczyn dziś :*Cel95 lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:A powiedzcie te które mają małe dzieci bądź pamiętają jeszcze co używały „na czasie” do kąpieli do wanienki dla takiego maluszka? Ja mojej córce pamiętam że Oilatum kupowałam bo to polecała mi położna chyba ale to takie bez zapachu tłuste było no i w sumie tylko tym.. Żadnych balsamikow oliwek itd nic. Teraz jest tego tyle że nie wiadomo na co zwrócić uwagę 🫣🧐
my od urodzenia aż do teraz używamy do kąpieli Linomag zamiennie z Linomag olejek do kąpieli żeby skóra była nawilżona bardziej. i polecam te produkty bardzo. do prania ubranek płyn Dzidziuś jest super, do teraz tylko w dzidziusiu piorę dla synka. inne płyny powodowały jakieś drobne wysypki -
Kkk77 wrote:Biorę, głównie dlatego, że po prostu jestem z Tychów 🤣 druga opcja to Mikołów (tu mam w sumie taka sama odległość co do megrezu, bo mieszkam na końcu miasta), trzecia to Ligota.
Tego tego sławnego szpitala na Ł to absolutnie nie biorę pod uwagę 🙈
A Ty gdzie celujesz?
Ja będę rodzic w Oświęcimiu, myślałam nad Tychami, ale w Oświęcimiu jest teraz bardzo kameralnie (czyt. Mało porodów) Na oddziale pracuje mój prowadzący, chociaż do tego jakoś się nie przywiązuje. (Może po prostu nie być go w pracy)Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:14
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:O to dobrze wiedzieć, że teraz ta tetra już nie jest tak nieprzyjemna jak kiedyś. A macie do polecenia jakieś sprawdzone marki/ stronki?
Co do łubinowej to moja znajoma tam ostanio rodziła prywatnie i tak wychwalała ich pod niebiosa,że w szoku byłam. Ona z tych co im wiecznie nic nie pasuje. Nie wiem czy to nie jest tak że jak zapłaciła to wychwala. Ciężko stwierdzić -
Magdalenkaa wrote:Wszystkie inne rzeczy masz idealnie nie słyszałam nigdy o takiej torbieli, ale skoro lekarz mówił żeby się tym nie zamartwiać to na pewno wie co mówi tak jak wyżej już pisała koleżanka, po porodzie sobie możesz wszystko sprawdzić na USG, dużo dzieci ma takie badania. będzie dobrze!!
udało Wam się spotkać z Blackapple?
Udało się. Jeszcze pewnie się spotkamy niedługo na zajęciach w Koali. -
Karola3xJ:D wrote:Musisz patrzeć na gęstość tkania. Jan kupilam 20 jakiś z dobymi opiniami na allegro i mam je do tej pory ,teraz nie dokupuje bo będę używać tych starych. Za to nie lubię tych pieluch tetrowych ze wzorkami bo mam wrażenie że te wzorki drapią
Co do łubinowej to moja znajoma tam ostanio rodziła prywatnie i tak wychwalała ich pod niebiosa,że w szoku byłam. Ona z tych co im wiecznie nic nie pasuje. Nie wiem czy to nie jest tak że jak zapłaciła to wychwala. Ciężko stwierdzić
Ja ostatnio w niubobo oglądając foteliki podsłuchałam (niechcący oczywiście 🤣) jak babka gadała ze sprzedawcą i mówiła, że będzie rodzić na łubinowej właśnie i też zachwalała, że jej znajome tam rodziły i było super i na dniach otwartych tak wow 🙈 ale jak dla mnie to tyle jest tych negatywnych opowieści z ostatnich lat, że raczej by mnie to nie przekonało.
Mikołów jest ponoć super pod każdym względem (no może minusem jest referencyjność, ale nie można mieć wszystkiego), w kontekście Tychów niepokoi mnie nieco zdanie, że podobno najlepszym dniem dla mikolowskiej porodówki było odejście ordynatora - który teraz jest w Tychach właśnie 😅 ale mimo wszystko nawet jak pytałam ostatnio babki z rejestracji u mojej gin co tam panie opowiadają to mówiła, że wszystkie są bardzo z Tychów zadowolone, może jakiś pojedynczy przypadek trafił na zły humor jakiejś położnej. Do szkoły rodzenia się zapisałam do babki, która jest tam położną to zobaczymy 🙈 zresztą plany planami, a może wyjść różnie wszystko.
30 lat temu też się tam urodziłam 🤣 -
Kkk77 wrote:Ja ostatnio w niubobo oglądając foteliki podsłuchałam (niechcący oczywiście 🤣) jak babka gadała ze sprzedawcą i mówiła, że będzie rodzić na łubinowej właśnie i też zachwalała, że jej znajome tam rodziły i było super i na dniach otwartych tak wow 🙈 ale jak dla mnie to tyle jest tych negatywnych opowieści z ostatnich lat, że raczej by mnie to nie przekonało.
Mikołów jest ponoć super pod każdym względem (no może minusem jest referencyjność, ale nie można mieć wszystkiego), w kontekście Tychów niepokoi mnie nieco zdanie, że podobno najlepszym dniem dla mikolowskiej porodówki było odejście ordynatora - który teraz jest w Tychach właśnie 😅 ale mimo wszystko nawet jak pytałam ostatnio babki z rejestracji u mojej gin co tam panie opowiadają to mówiła, że wszystkie są bardzo z Tychów zadowolone, może jakiś pojedynczy przypadek trafił na zły humor jakiejś położnej. Do szkoły rodzenia się zapisałam do babki, która jest tam położną to zobaczymy 🙈 zresztą plany planami, a może wyjść różnie wszystko.
30 lat temu też się tam urodziłam 🤣
Ja się urodziłam w Mikołowie, ale prawie 40 lat temu .
Wtedy była to podobno porodowka koszmarek. -
Anabbit wrote:O to dobrze wiedzieć, że teraz ta tetra już nie jest tak nieprzyjemna jak kiedyś. A macie do polecenia jakieś sprawdzone marki/ stronki?
ja bardzo polecam muślinowe ze strony "mulinek.pl" , mój syn od urodzenia ulewał i chlustał dalej niż widział i miałam tony tych pieluch, prałam je non stop i jakość TOP -
Blackapple wrote:Udało się. Jeszcze pewnie się spotkamy niedługo na zajęciach w Koali.
ooo Koala na Retoryka? chodziłam tam do szkoły rodzenia, na zajęcia też kilka razy, bardzo przyjazne miejsce -
Karola3xJ:D wrote:Z tym ordynatorem to jakaś dziwna akcja. Jak ordynował w Miko to był strasznym chamem. Jak go spotkałam w Tychach to on się mną zajął bardzo dobrze. Zupełnie inny człowiek
Może postanowił zrobić coś ze sobą, albo zmiana środowiska pracy zdziałała cuda 🙈
Na pewno jest bardzo dobrym chirurgiem, znajomej usunął tak niemożliwego do usunięcia guza, że naprawdę uszanowanko. Kurde no wszędzie można trafić na zły dzień u położnej czy lekarza, a gdzieś urodzić trzeba