CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkk77 wrote:Zanim był dojechała do Zawiercia to zdążyłabym urodzić. No może Świętochłowice by dały radę. Ale Myszków to nawet nie wiem gdzie jest 🤣
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Kumam.
Jezu,przeleżałam cały dzień na kanapie. Muszę się zwlec po syna do przedszkola. Ale nic dzisiaj nie mma zamiaru robić. Czuję się jakbym miała kaca.
Czasem można Ja zrobiłam z młodą obiad, serniczki i potem jeszcze bałwany z ciastoliny xd a teraz babcia zabrała ją na spacer, więc idę trochę popracować, żeby wieczorem móc leżeć jak prosię i nic nie robić xd -
Cel95 wrote:Właśnie się zszokowałam, ale powiem Wam, że te ruchy ostatnio podejrzanie mocno czułam:P
Ja miałam podobnie. Miało być na przedniej, a później z dnia na dzień urósł mi brzuch (wciąż mały, ale coś się zaczęło dziać) i pojawiły się mocne kopniaki. To był jakiś 18 tydzień i strasznie się zdziwiłam, że tak szybko czuję, skoro łożysko na przedniej. A teraz w czwartek okazało się, że powędrowało na tył i wszystko jasne 😂 powiem Wam, że dziś o 1 mała zrobiła taką imprezę. Równo 30 minut skakania, kopania, turlania się, nie szło w ogóle spać. Dobrze, że ja jestem nocnym markiem i to normalna pora jak na moje zbieranie się do snu, ale było zabawnie.
Dziś mówię mężowi, a on “o, a czemu mnie nie obudziłaś? Obudź mnie następnym razem, bo też chcę poczuć” 😂
Nie wiem, nie wpadłam na to, żeby go budzić o 1, bo dziecko skacze 😂😂😂Werzol lubi tę wiadomość
-
A tak w temacie zakupów.
Sterylizatory i podgrzewacze. Co polecacie? Widzę, że są urządzenia 2w1. Iść w coś takiego, czy lepiej osobno?
No i co sądzicie o tych ekspresach do mleka? 😅 Gadżetomania, czy faktycznie czad?
Zaznaczę, że będę karmić od razu mm i tylko mm, więc sprzętowo chcę się dobrze przygotować.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ej dziewczyny, a powiedzcie jak to jest z pieluszkami? Na liście do szpitala widziałam, że chcą tetrowe, ale tetra wydaje mi się taka szorstka i nieprzyjemna. Wykorzystywałyście je później w domu? Czy lepiej od razu kupić muslinowe lub bambusowe?
Macie jakieś sprawdzone stronki? Tyle tego jest, że nie wiem jaki rozmiar, materiał i przede wszystkim ILE ja ich potrzebuję 😂 -
Elza1234 wrote:Myszków jest pod Częstochową
A to już stanowczo kraina wychodząca poza moją znajomość geograficzną Śląska 🤣
Pewnie zdecyduje gdzie urodzę jakoś w ostatniej chwili 😬😬😬😬😬😬😬😬
Ja to jedyne co w kontekście samego porodu stresuję się wyłapaniem dobrego momentu, bo że wyjść jakoś musi to się już z tym pogodziłam, ale kurde jak tak słucham albo czytam opowieści, że u jednych to ledwo zdążyli dojechać do szpitala a u drugich to był falstart, że było x godzin albo co gorsza dni spędzonych na wylocie w szpitalu to zdecydowanie ten jeden moment mnie stresuje 🙈 bylebyśmy oboje przezyli i było okej, to jedyne czego się trzymam 🙈 -
Weronka wrote:A tak w temacie zakupów.
Sterylizatory i podgrzewacze. Co polecacie? Widzę, że są urządzenia 2w1. Iść w coś takiego, czy lepiej osobno?
No i co sądzicie o tych ekspresach do mleka? 😅 Gadżetomania, czy faktycznie czad?
Zaznaczę, że będę karmić od razu mm i tylko mm, więc sprzętowo chcę się dobrze przygotować.
Ostatnio rozmawiałam ze znajomą i karmiła tylko 2 miesiące nie ze nie chciała, a nie mogła. Ma z tommee tippee i jest zadowolona.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:14
-
Ja mam osobno sterylizator i podgrzewacz z Philips Avent i mogę polecić. Podgrzewacz fajnie też potem ogarnia słoiczki (tak, czasem daję dzieciom słoiczki i nie widzę w tym nic złego jak nie mam czasu zrobić osobnego obiadu 😅)
Co do pieluszek: nie polecam bambusu. Są bardzo miękkie, ale trzeba je prać w 30 stopniach bo w wyższej temperaturze się kurczą i robią twarde a w 30 stopniach nie schodzą dobrze plamy z mleka. Nie można ich też suszyć w suszarkach. Dla mnie to porażka totalna. Z drugim dzieckiem już nie kupiłam. Wolę tetrę i muślin. Choć szczerze to właśnie tetrę najbardziej, bo najlepiej znosi mnóstwo prań w wysokiej temperaturze i można też trafić na naprawdę mięciutką. Więc u mnie będą tetra i muślin. Zamówiłam sobie piękne dwa kawałki muślinu i planuje poprosić mamę, żeby mi obszyła (ma maszynę), więc będą śliczne nowe pieluszkiWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:15
-
Kkk77 wrote:A to już stanowczo kraina wychodząca poza moją znajomość geograficzną Śląska 🤣
Ja to jedyne co w kontekście samego porodu stresuję się wyłapaniem dobrego momentu, bo że wyjść jakoś musi to się już z tym pogodziłam, ale kurde jak tak słucham albo czytam opowieści, że u jednych to ledwo zdążyli dojechać do szpitala a u drugich to był falstart, że było x godzin albo co gorsza dni spędzonych na wylocie w szpitalu to zdecydowanie ten jeden moment mnie stresuje 🙈 bylebyśmy oboje przezyli i było okej, to jedyne czego się trzymam 🙈
Bierzesz pod uwagę Tychy ? -
Kkk77 wrote:A to już stanowczo kraina wychodząca poza moją znajomość geograficzną Śląska 🤣
Ja to jedyne co w kontekście samego porodu stresuję się wyłapaniem dobrego momentu, bo że wyjść jakoś musi to się już z tym pogodziłam, ale kurde jak tak słucham albo czytam opowieści, że u jednych to ledwo zdążyli dojechać do szpitala a u drugich to był falstart, że było x godzin albo co gorsza dni spędzonych na wylocie w szpitalu to zdecydowanie ten jeden moment mnie stresuje 🙈 bylebyśmy oboje przezyli i było okej, to jedyne czego się trzymam 🙈
Przy pierwszym porodzie będziesz miała dużo czasu na dojazd do szpitala. Pierwsze porody są ogólnie dłuższe i bardziej męczące. A pojechać i sprawdzić czy to nie skurcze przepowiadające to moim zdaniem nic złego - przy pierwszym porodzie nie ma się świadomości ciała takiej jak przy kolejnych moim zdaniem. Nawet żeby przec efektownie potrzeba chwilę, żeby załapać 🤷♀️Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Weronka wrote:Tak, tylko przyjaciółka mi mówiła, że zagłębiła temat i np. Inowrocław został oceniony na podstawie 90 ankiet, a inny szpital w województwie np. na podstawie 230 ankiet… Więc tak nie do końca wierzę w te ich statystyki i rankingi.
Jeśli chodzi o Inowrocław to opinie są skrajnie podzielone, jedni mówią cud miód, a inni, że nigdy więcej. Podobno kwestia zmiany, ale to zapewne jak wszędzie. No a w rankingu wysoko. 😅
W tym rankingu jest dość wysoko pewien slawetny szpital na "Ł", więc nie uważajmy go za wiarygodny.
Karola Ty pewnie wiesz który mam na myśli;) -
Weronka wrote:A tak w temacie zakupów.
Zaznaczę, że będę karmić od razu mm i tylko mm, więc sprzętowo chcę się dobrze przygotować.
Ekspres Ci się przyda jeśli będziesz karmiła MM - jak swoim to Ci się nie przyd a -
Anabbit wrote:Ej dziewczyny, a powiedzcie jak to jest z pieluszkami? Na liście do szpitala widziałam, że chcą tetrowe, ale tetra wydaje mi się taka szorstka i nieprzyjemna. Wykorzystywałyście je później w domu? Czy lepiej od razu kupić muslinowe lub bambusowe?
Macie jakieś sprawdzone stronki? Tyle tego jest, że nie wiem jaki rozmiar, materiał i przede wszystkim ILE ja ich potrzebuję 😂
Wszystkie koleżanki mi mówią że na start to miały z 20 tetrowych bo ciągle jakieś awarie były -
Tetrowe najlepiej chłoną, u mnie w pierwszych miesiącach karmienia to był must have, bo jak nie zdążyłam podłożyć magicznej butelki i lało się z obu piersi, to musiałam łapać drugi strumień w tetrę żeby nie zrobić powodzi w łóżku I co ciekawe, tetra im więcej razy jest prana, tym bardziej jest chłonna
Gusia_, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Tetrowe najlepiej chłoną, u mnie w pierwszych miesiącach karmienia to był must have, bo jak nie zdążyłam podłożyć magicznej butelki i lało się z obu piersi, to musiałam łapać drugi strumień w tetrę żeby nie zrobić powodzi w łóżku I co ciekawe, tetra im więcej razy jest prana, tym bardziej jest chłonna
Też już słyszałam żeby kupić, a to akurat grosze kosztuje -
A takie głupie pytanie, jaką wielkość tych pieluszek tetrowych/muslinowych polecacie? Bo widzę rozstrzał od 30x30 do 80x80
-
Ja kupiłam kilka muslinowych narazie i póki co takie śliskie jakieś może jak wypiorę to będą wyglądały na chłonniejsze? Tetrowe też kupię.
Co do mleka, to jeśli będę z kp przechodziła na mm to na pewno kupię ekspres, koleżanka ma z neno bodajże i jest zadowolona baaardzo . Albo babybrezza ma? Nie pamiętam ale mówiła że super rzecz 😊