X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumam.
    Jezu,przeleżałam cały dzień na kanapie. Muszę się zwlec po syna do przedszkola. Ale nic dzisiaj nie mma zamiaru robić. Czuję się jakbym miała kaca.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Zanim był dojechała do Zawiercia to zdążyłabym urodzić. No może Świętochłowice by dały radę. Ale Myszków to nawet nie wiem gdzie jest 🤣
    Myszków jest pod Częstochową

Kkk77 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kumam.
    Jezu,przeleżałam cały dzień na kanapie. Muszę się zwlec po syna do przedszkola. Ale nic dzisiaj nie mma zamiaru robić. Czuję się jakbym miała kaca.

Czasem można :D Ja zrobiłam z młodą obiad, serniczki i potem jeszcze bałwany z ciastoliny xd a teraz babcia zabrała ją na spacer, więc idę trochę popracować, żeby wieczorem móc leżeć jak prosię i nic nie robić xd

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, z tego co rozumiem, ich ranking opiera się tylko na odpowiedziach z ankiet:
    https://gdzierodzic.info/metodologia-rankingu/

preg.png
  • Anabbit Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Właśnie się zszokowałam, ale powiem Wam, że te ruchy ostatnio podejrzanie mocno czułam:P

Ja miałam podobnie. Miało być na przedniej, a później z dnia na dzień urósł mi brzuch (wciąż mały, ale coś się zaczęło dziać) i pojawiły się mocne kopniaki. To był jakiś 18 tydzień i strasznie się zdziwiłam, że tak szybko czuję, skoro łożysko na przedniej. A teraz w czwartek okazało się, że powędrowało na tył i wszystko jasne 😂 powiem Wam, że dziś o 1 mała zrobiła taką imprezę. Równo 30 minut skakania, kopania, turlania się, nie szło w ogóle spać. Dobrze, że ja jestem nocnym markiem i to normalna pora jak na moje zbieranie się do snu, ale było zabawnie.
    Dziś mówię mężowi, a on “o, a czemu mnie nie obudziłaś? Obudź mnie następnym razem, bo też chcę poczuć” 😂
    Nie wiem, nie wpadłam na to, żeby go budzić o 1, bo dziecko skacze 😂😂😂

Werzol lubi tę wiadomość

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w temacie zakupów.

Sterylizatory i podgrzewacze. Co polecacie? Widzę, że są urządzenia 2w1. Iść w coś takiego, czy lepiej osobno?

No i co sądzicie o tych ekspresach do mleka? 😅 Gadżetomania, czy faktycznie czad?

Zaznaczę, że będę karmić od razu mm i tylko mm, więc sprzętowo chcę się dobrze przygotować.

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Anabbit Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, a powiedzcie jak to jest z pieluszkami? Na liście do szpitala widziałam, że chcą tetrowe, ale tetra wydaje mi się taka szorstka i nieprzyjemna. Wykorzystywałyście je później w domu? Czy lepiej od razu kupić muslinowe lub bambusowe?
    Macie jakieś sprawdzone stronki? Tyle tego jest, że nie wiem jaki rozmiar, materiał i przede wszystkim ILE ja ich potrzebuję 😂

preg.png
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Myszków jest pod Częstochową

A to już stanowczo kraina wychodząca poza moją znajomość geograficzną Śląska 🤣

Pewnie zdecyduje gdzie urodzę jakoś w ostatniej chwili 😬😬😬😬😬😬😬😬

Ja to jedyne co w kontekście samego porodu stresuję się wyłapaniem dobrego momentu, bo że wyjść jakoś musi to się już z tym pogodziłam, ale kurde jak tak słucham albo czytam opowieści, że u jednych to ledwo zdążyli dojechać do szpitala a u drugich to był falstart, że było x godzin albo co gorsza dni spędzonych na wylocie w szpitalu to zdecydowanie ten jeden moment mnie stresuje 🙈 bylebyśmy oboje przezyli i było okej, to jedyne czego się trzymam 🙈

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    A tak w temacie zakupów.

Sterylizatory i podgrzewacze. Co polecacie? Widzę, że są urządzenia 2w1. Iść w coś takiego, czy lepiej osobno?

No i co sądzicie o tych ekspresach do mleka? 😅 Gadżetomania, czy faktycznie czad?

Zaznaczę, że będę karmić od razu mm i tylko mm, więc sprzętowo chcę się dobrze przygotować.
    Ja kupię pewnie, ale po porodzie. Bo się okaże jak wyjdzie z KP.
    Ostatnio rozmawiałam ze znajomą i karmiła tylko 2 miesiące nie ze nie chciała, a nie mogła. Ma z tommee tippee i jest zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:14

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam osobno sterylizator i podgrzewacz z Philips Avent i mogę polecić. Podgrzewacz fajnie też potem ogarnia słoiczki (tak, czasem daję dzieciom słoiczki i nie widzę w tym nic złego jak nie mam czasu zrobić osobnego obiadu 😅)

Co do pieluszek: nie polecam bambusu. Są bardzo miękkie, ale trzeba je prać w 30 stopniach bo w wyższej temperaturze się kurczą i robią twarde a w 30 stopniach nie schodzą dobrze plamy z mleka. Nie można ich też suszyć w suszarkach. Dla mnie to porażka totalna. Z drugim dzieckiem już nie kupiłam. Wolę tetrę i muślin. Choć szczerze to właśnie tetrę najbardziej, bo najlepiej znosi mnóstwo prań w wysokiej temperaturze i można też trafić na naprawdę mięciutką. Więc u mnie będą tetra i muślin. Zamówiłam sobie piękne dwa kawałki muślinu i planuje poprosić mamę, żeby mi obszyła (ma maszynę), więc będą śliczne nowe pieluszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:15

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

Ja to jedyne co w kontekście samego porodu stresuję się wyłapaniem dobrego momentu, bo że wyjść jakoś musi to się już z tym pogodziłam, ale kurde jak tak słucham albo czytam opowieści, że u jednych to ledwo zdążyli dojechać do szpitala a u drugich to był falstart, że było x godzin albo co gorsza dni spędzonych na wylocie w szpitalu to zdecydowanie ten jeden moment mnie stresuje 🙈 bylebyśmy oboje przezyli i było okej, to jedyne czego się trzymam 🙈

Bierzesz pod uwagę Tychy ?

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kumam.

Witaj w klubie, leń level hard.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

Przy pierwszym porodzie będziesz miała dużo czasu na dojazd do szpitala. Pierwsze porody są ogólnie dłuższe i bardziej męczące. A pojechać i sprawdzić czy to nie skurcze przepowiadające to moim zdaniem nic złego - przy pierwszym porodzie nie ma się świadomości ciała takiej jak przy kolejnych moim zdaniem. Nawet żeby przec efektownie potrzeba chwilę, żeby załapać 🤷‍♀️

Kkk77 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Tak, tylko przyjaciółka mi mówiła, że zagłębiła temat i np. Inowrocław został oceniony na podstawie 90 ankiet, a inny szpital w województwie np. na podstawie 230 ankiet… Więc tak nie do końca wierzę w te ich statystyki i rankingi.

Jeśli chodzi o Inowrocław to opinie są skrajnie podzielone, jedni mówią cud miód, a inni, że nigdy więcej. Podobno kwestia zmiany, ale to zapewne jak wszędzie. No a w rankingu wysoko. 😅

W tym rankingu jest dość wysoko pewien slawetny szpital na "Ł", więc nie uważajmy go za wiarygodny.

Karola Ty pewnie wiesz który mam na myśli;)

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    A tak w temacie zakupów.

Ja będę miała takie w 2 w 1 od koleżanki z neno. Uznałam że sprawdzę czy mi się to sprawdza, a potem najwyżej zainwestuje w coś większego.
    Ekspres Ci się przyda jeśli będziesz karmiła MM - jak swoim to Ci się nie przyd a

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ej dziewczyny, a powiedzcie jak to jest z pieluszkami? Na liście do szpitala widziałam, że chcą tetrowe, ale tetra wydaje mi się taka szorstka i nieprzyjemna. Wykorzystywałyście je później w domu? Czy lepiej od razu kupić muslinowe lub bambusowe?
    Macie jakieś sprawdzone stronki? Tyle tego jest, że nie wiem jaki rozmiar, materiał i przede wszystkim ILE ja ich potrzebuję 😂
    Oj wcale już teraz tetra taka nie jest. Kupiłam ostatnio 10 pieluch tetrowych i są mega miłe w dotyku, w porównaniu z tym do było 20 lat temu
    Wszystkie koleżanki mi mówią że na start to miały z 20 tetrowych bo ciągle jakieś awarie były

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetrowe najlepiej chłoną, u mnie w pierwszych miesiącach karmienia to był must have, bo jak nie zdążyłam podłożyć magicznej butelki i lało się z obu piersi, to musiałam łapać drugi strumień w tetrę żeby nie zrobić powodzi w łóżku :P I co ciekawe, tetra im więcej razy jest prana, tym bardziej jest chłonna :)

Gusia_, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Tetrowe najlepiej chłoną, u mnie w pierwszych miesiącach karmienia to był must have, bo jak nie zdążyłam podłożyć magicznej butelki i lało się z obu piersi, to musiałam łapać drugi strumień w tetrę żeby nie zrobić powodzi w łóżku :P I co ciekawe, tetra im więcej razy jest prana, tym bardziej jest chłonna :)
    Ooo i kolektor
    Też już słyszałam żeby kupić, a to akurat grosze kosztuje

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Paulinaaa_ Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie głupie pytanie, jaką wielkość tych pieluszek tetrowych/muslinowych polecacie? Bo widzę rozstrzał od 30x30 do 80x80

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kilka muslinowych narazie i póki co takie śliskie jakieś może jak wypiorę to będą wyglądały na chłonniejsze? Tetrowe też kupię.

Co do mleka, to jeśli będę z kp przechodziła na mm to na pewno kupię ekspres, koleżanka ma z neno bodajże i jest zadowolona baaardzo . Albo babybrezza ma? Nie pamiętam ale mówiła że super rzecz 😊

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
‹‹ 782 783 784 785 786
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ