X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumam.
    Jezu,przeleżałam cały dzień na kanapie. Muszę się zwlec po syna do przedszkola. Ale nic dzisiaj nie mma zamiaru robić. Czuję się jakbym miała kaca.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Zanim był dojechała do Zawiercia to zdążyłabym urodzić. No może Świętochłowice by dały radę. Ale Myszków to nawet nie wiem gdzie jest 🤣
    Myszków jest pod Częstochową

Kkk77 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kumam.
    Jezu,przeleżałam cały dzień na kanapie. Muszę się zwlec po syna do przedszkola. Ale nic dzisiaj nie mma zamiaru robić. Czuję się jakbym miała kaca.

Czasem można :D Ja zrobiłam z młodą obiad, serniczki i potem jeszcze bałwany z ciastoliny xd a teraz babcia zabrała ją na spacer, więc idę trochę popracować, żeby wieczorem móc leżeć jak prosię i nic nie robić xd

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, z tego co rozumiem, ich ranking opiera się tylko na odpowiedziach z ankiet:
    https://gdzierodzic.info/metodologia-rankingu/

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Właśnie się zszokowałam, ale powiem Wam, że te ruchy ostatnio podejrzanie mocno czułam:P

Ja miałam podobnie. Miało być na przedniej, a później z dnia na dzień urósł mi brzuch (wciąż mały, ale coś się zaczęło dziać) i pojawiły się mocne kopniaki. To był jakiś 18 tydzień i strasznie się zdziwiłam, że tak szybko czuję, skoro łożysko na przedniej. A teraz w czwartek okazało się, że powędrowało na tył i wszystko jasne 😂 powiem Wam, że dziś o 1 mała zrobiła taką imprezę. Równo 30 minut skakania, kopania, turlania się, nie szło w ogóle spać. Dobrze, że ja jestem nocnym markiem i to normalna pora jak na moje zbieranie się do snu, ale było zabawnie.
    Dziś mówię mężowi, a on “o, a czemu mnie nie obudziłaś? Obudź mnie następnym razem, bo też chcę poczuć” 😂
    Nie wiem, nie wpadłam na to, żeby go budzić o 1, bo dziecko skacze 😂😂😂

Werzol lubi tę wiadomość

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w temacie zakupów.

Sterylizatory i podgrzewacze. Co polecacie? Widzę, że są urządzenia 2w1. Iść w coś takiego, czy lepiej osobno?

No i co sądzicie o tych ekspresach do mleka? 😅 Gadżetomania, czy faktycznie czad?

Zaznaczę, że będę karmić od razu mm i tylko mm, więc sprzętowo chcę się dobrze przygotować.

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, a powiedzcie jak to jest z pieluszkami? Na liście do szpitala widziałam, że chcą tetrowe, ale tetra wydaje mi się taka szorstka i nieprzyjemna. Wykorzystywałyście je później w domu? Czy lepiej od razu kupić muslinowe lub bambusowe?
    Macie jakieś sprawdzone stronki? Tyle tego jest, że nie wiem jaki rozmiar, materiał i przede wszystkim ILE ja ich potrzebuję 😂

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Myszków jest pod Częstochową

A to już stanowczo kraina wychodząca poza moją znajomość geograficzną Śląska 🤣

Pewnie zdecyduje gdzie urodzę jakoś w ostatniej chwili 😬😬😬😬😬😬😬😬

Ja to jedyne co w kontekście samego porodu stresuję się wyłapaniem dobrego momentu, bo że wyjść jakoś musi to się już z tym pogodziłam, ale kurde jak tak słucham albo czytam opowieści, że u jednych to ledwo zdążyli dojechać do szpitala a u drugich to był falstart, że było x godzin albo co gorsza dni spędzonych na wylocie w szpitalu to zdecydowanie ten jeden moment mnie stresuje 🙈 bylebyśmy oboje przezyli i było okej, to jedyne czego się trzymam 🙈

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    A tak w temacie zakupów.

Sterylizatory i podgrzewacze. Co polecacie? Widzę, że są urządzenia 2w1. Iść w coś takiego, czy lepiej osobno?

No i co sądzicie o tych ekspresach do mleka? 😅 Gadżetomania, czy faktycznie czad?

Zaznaczę, że będę karmić od razu mm i tylko mm, więc sprzętowo chcę się dobrze przygotować.
    Ja kupię pewnie, ale po porodzie. Bo się okaże jak wyjdzie z KP.
    Ostatnio rozmawiałam ze znajomą i karmiła tylko 2 miesiące nie ze nie chciała, a nie mogła. Ma z tommee tippee i jest zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 13:14

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam osobno sterylizator i podgrzewacz z Philips Avent i mogę polecić. Podgrzewacz fajnie też potem ogarnia słoiczki (tak, czasem daję dzieciom słoiczki i nie widzę w tym nic złego jak nie mam czasu zrobić osobnego obiadu 😅)

Co do pieluszek: nie polecam bambusu. Są bardzo miękkie, ale trzeba je prać w 30 stopniach bo w wyższej temperaturze się kurczą i robią twarde a w 30 stopniach nie schodzą dobrze plamy z mleka. Nie można ich też suszyć w suszarkach. Dla mnie to porażka totalna. Z drugim dzieckiem już nie kupiłam. Wolę tetrę i muślin. Choć szczerze to właśnie tetrę najbardziej, bo najlepiej znosi mnóstwo prań w wysokiej temperaturze i można też trafić na naprawdę mięciutką. Więc u mnie będą tetra i muślin. Zamówiłam sobie piękne dwa kawałki muślinu i planuje poprosić mamę, żeby mi obszyła (ma maszynę), więc będą śliczne nowe pieluszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 13:15

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

Ja to jedyne co w kontekście samego porodu stresuję się wyłapaniem dobrego momentu, bo że wyjść jakoś musi to się już z tym pogodziłam, ale kurde jak tak słucham albo czytam opowieści, że u jednych to ledwo zdążyli dojechać do szpitala a u drugich to był falstart, że było x godzin albo co gorsza dni spędzonych na wylocie w szpitalu to zdecydowanie ten jeden moment mnie stresuje 🙈 bylebyśmy oboje przezyli i było okej, to jedyne czego się trzymam 🙈

Bierzesz pod uwagę Tychy ?

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kumam.

Witaj w klubie, leń level hard.

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

Przy pierwszym porodzie będziesz miała dużo czasu na dojazd do szpitala. Pierwsze porody są ogólnie dłuższe i bardziej męczące. A pojechać i sprawdzić czy to nie skurcze przepowiadające to moim zdaniem nic złego - przy pierwszym porodzie nie ma się świadomości ciała takiej jak przy kolejnych moim zdaniem. Nawet żeby przec efektownie potrzeba chwilę, żeby załapać 🤷‍♀️

Kkk77 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Tak, tylko przyjaciółka mi mówiła, że zagłębiła temat i np. Inowrocław został oceniony na podstawie 90 ankiet, a inny szpital w województwie np. na podstawie 230 ankiet… Więc tak nie do końca wierzę w te ich statystyki i rankingi.

Jeśli chodzi o Inowrocław to opinie są skrajnie podzielone, jedni mówią cud miód, a inni, że nigdy więcej. Podobno kwestia zmiany, ale to zapewne jak wszędzie. No a w rankingu wysoko. 😅

W tym rankingu jest dość wysoko pewien slawetny szpital na "Ł", więc nie uważajmy go za wiarygodny.

Karola Ty pewnie wiesz który mam na myśli;)

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    A tak w temacie zakupów.

Ja będę miała takie w 2 w 1 od koleżanki z neno. Uznałam że sprawdzę czy mi się to sprawdza, a potem najwyżej zainwestuje w coś większego.
    Ekspres Ci się przyda jeśli będziesz karmiła MM - jak swoim to Ci się nie przyd a

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ej dziewczyny, a powiedzcie jak to jest z pieluszkami? Na liście do szpitala widziałam, że chcą tetrowe, ale tetra wydaje mi się taka szorstka i nieprzyjemna. Wykorzystywałyście je później w domu? Czy lepiej od razu kupić muslinowe lub bambusowe?
    Macie jakieś sprawdzone stronki? Tyle tego jest, że nie wiem jaki rozmiar, materiał i przede wszystkim ILE ja ich potrzebuję 😂
    Oj wcale już teraz tetra taka nie jest. Kupiłam ostatnio 10 pieluch tetrowych i są mega miłe w dotyku, w porównaniu z tym do było 20 lat temu
    Wszystkie koleżanki mi mówią że na start to miały z 20 tetrowych bo ciągle jakieś awarie były

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetrowe najlepiej chłoną, u mnie w pierwszych miesiącach karmienia to był must have, bo jak nie zdążyłam podłożyć magicznej butelki i lało się z obu piersi, to musiałam łapać drugi strumień w tetrę żeby nie zrobić powodzi w łóżku :P I co ciekawe, tetra im więcej razy jest prana, tym bardziej jest chłonna :)

Gusia_, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Tetrowe najlepiej chłoną, u mnie w pierwszych miesiącach karmienia to był must have, bo jak nie zdążyłam podłożyć magicznej butelki i lało się z obu piersi, to musiałam łapać drugi strumień w tetrę żeby nie zrobić powodzi w łóżku :P I co ciekawe, tetra im więcej razy jest prana, tym bardziej jest chłonna :)
    Ooo i kolektor
    Też już słyszałam żeby kupić, a to akurat grosze kosztuje

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 3 lutego, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie głupie pytanie, jaką wielkość tych pieluszek tetrowych/muslinowych polecacie? Bo widzę rozstrzał od 30x30 do 80x80

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kilka muslinowych narazie i póki co takie śliskie jakieś może jak wypiorę to będą wyglądały na chłonniejsze? Tetrowe też kupię.

Co do mleka, to jeśli będę z kp przechodziła na mm to na pewno kupię ekspres, koleżanka ma z neno bodajże i jest zadowolona baaardzo . Albo babybrezza ma? Nie pamiętam ale mówiła że super rzecz 😊

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ