CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq wrote:Laura, Elza - to niech sobie sami zrobią 🙄sory, ale komentarze debilne.
Alex, zmieniłam😉 -
Jejku, ciężko nadrobić zaległości po całym dniu 🫣 w temacie imion i zbędnych komentarzy, my stwierdziliśmy że zostawiamy to dla siebie, ale moja mama jeszcze przed ciążą znała nasze typy i dowiedziała się jako pierwsza. Przez to już cała strona jej rodziny zna to imię, no cóż 😃
Co do obaw w kwestii obsługi dzieciula i ogólnego przygotowania, też się czuje totalnie zagubiona. Liczę że po szkole rodzenia trochę się rozjaśni, z waszych polecajek też robię sobie notatki 😃 nie mam zamiaru kupować wszystkiego, ale dobrze wiedzieć co się przydaje -
Karola3xJ:D wrote:Chyba najważniejsze to liczyc się z tym,że jak się urodzi dziecko to człowiek nie śpi normalnie,nie je kiedy chce i nie robi czego chce. Raczej trzeba mieć na uwadze to,że jest się dla dziecka te pierwsze tygodnie i to jest okej. Tak ma być i nie trzeba płakać bo nie ma jak się robić obiadu. Większoś kobiet żyje się otumaniona i przytłoczona.Lezenie w łóżku pol dnia jest legalne. Nie trzeba sobie wypominać niczego. Ważne żeby partner dawał z siebie 120 %,czyli robil te obiady,zakupy. W sumie to obydwoje łapią aklimatyzację więc dla chłopa też trzeba być wyrozumiałą, nie kłócić się nad noworodkiem . No i najlepsza broń czyli wiedza teoretyczna z karmienia czy dyschezji,kolek i skoków rozwojowych.
-