X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ranyyyy taki mnie skurcz w nocy w łydkach złapał, że dalej mnie bolą 🫠 łykam już magnez 2x dziennie, ale chyba zacznę 3x, bo tak się normalnie nie da 😖
    Zapytaj swojego ginekologa o magnez. Mi zaczęła drgać powieka i gin zaleciła badania magnezu,potasu i sodu z krwi oraz zwiększenie dawki mg do 600 mg dziennie. W magne b6 forte mam w 1 tabletce 100 mg czyli już biorę 6 tabletek na dzień. Ginekolog tylko powiedziała, że na tym etapie ciąży zwiększają dawkę, bo macica bardzo dużo pobiera. Moja koleżanka w Niemczech miała przepisane, aż 800 mg na dzień. Zaczęłam łykać te 6 tabletek i dopiero od paru dni przestała latać powieka 😊

Kkk77 lubi tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja lubiłam ten https://allegro.pl/oferta/linomag-emolienty-bobo-a-e-krem-ochronny-dla-dzieci-i-niemowlat-50ml-17162726664
    Sudocrem stosowałam raz na ruski rok na jakieś mega odparzenia.

W sensie że on na dupke też jest? Taki natłuszczający jest?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Madzia nadal są te witaminy twist-off urywane ;) Ja nie kupuję wcześniej witamin i leków takich jak espumisan itp, tylko jak już będę w szpitalu po porodzie to mężowi wyślę listę i podskoczy do apteki :)

No one fajne były wygodne nawet ☺️

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Gratuluję udanych wizyt i kciuki za dzisiejsze🤞

Też nie mam prawie nic kupionego, ale się nie stresuje, bo dziś ostatni dzień w pracy. 😁

I tak...chciałam się pochwalić, że wczoraj jak byliśmy w biurze mój szef zrobił spotkanie zespołowe, myślałam, że jak zwykle będziemy we wtorek o pracy rozmawiać...

Wchodzimy do sali konferencyjnej a tam tort !
    Szef chciał mnie pożegnać przed moim l4/urlopem..
    Było mi strasznie miło. 😍

I przez półtorej godziny rozmowy o niczym.

Życzę, aby każda z Was trafiła w życiu na takich ludzi w pracy!😊

Miłego dnia !

Jakie to miłe❤️

Do mnie dziś z rana napisał dyrektor zza granicy który praktycznie siedzi blisko zarządu mojej wielkiej korpo 😅 i napisał, że wielkie gratulacje, a bycie rodzicem to najpiękniejszy dar w życiu i że bardzo się cieszy i gratuluje :)

xSmerfetkax, Margareetka, kasssia, Anabbit, Revolutionary , Lauraa, CelinaJan lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • amoze Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Zapytaj swojego ginekologa o magnez. Mi zaczęła drgać powieka i gin zaleciła badania magnezu,potasu i sodu z krwi oraz zwiększenie dawki mg do 600 mg dziennie. W magne b6 forte mam w 1 tabletce 100 mg czyli już biorę 6 tabletek na dzień. Ginekolog tylko powiedziała, że na tym etapie ciąży zwiększają dawkę, bo macica bardzo dużo pobiera. Moja koleżanka w Niemczech miała przepisane, aż 800 mg na dzień. Zaczęłam łykać te 6 tabletek i dopiero od paru dni przestała latać powieka 😊

Mój lekarz powiedział, że badanie magnezu jest bezsensowne, bo za szybko się metabolizuje w organizmie i ogólnie, że szkoda kasy na te badanie. Stwierdził, że w ciemno można brać do 6 tabletek magnezu na dobę.

Póki co żyje 2 tabletkach/doba i mam nadzieje, że opakowanie, które mam skończy mi się szybko, bo są tak wielkie, że mam problem żeby je połknąć i za każdym razem odruch wymiotny 😬

przygodami66 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g 👶
    27/01 - 414g 👶
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Gratuluję udanych wizyt i kciuki za dzisiejsze🤞

Też nie mam prawie nic kupionego, ale się nie stresuje, bo dziś ostatni dzień w pracy. 😁

I tak...chciałam się pochwalić, że wczoraj jak byliśmy w biurze mój szef zrobił spotkanie zespołowe, myślałam, że jak zwykle będziemy we wtorek o pracy rozmawiać...

Wchodzimy do sali konferencyjnej a tam tort !
    Szef chciał mnie pożegnać przed moim l4/urlopem..
    Było mi strasznie miło. 😍

I przez półtorej godziny rozmowy o niczym.

Życzę, aby każda z Was trafiła w życiu na takich ludzi w pracy!😊

Miłego dnia !
    Bardzo miło 🙂
    Mamy jeszcze czas na kupowanie 🙂 byle nie zostawiać do 37tyg 😅

Już myślałam, że mąż wczoraj wyczuje kopniaczki, ale wciąż warstwa izolacyjna brzucha za duża żeby te delikatne kopniaczki mogła wyczuc inna reka 🤣 za to w brzuchu dzieje się naprawdę dużo kilka razy dziennie.

Zapowiada się ładny dzień, był mega przymrozek. Tak więc powodzenia dziś na wizytach i ogólnie dobrego dnia wszystkim ☀️

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🧬 11.02.
    🩺 19.02.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Mój lekarz powiedział, że badanie magnezu jest bezsensowne, bo za szybko się metabolizuje w organizmie i ogólnie, że szkoda kasy na te badanie. Stwierdził, że w ciemno można brać do 6 tabletek magnezu na dobę.

Póki co żyje 2 tabletkach/doba i mam nadzieje, że opakowanie, które mam skończy mi się szybko, bo są tak wielkie, że mam problem żeby je połknąć i za każdym razem odruch wymiotny 😬
    Ja sobie zbadam bo i tak mam dużo tych badań hihi. Poza tym wcześniej zapominałam czasem o jakiejś dawce mg. Teraz sumiennie biorę te 6. Ten magne b6 forte i jego kształt jest znośny do połykania ale nie lubię teraz jakich kolwiek tabletek, bo właśnie kojarzą mi się z pierwszym trymestrem i odruchem wymiotnym po nich ale jak trzeba to trzeba.

amoze lubi tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była któraś z Was u dentysty na zdjęciu kamienia nazębnego? Chciałam się zapisać ale nie wiem czy można? Mega mi dziąsła krwawią przy myciu to nie wiem co będzie przy kamieniu 🫣 mam możliwość iść 25 lutego

Werzol lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Werzol Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że to przez niedobór magnezu stałam się ostatnio odkurzaczem na czekoladę? 😅 od początku ciąży nie miałam aż takiej ochoty na czekoladę i wszystko co z nią związane, kakao też mnie zadowala ❤️ muszę to skonsultować z prowadzącym

• amoze Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Myślicie, że to przez niedobór magnezu stałam się ostatnio odkurzaczem na czekoladę? 😅 od początku ciąży nie miałam aż takiej ochoty na czekoladę i wszystko co z nią związane, kakao też mnie zadowala ❤️ muszę to skonsultować z prowadzącym

Coś w tym niby jest, że pewne niedobory mikroelementów kończą się jedzeniem różnych produktów :p

Ze swojej perspektywy mogę powiedzieć, że miałam duży niedobór magnezu, ale poza latająca powieką i skurczami łydek nie miałam ochoty na czekoladę i pochodne :p może to zależy od człowieka :) albo od tego, że nie koniecznie lubie czekoladę, jestem team kwaśnych żelek od x lat :p

Werzol lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g 👶
    27/01 - 414g 👶
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol hehe może organizm naturalnie mówi Ci czego potrzebuje. Ja byłam zaskoczona, że biorę trzy tabletki mg to gdzie tu niedobór, a się okazało, że na tym etapie ciąży jeszcze więcej trzeba.
    Jeszcze też nie lubię tych wszystkich tabletek, pamiętać o nich co kiedy. Później się dowiedziałam np, że pomiędzy żelazem a magnezem ma być odstęp.. masakra z tymi witaminami.

• Werzol Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Była któraś z Was u dentysty na zdjęciu kamienia nazębnego? Chciałam się zapisać ale nie wiem czy można? Mega mi dziąsła krwawią przy myciu to nie wiem co będzie przy kamieniu 🫣 mam możliwość iść 25 lutego

Bierzesz acard? Jeśli tak to pewnie trzeba się nastawić na dłuższe krwawienie ☹️ Moja dentystka mówiła, że można ściągać kamień, ale nie widziała u mnie takiej konieczności, więc umówię się dopiero po porodzie

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Magda byłam jakoś w 14 tygodniu na piaskowaniu i ściągnięciu kamienia i było wszystko ok. Mam przyjść i się pokazać znowu przed porodem w kwietniu/maju.

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Bierzesz acard? Jeśli tak to pewnie trzeba się nastawić na dłuższe krwawienie ☹️ Moja dentystka mówiła, że można ściągać kamień, ale nie widziała u mnie takiej konieczności, więc umówię się dopiero po porodzie

Nie biorę.
    U mnie by już trzeba było bo nie byłam kilka lat na zdjęciu kamienia a mam okazje bo mama moja ma zaklepany termin a nie musi iść i poszłabym za nią 🧐
    Ale czytam że można że nawet wskazane żeby uniknąć stanów zapalnych. Dziś pogadam jeszcze z moją prowadzącą.

Werzol lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sobie nitkuje to coś tam leci krew ale bez tragedii, a mam acard I heparynę:) na pewno nie jest to niebezpieczne

Mi dzis rano po raz pierwszy skoczyła trochę powieka, ale to może bo ostatnio się denerwowałam plus mega wcześnie wstałam na badania krwi. Ale skonsultuję to z lekarzem.

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śmieszną historię ze skurczem łydki w ciąży ze starszą córką. To już było jakoś niedługo przed porodem. W nocy złapał mnie taki skurcz nogi, że aż z bólu usiadłam i zaczęłam coś kląć pod nosem. Mój mąż się obudził pyta: co jest. Mówię mu, że bardzo bolesny skurcz. A on się zerwał i chciał jechać do szpitala, bo myślał, że rodzę 🤣❤️

Elza1234, przygodami66, Revolutionary , KarolaKinga, Lauraa, CelinaJan, Klaudek11, Werzol lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Margareetka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja mam śmieszną historię ze skurczem łydki w ciąży ze starszą córką. To już było jakoś niedługo przed porodem. W nocy złapał mnie taki skurcz nogi, że aż z bólu usiadłam i zaczęłam coś kląć pod nosem. Mój mąż się obudził pyta: co jest. Mówię mu, że bardzo bolesny skurcz. A on się zerwał i chciał jechać do szpitala, bo myślał, że rodzę 🤣❤️

Musiał już być w najwyższym trybie gotowości 🤣

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha tak, to już właśnie było jakoś niedługo przed porodem 🤣🤣🤣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od paru dni też już drżą powieki, także zwiększyłam sobie magnez do 3 x 1 tabletkę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten zielony alantan nie jest za bardzo tłusty? Ja go używałam jak sobie mega poparzyłam rękę i na to był spoko, ale no tłuścioch straszny, ten zółty jest przyjemniejszy.

Co do dentysty to pytałam o usuwanie kamienia przed ciążą czy będzie można w ciąży i ogólnie to można, ale coś tam dentystka mówiła, że to nie będzie taka pełna procedura jak zwykle (domyślam się, że pewnie etapu z nakładaniem fluoru, czy co to tam jest takie białe na koniec, by nie było) i zdecydowałam się zrobić na początku września czyli trochę wcześniej niż powinnam, ale w sam raz trafilam. W sumie idę za tydzień, bo coś mnie pobolewalo w weekend to mogę dopytać.

preg.png
‹‹ 800 801 802 803 804
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ