CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Żucie miętowej gumy pomaga.
Nas pompa ciepla chciala ugotować w nocy. Źle mi sie spało,jakoś tak ciepło było. Okazało się że mam 26 stopni w domu. Coś się jej popieprzyło. Dzięki temu mam zapchane zatoki pić mi się chce jakbym na Saharze byla. Stan skóry na twarzy też fatalny bo ciągnie i piecze.
Jeszcze coś słyszę że lodówka dołączyła do buntu maszyn bo dziwnie pracuje. Zaś się je**bie wszystko na raz?
Nie mogę gum miętowych 😅 -
Cel95 wrote:Wiesz co ja nie lubię hałasów, fakt, ale to było strasznie dziwne. Autentycznie sprawdziłam, czy nie ma info o jakimś ataku wojskowym. Ludzie też w szoku kto to odwalił. Te jak się okazało fajerwerki wybuchały co pół sekundy non stop tak, że na początku brzmiały zdecydowanie inaczej niż wystrzały fajerwerkow. Dopiero pod koniec jak ilość wystrzałów zmalała dało się rozpoznac że to fajerwerki. No nie powiem średnia metoda żeby obudzić kobietę w ciąży w nocy.
Liczę na to, że za naszego życia doczekamy się jeszcze zakazu puszczania 👌🏼Oby jak najszybciej 🤗awokado 🥑, KarolaKinga, Cel95, Werzol, Revolutionary , Lola93 lubią tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:Dziewczyny czy któraś zdecydowała się na dostawkę lionelo aurora?
xSmerfetkax, Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Liczę na to, że za naszego życia doczekamy się jeszcze zakazu puszczania 👌🏼Oby jak najszybciej 🤗
Jest zakaz poza sylwestrem. Terroryzowanie masy ludzi w mieście w środku nocy jest kompletnie nielegalne. Jeszcze wiecie, tak powiedzmy 30 fajerwerkow, luz, nawet by człowiek olał. Szkoda ze jest tylko jakas marna kara 5000zl, ja bym dala pół miliona grzywny na rzecz terapii np uchodźców z ptsd za taki "pokaz" półgodzinnych wybuchówkasssia lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Wiem, że jest, ale nie spotkałam się z tym żeby ktokolwiek się tym przejął jeszcze 🥲 zwłaszcza, że jest przyzwolenie społeczne na te fajerwerki jest tak czy siak. Może jakby był zakaz w sylwestra i w ogóle nie byłoby możliwości kupna, to wtedy ludzie daliby sobie spokój, bo za dużo kombinowania.
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Oj to patrząc po wypowiedziach sasiadow zdecydowanie nie ma przyzwolenia xD jakby wiedzieli kto to to delikatnie mówiąc, skończyłby marnie. Psy, dzieci pobudzone, ludzie wystraszeni w nocy wypisują co się dzieje.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Jest zakaz poza sylwestrem. Terroryzowanie masy ludzi w mieście w środku nocy jest kompletnie nielegalne. Jeszcze wiecie, tak powiedzmy 30 fajerwerkow, luz, nawet by człowiek olał. Szkoda ze jest tylko jakas marna kara 5000zl, ja bym dala pół miliona grzywny na rzecz terapii np uchodźców z ptsd za taki "pokaz" półgodzinnych wybuchów
-
Karola3xJ:D wrote:U nas na osiedlu parę lat chodził taki dzban i po nocy petardami strzelał. Ludzie go już personalnie wskazywali a policja nic z tym nie zrobiła przez 6 lat. Ja się wyprowadziłam a typ pewnie nadal się tam bawi
Też chore, ale pewnie nie strzelał tysiącem tylko pojedynczymi?
Fajne zachowanie policji, szkoda słów 😶
Ja to mieszkam w dość spokojnym miejscu i raczej dzbanów czy wariatów lokalnych nie mamy..👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Jest zakaz poza sylwestrem. Terroryzowanie masy ludzi w mieście w środku nocy jest kompletnie nielegalne. Jeszcze wiecie, tak powiedzmy 30 fajerwerkow, luz, nawet by człowiek olał. Szkoda ze jest tylko jakas marna kara 5000zl, ja bym dala pół miliona grzywny na rzecz terapii np uchodźców z ptsd za taki "pokaz" półgodzinnych wybuchów
Co do fajerwerków to wyobraźcie sobie że u mnie w Szczyrku co chwilę, jak nie codziennie prawie! Były fajerwerki odpalane bo tutaj same hotele i restauracje i najwięcej ludzi robi wesela, śluby i to takie z pompą 🙃 burmistrz wziął i zakazał strzelania całkowicie na takich czy innych imprezach, można tylko 31 grudnia i 1 stycznia 😊kasssia, Elza1234, Werzol lubią tę wiadomość
-
Cel no jeszcze nam teraz wojna potrzebna. 😅 tfu tfu tfu!
W temacie wózków. Jeżeli któraś z Was jest zainteresowana Venicci Tinum Upline, to wczoraj wyszedł Venicci Tinum Upline 2. Otrzymałam informacje w sklepie, że przez to może być problem z dostępnością modelu z zeszłego roku (np. jeśli komuś będzie zależało na konkretnym kolorze), bo pojawią się na niego zapewne promocje.
Jeśli chodzi o różnice to upline 2 ma wbudowane adaptery wysokości gondoli (w 1 były dokładane), wentylowany materacyk no i inną gamę kolorów, więc dużo się nie zmienia.
Jeśli dowiem się więcej, to jutro, bo jeśli na dzisiejszej wizycie wyjdzie wszystko ok, to jutro jesteśmy umówieni z moimi rodzicami na kupno wózka.
Wstępnie dowiedziałam się również, że wózek Muvoo jest na tej samej ramie co właśnie Venicii Tinum Upline, tylko nie zarejestrowałam, który model konkretnie. To w razie czego też jutro zarejestruje dla Was.
Tymczasem… zaczyna zjadać mnie stres przed wizytą. 😢 ciśnienia to chyba nawet rano nie mierzę. 😅Revolutionary lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Dobrego dnia dziewczyny!
U mnie dziś nawrót zimy, co mi się w ogole nie podoba 😅 a oprócz tego wybieram się na pierwszą wizytę u fizjo uroginekologicznej, jestem bardzo ciekawa jak będzie 🙂
Dzisiaj też mam bojowe zadanie zrobić listę wózków do sprawdzenia bo chyba w końcu mężu pojął że czas się zabrać za zakupy 😅 -
No z tą wojną to więcej osób było przekonanych, że to jakiś atak xD naprawdę hardkorowo było
Co ciekawe jak ucichło i się dowiedziałam, że to tylko fajerwerki, bardzo dobrze mi się spało. Idziemy z Córeczką poćwiczyć jogę 💪🏻
Umówiłam też echo serca, możesz mi Nineq wpisać wizytę na jutro, echo na 28 luty, prenatalne III 14 kwietnia.
Obie daty badań to dni urodzin osób z mojej bliskiej rodziny. Mam nadzieję, że to dobry znak 🍀
Weronka, o której wizyta?Werzol, kasssia lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:No z tą wojną to więcej osób było przekonanych, że to jakiś atak xD naprawdę hardkorowo było
Co ciekawe jak ucichło i się dowiedziałam, że to tylko fajerwerki, bardzo dobrze mi się spało. Idziemy z Córeczką poćwiczyć jogę 💪🏻
Umówiłam też echo serca, możesz mi Nineq wpisać wizytę na jutro, echo na 28 luty, prenatalne III 14 kwietnia.
Obie daty badań to dni urodzin osób z mojej bliskiej rodziny. Mam nadzieję, że to dobry znak 🍀
Weronka, o której wizyta?
11:30. Stres jest. Chociaż mam wrażenie, że przez dużą część nocy czułam ruchy w brzuchu. Nie były to takie typowe kopy, bardziej takie uczucie jakby ktoś w kręgle grał w środku. Takie kulanie kuli. 😅Cel95 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:11:30. Stres jest. Chociaż mam wrażenie, że przez dużą część nocy czułam ruchy w brzuchu. Nie były to takie typowe kopy, bardziej takie uczucie jakby ktoś w kręgle grał w środku. Takie kulanie kuli. 😅
Też tak czułam noc przed badaniem. Jakby chciała mnie uspokoić. Będzie na pewno wszystko dobrze😚👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Weronka wrote:11:30. Stres jest. Chociaż mam wrażenie, że przez dużą część nocy czułam ruchy w brzuchu. Nie były to takie typowe kopy, bardziej takie uczucie jakby ktoś w kręgle grał w środku. Takie kulanie kuli. 😅
Może gra w kręgle a Wy jej za chwilę będziecie przeszkadzać -
Gusia_ wrote:No my mamy Chicco dostawki dwie (jedna to był prezent niespodzianka) i ja je bardzo lubię. Szybko się je demontuje do prania, łatwo składa, dla mnie są bardzo funkcjonalne. Już nie pamiętam czy obie czy jedna z tych, co mam, posiada kółeczka po jednej stronie, więc łatwo przestawić jak ktoś nie ma przy łóżku na pasach. Za pasy też plus, bo przywiązanego naprawdę się nie da przesunąć. Więc dla mnie 10/10 i polecam wszystkim 😅
Ale co chciałam napisać… Koktajlowa ja się między poprzednią a tą ciążą dowiedziałam, że mój lekarz ginekolog co prowadził moje poprzednie ciąże i który pomógł mi wgle zajść w ciążę dobierając dobrze leki nie będzie przyjmował 10km od mojego domu tylko 70 km 😅 ale jakoś stwierdziłam, że będę do niego nadal chodzić, bo mam do niego zaufanie. Jesli uważasz, że nie chcesz zmieniać lekarza, to ja bym się przeniosła do nowego miejsca, ale jak Ci bez różnicy no to zawsze można zmienić prowadzącego w takiej sytuacji
to jest ta next2me?
Ona ma ten bok taki przesuwany bardziej w dół? Nie że odpinany zamek? Dobrze kojarzę? 😊 A powiedz, napisałaś że łatwo się demontuje do prania, to wszystkie elementy da się wyprać? Zastanawiam się nad używką i ciekawa jestem ile z takiej dostawki można wyprać właśnie2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:to jest ta next2me?
Ona ma ten bok taki przesuwany bardziej w dół? Nie że odpinany zamek? Dobrze kojarzę? 😊 A powiedz, napisałaś że łatwo się demontuje do prania, to wszystkie elementy da się wyprać? Zastanawiam się nad używką i ciekawa jestem ile z takiej dostawki można wyprać właśnieRevolutionary lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:to jest ta next2me?
Ona ma ten bok taki przesuwany bardziej w dół? Nie że odpinany zamek? Dobrze kojarzę? 😊 A powiedz, napisałaś że łatwo się demontuje do prania, to wszystkie elementy da się wyprać? Zastanawiam się nad używką i ciekawa jestem ile z takiej dostawki można wyprać właśnie
Kurcze ja mam dwie, już nie pamiętam nazw. Jedna NEXT to me jakaś tam, a druga essential czy coś takiego. I tak, 100% materiałów wypierzesz, uważam to za mega zaletę. Tylko metalowej ramy nie wrzucisz do pralki 😅Revolutionary lubi tę wiadomość