CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:Dobre liski to sklep, który ma piękne rzeczy. Zamawiam tam czasem ❤️ Ja mam kocyki bambusowe z colorstories for kids i mogę polecić, jeden mamy 4 lata i jest nadal w bardzo dobrym stanie. Mam też z lulalove taki już większy dla córki też bambus i też super jakość
Wg ilość produktów jaką oni tam mają jest mega, o połowie rzeczy bym pewnie nie wiedziała bo bym ich sama nie znalazłamagdalena321 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Tanasia ale aż szyć?! O matko. Nie wiedziałam że to się zszywa.
U mnie to była dokładnie plastyka wędzidełka, nie wiem na ile to się rózni od typowego podcięcia. Ale w sumie mam sześć szwów na dole i sześć na górze, więc wyszło dość grubo xdWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:36
-
Tanashi wrote:U mnie to była dokładnie plastyka wędzidełka, nie wiem na ile to się rózni od typowego podcięcia. Ale w sumie mam sześć szwów na dole i sześć na górze, więc wyszło dość grubo xd
Przypomniałaś mi że muszę się umówić na konsultację w ten sprawie, więc dzięki. Fajnie, że masz już z głowy.Tanashi lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Zobaczcie sobie na kocyki Memi,super są. Mam dwa i uwielbiam.
Gusia moja roomba też nie miała imienia. Była odkurzaczem i tyle.
Cel ja nie uznaje zasłaniania komuś twarzy podczas jedzenia więc nie pomogę w temacie tej chusty.
Byłam.u tego diabetologoa i nie zgadniecie! Znowu mam rozyksc za tydzień! Tym razem.mam badać mocz paskami ! Będę tak do niej co tydzień chodzić to kumpelami zostaniemy
No właśnie myślałam czy ta chusta to jest coś takiego w czym można się lekko schować bez przeszkadzania dziecku
Jednak jak się czlowiek np sam wybierze do parku w centrum miasta to różni są ludzie - niestety:/👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel, ja się nie zasłaniałam niczym i karmiłam normalnie, ale też takie zasłanianie ma chyba sens tylko przy naprawdę małym bobo, bo potem jak już masz akrobatę kilkumiesięcznego, to gwarantuję, że ta chusta i tak nie będzie spokojnie leżała w jednym miejscu xD
-
Byłam na kontrolnej wizycie u mojej prowadzącej i oczywiście powiedziała, że ona nie uważa żeby mała była za mała - tydzień temu miałam połówkowe i lekarz stwierdził, że jest bardzo malutka i to tak na granicy 16 percentyla, a dzisiaj jak moja lekarz ją zbadała to wyszedł 40 🙃 Więc albo w tydzień tak błyskawicznie urosła, albo lekarz się pomylił na połówkowych (raczej ta druga opcja). Wazy 545 g, więc kawał baby!
Dostałam Sorbifer - macie jakieś tipy jak go brać, albo co dodatkowo włączyć do diety żeby nie wykończyć się z IBS? 🥲Revolutionary , Nosa, xSmerfetkax, Truuskaawka, Klaudek11, Cel95, Maj.a, eeemakarena, Lauraa, Werzol, amoze lubią tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:Byłam na kontrolnej wizycie u mojej prowadzącej i oczywiście powiedziała, że ona nie uważa żeby mała była za mała - tydzień temu miałam połówkowe i lekarz stwierdził, że jest bardzo malutka i to tak na granicy 16 percentyla, a dzisiaj jak moja lekarz ją zbadała to wyszedł 40 🙃 Więc albo w tydzień tak błyskawicznie urosła, albo lekarz się pomylił na połówkowych (raczej ta druga opcja). Wazy 545 g, więc kawał baby!
Dostałam Sorbifer - macie jakieś tipy jak go brać, albo co dodatkowo włączyć do diety żeby nie wykończyć się z IBS? 🥲
Ja przyjmowałam z posiłkiem, wiem, że zalecają na czczo, ale ja biorę rano letrox i muszę odczekać 2h między nim a zelazem, wiec trochę za długo. Nie łącz z nabiałem, bo osłabia wchłanianie, połącz z witaminą C i laktoferyną, to fajnie podbije wchłanianieA na zaparcie nie żałuj sobie cytrynianu magnezu xD
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Malwinka14 wrote:No ja powinnam mieć jedna koronkę na zęba. I odmówiłam to bo nie wiem czy jest bezpieczne. Bo jednak trzeba go przekeczyc podobno kanałowo.. nigdy nie mialam tego i chyba musi być z rtg ? A to już nie wchodzi w gre🤔 moj dentysta to mlody chlop, dobry ale jakoś malo co do ciazy poinformowany i mam obawy.
właśnie tam było też o rtg, tzn były mity czego w ciąży nie można i właśnie było RTG, więc ja bym to jednak skonsultowała z kimś 🤷♀️Ten lekarz mówił że chore żeby w ciąży są o wiele gorsze niż leczenie, bo te zarazki i bakterie się dostają do krwioobiegu i mogą docierać do płodu, więc lepiej leczyć niż dać się temu rozprzestrzeniać..Malwinka14 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Nie wiem kiedy ja ogarnę to, że jestem w ciąży i powinnam pomyśleć zanim się gdzieś odstroję 😂 miałam dzisiaj parę spraw do załatwienia na mieście, a ja się odstroiłam w botki na obcasie (przemieszczam się na nogach + komunikacja).
Właśnie wróciłam do domu, a na zegarku 8k kroków. Czy kroki zrobione na 8cm obcasie można liczyć podwójnie? 😄 -
Awokado, duża bobaska 😍! Najgorzej jak lekarz słabo coś zmierzy....
Tanashi, trochę nie zrozumiałam dlaczego miałaś ten zabieg, ale może nie doczytałam 🤔
Karola, ja chodzę do diabetologa co 2-3tyg, rzeczywiście można sie blisko poznać 😆
Anabbit, oczywiście, że można 😆 szczególnie, że 8k Ty, a 8k bobo 😊
Mnie cos bierze, mąż mnie zaraził... Z nosa cieknie i gardło zaczyna dokuczać. Mam prenalen gardlo, herbatki z cytryna, miodem, imbirem i goździkami i chyba na razie tyle. Jutro do diabetologa... ech. -
Tanashi wrote:Cel, ja się nie zasłaniałam niczym i karmiłam normalnie, ale też takie zasłanianie ma chyba sens tylko przy naprawdę małym bobo, bo potem jak już masz akrobatę kilkumiesięcznego, to gwarantuję, że ta chusta i tak nie będzie spokojnie leżała w jednym miejscu xD
Ok czyli po prostu trzeba mieć wyrąbane na ludzidobra to przekonalysie mnie ze to bez sensu
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Anabbit wrote:Nie wiem kiedy ja ogarnę to, że jestem w ciąży i powinnam pomyśleć zanim się gdzieś odstroję 😂 miałam dzisiaj parę spraw do załatwienia na mieście, a ja się odstroiłam w botki na obcasie (przemieszczam się na nogach + komunikacja).
Właśnie wróciłam do domu, a na zegarku 8k kroków. Czy kroki zrobione na 8cm obcasie można liczyć podwójnie? 😄
Haha oj tak, nawet potrójnie. Ja się ładnie ubrałam plus kozaki na niby niewielkim obcasie w weekend ale oj czułam każdy centymetr. Chyba się nie skusze ponownie xD👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Nosa wrote:Awokado, duża bobaska 😍! Najgorzej jak lekarz słabo coś zmierzy....
Tanashi, trochę nie zrozumiałam dlaczego miałaś ten zabieg, ale może nie doczytałam 🤔
Karola, ja chodzę do diabetologa co 2-3tyg, rzeczywiście można sie blisko poznać .
Muszę przejść ponowne leczenie ortodontyczne z uwagi na recesję dziąseł i przed tym dostałam zalecenie podcięcia wędzidełka górnego i dolnego, bo ich budowa w moim przypadku też mogła mieć wpływ na tę recesję. A nie chciałam odwlekać tego na po ciąży, bo miałam ten zabieg w innym mieście i nie uśmiechało mi się dojeżdżanie tam z małym bobciemNosa lubi tę wiadomość
-
Mi się wydaje, że to po prostu inny sprzęt
Raz w szpitalu i u prowadzącego miałam ten sam crl jeszcze wtedy (szpital 5 dni pozniej)
Potem w 9 tyg dziecko nagle większe o kilka dni (inny aparat)
Na prenatalnych zwykle jest raczej mniejsza a potem zawsze mam wizyty u prowadzącego i tam nagle rośnie w te parę dni xD
Z ciekawostek, ja niby zmalalam pod koniec ciazy mojej Mamy. Mama w szpitalu opieprzyla lekarza, że jest glupi i ma wadliwy sprzęt bo już jej wmawial jakieś niestworzone przypuszczenia co jest nie tak. Okazało się że miała rację i przyszedł ja przeprosić na drugi dzień xd👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Szpitalny update od czerwcowej krótkiej szyjki 😁
Leżymy sobie dalej, leżymy. Stan zapalny poleciał w dół, więc to tylko przeziębienie było 🙌 Zdecydowali się dzisiaj na dołożenie pessara żeby dodatkowo wzmocnić szyjkę bo nawet trzymana szwem jest baaardzo króciutkaZostaję dalej do przyszłego tygodnia, w weekend jak oficjalnie skończę 23tc podadzą mi sterydy na rozwój płuc małej - gdyby się nam nie udało wytrzymać.
Generalnie czuję się dobrze, co jakiś czas tylko nachodzi mnie strach o życie malutkiejI wiadomo, leżąc na patologii ciąży też jest się świadkiem dramatów ludzkich..
Walczymy 💪💪Anabbit, Cel95, Elza1234, przygodami66, Gosiaczek.prosiaczek, CelinaJan, Nosa, Malwinka14, Klaudek11, eeemakarena, KarolaKinga, Truuskaawka, kasssia, amoze, Natalia1992, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Paulinaaa_ wrote:Szpitalny update od czerwcowej krótkiej szyjki 😁
Leżymy sobie dalej, leżymy. Stan zapalny poleciał w dół, więc to tylko przeziębienie było 🙌 Zdecydowali się dzisiaj na dołożenie pessara żeby dodatkowo wzmocnić szyjkę bo nawet trzymana szwem jest baaardzo króciutkaZostaję dalej do przyszłego tygodnia, w weekend jak oficjalnie skończę 23tc podadzą mi sterydy na rozwój płuc małej - gdyby się nam nie udało wytrzymać.
Generalnie czuję się dobrze, co jakiś czas tylko nachodzi mnie strach o życie malutkiejI wiadomo, leżąc na patologii ciąży też jest się świadkiem dramatów ludzkich..
Walczymy 💪💪
Brawo dla Was, już jesteście za sekundę w 23tc💪🏻👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Paulinaaa_ wrote:Szpitalny update od czerwcowej krótkiej szyjki 😁
Walczymy 💪💪
Mocne kciuki, żebyś wytrzymała dużo dłużej niż tylko do 23 tc -
Tanashi wrote:Ja przyjmowałam z posiłkiem, wiem, że zalecają na czczo, ale ja biorę rano letrox i muszę odczekać 2h między nim a zelazem, wiec trochę za długo. Nie łącz z nabiałem, bo osłabia wchłanianie, połącz z witaminą C i laktoferyną, to fajnie podbije wchłanianie
A na zaparcie nie żałuj sobie cytrynianu magnezu xD
Czyli dobrze obwiniłam zwiększenie dawki magnezu o moją masakrę jelitową! Kurde a taki sobie robiłam rachunek sumienia co zjadłam XDDD -
Paulina myślę, że jesteś w dobrych rękach
Pobyty na patologii ciąży i historie to potem latami siedzą w człowieku, do tej pory pamiętam kilka przypadków z oddziału sprzed 4 lat jak byłam tam pierwszy raz dłużej. Masakra 🫣
Co do zasłaniania się podczas kp, ja po prostu starałam się to robić w miejscach publicznych dyskretnie i tyle. Nie zdarzyła mi się nigdy nieprzyjemna sytuacja a to łącznie były prawie 3 lataCel95 lubi tę wiadomość