CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi wrote:Muszę przejść ponowne leczenie ortodontyczne z uwagi na recesję dziąseł i przed tym dostałam zalecenie podcięcia wędzidełka górnego i dolnego, bo ich budowa w moim przypadku też mogła mieć wpływ na tę recesję. A nie chciałam odwlekać tego na po ciąży, bo miałam ten zabieg w innym mieście i nie uśmiechało mi się dojeżdżanie tam z małym bobciem
Paulina, jesteście obie dzielnymi wojowniczkami! Kciuki żeby pessar dopomogl i żeby mala miała czas podrosnąć 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:49
-
Paulina fajnie że dołożyli pessar. Trzymam kciuki żebyście doczekali do terminu.
Do do kp to mi raz ktoś zwrócił brzydko uwagę. Siedzialoesmy w niedzielę w restauracji na obiedzie, ja siedziałam bokiem do sali i karmiłam, siedzieliśmy w kącie sali. I nagle usłyszałam jakiegoś buca,że to obrzydliwe i powinnam iść robić "takie rzeczy " w toalecie. Powiedziałam mu że nie sram żeby iść do wc tylko karmię. A ja serio karmiłam tajniacko. Od dołu,zero piersi na wierzchu. Trzeba się było dobrze przyjrzeć żeby w ogóle widzieć że karmieWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:51
-
Karola3xJ:D wrote:Paulina fajnie że dołożyli pessar. Trzymam kciuki żebyście doczekali do terminu.
Do do kp to mi raz ktoś zwrócił brzydko uwagę. Siedzialoesmy w niedzielę w restauracji na obiedzie, ja siedziałam bokiem do sali i karmiłam, siedzieliśmy w kącie sali. I nagle usłyszałam jakiegoś buca,że to obrzydliwe i powinnam iść robić "takie rzeczy " w toalecie. Powiedziałam mu że nie sram żeby iść do wc tylko karmię. A ja serio karmiłam tajniacko. Od dołu,zero piersi na wierzchu. Trzeba się było dobrze przyjrzeć żeby w ogóle widzieć że karmie
No ciekawe czy on by jadł w łazience. Ja bym w sumie zapytała czy tylko cyca widzi jak podgląda karmiące matki że musi się tak wyżywać.
Obrzydliwe to jest właśnie podglądanie i chamskie wpatrywanie się jak ktoś karmi👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
@ Paulina kciuki za Was, za dotrwanie jak najdłużej w dwupaku ✊️✊️
Ja już jestem po wizycie mała waży 380gram a szyjka macicy ma 4,8 cm!! W pierwszej ciąży na tym etapie miała już 2,7 cm ale wtedy miałam co chwilę infekcje intymne więc wielkie ufff, kolejna wizyta 5.03 połówkowe 17.02przygodami66, Gusia_, Elza1234, Truuskaawka, Cel95, Lauraa, kasssia, xSmerfetkax, KarolaKinga, eeemakarena, amoze, CelinaJan, Lola93, Margareetka, Moooniii, Alex_92, Nosa, koktajlowa lubią tę wiadomość
🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Wczoraj chodziłam jak pingwin i ból lędźwi, dzisiaj zjadłam po obiedzie od razu jogurt z borówkami i tak mi ciężko na żołądku, tylko myślę żeby nie zwymiotować. W pierwszym trymestrze wymioty z hormonów i senność, teraz drugi trymestr i mało się mieści do żołądka 😅 chyba będę marudzącą babą w ciąży
Szpilki ostatnio ubrałam na chrzest to później tak plecy mnie napierdzielały, że już tego nie zrobię.
Cieszę się przeogromnie z tego stanu i korzystam za dnia na jakieś przyjemności dla siebie ale kurcze ciężko się robi...
Ooo wlasnie czy któraś z Was korzysta z basenu w ciąży? Poszłabym ale boje się tych bakterii, a już przed ciążą walczyłam, żeby je wytępić. Macie na to jakieś sposoby? Muszę podpytać swoją panią dr ale to dopiero za jakieś trzy tygodnie..
-
Klaudia gratuluję!
Co do basenu - w ciąży nie chodzę, bo łatwo o infekcję. Kiedyś (bez ciąży) wylądowałam po basenie w szpitalu, bo złapałam infekcję, która przeszła mi na nerki. Nie polecam. Ogólnie baseny mnie brzydzą i dzieciom pozwalam np. tylko z hotelowych korzystać, a nie z tych wielkich publicznychKlaudek11, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Klaudia gratuluję!
Co do basenu - w ciąży nie chodzę, bo łatwo o infekcję. Kiedyś (bez ciąży) wylądowałam po basenie w szpitalu, bo złapałam infekcję, która przeszła mi na nerki. Nie polecam. Ogólnie baseny mnie brzydzą i dzieciom pozwalam np. tylko z hotelowych korzystać, a nie z tych wielkich publicznych
Ja uwielbiam baseny, lata chodziłam i nic nie złapałam (mimo, ze raz czy dwa było info o jakiejs bakterii, no chodzac 10 lat ciagle na basen kiedys sie trafi), ale znam siebie.
Cokolwiek by mnie zaczęło piec, kłuć, boleć po basenie byłabym byłabym w stresie.
Mój lekarz był jak najbardziej ok z basenem.
Mam długie włosy i o ile normalnie jak coś mi się zamoczyły to lekko podsuszalam czapka ciepła na głowę i gotowe to teraz bym się nieco obawiała zaziębić.
Dlatego mimo, że kocham wodę i mogłabym być syrenka żyjąca w wodzie to na basen sobie pójdę po pologu dopiero:P Może w lecie byłoby mi trudniej sobie odmówić 🤪
Mam plan zapisać w wieku 3-6msc Córeczkę na akademie bobasa. Takie zajęcia w wodzie dla malutkich dzieci w Krk.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:39
przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
No i przypadkowo kupiłam dostawkę....nie planowałam teraz a tu cyk,wpadła na vinted uzywka w spoko cenie. I dokładnie ten sam kolor który chciałam. To momi smart bed beż. Yupi.
Jeszcze niech się jutro okaże że z wodami okej i dziecko ma się dobrze....SZKODNIK, Werzol, Elza1234, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Paulinaaa_ wrote:Szpitalny update od czerwcowej krótkiej szyjki 😁
Leżymy sobie dalej, leżymy. Stan zapalny poleciał w dół, więc to tylko przeziębienie było 🙌 Zdecydowali się dzisiaj na dołożenie pessara żeby dodatkowo wzmocnić szyjkę bo nawet trzymana szwem jest baaardzo króciutkaZostaję dalej do przyszłego tygodnia, w weekend jak oficjalnie skończę 23tc podadzą mi sterydy na rozwój płuc małej - gdyby się nam nie udało wytrzymać.
Generalnie czuję się dobrze, co jakiś czas tylko nachodzi mnie strach o życie malutkiejI wiadomo, leżąc na patologii ciąży też jest się świadkiem dramatów ludzkich..
Walczymy 💪💪
Lezcie spokojnie jeszczetrzymam kciuki za utrzymanie szyjki w ryzach do min 37tyg. 🍀🍀🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:49
-
Gusia_ wrote:Klaudia gratuluję!
Co do basenu - w ciąży nie chodzę, bo łatwo o infekcję. Kiedyś (bez ciąży) wylądowałam po basenie w szpitalu, bo złapałam infekcję, która przeszła mi na nerki. Nie polecam. Ogólnie baseny mnie brzydzą i dzieciom pozwalam np. tylko z hotelowych korzystać, a nie z tych wielkich publicznych
Ja chodze na basen i na siłownię. Oba kursy trwają 2 miesiące i placi mi kasa chorych. Basen jest extra polecam , odciąża mnie i mam wrażenie że jestem lekka jak piórko.. zaraz mam gimnastykę a jutro basen.przygodami66 lubi tę wiadomość
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
Paulinaaa_ wrote:Szpitalny update od czerwcowej krótkiej szyjki 😁
Leżymy sobie dalej, leżymy. Stan zapalny poleciał w dół, więc to tylko przeziębienie było 🙌 Zdecydowali się dzisiaj na dołożenie pessara żeby dodatkowo wzmocnić szyjkę bo nawet trzymana szwem jest baaardzo króciutkaZostaję dalej do przyszłego tygodnia, w weekend jak oficjalnie skończę 23tc podadzą mi sterydy na rozwój płuc małej - gdyby się nam nie udało wytrzymać.
Generalnie czuję się dobrze, co jakiś czas tylko nachodzi mnie strach o życie malutkiejI wiadomo, leżąc na patologii ciąży też jest się świadkiem dramatów ludzkich..
Walczymy 💪💪
Paulina, super, że jesteś w dobrych rękach ❤️ dobrze, że mają Cię cały czas pod kontrolą i nie wypuszczają do domu, mogą na bieżąco badać co z szyjką. Trzymamy kciuki, wytrwacie jak najdłużej!
My jesteśmy po wizycie u prowadzącego, mam brać feroplex, lekarz stwierdził że samą dietą niewiele zdziałamy.
Czy Wy też już tak często czujecie ruchy bobasów? Mam wrażenie że dzisiaj był jakiś protest na pracę matki, bo zamiast chodzić i kołysać brzuchem to siedziałam przed biurkiem. I teraz cały dzień mi się tam tak tłucze i strzela kopniaki. Za to noc miałam w miarę spokojną to może wtedy odsypiała…
My też planujemy szybko się wziąć za drugie, możemy za jakiś czas zaktualizować nasze poglądy 😂 kto rzeczywiście zaczął, kto chwilowo odpuścił 😃
Szkodnik, jaki duży bobas już 😳 super, że tak nam rosną! -
Na basen chodzę, bo jak popływam to plecy przestają boleć. Chodzę tylko na taki, gdzie wiem, że jest czysto i wtedy, gdy nie ma tłumów.
Jak ktoś łapał infekcje wcześniej to i teraz złapie. Ja profilaktycznie ładuje lactovaginal po wizycie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:05
przygodami66 lubi tę wiadomość
-
@Paulinaaa Trzymam kciuki i przesyłam pozytywne emocje 🤗 Leż I odpoczywaj 😉
Ja dzisiaj na kontroli u endokrynologa. To co tam się odwala to przechodzi ludzkie pojęcie... Umawiają ludzi na wizyty na 14 a pani doktor pojawiła się o 16.20- i tak jest za kazdym razem z nią. Jeszcze nigdy nie pojawila sie na czas. Wszyscy widząc że jestem w ciąży chcieli mnie przepuścić jako pierwszą,nawet ona ma taką politykę że ciężarne idą z pierwszeństwem. Ale pani(bardzo mloda)która miała nr 3 wpadła w ogromne oburzenie,że nie zgadza się i tak długo siedzi i czeka a ona ma jeszcze plany i co to ma być.Machnelam reka i powiedzialam zeby wchodzili,nie chcialam juz sie denerwowac i problemow robic. Ale po tej pacjentce doktor wyjrzała na korytarz i zobaczyła że jestem to mnie zgarnęła do środka 🤷🏼♀️ -
Blackapple wrote:A na którym basenie to jest?
Jest na kilkumy chyba agh byśmy brali pod uwagę
Jako stały bywalec basenów w całym mieście nie raz zdarzyło mi się ujrzeć te zajęcia i tak sobie właśnie myślałam, że bardzo chciałabym kiedyś w nich uczestniczyć z mini mną 😁Werzol, Blackapple lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:To na cholerę ta endokrynolog tak umawia pacjentów...nie czaje pewnych ludzi
Ona sama ich nie umawia,rejestracja tak to ogarnia... W ogóle w rejestracji byli przekonani że Ona już przyjmuje od 15.30 i byli zdziwieni że jej nie ma jak o 16 ktoś zszedł zapytać czy w ogóle lekarz sie pojawi dzisiaj -
Werzol wrote:Paulina, super, że jesteś w dobrych rękach ❤️ dobrze, że mają Cię cały czas pod kontrolą i nie wypuszczają do domu, mogą na bieżąco badać co z szyjką. Trzymamy kciuki, wytrwacie jak najdłużej!
My jesteśmy po wizycie u prowadzącego, mam brać feroplex, lekarz stwierdził że samą dietą niewiele zdziałamy.
Czy Wy też już tak często czujecie ruchy bobasów? Mam wrażenie że dzisiaj był jakiś protest na pracę matki, bo zamiast chodzić i kołysać brzuchem to siedziałam przed biurkiem. I teraz cały dzień mi się tam tak tłucze i strzela kopniaki. Za to noc miałam w miarę spokojną to może wtedy odsypiała…
My też planujemy szybko się wziąć za drugie, możemy za jakiś czas zaktualizować nasze poglądy 😂 kto rzeczywiście zaczął, kto chwilowo odpuścił 😃
Szkodnik, jaki duży bobas już 😳 super, że tak nam rosną!
Werzol, dziecko strajkuje
Mi się wydaje, że dość często czuję i cieszy mnie to.
Byłam na pilatesie, trochę spaceru wpadło to jak sobie siadłam od razu czułam takie puk puk, gdzie jest kołysanie?
Ale powiem Wam, że taki lekki spacer i zajęcia to już lekko czuje więc pozostała część dnia na spokojnie. Mój mąż cały dzień poza domem jeździ z autem po mechanikach i miałam plan, że go zaskoczę i coś uporządkuje ale mój szczyt możliwości to czytanie książek i odpoczynek 🤪
Czytam sobie książkę Jestem Mamą o pracujących mamach i ich historiach, zapowiada się bardzo fajnie. Tam gdzie ćwiczę jest masa książek o rodzicielstwie, porodzie itp i można za piątaka sobie wypożyczyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:29
Werzol lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Truuskaawka wrote:Ona sama ich nie umawia,rejestracja tak to ogarnia... W ogóle w rejestracji byli przekonani że Ona już przyjmuje od 15.30 i byli zdziwieni że jej nie ma jak o 16 ktoś zszedł zapytać czy w ogóle lekarz sie pojawi dzisiaj