X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Zanka88 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Jak dla mnie w ciąży zakwas można o kant dupy potłuc. Bez picia i bez specjalnej diety mam 11.7. Teraz zaczęłam brać z ciekawości suplementy z żelazem, witaminę C już od pewnego czasu i zobaczę na koniec miesiąca różnice. Lub jej brak.

Już ostatnio lekarz mówił że narazie żelaza w suplach nie będzie mi zalecał i zobaczymy na kolejnej wizycie.
    Jutro wizyta zobaczymy co powie 🙈
    Hemoglobina u mnie zawsze w normie była..

• Nineq Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanka88 wrote:
    Już ostatnio lekarz mówił że narazie żelaza w suplach nie będzie mi zalecał i zobaczymy na kolejnej wizycie.
    Jutro wizyta zobaczymy co powie 🙈
    Hemoglobina u mnie zawsze w normie była..
    U mnie też, we wrześniu jeszcze oddawałam krew i było idealnie. W grudniu spadło na 12.8, w styczniu 11.8 i póki trzyma się w normie to lekarz mi nic nie kazał brać. Ale znalazłam w szafce Prenatal z żelazem z poprzedniej ciąży i żeby się nie zmarnował to go zjem. Co wyjdzie to wyjdzie 🤷‍♀️

💔28/03/2024

💙👶01/06/2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przykład w poprzednich ciążach nie miałam żadnych problemów z żelazem, anemia, hemoglobiną, a teraz właśnie też już poniżej 12 i tabletki 🤷‍♀️ wydaje mi się, że jem jak zwykle. Pewnie poprzednie ciąże i kp zrobiły swoje, bo nie wiem co innego

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu was nadrobiłam
    Poszłam odwiedzić na 2 h stare śmieci w pracy a tu tyle stron 🙈
    Jeśli chodzi o odkurzacz - ja mam Roborock z funkcją mopowania i nam się bardzo sprawdza przy psie, włączam go z myciem 2 razy dziennie i mam święty spokój - nie przeszkadza mi hałas na te 20 min, włączam go często jak mnie w domu nie ma, nie obija się, nie zapycha, a ja jestem wdzięczna że mogę wtedy napić się kawy a nie latać z mopem
    Co do blendera - ja dostałam na urodziny nutribullet - dla mnie bomba, mieli w drobny mak, mam tą średnią moc i często teraz robię koktajle sobie
    Odebrałam wyniki - mimo niskiego ciśnienia rośnie mi to białko w moczu.. ostatnio z paska było 20, teraz 25.. ciekawe czemu :/

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chodzi o odkurzacze to my mamy samsung jeta pionowego i jest genialny. Najlepszy odkurzacz ever.

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po zabiegu, musiałam zrobić ze znieczuleniem, bo chirurg odmówiła wykonania zabiegu na żywca z uwagi na konieczność szycia xD No ale chociaż udało jej się na dole zrobić z 1/3 normalnej dawki, więc zawsze coś mniej. Tam już mnie boli, ale do przeżycia, ale prawdziwy ból to konieczność niejedzenia dopóki całe znieczulenie nie zejdzie 😭 ostatni raz jadłam o 8, zaraz się skręcę z głodu xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 13:40

kasssia, Gusia_, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat odkurzacz - my mamy Tefala pionowego

https://www.euro.com.pl/odkurzacze-pionowe/tefal-x-force-flex-14-60-aqua-ty99c0.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=ad_pmax&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAqrG9BhAVEiwAaPu5zk3Zvo7EFkXOIL9L9AVJW64PfCt-x2YdI_w89zJCyiAX8pUHzU3ENRoCotoQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Użytkuje go od września zeszłego roku; jest super. Wcześniej mieliśmy maryśkę (bez urazy dla dziewczyn o imieniu Maria) z Xaiomi - dawała radę, ale wkurzało mnie to, że czasami zawijała dywany, lub psie zabawki.
    Ten tefal jest bardzo spoko, bateria na jednym ładowaniu wystarcza na oblecenie całej chałupy (ok 160m). I jest lekki - to na plus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 14:10

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taki robot sprzatajacy dostałby pylicy silnika albo raka filtra. Udusiłby się albo zadławił.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    U mnie taki robot sprzatajacy dostałby pylicy silnika albo raka filtra. Udusiłby się albo zadławił.
    😅😅 no przy remontach to nie ma szans
    Nam głównie chodziło o odkurzanie sierści psa - bo mamy jasne podłogi a pies jest rudy. Tak czy siak raz w tygodniu odkurzamy sami i mąż myje sam podłogę mopem. Ale tak na co dzień cieszę się że mamy „Wojtka”

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mój odkurzacz nie ma imienia? 😅

Tanashi najgorzej być głodnym w ciąży 🫣 współczuję…

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam kocyk i pozytywkę sarenkę 🥰
    Na kocyk posłała pieniążki babcia czyli moja mama a sarenkę zamówiłam z racji tego że mój mąż jest myśliwym i córeczka musi mieć coś związanego z lasem i hobby tatusia 😜🤣

IMG-7990.png

Anabbit, Gusia_, Truuskaawka, amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Zamówiłam kocyk i pozytywkę sarenkę 🥰
    Na kocyk posłała pieniążki babcia czyli moja mama a sarenkę zamówiłam z racji tego że mój mąż jest myśliwym i córeczka musi mieć coś związanego z lasem i hobby tatusia 😜🤣

IMG-7990.png

Śliczny kocyk! Skąd brałaś? Daj znać, jak dojdzie, bo też muszę kupić taki ażurkowy, ale zależy mi żeby był dobrej jakości.

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o chuście do karmienia?

https://www.mamabear.pl/index.php?id_product=212&controller=product

Wydaje się spoko opcją, żeby nakarmić dziecko bez podglądania zwłaszcza w kawiarni czy parku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 15:38

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanka88 wrote:
    Odebrałam wyniki z krwii patrzę a tam Hemoglobina 11.2 😮‍💨 kurde ..pije te zakwasy z buraka ,dużo buraków do posiłków jakieś koktajle ze szpinakiem etc a tu dalej spada... 3 tyg było 11.3

11.3 i 11.2 to prawie ten sam wynik. Ja bym się cieszyła że dalej nie spada.
    U mnie zakwas robi robote, urosło o 0,5 i jestem szczęśliwa. Biorę też laktoferyne i sanprobi ibs.

Wchłanialność też zależy od kondycji naszego układu trawiennego. Jak są problemy w jelitach albo w żołądku to niestety gorzej się wszystko wchłania :/

Alex_92 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Śliczny kocyk! Skąd brałaś? Daj znać, jak dojdzie, bo też muszę kupić taki ażurkowy, ale zależy mi żeby był dobrej jakości.

Wiesz co ze strony Dobre Liski i ogólnie przejrzałam już wiele kocyków, miałam na oku inny taki bardziej ażurowy wyglądał jakby robiony ręcznie ale jak zobaczyłam zdjęcia jego w internecie jak wygląda na żywo w opiniach to po prostu jak szmatka choćby ponaciągany po bokach jakby używany 😳

No i w efekcie końcowym zdecydowałam się na ten, jak tylko dojdzie to będę pamiętała o Tobie żeby napisać ☺️

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre liski to sklep, który ma piękne rzeczy. Zamawiam tam czasem ❤️ Ja mam kocyki bambusowe z colorstories for kids i mogę polecić, jeden mamy 4 lata i jest nadal w bardzo dobrym stanie. Mam też z lulalove taki już większy dla córki też bambus i też super jakość :)

magdalena321, Elza1234, Lola93, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    To jest koc lulalove - one są super, kupowałam kiedyś na prezent :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki rozmiar z tego lulalove?:) 80x100 to te dziecięce u nich?

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    A co myślicie o huście do karmienia?

https://www.mamabear.pl/index.php?id_product=212&controller=product

Wydaje się spoko opcją, żeby nakarmić dziecko bez podglądania zwłaszcza w kawiarni czy parku
    Szczerze mówiąc nigdy nie widziałam żeby ktoś z tego korzystał. Ja planowałam raczej najwyżej zarzucić tetrowa pieluchę jeśli już będzie trzeba

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie sobie na kocyki Memi,super są. Mam dwa i uwielbiam.

Gusia moja roomba też nie miała imienia. Była odkurzaczem i tyle.

Cel ja nie uznaje zasłaniania komuś twarzy podczas jedzenia więc nie pomogę w temacie tej chusty.

Byłam.u tego diabetologoa i nie zgadniecie! Znowu mam rozyksc za tydzień! Tym razem.mam badać mocz paskami ! Będę tak do niej co tydzień chodzić to kumpelami zostaniemy

event.png
‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ