CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Nineq wrote:Jak dla mnie w ciąży zakwas można o kant dupy potłuc. Bez picia i bez specjalnej diety mam 11.7. Teraz zaczęłam brać z ciekawości suplementy z żelazem, witaminę C już od pewnego czasu i zobaczę na koniec miesiąca różnice. Lub jej brak.
Już ostatnio lekarz mówił że narazie żelaza w suplach nie będzie mi zalecał i zobaczymy na kolejnej wizycie.
Jutro wizyta zobaczymy co powie 🙈
Hemoglobina u mnie zawsze w normie była..11.2023 Angelius Dr.MP
06.2024 Laparo
08.2024 start invitro
28.09.24r. Transfer 🤞🥹
5dpt - 18,72
7dpt- 77,22
10dpt-244,08
13dpt - 975,89
18dpt- 7038
23dpt usg 🤞🥹🤍 mamy serduszko
9tc krwawienie IP - mamy się dobrze 🥲🫣
10tc+5 4,65cm ❤️
12tc+4 75,9 mm prenatalne 09.12 usg - wyniki pappa🤞niskie ryzyka
14tc+4 chłopiec , Tymon 🩵🥹
21tc połówkowe, wszystko ok 🤞
-
Zanka88 wrote:Już ostatnio lekarz mówił że narazie żelaza w suplach nie będzie mi zalecał i zobaczymy na kolejnej wizycie.
Jutro wizyta zobaczymy co powie 🙈
Hemoglobina u mnie zawsze w normie była.. -
Ja na przykład w poprzednich ciążach nie miałam żadnych problemów z żelazem, anemia, hemoglobiną, a teraz właśnie też już poniżej 12 i tabletki 🤷♀️ wydaje mi się, że jem jak zwykle. Pewnie poprzednie ciąże i kp zrobiły swoje, bo nie wiem co innego
-
W końcu was nadrobiłam
Poszłam odwiedzić na 2 h stare śmieci w pracy a tu tyle stron 🙈
Jeśli chodzi o odkurzacz - ja mam Roborock z funkcją mopowania i nam się bardzo sprawdza przy psie, włączam go z myciem 2 razy dziennie i mam święty spokój - nie przeszkadza mi hałas na te 20 min, włączam go często jak mnie w domu nie ma, nie obija się, nie zapycha, a ja jestem wdzięczna że mogę wtedy napić się kawy a nie latać z mopem
Co do blendera - ja dostałam na urodziny nutribullet - dla mnie bomba, mieli w drobny mak, mam tą średnią moc i często teraz robię koktajle sobie
Odebrałam wyniki - mimo niskiego ciśnienia rośnie mi to białko w moczu.. ostatnio z paska było 20, teraz 25.. ciekawe czemu -
Jak chodzi o odkurzacze to my mamy samsung jeta pionowego i jest genialny. Najlepszy odkurzacz ever.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja już po zabiegu, musiałam zrobić ze znieczuleniem, bo chirurg odmówiła wykonania zabiegu na żywca z uwagi na konieczność szycia xD No ale chociaż udało jej się na dole zrobić z 1/3 normalnej dawki, więc zawsze coś mniej. Tam już mnie boli, ale do przeżycia, ale prawdziwy ból to konieczność niejedzenia dopóki całe znieczulenie nie zejdzie 😭 ostatni raz jadłam o 8, zaraz się skręcę z głodu xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:40
kasssia lubi tę wiadomość
-
Temat odkurzacz - my mamy Tefala pionowego
https://www.euro.com.pl/odkurzacze-pionowe/tefal-x-force-flex-14-60-aqua-ty99c0.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=ad_pmax&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAqrG9BhAVEiwAaPu5zk3Zvo7EFkXOIL9L9AVJW64PfCt-x2YdI_w89zJCyiAX8pUHzU3ENRoCotoQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Użytkuje go od września zeszłego roku; jest super. Wcześniej mieliśmy maryśkę (bez urazy dla dziewczyn o imieniu Maria) z Xaiomi - dawała radę, ale wkurzało mnie to, że czasami zawijała dywany, lub psie zabawki.
Ten tefal jest bardzo spoko, bateria na jednym ładowaniu wystarcza na oblecenie całej chałupy (ok 160m). I jest lekki - to na plus.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:10
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Karola3xJ:D wrote:U mnie taki robot sprzatajacy dostałby pylicy silnika albo raka filtra. Udusiłby się albo zadławił.
Nam głównie chodziło o odkurzanie sierści psa - bo mamy jasne podłogi a pies jest rudy. Tak czy siak raz w tygodniu odkurzamy sami i mąż myje sam podłogę mopem. Ale tak na co dzień cieszę się że mamy „Wojtka” -
magdalena321 wrote:
Śliczny kocyk! Skąd brałaś? Daj znać, jak dojdzie, bo też muszę kupić taki ażurkowy, ale zależy mi żeby był dobrej jakości. -
A co myślicie o chuście do karmienia?
https://www.mamabear.pl/index.php?id_product=212&controller=product
Wydaje się spoko opcją, żeby nakarmić dziecko bez podglądania zwłaszcza w kawiarni czy parkuWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:38
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Zanka88 wrote:Odebrałam wyniki z krwii patrzę a tam Hemoglobina 11.2 😮💨 kurde ..pije te zakwasy z buraka ,dużo buraków do posiłków jakieś koktajle ze szpinakiem etc a tu dalej spada... 3 tyg było 11.3
11.3 i 11.2 to prawie ten sam wynik. Ja bym się cieszyła że dalej nie spada.
U mnie zakwas robi robote, urosło o 0,5 i jestem szczęśliwa. Biorę też laktoferyne i sanprobi ibs.
Wchłanialność też zależy od kondycji naszego układu trawiennego. Jak są problemy w jelitach albo w żołądku to niestety gorzej się wszystko wchłania -
Anabbit wrote:Śliczny kocyk! Skąd brałaś? Daj znać, jak dojdzie, bo też muszę kupić taki ażurkowy, ale zależy mi żeby był dobrej jakości.
Wiesz co ze strony Dobre Liski i ogólnie przejrzałam już wiele kocyków, miałam na oku inny taki bardziej ażurowy wyglądał jakby robiony ręcznie ale jak zobaczyłam zdjęcia jego w internecie jak wygląda na żywo w opiniach to po prostu jak szmatka choćby ponaciągany po bokach jakby używany 😳
No i w efekcie końcowym zdecydowałam się na ten, jak tylko dojdzie to będę pamiętała o Tobie żeby napisać ☺️ -
Dobre liski to sklep, który ma piękne rzeczy. Zamawiam tam czasem ❤️ Ja mam kocyki bambusowe z colorstories for kids i mogę polecić, jeden mamy 4 lata i jest nadal w bardzo dobrym stanie. Mam też z lulalove taki już większy dla córki też bambus i też super jakość
magdalena321, Elza1234, Lola93 lubią tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Śliczny kocyk! Skąd brałaś? Daj znać, jak dojdzie, bo też muszę kupić taki ażurkowy, ale zależy mi żeby był dobrej jakości.
-
Cel95 wrote:A co myślicie o huście do karmienia?
https://www.mamabear.pl/index.php?id_product=212&controller=product
Wydaje się spoko opcją, żeby nakarmić dziecko bez podglądania zwłaszcza w kawiarni czy parku -
Zobaczcie sobie na kocyki Memi,super są. Mam dwa i uwielbiam.
Gusia moja roomba też nie miała imienia. Była odkurzaczem i tyle.
Cel ja nie uznaje zasłaniania komuś twarzy podczas jedzenia więc nie pomogę w temacie tej chusty.
Byłam.u tego diabetologoa i nie zgadniecie! Znowu mam rozyksc za tydzień! Tym razem.mam badać mocz paskami ! Będę tak do niej co tydzień chodzić to kumpelami zostaniemy