CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:amoze dobry patent z info o jednej osobie odwiedzajacej! Pogratulować pomysłowości!
Uwielbiam fasolkę!amoze lubi tę wiadomość
-
A proszę Was bardzo, częstujcie się tym pomysłem 😀
Moi to raczej łykają wszystko jak pelikany, dlatego długo się nad tym nie zastanawiałam co im wymyślę, ważne, że okazało się skuteczne na dany moment 😅 i mam nadzieję, że zostanie tak, aż do naszego powrotu do domkuElza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
26/02 - 834g 🌸
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
przygodami66 wrote:Dziewczyny, a pamiętacie kiedy oczy nabierają tego koloru ostatecznego u dzieci? Czy serio dzieci np rodziców i dziadków o brązowych oczach rodzą się najpierw z szarymi/niebieskimi?
Moja córka urodziła się z niebieskimi oczami i tak po pół roku zmieniły jej się na ciemną zieleń. Ale np. moja przyjaciółka miała niebieskie i dopiero w trzecim roku życia zmienił jej się kolor na brązowy, więc może to potrwać dłużejprzygodami66 lubi tę wiadomość
-
przygodami66 wrote:Dziewczyny, a pamiętacie kiedy oczy nabierają tego koloru ostatecznego u dzieci? Czy serio dzieci np rodziców i dziadków o brązowych oczach rodzą się najpierw z szarymi/niebieskimi?
a widzisz, u mnie było odwrotnie. urodziła się z mega ciemnymi a ma jasnoniebieskie
nie zarejestrowałam kiedy jej się zmieniło.przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Za mną też chodziła fasolką i grochówka. I w końcu zjadłam. Żałowałam... Tak mi przez kolejny dzień jeździło w brzuchu plus brzuch napięty 😂
Co do odwiedzin w szpitalu ja byłam na sali jednoosobowej i odwiedzili mnie i rodzice i teściowe. Z jednymi i drugimi mam super kontakt, było krótko więc w ogóle mi to nie przeszkadzało
Także myślę że każda z nas musi sama ustalać granicę a rodzina musi się do tego dostosować. A w życiu z dzieckiem będzie jeszcze wiele takich sytuacji gdzie mama i teściowa beda chciały wejść na głowę 😀 -
Jezuuuuu.. zamówiłam na olx śliczny biały sweterek z newbie.
Przyszedł mi dziś i stoję się zachwycam jaki śliczny, zero śladów użytkowania. Podszedł mój mąż, powąchał i się skrzywił. Ja wącham, a tam smród papierosów. Myślicie, że mogę go namoczyć teraz w normalnym płynie do płukania zapachowym a później wyprać z resztą ubranek w bejbikowym płynie?
Ależ jestem zła 😡 nawet nie pomyślałam żeby zapytać czy palą w domu. -
Anabbit wrote:Jezuuuuu.. zamówiłam na olx śliczny biały sweterek z newbie.
Przyszedł mi dziś i stoję się zachwycam jaki śliczny, zero śladów użytkowania. Podszedł mój mąż, powąchał i się skrzywił. Ja wącham, a tam smród papierosów. Myślicie, że mogę go namoczyć teraz w normalnym płynie do płukania zapachowym a później wyprać z resztą ubranek w bejbikowym płynie?
Ależ jestem zła 😡 nawet nie pomyślałam żeby zapytać czy palą w domu.
Nie wiem jak płyn do płukania, ale ocet super usuwa zapach papierosów z prania - sprawdziłam, bo teść mi kiedyś najarał fajkami w pralni z suszącym się praniem, także tego 😅 Ja właśnie używam octu zamiast płynu do płukania, dla malucha też. -
amoze, Elza1234, Alex_92, Klaudek11, Biedronka@, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Laski czy wy też macie takie zajebiste włosy w ciąży? Nie wiem od czego to zależy ale normalnie włosy mi się prawie w ogóle nie przetłuszczają. Tzn wiadomo myje je 😅 ale np myłam w poniedziałek przed lekarzem a dzis rozpuszczone mam nadal fajne, takie sypkie, nie tłuste po bokach. Wiem ze w pierwszej ciąży miałam fajne gęste nawet ale nie pamiętam jak to było z tym przetłuszczaniem, na pewno po ciąży okropnie mi wypadały.. bo garściami i aż miałam zakola łyse. Teraz oczywiście też się tego boję że tak będzie 🤨
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Jezuuuuu.. zamówiłam na olx śliczny biały sweterek z newbie.
Ależ jestem zła 😡 nawet nie pomyślałam żeby zapytać czy palą w domu.
Pozniej bym go dorzuciła do jednego czy dwóch prań z Waszymi ubraniami z normalnym proszkiem. Nic dzieciowego. Moczenie w płynie do płukania nic nie da bo musisz te cygarety usunąć z ubrania -
Dobra,chyba mnie wkurzył ten lekarz. Patrzę w opisie usg bo ta waga coś za duża a tam glowa poniżej normy bo 20 tc a brzuszek dużo powyżej wskazuje na 24tc. Mam miesiąc rozjazdu między głową a brzuchem. Do tego ta wielka waga. Chyba coś popieprzył
Edit. Kurde. Na prenatalnych miała identyczną głowę. Ale teraz jestem posrana żeby ona jakiegoś małogłowia nie miałaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego, 16:09
-
Karola3xJ:D wrote:Dobra,chyba mnie wkurzył ten lekarz. Patrzę w opisie usg bo ta waga coś za duża a tam glowa poniżej normy bo 20 tc a brzuszek dużo powyżej wskazuje na 24tc. Mam miesiąc rozjazdu między głową a brzuchem. Do tego ta wielka waga. Chyba coś popieprzył
no trochę mnie zdziwiła ta waga, bo u mnie wczoraj 470g, ale uznałam, że może to ja mam mikro bobasa -
Elza1234 wrote:Zęby mam zdrowe, co mnie cieszy. Za 3 min wizyty zapłaciłam 80 zł. Że też się nie dostałam na stomatologię jak chciałam 🙈
A to nienajgorzej, ja za kontrolę dałam w 10 tyg 220zl ..10 minut
Ale no lubię ten mój gabinet. Jak ja już zaufam danemu miejscu ciężko mi się odzwyczaić.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola w sumie średnio, że wyczaiłaś to dopiero w domu…
Ja się umówiłam na wtorek na wizytę u swojego lekarza. Nineq możesz w wolnej chwili dopisać na pierwszej stronie