X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi chyba pisała o Kavka? Ja mam Tule :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: 16 lutego, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Boże wiecie co właśnie odkryłam..
    Że powoli już nie umiem się ogolić 🫣 i nie mówię tu o nogach choć ze schylaniem pod prysznicem też jest masakra. Aż mi tchu brakowało 😳😅 a gdzie jeszcze do czerwca!?

Macie na to jakieś tipy?!

Ja mam tipa, ale trzeba go zrobić przed ciążą hehe (w sensie depilację laserową), a tak na teraz to może coś pokombinować z lusterkiem?

preg.png
  • Kkk77 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Że powoli już nie umiem się ogolić 🫣 i nie mówię tu o nogach choć ze schylaniem pod prysznicem też jest masakra. Aż mi tchu brakowało 😳😅 a gdzie jeszcze do czerwca!?

Ja chyba sobie kupię elektryczną, bo pomału nie mam psychy na robienie tego na oślep czymś tak ostrym xD zabawne jest to, że planowałam na tę jesień i zimę laser na pachy i bikini - cóż, nie wyszło 🤣

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png
  • amoze Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z goleniem mam ten sam problem co wy, nogi to pikuś, gorzej same wiecie gdzie. Nie mam wanny, tylko prysznic więc człowiek się nie rozłoży i nie rozciągnie, a brzuch mi już na tyle przeszkadza, że schylanie się graniczy z cudem - też brakuje tchu plus jakos boję się że zgniotę te dziecko 😅

Ja sobie wymyśliłam to tak, że golę się "tam" w łóżku :D tzn kładę podkład jednorazowy taki większy i w pozycji takiej półleżącej to ogarniam, później podkład zwijam i wyrzucam i jest git. Do tego staram się robić to systematycznie żeby jednak nie doprowadzić do buszu i jeszcze większego problemu. U mnie zdaje to egzamin.

magdalena321, Biedronka@, Revolutionary lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g 👶
    27/01 - 414g 👶
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

U mnie stary będzie golił, bo jak ostatnio zobaczyłam swoje arcydzieło w lusterku 🤣🤣🙈

Kkk77, Werzol, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Ja mam tipa, ale trzeba go zrobić przed ciążą hehe (w sensie depilację laserową), a tak na teraz to może coś pokombinować z lusterkiem?

No właśnie chyba będę próbowała już z lusterkiem albo będę leciała na czuja 🤣 jedyne co ja odkryłam mam taki mega tłusty peeling z indigo co zostawia takie natłuszczenie to kurcze mega fajnie ślisko się jedzie maszynką nim i nie mam ani jednego podrażnienia 🤩

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: 16 lutego, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    No właśnie chyba będę próbowała już z lusterkiem albo będę leciała na czuja 🤣 jedyne co ja odkryłam mam taki mega tłusty peeling z indigo co zostawia takie natłuszczenie to kurcze mega fajnie ślisko się jedzie maszynką nim i nie mam ani jednego podrażnienia 🤩

Czy to taki? https://www.indigo-nails.com/peeling-cukrowy-seventh-heaven-shea-sugar-body-scrub-300g

Chyba zainwestuje, miałam taki zostawiający fajne natłuszczenie z innej firmy przed ciążą, ale miał witaminę A i z niego zrezygnowałam.

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Czy to taki? https://www.indigo-nails.com/peeling-cukrowy-seventh-heaven-shea-sugar-body-scrub-300g

Chyba zainwestuje, miałam taki zostawiający fajne natłuszczenie z innej firmy przed ciążą, ale miał witaminę A i z niego zrezygnowałam.

Tak dokładnie ten tylko mam inny zapach. Mam też ich balsam do ciała z drobinkami na lato jest cudny i krem do rąk. Te ich zapachy najlepsze.
    Ale peeling mega jest na prawdę nie trzeba się po nim balsamować bo daje efekt posmarowanej już skóry. Tylko że ja się robię nim raz/dwa w tygodniu, a tak to normalnym żelem się myję.

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli chodzi o depilacje polecam Wam krem Veet do depilacji. Tylko trzeba sobie go wyczuć na swojej skórze i włosku. U mnie np. na nogach i pod pachami wystarczają 3 minutki trzymania, ale no bikini trzymam 5 minut. Jeśli coś zostaje to kładę jeszcze troszkę na kolejny dzień i spokój.

Przerzuciłam się już na niego przed ciążą, po tradycyjnym goleniu mam strasznie podrażnioną skórę i jak włoski odrastały potrafiłam się zadrapać, brrr. Po kremie tego efektu nie ma, skóra jest nawilżona. 🙂

Szukałam informacji, czy można w ciąży i ani na opakowaniu ani w internecie nie znalazłam informacji, że nie.

A i dodam jeszcze, że ja po prostu nakładam krem dłonią, a włoski i krem później ściągam gąbką pod wodą i dobrze spłukuje wodą. Ta plastikowa szpatułka dołączona do opakowania mi osobiście nie pasuje. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 21:02

amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ja z kolei chyba nie będę kupować rożka - wydaje mi się, że będzie za gorąco i raczej postawię na jakieś letnie śpiworki 0.5 tog czy muślinowe otulacze do spania. To samo z otulaczem do fotelika - latem chyba nie ma to większego sensu, bo będzie po prostu za ciepło.
    Daj znać jak Ci przyjdzie kokon z zszytych, też na nie patrzyłam 😄

Otulacza do fotelika też nie kupuje. Zresztą nigdy nie używaliśmy...myślę nad rozkiem czy nie rezygnować też. Prawdopodobnie też zrezygnuje. Cienki otulacz typu tulik mam i może dokupię luźniejszy spiworek.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja tak pod szpital i pod ewentualnie mój dom jakby była z jakiegoś powodu konieczność tam być stwierdziłam, że wezmę rożek bo w obu miejscach nie jest zbyt gorąco 😁 no i może do leciutkiego bodziaka będzie ok na te pierwsze dni, ciężko rzeczywiście ocenić czy trafimy na 20 stopni czy więcej 😅

Nie mówiąc o tym czy Dzieci pojawią się bliżej 35 czy 40 tygodnia 😅

Patrząc na 2024 z końcem maja w Krakowie pokazuje że bywało i 15 stopni,za to w czerwcu dobijało czasem 30🤔

Na położniczym u nas na jesieni był ukrop. Ja wątpię żeby pod koniec czerwca albo nawet w połowie było 20c zresztą przy 20c to moja spała w zimie w tuliku :p albo spiworek i pod spod pajac. Jak już to rożek z tych cieńszych może...ale one mają minky często więc są ciepłe i tak...ja na 90proc noe kupuje rożka. Najwyżej ubiorę pajacyk pod spiworek

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Ja też dziś wstawałam kilka razy na siku. Potem jak nie mogłam zasnąć to rozmyślałam o dacie porodu jaką bym chciała. Bo w jednym szpitalu dają do wyboru. Z moim niezdecydowaniem może być ciężko 😄

Ja celuje w porod sn ale marzy mi się że urodzi się na wiosnę. A to dlatego że ja jestem zimowa, mąż z lata a córka jesien. A że czekamy na chlopaka to idealna harmonia by była 2 chłopaków 2 dziewczyny i kazda pora roku:p fajna jeszcze możliwa data to dzień ojca albo urodziny mojego brata który ma być chrzestnym.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Zaczęłam rozglądać się za dostawką. My nie planujemy łóżeczka ze szczebelkami na start, bo nie zmieścimy I dostawki i łóżeczka w sypialni. Także na te pierwsze 5 miesięcy poszukuje dostawki.
    Macie jakies do polecenia? Musi być na pewno na kółkach żebym mogła jeździć po mieszkaniu i z łatwym systemem rozpinania. Patrzyłam wczoraj jakaś z Chicco, ale ten przycisk tak ciężko chodził, że nie było opcji żebym lewą ręką zsunęła na dół tą ruchomą część.

Lionelo theo. Mieliśmy jak mieszkaliśmy w bloku.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej bym nie kupowała rożka, ale mam po córkach więc jakby było zimno (przy ociepleniu klimatu marne szanse, ale jakby xd) to mam. Raczej się nastawiam na spanie w oodychajacym kocyku zawiniętym i przewiązanym jak rożek lub pod otulaczem w upały :) Ale ogólnie trzeba pamiętać że jak na położniczym oddziale jest 26 stopni to dla dziecka to nadal jest zimno na początku, bo wychodzi z temperatury 36.6 więc pierwsze dni nie ubiera się dziecka mega lekko mimo wszystko, bo chwilę może zająć zanim dostosuję temperaturę. Zwłaszcza jak się urodzi maluszkiem :)

Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Werzol Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dzięki za pocieszkę z tym skierowaniem :-P

U nas też prysznic, już ostatnio musiałam wspomagać się lusterkiem, bo na oślep wyszło mi arcydzieło 😂 ale na walentynki dostałam oneblade wersje intymną i jest super, przynajmniej się nie zatnę

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja sama dorobiłam bo co roku mam mieć robioną to po co dwa razy tam siedzieć. Mi diabetolog kazała zrobić nawet mimo ciąży więc zrobiłam.

Jezdzenie wózkiem po domu jest dla mnie jak chodzenie po nim w butach z dworu. No nie dam rady....

Cel jak masz jedna dobra żyle to im mów, że mają z niej nie pobierać. Po co masz mieć zrosty. Jest tyle miejsc z których da się pobrać krew. Zostawmy dobre żyły na trudne sytuacje. A nie później na ostro anestezje trzeba wzywać bo na dobrej żyle zrosty i baw się godzinę w 3 osoby w szukanie. Ja jak idę do labu to się im zawsze oczka świecą na jedną żyłę ale zawsze mówię, że maja szukać innej

Tak samo mam z wózkiem. Jak myślę po czym te koła jeździły...No nie. Już prędzej kupiłabym drugi wózek uzywke, wymyła i uzywala tylko w domu. Ale nie planuję. Będzie lato mamy od wschodu zadaszony taras to może będzie stał na tarasie wózek. Albo drzemki to nq spacerach jak z corka przy -10 lazilam to i z synem będę chodzić. A w południe- taras w wozku lub lozeczko pp prostu.

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Dziewczyny jeśli chodzi o depilacje polecam Wam krem Veet do depilacji. Tylko trzeba sobie go wyczuć na swojej skórze i włosku. U mnie np. na nogach i pod pachami wystarczają 3 minutki trzymania, ale no bikini trzymam 5 minut. Jeśli coś zostaje to kładę jeszcze troszkę na kolejny dzień i spokój.

Przerzuciłam się już na niego przed ciążą, po tradycyjnym goleniu mam strasznie podrażnioną skórę i jak włoski odrastały potrafiłam się zadrapać, brrr. Po kremie tego efektu nie ma, skóra jest nawilżona. 🙂

Szukałam informacji, czy można w ciąży i ani na opakowaniu ani w internecie nie znalazłam informacji, że nie.

A i dodam jeszcze, że ja po prostu nakładam krem dłonią, a włoski i krem później ściągam gąbką pod wodą i dobrze spłukuje wodą. Ta plastikowa szpatułka dołączona do opakowania mi osobiście nie pasuje. 😁

O super nie wiedziałam że ten Veet tak działa. To co on robi rozpuszcza te włoski czy jak? 😊 muszę poczytać o tym bo to by mi pasowało nienawidzę maszynek jednorazowych 🫣

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

Mi też już ciężko. Póki co kombinuje w wannie .. . Brzuch jak 8msc...poprzednio miałam takie problemy dopiero na końcówce. Mąż mi pomagał troche poprzednio:p

No i kupiłam też elektryczna golstke wtedy. Jutro będę szukać. Kremu też używałam ale nie w ciąży bo jakoś stwierdziłam że jak źle nałożę to mi się dostanie do środka i będzie problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 21:42

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja raczej bym nie kupowała rożka, ale mam po córkach więc jakby było zimno (przy ociepleniu klimatu marne szanse, ale jakby xd) to mam. Raczej się nastawiam na spanie w oodychajacym kocyku zawiniętym i przewiązanym jak rożek lub pod otulaczem w upały :) Ale ogólnie trzeba pamiętać że jak na położniczym oddziale jest 26 stopni to dla dziecka to nadal jest zimno na początku, bo wychodzi z temperatury 36.6 więc pierwsze dni nie ubiera się dziecka mega lekko mimo wszystko, bo chwilę może zająć zanim dostosuję temperaturę. Zwłaszcza jak się urodzi maluszkiem :)

No moja od zawsze płakała zw za gorąco. Moja była zawsze przegrzana w tych zimowych rozkach a niby powinna miec te zimowe. Lekko nie ale przegrzanie też niedobrze bo zwiększa ryzyko sids. Myślę że spoworek plus pajacyk powinno być ok.

Chociaż teraz widzę że są takie dedykowane na lato muślinowy lub bambusowy...to mam zagwozdkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 21:44

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zamówiłam rożek i kokon, muślinowe ☺️ zobaczymy czy się przydadzą, najwyżej rożek będzie jako mata

preg.png
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ