CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Koktajlowa jak mają jakieś wymiary, to najlepiej zmierzyć sobie brodawkę i dobrać. Chyba, że nie podają… Medela podaje wymiary, to wiem na pewno, bo zwróciłam uwagę jak oglądałam części do laktatora. Ja nie kupuję akurat tego na zapas, bo nie wiem, czy będą potrzebne. Jak będą to najwyżej szybko mąż mi dostarczy do szpitala czy skoczy z domu do sklepu. Za to kupiłam muszle laktacyjne jakbym była poraniona i lanolinę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 09:48
-
Dzień dobry 🙋♀️☕
No to dziewczyny mam pierwszą typową fazę ciążową - TRUSKAWKI 🍓🍓🍓🍓🍓
Byłam teraz w sklepie po pieczywo i w biedrze po składniki na obiad i jak je zobaczyłam to MUSIAŁAM je wziąć:
https://zapodaj.net/plik-0S5RtVdhsY
To już drugi raz jak kupuję - wiem, że to nie to co polskie czerwcowe, ale jak się nie ma co się lubi... I tak są PYSZNE 😍 normalnie aż mam ślinotok na myśl o nich, najchętniej to bym opierdzieliła to opakowanie już przed śniadaniem i kawą 🙈
Biorę się za nadrabianie 😉Elza1234, Anuncja, SZKODNIK, Margareetka, amoze, Lauraa, KasiaGosiaWerka, Alex_92 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Elza1234 wrote:Ale podpaski które wrzuciłam akurat mają skrzydełka
nie znoszę podpasek bez skrzydełek
A które to były starsze modele?
Starsze miały takie biało niebieskie opakowanie ze starym logoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 10:07
-
Revolutionary wrote:Dzień dobry 🙋♀️☕
Byłam teraz w sklepie po pieczywo i w biedrze po składniki na obiad i jak je zobaczyłam to MUSIAŁAM je wziąć:
To już drugi raz jak kupuję - wiem, że to nie to co polskie czerwcowe, ale jak się nie ma co się lubi... I tak są PYSZNE 😍 normalnie aż mam ślinotok na myśl o nich, najchętniej to bym opierdzieliła to opakowanie już przed śniadaniem i kawą 🙈
Biorę się za nadrabianie 😉Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Wrzuciłaś też bez skrzydełek
Ale podpaski nawet w nazwie w linku mają „podpaski że szkrzydelkami”
Ale mniejsza, podpasek bez skrzydełek nie kupię -
Revolutionary wrote:Dzień dobry 🙋♀️☕
Biorę się za nadrabianie 😉Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Podkłady owszem
Ale podpaski nawet w nazwie w linku mają „podpaski że szkrzydelkami”
Ale mniejsza, podpasek bez skrzydełek nie kupię
Ja nie lubisz bez to nawet nie kupuj bo bez sensu.
Ja te poporodowe używam chwile bo czuje się jak z jakimś wielkim worem między nogami. -
Ja musze mieć świeże truskawki polskie z dobrego źródła. Zjeść kilka poczekać pół godziny i dopiero się rzucić na nie.
Kiedyś się tak strułam truskawkami i ogółem dostałam jakiejś alergii na nie dziwnej chyba że brałam takie lepsze z warzywniaka od sprawdzonej osoby
Uwielbiam i czekam na lato 😁
Kiedyś każdego rodzaju jadłam tonami, ale po kilkukrotnej dziwnej alergii przestałam. Chyba to na te środki chemiczne i po prostu muszą mi się trafić jak najmniej pryskane👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
SZKODNIK wrote:Karola nic Ci nie ma po takich "chemicznych"? Bo Ty też mega alergik. Ja bym umarła 😅
-
Nosa ale cudowne wieści! 😍 No to już teraz spokojnie do końca, a Wituś pięknie rośnie 😀💪
Co do szczepień na grypę - ja się nigdy nie szczepiłam, a przechorowałam ją może z 2-3 razy w całym życiu i to bardziej za dzieciaka/nastolatka. 🤷♀️ Teraz rozważałam to bo wiadomo inna sytuacja, ale już się raczej szczepić nie będę...
Co innego krztusiec i RSV, na to będę chciała, tylko muszę zagadać z lekarką co i jak.
Margareetka super, że i u Ciebie wizyta udana 😉 a z tymi infekcjami w ciąży to tak już może być niestety... Dobrze, że macie rękę na pulsie, to najważniejsze 🙏
Elza1234 super że o to pytasz, bo ja wczoraj sobie na gemini pododawałam rzeczy do ulubionych żeby później zamówić i miałam te same pytania w głowie 🙈
W ogóle czy jak mogłabym mieć prośbę do którejś doświadczonej już mamy? Czy mogłybyście napisać/wysłać zdjęcie listy tego co Wy zamawiacie i w jakich ilościach? Ja totalnie nie ogarniam tych podkładów a raczej ich rozmiarów, ile tego trzeba mieć, jakie te gaziki wielkościowo itd 🙈 a nie chciałabym nakupić czegoś co później będzie leżeć nie zużyte albo wyrzucę 🙈
Elza1234, Anabbit, Margareetka, amoze, Nosa, Alex_92 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary ja Ci nie pomogę bo się nie zabieram za to minimum do kwietnia.
Myślę że dużo dziewczyn coś wrzuci.
Ja bym tylko nie kupowala gazików sterylizowanych tlenkiem etylenu tylko parą. Ale to moje widzimisię
Ja za to szukam polecajki łóżka kontynentalnego ale nie drogiego. Takiego w miarę mocnego, tapicerowanego ale nie za 3 tysiąceWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 10:27
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:W ogóle czy jak mogłabym mieć prośbę do którejś doświadczonej już mamy? Czy mogłybyście napisać/wysłać zdjęcie listy tego co Wy zamawiacie i w jakich ilościach? Ja totalnie nie ogarniam tych podkładów a raczej ich rozmiarów, ile tego trzeba mieć, jakie te gaziki wielkościowo itd 🙈 a nie chciałabym nakupić czegoś co później będzie leżeć nie zużyte albo wyrzucę 🙈
Podpinam się. Siedzę od kilku dni i notuję, co potrzebuję i ile. Nie zliczę ile tik toków z apteczną wyprawką Gemini już obejrzałam 😂 a wciąż czuję się zgubiona hahah
amoze, Revolutionary , Anuncja lubią tę wiadomość
-
Hahaha ja wam mogę napisać co zamówiłam ale na pewno coś zapomnę i wiadomo to tylko moje preferencje:
Canpol podkłady poporodowe 10 opakowań
Seni czy sani podkłady te 60x90 wzięłam 3 paczki na razie też używam ich na łóżko żeby położyć bobasa po kąpieli
Pianka ginexid x2 bo tyle mi wychodzi do czasu ustąpienia odchodów porodowych
Octenisept
Nakładki na toaletę
Mokre chusteczki na wyjścia do pupy niemowlaka
Nawilżany papier toaletowy
Alantan zielony pod pieluchę x3 (jeden do salonu, jeden na piętro, jeden do torby z pieluchami na wyjścia)
Waciki duże kilka paczek
Waciki jałowe 5x5 100 sztuk
Patyczki higieniczne 1 opakowanie
50 buteleczek soli fizjologicznej
Oliwka (zwykle kupuję Johnson baby albo linomag teraz wzięłam linomag)
Krem z filtrem linomag
Do kąpieli wzięłam pianka atoperal ale pierwsze kąpiele w samej wodzie
Wkładki laktacyjne lovi na razie wzięłam 2 paczki
Lanolina czysta ziaja
Majtki poporodowe z siatki horizon dwa opakowania
Szczoteczka do włosów
Pieluszki (ale to później zamówię)
Muszle laktacyjne
Butelki
Dzidziuś do mycia butelek
Szczotka do mycia butelek
Smoczek
Woreczki na pokarm
Woreczek do sterylizacji do mikrofali do szpitala
Można te nakładki na brodawki ale ja kupię jak będzie potrzeba
Można coś na ciemieniuche ale też kupię jak będzie potrzeba
Wiadomo nożyczki do paznokci ale to już akurat mam
Pudełko mm ale to już przed samym porodem
I apteka też przed porodem czytaj: witamina D, delicol na wszelki wypadek, pedicetamol, akurat my czopkow nie używamy no to nie, espumisan baby
Jak muszę nawilżyć skórę to stosuje Emolium ale mam tego tony w domu bo córka z AZSWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 10:44
Margareetka, eeemakarena, xSmerfetkax, Revolutionary , kasssia, Lola93, Nosa, CelinaJan, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Mnie też przeraża to kompletowanie wyprawki, niby jest tyle list dostępnych ale wiadomo to co się kupi, a to co rzeczywiście później okazuje się być potrzebne to pewnie dwa różne światy
@Gusia - zapisuje Twoją listęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 10:42
-
Trzymajcie za mnie kciuki :p zgodnie z Waszymi polecajkami poleciałam do drogerii i kupiłam ten krem do depilacji z Veet ale wersję minima. Właśnie siedzę i rovie próbę uczuleniową na nodze :p ciekawe czy w ogóle zadziała to na mnie i ogarnie moje owłosienie 😅
Nosa, Alex_92 lubią tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g 👶
27/01 - 414g 👶
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
Margaretka luzik, jeszcze pewnie coś do prania można sobie dorzucić ja akurat córce z AZS ciągle piorę w Lovela no to takich rzeczy już nie liczę…
Margareetka lubi tę wiadomość