CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
O dzięki, właśnie się dowiedziałam co to jest łóżko kontynentalne.
Ja mam na stelażu, ale bardzo wysokie, do tego materac też mega gruby, więc mamy wysoko.
Teraz ze względu na dziecko, zdecydowałabym się na niższe.
Chociaż teściowa zachwyca się jakie fajne łóżko mamy, bo ona ma nisko i ciężko jej sie już wstaje. -
Ludzie mnie osłabiają ostatnio 🙄 Teściowa wzięła młodą na zabawę i po 5 minutach przyjechała na umówioną kawę chora ciotka (od kilku dni chora, teść jej zawoził leki, odwoływała nawet podanie chemioterapii) i na dzień dobry dała mojej córce buziaka, a my mamy tych gości z niemowlaczkiem za trzy dni plus no ja w ciąży 🙄 Jak mąż chciał zabrać córkę z powrotem żeby jej nie zarażała i żebyśmy my potem nie rozsiewali dalej zarazków, to wszyscy się poobrażali 😣 Serio doceniam chęć opieki nad dzieckiem, ale taka pomoc po której wszyscy skończymy chorzy, to dla mnie żadna pomoc xd
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 12:01
-
Kkk77 wrote:Jak coś to na promce w rossmanie jest stanik do karmienia z babydream, kupiłam go trochę bez przekonania, bo widziałam polecajki na insta, a podchodzę do nich zazwyczaj sceptycznie, ale za 5 dyszek to ryzyk fizyk. I kurde jak go przymierzyłam to chyba jutro pojadę jeszcze po beżowy, nic tak dobrze mi ostatnio cycków nie trzymało i przy okazji nie drażniło sutków ❤️ a ostatnio chyba już każdy jeden doprowadzał mnie do szału
jedyne co to (przynajmniej u mnie w rossku) zostały same duże rozmiary, zgarnęłam ostatnią M, więc na S i XS to raczej średnio można liczyć 🫠
-
Tanashi wrote:Ludzie mnie osłabiają ostatnio 🙄 Teściowa wzięła młodą na zabawę i po 5 minutach przyjechała na umówioną kawę chora ciotka (od kilku dni chora, teść jej zawoził leki, odwoływała nawet podanie chemioterapii) i na dzień dobry dała mojej córce buziaka, a my mamy tych gości z niemowlaczkiem za trzy dni plus no ja w ciąży 🙄 Jak mąż chciał zabrać córkę z powrotem żeby jej nie zarażała i żebyśmy my potem nie rozsiewali dalej zarazków, to wszyscy się poobrażali 😣 Serio doceniam chęć opieki nad dzieckiem, ale taka pomoc po której wszyscy skończymy chorzy, to dla mnie żadna pomoc xd
Tanashi lubi tę wiadomość
-
eeemakarena wrote:My po wizycie
homar waży nie wiem ile, bo lekarz zapomniał mi powiedzieć xd …czaicie 😆
Szyjka 3,8cm także uff bo więcej niż poprzednio.
Ale łożysko się nie podniosło, brzeżnie przodujące mi wpisał.
No i będziemy się widzieć co 3 tygodnie na wizycie, mówi że śmiało bo przez to łożysko lepiej częściej kontrolować.
I cały czas mam dylemat co robić, lekarz nie zabronił stosunku z mężem, mówi że można delikatnie. Na to się chyba nie zdecydujemy tak czy siak… ale powiedział że jeżeli chodzi o same orgazmy to śmiało.
Ja już mam takie libido że zaraz eksploduje, ale ciągle się wstrzymuje bo boję się krwawienia.
Internet mówi, że i stosunku i orgazmy są zabronione, lekarz mówi śmiało. Szczerze mówiąc, nie wiem kogo słuchać.
Wrzucam foto, zasłaniał (albo zasłaniała ) się ręką hehe 😅
Kciuki za wizyty i pięknego dnia Wam życzę !❤️ -
Cześć dziewczyny! Melduję że my już od dwóch dni w domu, wypuścili nas ze szpitala.
„Nie można powiedzieć że sytuacja jest dobra, ryzyko porodem przedwczesnym zostaje spore” ale zrobione wszystko co się da i teraz leżenie w domku, dbanie o siebie i trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze.
Sporo strachu jest, ale obawiam się, że będzie towarzyszyć mi już do końca 🙈eeemakarena, Nosa, Elza1234, Cel95, przygodami66, KarolaKinga, amoze, Revolutionary , Lauraa, Anuncja, Kkk77, KasiaGosiaWerka, Biedronka@, Moooniii, CelinaJan, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
A co do łóżka - ja mam łóżko kontynentalne i melduję, że materac w ogóle się nie przesuwa
Nie wiem co to za magia, może ciężar materaca wystarcza
A wybrany ze względu na zaoszczędzenie miejsca plus wcześniej jak miałam łóżko z klasyczną ramką, to bardzo mi przeszkadzało jak się tam kurz osadzałElza1234 lubi tę wiadomość
-
Paulinaaa_ wrote:Cześć dziewczyny! Melduję że my już od dwóch dni w domu, wypuścili nas ze szpitala.
„Nie można powiedzieć że sytuacja jest dobra, ryzyko porodem przedwczesnym zostaje spore” ale zrobione wszystko co się da i teraz leżenie w domku, dbanie o siebie i trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze.
Sporo strachu jest, ale obawiam się, że będzie towarzyszyć mi już do końca 🙈Paulinaaa_ lubi tę wiadomość
-
Paulinaaa_ wrote:A co do łóżka - ja mam łóżko kontynentalne i melduję, że materac w ogóle się nie przesuwa
Nie wiem co to za magia, może ciężar materaca wystarcza
A wybrany ze względu na zaoszczędzenie miejsca plus wcześniej jak miałam łóżko z klasyczną ramką, to bardzo mi przeszkadzało jak się tam kurz osadzałPaulinaaa_ lubi tę wiadomość
👱🏻♀️34👦🏻40
8-6-25 💗 Lotte
-
My ostatnio kupowaliśmy łóżko z racji planowanej przeprowadzki i po prostu kupiłam używana ramę na grupie osiedlowej, akurat sąsiadka sprzedawała
tu przycebuliliśmy, za to poszliśmy mocno w jakościowy materac, za który 3lata temu daliśmy ponad 4k ale na prawdę było warto. Jakby któraś rozważała zakup materaca, to bardzo polecam materac Mollyflex moreno
@Paulinaaa_ fajnie, że jesteście w domku, to teraz nadrabianie seriali, książek i cała masa odpoczynku i na pewno dotrwacie do końca w dwupaku -
Lola93 wrote:Ja łożysko przodujące i od dwóch lekarzy absolutny zakaz współżycia, a i nawet dłuższych spacerów. A też mam takie że trochę przodujące trochę na tylnej ścianie. Slucham się ich grzecznie ale wiadomo indywidualna decyzja
No właśnie dziwią mnie te rozbieżności w zalecebiach, a najlepsze jest to że lekarz u którego byłam na echu serca powiedział to samo co mój prowadzący 😅
Mimo wszystko staram się wytrwać jak najdłużej 😅
A już sni mi się po nocach….😬
Paulina super ❤️ zawsze to lepiej w domu ❤️ pilnuj się, dużo odpoczywaj i będzie wszystko ok 💪🏼❤️💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
kasssia wrote:Ja już u rodziców, nawet fajnie się prowadziło dzisiaj, chociaż ta pozycja za kierownicą mało sprzyjająca i spinał mi się brzuch...
Córka po raz pierwszy nie zasnęła w drodze, więc był przystanek w Maczku 😀
Lekarz wczoraj przed 23 mi odpisał, żeby brać jednak Luteine 2 x dziennie.
Muszę iść do apteki...
Poza tym nas wczoraj była awaria wody i poszliśmy spać na brudasa, na szczęście rano już była 😀
My mamy łóżko z Voxa, ale nie polecam chociaż ładne. Pękły deski w schowkuZa to materac mamy zajebisty
Dostałaś zalecenia luteiny przez długość szyjki? -
Dziewczyny dzisiaj czuję po prostu potop. Mam mokrą wkładkę i bieliznę i nie potrafię stwierdzić, czy to upławy, czyy coś się dzieje z wodami. Jak to rozpoznać? Podjadę do apteki po te testy, o ile będą, ale zdarzają się takie wodniste upławy? 😅👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Dziewczyny dzisiaj czuję po prostu potop. Mam mokrą wkładkę i bieliznę i nie potrafię stwierdzić, czy to upławy, czyy coś się dzieje z wodami. Jak to rozpoznać? Podjadę do apteki po te testy, o ile będą, ale zdarzają się takie wodniste upławy? 😅
Ja mam często całe majtki mokre i muszę przebierać. -
Weronka wrote:Dziewczyny dzisiaj czuję po prostu potop. Mam mokrą wkładkę i bieliznę i nie potrafię stwierdzić, czy to upławy, czyy coś się dzieje z wodami. Jak to rozpoznać? Podjadę do apteki po te testy, o ile będą, ale zdarzają się takie wodniste upławy? 😅
Zdarzają się, a dla spokoju ducha kup papierki lakmusowe.
Ja mam dr Jacobs za 15zl i raz na jakiś czas profilaktycznie używam.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Asiun,co Ci tam wyszło?👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀