X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki, właśnie się dowiedziałam co to jest łóżko kontynentalne.

Ja mam na stelażu, ale bardzo wysokie, do tego materac też mega gruby, więc mamy wysoko.
    Teraz ze względu na dziecko, zdecydowałabym się na niższe.

Chociaż teściowa zachwyca się jakie fajne łóżko mamy, bo ona ma nisko i ciężko jej sie już wstaje.

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A nie wiem jakie. Nie miałam nigdy i bym chciała, to chyba jedyne kryteria,a czemu?

Zwykła ciekawosc, bo dotychczas mam do czynienia z takimi materac + stelaż

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie mnie osłabiają ostatnio 🙄 Teściowa wzięła młodą na zabawę i po 5 minutach przyjechała na umówioną kawę chora ciotka (od kilku dni chora, teść jej zawoził leki, odwoływała nawet podanie chemioterapii) i na dzień dobry dała mojej córce buziaka, a my mamy tych gości z niemowlaczkiem za trzy dni plus no ja w ciąży 🙄 Jak mąż chciał zabrać córkę z powrotem żeby jej nie zarażała i żebyśmy my potem nie rozsiewali dalej zarazków, to wszyscy się poobrażali 😣 Serio doceniam chęć opieki nad dzieckiem, ale taka pomoc po której wszyscy skończymy chorzy, to dla mnie żadna pomoc xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 12:01

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Jak coś to na promce w rossmanie jest stanik do karmienia z babydream, kupiłam go trochę bez przekonania, bo widziałam polecajki na insta, a podchodzę do nich zazwyczaj sceptycznie, ale za 5 dyszek to ryzyk fizyk. I kurde jak go przymierzyłam to chyba jutro pojadę jeszcze po beżowy, nic tak dobrze mi ostatnio cycków nie trzymało i przy okazji nie drażniło sutków ❤️ a ostatnio chyba już każdy jeden doprowadzał mnie do szału XD jedyne co to (przynajmniej u mnie w rossku) zostały same duże rozmiary, zgarnęłam ostatnią M, więc na S i XS to raczej średnio można liczyć 🫠
    Ja za to bym się nie bala większych rozmiarów, jestem chuda jak patyk i cycków brak, dopiero teraz w ciąży coś tam się pojawiło a kupiłam M i L i kurde to M to z przedłużką na zapięciu mam dobre 😂 myślę że XS to musi być jakieś ekstremalnie małe

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ludzie mnie osłabiają ostatnio 🙄 Teściowa wzięła młodą na zabawę i po 5 minutach przyjechała na umówioną kawę chora ciotka (od kilku dni chora, teść jej zawoził leki, odwoływała nawet podanie chemioterapii) i na dzień dobry dała mojej córce buziaka, a my mamy tych gości z niemowlaczkiem za trzy dni plus no ja w ciąży 🙄 Jak mąż chciał zabrać córkę z powrotem żeby jej nie zarażała i żebyśmy my potem nie rozsiewali dalej zarazków, to wszyscy się poobrażali 😣 Serio doceniam chęć opieki nad dzieckiem, ale taka pomoc po której wszyscy skończymy chorzy, to dla mnie żadna pomoc xd
    Taka niedźwiedzia przysługa. Szkoda ze ludzie nie czja tego ,że czasme warto odpuścić spotkania.

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    My po wizycie :) homar waży nie wiem ile, bo lekarz zapomniał mi powiedzieć xd …czaicie 😆

Szyjka 3,8cm także uff bo więcej niż poprzednio.
    Ale łożysko się nie podniosło, brzeżnie przodujące mi wpisał. :(

No i będziemy się widzieć co 3 tygodnie na wizycie, mówi że śmiało bo przez to łożysko lepiej częściej kontrolować.
    I cały czas mam dylemat co robić, lekarz nie zabronił stosunku z mężem, mówi że można delikatnie. Na to się chyba nie zdecydujemy tak czy siak… ale powiedział że jeżeli chodzi o same orgazmy to śmiało.
    Ja już mam takie libido że zaraz eksploduje, ale ciągle się wstrzymuje bo boję się krwawienia.
    Internet mówi, że i stosunku i orgazmy są zabronione, lekarz mówi śmiało. Szczerze mówiąc, nie wiem kogo słuchać. :/

Wrzucam foto, zasłaniał (albo zasłaniała ) się ręką hehe 😅

IMG-3977.jpg

Kciuki za wizyty i pięknego dnia Wam życzę !❤️
    Ja łożysko przodujące i od dwóch lekarzy absolutny zakaz współżycia, a i nawet dłuższych spacerów. A też mam takie że trochę przodujące trochę na tylnej ścianie. Slucham się ich grzecznie ale wiadomo indywidualna decyzja :)

preg.png
  • Paulinaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Melduję że my już od dwóch dni w domu, wypuścili nas ze szpitala.

„Nie można powiedzieć że sytuacja jest dobra, ryzyko porodem przedwczesnym zostaje spore” ale zrobione wszystko co się da i teraz leżenie w domku, dbanie o siebie i trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze.

Sporo strachu jest, ale obawiam się, że będzie towarzyszyć mi już do końca 🙈

eeemakarena, Nosa, Elza1234, Cel95, przygodami66, KarolaKinga, amoze, Revolutionary , Lauraa, Anuncja, Kkk77, KasiaGosiaWerka, Biedronka@, Moooniii, CelinaJan, Alex_92 lubią tę wiadomość

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • Paulinaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do łóżka - ja mam łóżko kontynentalne i melduję, że materac w ogóle się nie przesuwa :) Nie wiem co to za magia, może ciężar materaca wystarcza
    A wybrany ze względu na zaoszczędzenie miejsca plus wcześniej jak miałam łóżko z klasyczną ramką, to bardzo mi przeszkadzało jak się tam kurz osadzał

Elza1234 lubi tę wiadomość

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    Cześć dziewczyny! Melduję że my już od dwóch dni w domu, wypuścili nas ze szpitala.

„Nie można powiedzieć że sytuacja jest dobra, ryzyko porodem przedwczesnym zostaje spore” ale zrobione wszystko co się da i teraz leżenie w domku, dbanie o siebie i trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze.

Sporo strachu jest, ale obawiam się, że będzie towarzyszyć mi już do końca 🙈
    Po lekku po przodu i dotrwasz

Paulinaaa_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kozina01 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa_ wrote:
    A co do łóżka - ja mam łóżko kontynentalne i melduję, że materac w ogóle się nie przesuwa :) Nie wiem co to za magia, może ciężar materaca wystarcza
    A wybrany ze względu na zaoszczędzenie miejsca plus wcześniej jak miałam łóżko z klasyczną ramką, to bardzo mi przeszkadzało jak się tam kurz osadzał
    Fajnie, ze Cie wypisali. Jestes juz blizej niz dalej w ciazy i kazdy dzien daje tez wiecej nadziei pomimo wszystko. Odpoczywaj :)

Paulinaaa_ lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️34👦🏻40
    8-6-25 💗 Lotte

preg.png
  • Margareetka Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio kupowaliśmy łóżko z racji planowanej przeprowadzki i po prostu kupiłam używana ramę na grupie osiedlowej, akurat sąsiadka sprzedawała :D tu przycebuliliśmy, za to poszliśmy mocno w jakościowy materac, za który 3lata temu daliśmy ponad 4k ale na prawdę było warto. Jakby któraś rozważała zakup materaca, to bardzo polecam materac Mollyflex moreno :)

@Paulinaaa_ fajnie, że jesteście w domku, to teraz nadrabianie seriali, książek i cała masa odpoczynku i na pewno dotrwacie do końca w dwupaku <3

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Ja łożysko przodujące i od dwóch lekarzy absolutny zakaz współżycia, a i nawet dłuższych spacerów. A też mam takie że trochę przodujące trochę na tylnej ścianie. Slucham się ich grzecznie ale wiadomo indywidualna decyzja :)

No właśnie dziwią mnie te rozbieżności w zalecebiach, a najlepsze jest to że lekarz u którego byłam na echu serca powiedział to samo co mój prowadzący 😅
    Mimo wszystko staram się wytrwać jak najdłużej 😅
    A już sni mi się po nocach….😬

Paulina super ❤️ zawsze to lepiej w domu ❤️ pilnuj się, dużo odpoczywaj i będzie wszystko ok 💪🏼❤️

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Werzol Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ja już u rodziców, nawet fajnie się prowadziło dzisiaj, chociaż ta pozycja za kierownicą mało sprzyjająca i spinał mi się brzuch...
    Córka po raz pierwszy nie zasnęła w drodze, więc był przystanek w Maczku 😀

Lekarz wczoraj przed 23 mi odpisał, żeby brać jednak Luteine 2 x dziennie.
    Muszę iść do apteki...

Poza tym nas wczoraj była awaria wody i poszliśmy spać na brudasa, na szczęście rano już była 😀

My mamy łóżko z Voxa, ale nie polecam chociaż ładne. Pękły deski w schowku :/ Za to materac mamy zajebisty :P

Dostałaś zalecenia luteiny przez długość szyjki?

• Weronka Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj czuję po prostu potop. Mam mokrą wkładkę i bieliznę i nie potrafię stwierdzić, czy to upławy, czyy coś się dzieje z wodami. Jak to rozpoznać? Podjadę do apteki po te testy, o ile będą, ale zdarzają się takie wodniste upławy? 😅

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Dziewczyny dzisiaj czuję po prostu potop. Mam mokrą wkładkę i bieliznę i nie potrafię stwierdzić, czy to upławy, czyy coś się dzieje z wodami. Jak to rozpoznać? Podjadę do apteki po te testy, o ile będą, ale zdarzają się takie wodniste upławy? 😅

Ja mam często całe majtki mokre i muszę przebierać.

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU 09.10. Beta HCG 172 mIU
    25.10. 👶0.54 cm
    15.11. 👶2.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙 Syn
    07.02. 👶 450g
    12.02. 👶 505g
    preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...jest źle
    IMG20250220134829.jpg

Z minuty na minutę mnie ścięło z nóg ...ja pier....

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Dostałaś zalecenia luteiny przez długość szyjki?

Bardziej przez twardnienie brzucha i bóle.

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:

Zdarzają się, a dla spokoju ducha kup papierki lakmusowe.

Ja mam dr Jacobs za 15zl i raz na jakiś czas profilaktycznie używam.

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun,co Ci tam wyszło?

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Asiun,co Ci tam wyszło?
    Grypa typu A, czuję się jak wrak

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ