CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
amoze wrote:Trzymajcie za mnie kciuki :p zgodnie z Waszymi polecajkami poleciałam do drogerii i kupiłam ten krem do depilacji z Veet ale wersję minima. Właśnie siedzę i rovie próbę uczuleniową na nodze :p ciekawe czy w ogóle zadziała to na mnie i ogarnie moje owłosienie 😅
Też już kupiłam! Kiedyś już używałam tych kremów ale kompletnie mi to wypadło z głowy! 🫢 może jutro się odgruzuję 😅🤣
Mam też pytanie odnośnie monitorów oddechu, można kupić używany? 🤔amoze lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Revolutionary ja Ci nie pomogę bo się nie zabieram za to minimum do kwietnia.
Myślę że dużo dziewczyn coś wrzuci.
Ja bym tylko nie kupowala gazików sterylizowanych tlenkiem etylenu tylko parą. Ale to moje widzimisię
Ja za to szukam polecajki łóżka kontynentalnego ale nie drogiego. Takiego w miarę mocnego, tapicerowanego ale nie za 3 tysiące
Zerknij za łóżkiem do Agaty, ostatnio mieli nawet transport gratis,bo kupowałam materac. -
My po wizycie
homar waży nie wiem ile, bo lekarz zapomniał mi powiedzieć xd …czaicie 😆
Szyjka 3,8cm także uff bo więcej niż poprzednio.
Ale łożysko się nie podniosło, brzeżnie przodujące mi wpisał.
No i będziemy się widzieć co 3 tygodnie na wizycie, mówi że śmiało bo przez to łożysko lepiej częściej kontrolować.
I cały czas mam dylemat co robić, lekarz nie zabronił stosunku z mężem, mówi że można delikatnie. Na to się chyba nie zdecydujemy tak czy siak… ale powiedział że jeżeli chodzi o same orgazmy to śmiało.
Ja już mam takie libido że zaraz eksploduje, ale ciągle się wstrzymuje bo boję się krwawienia.
Internet mówi, że i stosunku i orgazmy są zabronione, lekarz mówi śmiało. Szczerze mówiąc, nie wiem kogo słuchać.
Wrzucam foto, zasłaniał (albo zasłaniała ) się ręką hehe 😅
Kciuki za wizyty i pięknego dnia Wam życzę !❤️
Kozina01, amoze, Revolutionary , Gusia_, awokado 🥑, asiun, Maj.a, Margareetka, przygodami66, Werzol, Klaudek11, Nosa, Anuncja, KasiaGosiaWerka, Moooniii, CelinaJan, Alex_92 lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Elza1234 wrote:Potwierdzam. My teraz kupowaliśmy z Agaty do sypialni i uważam że za tą cenę są naprawdę ok
Materace mają w bardzo konkurencyjnych cenach, dla młodego fajne lozko z promocji o wymiarach 160x200 kupiliśmy za 899. Mówię tu lozko + dodatkowo materac, kontynentalne to ciut co innego.
Karola jakie zalety przeważają nad wyborem kontynentalnego, a klasycznego stelaża plus materac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 10:59
-
My mamy z Agaty kanapę już kilka lat i jestem zadowolona, ale łóżka nie to nie podpowiem. Mam kontynentalne ale byłam szalona i młoda i szarpnęłam się na łóżko od francuskiego projektanta 🤣🤣🤣
-
Karola3xJ:D wrote:Revolutionary ja Ci nie pomogę bo się nie zabieram za to minimum do kwietnia.
Myślę że dużo dziewczyn coś wrzuci.
Ja bym tylko nie kupowala gazików sterylizowanych tlenkiem etylenu tylko parą. Ale to moje widzimisię
Ja za to szukam polecajki łóżka kontynentalnego ale nie drogiego. Takiego w miarę mocnego, tapicerowanego ale nie za 3 tysiące
Łóżko polecam z Cezari Furniture, zerknij na Instagramie. Ja mam od nich łóżko 220x200 z porządnym materacem 50 kg za 4 tys (bez materaca 3 tysie były), aczkolwiek kupowałam w 2021 więc pewnie ceny poszły w górę. Ale łóżko naprawdę solidne, codziennie po nim chodzimy nogami bo mamy nad łóżkiem okno dachowe i je odsłaniamy, nic się z nim nie dzieje. Próbki materiałów też nam dobrali na prośbę łatwo czyszczące, bez problemu można je odkurzyć i przejechać szmatką i wszystko czyste. -
Gusia_ wrote:Hahaha ja wam mogę napisać co zamówiłam ale na pewno coś zapomnę i wiadomo to tylko moje preferencje:
Canpol podkłady poporodowe 10 opakowań
Seni czy sani podkłady te 60x90 wzięłam 3 paczki na razie też używam ich na łóżko żeby położyć bobasa po kąpieli
Pianka ginexid x2 bo tyle mi wychodzi do czasu ustąpienia odchodów porodowych
Octenisept
Nakładki na toaletę
Mokre chusteczki na wyjścia do pupy niemowlaka
Nawilżany papier toaletowy
Alantan zielony pod pieluchę x3 (jeden do salonu, jeden na piętro, jeden do torby z pieluchami na wyjścia)
Waciki duże kilka paczek
Waciki jałowe 5x5 100 sztuk
Patyczki higieniczne 1 opakowanie
50 buteleczek soli fizjologicznej
Oliwka (zwykle kupuję Johnson baby albo linomag teraz wzięłam linomag)
Krem z filtrem linomag
Do kąpieli wzięłam pianka atoperal ale pierwsze kąpiele w samej wodzie
Wkładki laktacyjne lovi na razie wzięłam 2 paczki
Lanolina czysta ziaja
Majtki poporodowe z siatki horizon dwa opakowania
Szczoteczka do włosów
Pieluszki (ale to później zamówię)
Muszle laktacyjne
Butelki
Dzidziuś do mycia butelek
Szczotka do mycia butelek
Smoczek
Woreczki na pokarm
Woreczek do sterylizacji do mikrofali do szpitala
Można te nakładki na brodawki ale ja kupię jak będzie potrzeba
Można coś na ciemieniuche ale też kupię jak będzie potrzeba
Wiadomo nożyczki do paznokci ale to już akurat mam
Pudełko mm ale to już przed samym porodem
I apteka też przed porodem czytaj: witamina D, delicol na wszelki wypadek, pedicetamol, akurat my czopkow nie używamy no to nie, espumisan baby
Jak muszę nawilżyć skórę to stosuje Emolium ale mam tego tony w domu bo córka z AZS
BARDZO DZIĘKUJĘ w imieniu swoim i innych pierwszorazowych mam 😀😉Gusia_, Anabbit, Elza1234, eeemakarena, Lauraa, Margareetka, Werzol, amoze, Anuncja, Moooniii, Alex_92 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
SZKODNIK wrote:Materace mają w bardzo konkurencyjnych cenach, dla młodego fajne lozko z promocji o wymiarach 160x200 kupiliśmy za 899. Mówię tu lozko + dodatkowo materac, kontynentalne to ciut co innego.
Karola jakie zalety przeważają nad wyborem kontynentalnego, a klasycznego stelaża plus materac? -
Karola3xJ:D wrote:A nie wiem jakie. Nie miałam nigdy i bym chciała, to chyba jedyne kryteria,a czemu?
-
Ja już u rodziców, nawet fajnie się prowadziło dzisiaj, chociaż ta pozycja za kierownicą mało sprzyjająca i spinał mi się brzuch...
Córka po raz pierwszy nie zasnęła w drodze, więc był przystanek w Maczku 😀
Lekarz wczoraj przed 23 mi odpisał, żeby brać jednak Luteine 2 x dziennie.
Muszę iść do apteki...
Poza tym nas wczoraj była awaria wody i poszliśmy spać na brudasa, na szczęście rano już była 😀
My mamy łóżko z Voxa, ale nie polecam chociaż ładne. Pękły deski w schowkuZa to materac mamy zajebisty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 11:20
Werzol lubi tę wiadomość
-
Właśnie z Agatą to średnio jeśli chodzi o jakość, opinie też mają coraz gorsze.
Tanasi te Twoje łóżka wychodzą strasznie drogo, szkoda...
eeemakarena musisz sama podjąć decyzję co jest ważniejsze. Czy próbujesz i ryzykujesz czy dajesz na wstrzymanie. To Twoja decyzja i tylko Twoja. Zalecenia od lat sa jedne ,podejście lekarza nowoczesne. Może on ma rację a może jednak nie ma,nie wiemy. W wielu krajach pozwalają współżyć i normalnie funkcjonować przy szyjce która ma 1 cm,bez zakładania pessarow i szwów i rodzą te kobiety o czasie. Wspozycia również w wielu wypadkach nie zabraniają i jest wszystko dobrze. No musisz sama decydować i zobaczyć jak będzie. -
Revolutionary wrote:BARDZO DZIĘKUJĘ w imieniu swoim i innych pierwszorazowych mam 😀😉
i ja i ja tezjuz zrobilam zrzut ekranu i do folderu hihihi
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Tanashi wrote:Aaa dobra sory, nie skumałam, że kontynentalne nie ma stelaża, to cofam to, Cezari jest na stelażu xD
Elza1234 my to co mamy to takie na nóżkach,z deseczkami i ten materac się chowa tak na 2 cm i faktycznie jak beton,ani nie drgnie.
Może.ja nie jestem jeszcze gotowa na zakup tego łóżka jednak😅 -
Karola3xJ:D wrote:Właśnie z Agatą to średnio jeśli chodzi o jakość, opinie też mają coraz gorsze.
Tanasi te Twoje łóżka wychodzą strasznie drogo, szkoda...
eeemakarena musisz sama podjąć decyzję co jest ważniejsze. Czy próbujesz i ryzykujesz czy dajesz na wstrzymanie. To Twoja decyzja i tylko Twoja. Zalecenia od lat sa jedne ,podejście lekarza nowoczesne. Może on ma rację a może jednak nie ma,nie wiemy. W wielu krajach pozwalają współżyć i normalnie funkcjonować przy szyjce która ma 1 cm,bez zakładania pessarow i szwów i rodzą te kobiety o czasie. Wspozycia również w wielu wypadkach nie zabraniają i jest wszystko dobrze. No musisz sama decydować i zobaczyć jak będzie. -
Karola3xJ:D wrote:Co mi tu znowu mieszacie,stelaże,nie stelaże. Ja nawet nie zwaracalam uwagi co i jak😅
Elza1234 my to co mamy to takie na nóżkach,z deseczkami i ten materac się chowa tak na 2 cm i faktycznie jak beton,ani nie drgnie.
Może.ja nie jestem jeszcze gotowa na zakup tego łóżka jednak😅
Bo te kontynentalne maja na wierzchu gruby materac. Co prawda sa dzieki temu mniejsze, ale ja to sie boje wlasnie o ten materac ze zjedzie