X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Trzymajcie za mnie kciuki :p zgodnie z Waszymi polecajkami poleciałam do drogerii i kupiłam ten krem do depilacji z Veet ale wersję minima. Właśnie siedzę i rovie próbę uczuleniową na nodze :p ciekawe czy w ogóle zadziała to na mnie i ogarnie moje owłosienie 😅

Też już kupiłam! Kiedyś już używałam tych kremów ale kompletnie mi to wypadło z głowy! 🫢 może jutro się odgruzuję 😅🤣

Mam też pytanie odnośnie monitorów oddechu, można kupić używany? 🤔

amoze lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Revolutionary ja Ci nie pomogę bo się nie zabieram za to minimum do kwietnia.
    Myślę że dużo dziewczyn coś wrzuci.
    Ja bym tylko nie kupowala gazików sterylizowanych tlenkiem etylenu tylko parą. Ale to moje widzimisię

Ja za to szukam polecajki łóżka kontynentalnego ale nie drogiego. Takiego w miarę mocnego, tapicerowanego ale nie za 3 tysiące

Zerknij za łóżkiem do Agaty, ostatnio mieli nawet transport gratis,bo kupowałam materac.

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie :) homar waży nie wiem ile, bo lekarz zapomniał mi powiedzieć xd …czaicie 😆

Szyjka 3,8cm także uff bo więcej niż poprzednio.
    Ale łożysko się nie podniosło, brzeżnie przodujące mi wpisał. :(

No i będziemy się widzieć co 3 tygodnie na wizycie, mówi że śmiało bo przez to łożysko lepiej częściej kontrolować.
    I cały czas mam dylemat co robić, lekarz nie zabronił stosunku z mężem, mówi że można delikatnie. Na to się chyba nie zdecydujemy tak czy siak… ale powiedział że jeżeli chodzi o same orgazmy to śmiało.
    Ja już mam takie libido że zaraz eksploduje, ale ciągle się wstrzymuje bo boję się krwawienia.
    Internet mówi, że i stosunku i orgazmy są zabronione, lekarz mówi śmiało. Szczerze mówiąc, nie wiem kogo słuchać. :/

Wrzucam foto, zasłaniał (albo zasłaniała ) się ręką hehe 😅

IMG-3977.jpg

Kciuki za wizyty i pięknego dnia Wam życzę !❤️

Kozina01, amoze, Revolutionary , Gusia_, awokado 🥑, asiun, Maj.a, Margareetka, przygodami66, Werzol, Klaudek11, Nosa, Anuncja, KasiaGosiaWerka, Moooniii, CelinaJan, Alex_92 lubią tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam. My teraz kupowaliśmy z Agaty do sypialni i uważam że za tą cenę są naprawdę ok :)

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Potwierdzam. My teraz kupowaliśmy z Agaty do sypialni i uważam że za tą cenę są naprawdę ok :)

Materace mają w bardzo konkurencyjnych cenach, dla młodego fajne lozko z promocji o wymiarach 160x200 kupiliśmy za 899. Mówię tu lozko + dodatkowo materac, kontynentalne to ciut co innego.

Karola jakie zalety przeważają nad wyborem kontynentalnego, a klasycznego stelaża plus materac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 10:59

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy z Agaty kanapę już kilka lat i jestem zadowolona, ale łóżka nie to nie podpowiem. Mam kontynentalne ale byłam szalona i młoda i szarpnęłam się na łóżko od francuskiego projektanta 🤣🤣🤣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary ja Ci nie pomogę bo się nie zabieram za to minimum do kwietnia.
    Myślę że dużo dziewczyn coś wrzuci.
    Ja bym tylko nie kupowala gazików sterylizowanych tlenkiem etylenu tylko parą. Ale to moje widzimisię

Ja za to szukam polecajki łóżka kontynentalnego ale nie drogiego. Takiego w miarę mocnego, tapicerowanego ale nie za 3 tysiące

Łóżko polecam z Cezari Furniture, zerknij na Instagramie. Ja mam od nich łóżko 220x200 z porządnym materacem 50 kg za 4 tys (bez materaca 3 tysie były), aczkolwiek kupowałam w 2021 więc pewnie ceny poszły w górę. Ale łóżko naprawdę solidne, codziennie po nim chodzimy nogami bo mamy nad łóżkiem okno dachowe i je odsłaniamy, nic się z nim nie dzieje. Próbki materiałów też nam dobrali na prośbę łatwo czyszczące, bez problemu można je odkurzyć i przejechać szmatką i wszystko czyste.

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Hahaha ja wam mogę napisać co zamówiłam ale na pewno coś zapomnę i wiadomo to tylko moje preferencje:

Canpol podkłady poporodowe 10 opakowań
    Seni czy sani podkłady te 60x90 wzięłam 3 paczki na razie też używam ich na łóżko żeby położyć bobasa po kąpieli
    Pianka ginexid x2 bo tyle mi wychodzi do czasu ustąpienia odchodów porodowych
    Octenisept
    Nakładki na toaletę
    Mokre chusteczki na wyjścia do pupy niemowlaka
    Nawilżany papier toaletowy
    Alantan zielony pod pieluchę x3 (jeden do salonu, jeden na piętro, jeden do torby z pieluchami na wyjścia)
    Waciki duże kilka paczek
    Waciki jałowe 5x5 100 sztuk
    Patyczki higieniczne 1 opakowanie
    50 buteleczek soli fizjologicznej
    Oliwka (zwykle kupuję Johnson baby albo linomag teraz wzięłam linomag)
    Krem z filtrem linomag
    Do kąpieli wzięłam pianka atoperal ale pierwsze kąpiele w samej wodzie
    Wkładki laktacyjne lovi na razie wzięłam 2 paczki
    Lanolina czysta ziaja
    Majtki poporodowe z siatki horizon dwa opakowania
    Szczoteczka do włosów
    Pieluszki (ale to później zamówię)
    Muszle laktacyjne
    Butelki
    Dzidziuś do mycia butelek
    Szczotka do mycia butelek
    Smoczek
    Woreczki na pokarm
    Woreczek do sterylizacji do mikrofali do szpitala
    Można te nakładki na brodawki ale ja kupię jak będzie potrzeba
    Można coś na ciemieniuche ale też kupię jak będzie potrzeba
    Wiadomo nożyczki do paznokci ale to już akurat mam
    Pudełko mm ale to już przed samym porodem
    I apteka też przed porodem czytaj: witamina D, delicol na wszelki wypadek, pedicetamol, akurat my czopkow nie używamy no to nie, espumisan baby
    Jak muszę nawilżyć skórę to stosuje Emolium ale mam tego tony w domu bo córka z AZS

BARDZO DZIĘKUJĘ w imieniu swoim i innych pierwszorazowych mam 😀😉

Gusia_, Anabbit, Elza1234, eeemakarena, Lauraa, Margareetka, Werzol, amoze, Anuncja, Moooniii, Alex_92 lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powrzucałam do tego koszyka gemini te rzeczy i już mi 700 zł pyknęło 🤡

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Agaty nie polecam, mamy kanapę i ona po pół roku zaczęła tak skrzypiec, że słychać ją piętro niżej jakby stała w tym samym pokoju😵‍💫 zraziłam się do Agaty teraz, bo było tanio ale nie warto xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 11:08

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bez butelek i smoczków i muszli laktacyjnych koło 500 jak kupowałam na tej promocji co była -30

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 11:11

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Materace mają w bardzo konkurencyjnych cenach, dla młodego fajne lozko z promocji o wymiarach 160x200 kupiliśmy za 899. Mówię tu lozko + dodatkowo materac, kontynentalne to ciut co innego.

Karola jakie zalety przeważają nad wyborem kontynentalnego, a klasycznego stelaża plus materac?
    A nie wiem jakie. Nie miałam nigdy i bym chciała, to chyba jedyne kryteria,a czemu?

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem jakie. Nie miałam nigdy i bym chciała, to chyba jedyne kryteria,a czemu?
    Ja to się zawsze zastanawiam czy ten materac nie spada z tego łóżka xD bo on leży na, żadna ramka nie ochrania i mam takie „kurde spłynę na podłogę razem z materacem”

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dobra sory, nie skumałam, że kontynentalne nie ma stelaża, to cofam to, Cezari jest na stelażu xD

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już u rodziców, nawet fajnie się prowadziło dzisiaj, chociaż ta pozycja za kierownicą mało sprzyjająca i spinał mi się brzuch...
    Córka po raz pierwszy nie zasnęła w drodze, więc był przystanek w Maczku 😀

Lekarz wczoraj przed 23 mi odpisał, żeby brać jednak Luteine 2 x dziennie.
    Muszę iść do apteki...

Poza tym nas wczoraj była awaria wody i poszliśmy spać na brudasa, na szczęście rano już była 😀

My mamy łóżko z Voxa, ale nie polecam chociaż ładne. Pękły deski w schowku :/ Za to materac mamy zajebisty :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 11:20

Werzol lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 20 lutego, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z Agatą to średnio jeśli chodzi o jakość, opinie też mają coraz gorsze.

Tanasi te Twoje łóżka wychodzą strasznie drogo, szkoda...

eeemakarena musisz sama podjąć decyzję co jest ważniejsze. Czy próbujesz i ryzykujesz czy dajesz na wstrzymanie. To Twoja decyzja i tylko Twoja. Zalecenia od lat sa jedne ,podejście lekarza nowoczesne. Może on ma rację a może jednak nie ma,nie wiemy. W wielu krajach pozwalają współżyć i normalnie funkcjonować przy szyjce która ma 1 cm,bez zakładania pessarow i szwów i rodzą te kobiety o czasie. Wspozycia również w wielu wypadkach nie zabraniają i jest wszystko dobrze. No musisz sama decydować i zobaczyć jak będzie.

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    BARDZO DZIĘKUJĘ w imieniu swoim i innych pierwszorazowych mam 😀😉

i ja i ja tez :D juz zrobilam zrzut ekranu i do folderu hihihi <3

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

Wysłany: 20 lutego, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Aaa dobra sory, nie skumałam, że kontynentalne nie ma stelaża, to cofam to, Cezari jest na stelażu xD
    Co mi tu znowu mieszacie,stelaże,nie stelaże. Ja nawet nie zwaracalam uwagi co i jak😅

Elza1234 my to co mamy to takie na nóżkach,z deseczkami i ten materac się chowa tak na 2 cm i faktycznie jak beton,ani nie drgnie.

Może.ja nie jestem jeszcze gotowa na zakup tego łóżka jednak😅

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z Agatą to średnio jeśli chodzi o jakość, opinie też mają coraz gorsze.

Tanasi te Twoje łóżka wychodzą strasznie drogo, szkoda...

eeemakarena musisz sama podjąć decyzję co jest ważniejsze. Czy próbujesz i ryzykujesz czy dajesz na wstrzymanie. To Twoja decyzja i tylko Twoja. Zalecenia od lat sa jedne ,podejście lekarza nowoczesne. Może on ma rację a może jednak nie ma,nie wiemy. W wielu krajach pozwalają współżyć i normalnie funkcjonować przy szyjce która ma 1 cm,bez zakładania pessarow i szwów i rodzą te kobiety o czasie. Wspozycia również w wielu wypadkach nie zabraniają i jest wszystko dobrze. No musisz sama decydować i zobaczyć jak będzie.
    No my sypialniane kupiliśmy miesiąc temu i naprawdę jest spoko, daliśmy 2200, także ja nie narzekam

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co mi tu znowu mieszacie,stelaże,nie stelaże. Ja nawet nie zwaracalam uwagi co i jak😅

Elza1234 my to co mamy to takie na nóżkach,z deseczkami i ten materac się chowa tak na 2 cm i faktycznie jak beton,ani nie drgnie.

Może.ja nie jestem jeszcze gotowa na zakup tego łóżka jednak😅
    To macie takie normalne, jak ja.
    Bo te kontynentalne maja na wierzchu gruby materac. Co prawda sa dzieki temu mniejsze, ale ja to sie boje wlasnie o ten materac ze zjedzie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ