CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Revolutionary wrote:Dzień dobry w piątek
U nas słoneczko, ale jak byłam z psem to -4 nadal i bardzo wiało, więc nieprzyjemnie 🙄 ale jutro ma być pięknie, 7* na plusie i słońce 😍
Karola3xJ:D - kciuki za dzisiejsza wizytę i niech ta główka będzie jak trzeba! 💪🙏
asiun obyś dziś poczuła się już trochę lepiej 🫂
Temat wanienek to dla mnie kolejna czarna magia, także chętnie posłucham opinii co warto kupić na początek 😀 My mamy wannę z szybą prysznicową, ale w łazience malutko miejsca, więc myślałam chyba o składanej wanience. Lepiej kupić na stelażu czy stawiać gdzieś na stole/komodzie np? 🤔
Ktoś dzisiaj wizytuje? 😊🤞
Myśmy mieli mało miejsca to stawialiśmy na stole w kuchni. Złożona miała chyba z 10cm i mieściła nam się idealnie między umywalkę a ścianę. Teraz musimy pomyśleć. Mamy te skladana ale chyba pożyczę ze stelażem bo mamy wirksza łazienkę -
amoze wrote:Mamy to! 🥹🥹🥹
Jak sobie pomyślę, że za jakieś +- 3 miesiące ruszymy na pierwsze spacerki i zaczniemy tworzyć wspomnienia z tą małą istotką to normalnie aż mi się ciepłej na serduszko robi ❤️
Jest piękny! Wbudowane adaptery podwyższające sztos.
A torba dużo lepsza i pojemniejsza niż w upline1
https://zapodaj.net/plik-YREeOBzl0y
Ojej no już całkiem utwierdziłam się w tym że go kupuję! 🥺🥰 prześliczny jest!amoze lubi tę wiadomość
-
amoze wrote:Elza pochwal się nazwą tej firmy lub jakimś linkiem :p też chcę te dobre ceny :p
Dla mnie mają rozsądne te ceny, bo jak zaczęłam na liskach szukać to mi za min 100 zł sztuka wyskakiwała 🙈 a jeszcze tu wzięłam dwa do wózka prześcieradła, więc 6 sztuk prześcieradeł i śpiworek mi 311 zł wyszłoamoze, Margareetka, Lola93, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Ja stwierdziłam że szkoda mi kasy na wózek nowy, lozeczko, kojec, bujaczek czy krzesełko do karmienia... Wolę wyjechać na wakacje wiecej razy. Wozek dostalam i lozeczko tez ale bym kupowala uzywki. Nowy fotelik, komoda ( bo po zdjeciu przewijaka zostanie u nas a nie byla duzo drozsza niz uzywki), posciele i materacyk. I tak wyjdzie na pewno z 5k na wyprawkę, ciążę i porod ( część kupi rodzina prawdopodobnie)a to moje 2 gie dziecko wiec duzo mam...
Jakby podliczyć i kupić wszystko nowe to 10k za mało bedzie:pWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 14:28
-
amoze wrote:Mamy to! 🥹🥹🥹
Jak sobie pomyślę, że za jakieś +- 3 miesiące ruszymy na pierwsze spacerki i zaczniemy tworzyć wspomnienia z tą małą istotką to normalnie aż mi się ciepłej na serduszko robi ❤️
Jest piękny! Wbudowane adaptery podwyższające sztos.
A torba dużo lepsza i pojemniejsza niż w upline1
https://zapodaj.net/plik-YREeOBzl0y
A powiedzcie proszę, czy te zagniecenia na daszku można jakoś „wyprasować” ? Ja już w sklepie się zastanawiałam, ale jakoś tak wypadło potem z głowy.amoze lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
koktajlowa wrote:A te primabobo brałyście z wkładem tym takim silikonowanym/siateczkowym? Widziałam jeszcze z poduszką ale to raczej nie praktyczne.
Ja wzięłam z tym wkładem ale dokupiłam też tę poduszkę. Nie wiem czy się przyda ale akurat była promka na stronce 😅 -
Wracam od fizjo. Bardzo polecam wszystkim wizytę. Mam zamiar iść jeszcze ze 4 razy i potem po porodzie.
Z plusów mięśnie brzucha mam dobre, rozejście idealne na ten moment. Ogółem podobno widać, że od zawsze ćwiczę.
Z minusów moja samoświadomość mięśni dna miednicy wymaga ogromu pracy i na tym się skupimy na ten moment, żeby trochę mniej było sztywności
Świetna babka, musiałam już bookować terminy od marca do czerwca bo ma mega obłożenieWerzol, przygodami66 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Luna30 wrote:Ja stwierdziłam że szkoda mi kasy na wózek nowy, lozeczko, kojec, bujaczek czy krzesełko do karmienia... Wolę wyjechać na wakacje wiecej razy. Wozek dostalam i lozeczko tez ale bym kupowala uzywki. Nowy fotelik, komoda ( bo po zdjeciu przewijaka zostanie u nas a nie byla duzo drozsza niz uzywki), posciele i materacyk. I tak wyjdzie na pewno z 5k na wyprawkę, ciążę i porod ( część kupi rodzina prawdopodobnie)a to moje 2 gie dziecko wiec duzo mam...
Jakby podliczyć i kupić wszystko nowe to 10k za mało bedzie:p
Na pewno można podejść do tego rozsądniej, ale nie potrafię 🙈
Pewnie później będę żałować, że kupiłam jakiś gadżet za 500 zł zamiast wziąć używkę za 250, ale na razie żyję w bajce 😅Cel95, Elza1234, Alex_92, amoze, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Na pewno perspektywa się zmienia, gdy masz już dziecko. Ja na razie kupuję wszystko nowe (oprócz ubranek z vinted, bo się uzależniłam) i tłumaczę to tym, że to pierwsza wyczekana księżniczka, a na pewno chcemy mieć więcej dzieci (jeśli się uda oczywiście) więc wózek, łóżeczko itp zostaną na lata.
Pewnie później będę żałować, że kupiłam jakiś gadżet za 500 zł zamiast wziąć używkę za 250, ale na razie żyję w bajce 😅
Same here😊 nie wiem jak z kolejnymi itp ale nasza córka to takie marzenie które się spełnia, marzenie nasze, ale też np RodzicówElza1234, amoze lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja też stawiam na używki w większości, wózek znalazłam na OLX od 2600 do 3000 tylko teraz nie wiem czy już się decydować i kupować z wysyłką z miast odległych od mojego czy jeszcze czekać bo może gdzieś bliżej znajdę. Taniej już raczej nigdzie nie wynajdę tego Venicci, jedynie bliżej mnie że będzie można podjechać. Także muszę jakąś decyzję podjąć 🤷🏻♀️
-
Anabbit wrote:Na pewno perspektywa się zmienia, gdy masz już dziecko. Ja na razie kupuję wszystko nowe (oprócz ubranek z vinted, bo się uzależniłam) i tłumaczę to tym, że to pierwsza wyczekana księżniczka, a na pewno chcemy mieć więcej dzieci (jeśli się uda oczywiście) więc wózek, łóżeczko itp zostaną na lata.
Pewnie później będę żałować, że kupiłam jakiś gadżet za 500 zł zamiast wziąć używkę za 250, ale na razie żyję w bajce 😅Anabbit lubi tę wiadomość
-
Annabitt i dobrze, ja pierwszej córce też kupowałam wszystko nowe i nie patrzyłam raczej na ceny tylko co mi się podoba, bo zakładałam, że wykorzystamy dla kolejnych dzieci i o dziwo nic poza smoczkiem nawet się nie okazało niepotrzebne i te rzeczy mi służą do dziś i jestem z nich bardzo zadowolona. Teraz ciuszków też kupiłam 90% nowych. 🤷♀️
amoze, Anabbit, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
To zależy od charakteru. Są ludzie którzy lubią kupować używki i są ludzie którzy lubią mieć wszystko nowe. Ja jestem łowcą okazji i lubię oszczędzać ale mieć fajne rzeczy. Nie lubię też takiego namiernego produkowania śmieci w przyrodzie. Mam koleżanki,które w życiu nie kupią nic używanego bo wg nich świadczy to o statusie i stopniu zaangażowania w macierzyństwo....także ten. Ludzie mają różne podejście.
Jeśli już o pieniądzach mowa....poszłam do apteki i za paczkę magnez b6 i nospy zaplaciłam 80 zl....magdalena321, Werzol, Margareetka, inka97 lubią tę wiadomość
-
Celach a daj spokój z fizjo 😅 Załamuje mnie ten temat. Ja mam obstawe fizjo i rece załamują. Byłam wczoraj i mam kręgosłup do neurochirurga . Mam tam jakieś ćwiczenia robić wzmacniające ale dla mnie to za mało. Ja musze przyładować porządnie mięśnie ale nie takie pit pitu. Trener ma mi da znać czy da radę mi zrobić rozpiskę a trx i kółka.