CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena321 wrote:Chodzę prywatnie, powiedzieli mi w labie że to nie może być od prywatnego ginekologa tylko na NFZ. Nie wiem o co tu w ogóle chodzi to są jakieś jaja po prostu.
A jak pójdę do kardiologa na NFZ to może mi wystawić takie skierowanie?
Ja już robiłam krzywą od lekarza prywatnego. Ważne że miałam skierowanie, przecież to i tak ja za to płacę -
Karola3xJ:D wrote:Coooo?! Jakas bzdura. Coś tu nie zagrało. Weź zadzwoń do innego labu.Wydaje mi się ,że zabrakło jakiegoś info gdzieś
Może ten lab nie robi prywatnych badań? Ale to dziwne by było.
Nooo jaja jak nie wiem i myślę co teraz. Dzwonię do kuzynki gdzie robiła w którym labie w mieście gdzie zrobią mi bez żadnego skierowania, w dupie mam tamto laboratorium, będę szukać do oporu, nie w głowie mi teraz chodzenie po przychodniach i czekanie aż z łaski rodzinny lekarz mnie przyjmie na 5 min żeby wystawić skierowanie 🤦🏻♀️ -
Elza1234 wrote:To zmień PP, serio.
Ja już robiłam krzywą od lekarza prywatnego. Ważne że miałam skierowanie, przecież to i tak ja za to płacę
Szukam innego labu, żeby bez skierowania zrobić. No jestem w takim szoku że aż się zagotowałam. -
No ja przed ciążą jak robiłam to mimo, że odpłatnie też musiałam pokazywać skierowanie (od prywantego).
Ja dziś ostatni dzień w robo przed urlopem i L4. Już miałam pożegnalną rozmowę z managerką i zamykam ostatnie tematy.
Troche mi smutno, ale troche tez się cieszę, że wreszcie będę miała trochę czasu na cokolwiek 😆 -
Cel95 wrote:W temacie krzywej, mam zwykle spotkanie w luxmed na pobieranie krwi umówione przez apke. Jak przyjdę o 7 i powiem, że robimy krzywa na którą mam skierowanie to starczy czy trzeba podejść do recepcji kilka dni wcześniej?
Przychodzisz rano i mówisz, że robisz krzywa cukrowa 3 punktowa i tyle 🙂 nie trzeba nic wcześniej. -
Dziewczyny pytanie totalnie z innej beczki.
Co zrobić jak sernik na zimno z torebki nie chce mi stężeć? Ten z gellwe. Tzn niby stężał trochę ale nie żeby aż tak. Wlałam do tortownicy i czekam od 14.00 aż będę mogła wylać na niego galaretkę ale narazie się na to nie zapowiada 🤦🏻♀️🤣 -
Ja nie zliczę ile razy już zrobiłam krzywą cukrową w swoim życiu. Zawsze robiłam prywatnie w różnych laboratoriach.Nigdy nie musiałam mieć skierowania i za każdym razem dostawałam od nich glukozę i to tą smaczniejszą cytrynową. Jeśli macie wybór to polecam właśnie ją.
Cel95, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
Ja idę na krzywą 10.03 i normlanie mam skierowanie od lekarza prywatnie i żadnych problemów przy umawianiu. Tak się zastanawiałam nad tymi smakami, macie jakieś polecenia? O cytrynowej wiem, ale ogólnie mnie mocno odrzuca od sztucznego smaku cytryn czy pomarańczy we wszystkim, więc obstawiam, że z glukozą może być podobnie
-
Hm ja ostatnio pytałam przy pobieraniu krwi o krzywą, bo u nas się trzeba zapisać na konkretny dzień i w sumie nie mówili nic o skierowaniu 🙈 a robię w ŚLA, bo tam mi w jednym punkcie babeczka najlepiej żyłę znajduje i to nie tylko tą „jedną jedyną” 🥲
Powiem Wam, że mam taki nawrót zgagi od paru dni, że aż się przeprosiłam z gavisconem 🫠 wczoraj to był dramat, potrafi się pojawić nawet po wodzie niegazowanej.
Też zauważyłyście, że ruchy trochę ewoluowały? 🤣 tzn wcześniej to było takie pyk pyk z którejś strony, a teraz potrafi falować jakby mi kopytami po wewnętrznej ścianie brzucha jeździłpodejrzewam, że zbieżność z nawrotem zgagi może być tu nieprzypadkowa 🤡
-
Margareetka wrote:Ja idę na krzywą 10.03 i normlanie mam skierowanie od lekarza prywatnie i żadnych problemów przy umawianiu. Tak się zastanawiałam nad tymi smakami, macie jakieś polecenia? O cytrynowej wiem, ale ogólnie mnie mocno odrzuca od sztucznego smaku cytryn czy pomarańczy we wszystkim, więc obstawiam, że z glukozą może być podobnie
W takim razie może spróbuj malinowej. Osobiście nie piłam ale słyszałam pozytywne opinie o niej.
Raz piłam zwykłą bez aromatów. Smakowała mi kartonem 😅Margareetka lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Szwalnia snów się nazywa ta firma
Dla mnie mają rozsądne te ceny, bo jak zaczęłam na liskach szukać to mi za min 100 zł sztuka wyskakiwała 🙈 a jeszcze tu wzięłam dwa do wózka prześcieradła, więc 6 sztuk prześcieradeł i śpiworek mi 311 zł wyszło -
Też mnie już męczy wieczorami zgaga, nie lubię 👎
Co do glukozy, ja też kupuję cytrynową. Ta kwaskowatosc jeszcze jakoś daje radę choć to nadal smakuje jak cukier z wodą 🫣 -
Wow, właśnie mnie ścignęło na FB:
https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/urlop-uzupelniajacy-dla-rodzicow-wczesniakow-to-nawet-15-tygodni-wolnego/ljkqrq4?
Ekstra, rozmawiałam o tym z położną jak się córka urodziła i wtedy dopiero rozmawiali o tej zmianie.
Super sprawa, bo ja np. przez wcześniejszy poród miałam o miesiąc krótszy macierzyński. Teraz odzyskałabym chociaż te 2 tyg w szpitalu. A dla skrajnych wcześniaków to game changer
No ale mam nadzieje, że żadna z nas nie będzie musiała korzystać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 17:53