CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel95 wrote:Nineq to jest to https://www.krcmabrabant.cz/en/
Ja też już dawno czytałam o tym urlopie, super ze to wprowadzili
Jeszcze macierzynski 80% prawdziwej wypłaty co wpływa na konto i byłoby gitCel95 lubi tę wiadomość
-
https://www.instagram.com/reel/DGLeCBNto2r/?igsh=MXRycjdhcGw3OWM1bw==
Wyświetlił mi się taki filmik ma instagramie, hahah przerażające 😂😂Sanana lubi tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
przygodami66 wrote:W ogóle dzisiaj odkryłam, że mój pępek może jeszcze nie wystaje ze środka ale go bardziej wybrzuszyło niż zazwyczaj 🫣 ciekawe czy później będzie taki wypukły.
I druga strona to chyba sobie pomarudze, że nie podobają mi się te jeansy z tymi pasami na brzuch a chciałabym jeansy 😃 chyba kupię sobie po porodzie bo jakoś nie umiem się do tych z pasami materiałowymi przekonać, a nic nie zapne pod brzuchem.Gusia_, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
przygodami66 wrote:W ogóle dzisiaj odkryłam, że mój pępek może jeszcze nie wystaje ze środka ale go bardziej wybrzuszyło niż zazwyczaj 🫣 ciekawe czy później będzie taki wypukły.
I druga strona to chyba sobie pomarudze, że nie podobają mi się te jeansy z tymi pasami na brzuch a chciałabym jeansy 😃 chyba kupię sobie po porodzie bo jakoś nie umiem się do tych z pasami materiałowymi przekonać, a nic nie zapne pod brzuchem.
Są ciążowe spodnie bez tych pasów, po prostu ze stanem pod brzuch. Ja noszę tylko takie. Kupuję na Asosprzygodami66 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam dziś dzień bólu brzucha, nawet za bardzo mi się nie chciało dziś udzielać na forum. Jakiś ból macicy i jelit. Do tego turbo zgaga. Szczerze ledwie żyję i żałuję że zamiast pracować nie poszłam po południu spać. Kończę ogarniać co mam do ogarnięcia i do łóżka. Oby jutro było lepiej
-
Zastanawiam się czy jest sens jeszcze podjechać zerknąć na bugaboo fox club. Karola kojarzysz go może? Wiesz jak z serwisem tego bugaboo, bo to nie jest Polska marka👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
No moja kadrowa już pisała o spodziewany termin porodu i o sms w dniu porodu czy 81,5% czy 100%/70% ale to chyba na to samo wychodzi czy któraś opcja korzystniejsza?💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
przygodami66 wrote:Szkodnik, a piłaś może kiedyś cytrynową? Po Twojej reakcji haha to nie wiem czy chce jednak tą porzeczkową 🤣 czy to na pewno była letnia woda czy poprostu ochydny smak porzeczki 😃
Jak dla mnie problemem była ta temp, ogólnie wypiłam tego drina, ale z zimna woda na pewno było by lepsze. Najgorsze dla mnie było w ogóle pierwsze 30 min po, dziwnie się czułam. No i na samej końcówce czułam, że mnie przeczysci i tak się stało:), ale na szczęście dowiozłam do domu... cytrynowej nie piłam, pokusiłam się na tą porzeczkę
przygodami66 lubi tę wiadomość
-
koktajlowa wrote:No moja kadrowa już pisała o spodziewany termin porodu i o sms w dniu porodu czy 81,5% czy 100%/70% ale to chyba na to samo wychodzi czy któraś opcja korzystniejsza?
-
Hej hej! Witam się kawusią i moim nie wiem czy udanym sernikiem na zimno z wczoraj, będę sprawdzać później, strach żeby otworzyć boki czy nie wyleci na całą kuchnię 🫣 galaretka stężała ale nie wiem co ze środkiem.
Pierwszy raz takie coś mi się zdarzyło żeby środek nie chciał się ściąć.
Ja dziś stanęłam na wagę jak co sobotę kontrolując przyrost masy ciała, no i dupa, w tygodniu było +400g a dziś znów cofnięcie się o te 400g do tyłu i taka sama waga jak tydzień temu. Wtf?! 🤨 wczoraj jadłam normalnie śniadanie troszkę obiadu i kolację o 18.
Waga jest sprawna bo wymieniłam dopiero baterie 😜
Na prawdę zaczynam wierzyć w to że sekretem zrzucania wagi jest picie 2l wody dziennie i rezygnacja z używek a nie jakieś głupie dietki i ćwiczenia (choć wiem że to też dużo daje) 🙃
Co u Was? Co dzisiaj macie w planach?
U mnie sprzątanie to na pewno bo w poniedziałek znów jadę do rodziców na 3 dni 🙂 później będę odpoczywać 😇 -
Ja bym nie objechała na samym śniadaniu, obiedzie i kolacji przed 18. Mam taki głód teraz, że jem dodatkowo 2 śniadanie, po obiedzie coś i jeszcze zanim położę się spać po kolacji. Ciekawe jak mi wyjdzie krzywa cukrowa 🫣 ale jedząc tak widzę, że rośnie tylko brzuch i cycki. Zważe się u ginekologa.
amoze lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Gratuluję pozytywnych wieści!
Szkoda ze masz taki problem z tymi lekami....
Mam na 4 antybiotyki. Na 4 o których wiem...z tym że różne natężenie po niektórych wysypka a po innych zemdlałam nie wiem jak to się nazywa. Bo bralam 2x a one są pochodne jakieś i lekarz mi zapisał drugi raz podibny wiec na 100proc to po antybiotyku. I zemdlałam a potem miałam jeszcze jakieś dziwne zaburzenia widzenia, zawroty glowy itp. Więc w ciąży się boję. -
magdalena321 wrote:Na prawdę zaczynam wierzyć w to że sekretem zrzucania wagi jest picie 2l wody dziennie i rezygnacja z używek a nie jakieś głupie dietki i ćwiczenia (choć wiem że to też dużo daje) 🙃
Sekretem jest deficyt kaloryczny
Nineq dobrze ze piszesz, że są różnice w kasie, nawet nie wiedziałam. Ja chyba odrazu wybrałam 80, ciekawe ile straciłam w takim razie 🤣
Cel, Bugaboo są pancerne, nie będziesz potrzebowała serwisu 😜 -
Asiun współczuję. Próbuj kaszleć z głową do boku, ale ja zawsze w chorobach z kaszlem w ciąży i tak cierpię na ból wiązadeł i brzucha od tego. Co za paskudztwo! Moja koleżanka, która ma termin na marzec też ma grypę. Szczerze to jej nie zazdroszczę. Jeszcze na końcówce coś się do niej przyplątało…
Madzia ty na deficycie kalorii, a ja jem jeszcze jogurt tuż przed samym snem w ostatnich dniach, bo z dziećmi jemy o 18.30 i zwykle mi to wystarcza, ale ostatnie dni jestem przed snem tak głodna, że no muszę jeszcze coś wciągnąć bo ze ściskiem żołądka trudno zasnąć. Jak nic skończę znowu z dużą wagą. Choć u lekarza niby ostatnio były 55.5. Czyli od najniższej wagi w ciąży przytyłam 8,5 a od swojej zwyczajnej 6. Jak na mnie to mało 🤣 mówiłam wam, że na koniec jestem naprawdę gruba 🤣🤣🤣
Co do planów, to ja chwilę pracuję, a potem przyjeżdża mąż brata, żeby pomóc wyrzucać stare meble po poprzednich właścicielach z jednego pokoju w piwnicy, bo planujemy tak zrobić garderobę. Piwnicę mamy z oknami. Tylko trzeba dać nową gładź gipsową, plyteczki położyć i można stawiać szafy na kurtki, buty i inne takie. Skoro będziemy mieć trzecią córkę, to zawsze po starszych będę chomikować worki z ubraniami i chce wreszcie mieć w tym porządekWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:09
-
Ja dziś planuje się porozciągać, pospacerować czyli nic wielkiego
W ogóle zamówiłam przez stronę zuzulla koszulę do karmienia 11 lutego i ciągle jest "pakowanie" jako status, zero odpowiedzi na maile, właściciele to ta sama firma co ma słodki sen.. mieliście problemy z zamówieniami? Trochę mnie martwi tyle dni bez realizacji, będę próbować dzwonić w poniedziałek
Chyba ze ta strona to scam bo ostatnia opinia z ceneo jest z 2019, a posty fb 2023. Wzięłam stamtąd bo na słodkim śnienie było rozmiaru który chciałam:/👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Gusia_ wrote:Asiun współczuję. Próbuj kaszleć z głową do boku, ale ja zawsze w chorobach z kaszlem w ciąży i tak cierpię na ból wiązadeł i brzucha od tego. Co za paskudztwo! Moja koleżanka, która ma termin na marzec też ma grypę. Szczerze to jej nie zazdroszczę. Jeszcze na końcówce coś się do niej przyplątało…
Madzia ty na deficycie kalorii, a ja jem jeszcze jogurt tuż przed samym snem w ostatnich dniach, bo z dziećmi jemy o 18.30 i zwykle mi to wystarcza, ale ostatnie dni jestem przed snem tak głodna, że no muszę jeszcze coś wciągnąć bo ze ściskiem żołądka trudno zasnąć. Jak nic skończę znowu z dużą wagą. Choć u lekarza niby ostatnio były 55.5. Czyli od najniższej wagi w ciąży przytyłam 8,5 a od swojej zwyczajnej 6. Jak na mnie to mało 🤣 mówiłam wam, że na koniec jestem naprawdę gruba 🤣🤣🤣
Co do planów, to ja chwilę pracuję, a potem przyjeżdża mąż brata, żeby pomóc wyrzucać stare meble po poprzednich właścicielach z jednego pokoju w piwnicy, bo planujemy tak zrobić garderobę. Piwnicę mamy z oknami. Tylko trzeba dać nową gładź gipsową, plyteczki położyć i można stawiać szafy na kurtki, buty i inne takie. Skoro będziemy mieć trzecią córkę, to zawsze po starszych będę chomikować worki z ubraniami i chce wreszcie mieć w tym porządek
Ja też czasem wciągnę jogurt albo kefir na wieczór 😃😃 ale rzadko. Jak czuję wieczorem w łóżku że mnie ssie żołądek to zawsze wodą zapijam, przez to mam butelkę wody w nocy przy łóżku haha -
My nie mamy wielkich planów na weekend
Od pon maz zaczyna działać w małym pokoju, mamy już naklejki na ścianę, więc musimy kupić farbę. Potem zamówię meble i mogę w końcu prać wszystko i prasować
Ja ze stroną słodki sen nie miałam żadnych problemów Cel, zamówienie przyszło migiemWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:55