CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza1234 wrote:Dzięki!
Trochę kręcę nosem na te otulacze po 130 zł za sztukę 🙈 i znalazłam właśnie na dobrych liskach 3 sztuki za 110 zł, ale właśnie 70 x 70
Dzidziusia zapisuje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 19:13
-
Karola3xJ:D wrote:Ja mam tylko duże bo sa na dłużej. Moj ma prawie 6 lat i nadal korzysta . Albo jako kocyka do wózka albo jako ręcznik. Ja też używam do włosów. Można kupić uzywki.
https://zapodaj.net/plik-YVMg8EUybr
Póki co mam koc bambusowy, większy koc z la millou i na jukki znalazłam otulacze muślinowe i to takie 120 x 120.
A na zimę się będę martwić dalej 🙈 -
Tych otulaczy to ze 3 wystarczą na całe życie
Kassia czyli może rozwiązanie tej zagadki z okupowaniem porodówki jest takie,że w związku z tym,że tak mało kobiet teraz rodzi zrobili sobie przedłużenie patologii z niego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 19:18
kasssia lubi tę wiadomość
-
Karola, właśnie mi też przyszło powiadomienie. Nie dopatrzyłam tylko do kiedy ta promka, bo przydałoby się mieć za co zamawiać te piękne rzeczy. A powiedzcie, bo ja to laik w temacie, merino nada się na cały rok?
W kwestii żelaza dziewczyny, jak już planujecie podbić trochę wartości dietą, to pamiętajcie o witaminie C. Czyli do czegoś z żelazem dorzućcie coś co zawiera witaminę C.Cel95 lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Ja mam takiego małego pierdzioszka. Zdjęcie z neta.
https://zapodaj.net/plik-QvpjingggT
-
Alex_92 wrote:Karola, właśnie mi też przyszło powiadomienie. Nie dopatrzyłam tylko do kiedy ta promka, bo przydałoby się mieć za co zamawiać te piękne rzeczy. A powiedzcie, bo ja to laik w temacie, merino nada się na cały rok?
W kwestii żelaza dziewczyny, jak już planujecie podbić trochę wartości dietą, to pamiętajcie o witaminie C. Czyli do czegoś z żelazem dorzućcie coś co zawiera witaminę C.Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja mam takiego małego pierdzioszka. Zdjęcie z neta.
https://zapodaj.net/plik-QvpjingggT
Super patent 🤩, już się nie mogę doczekać jutrzejszego odbioru. -
Karola3xJ:D wrote:Wiesz co ten który ja zamówiłam jest w przedsprzedaży,letnia kolekcja worc przypuszczam ,że on będzie cieniutki raczej na lato,wiosnę albo cały rok ale do domu. To nie są grube koce.Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Karola3xJ:D wrote:Tych otulaczy to ze 3 wystarczą na całe życie
Kassia czyli może rozwiązanie tej zagadki z okupowaniem porodówki jest takie,że w związku z tym,że tak mało kobiet teraz rodzi zrobili sobie przedłużenie patologii z niego.
Może coś w tym jest.
Wczoraj przyjęli laskę której wyszło w badaniu, że dziecko ma coś za niskie w ciśnieniu czy w sercu (za niska podstawa?). Zrobili jej usg, obejrzeli serce, ktg, wszytko ok i tylko wniosek że trzeba zrobić echo serca dziecka po porodzie. Pyta - to w takim razie mogę iść do domu? - Do domu??? nieeee 🤣🤣🤣 i leży chociaż ciąża donoszona i wszytko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 20:34
-
kasssia wrote:Może coś w tym jest.
Wczoraj przyjęli laskę której wyszło w badaniu, że dziecko ma coś za niskie w ciśnieniu czy w sercu (za niska podstawa?). Zrobili jej usg, obejrzeli serce, ktg, wszytko ok i tylko wniosek że trzeba zrobić echo serca dziecka po porodzie. Pyta - to w takim razie mogę iść do domu? - Do domu??? nieeee 🤣🤣🤣 i leży chociaż ciąża donoszona i wszytko ok. -
Herbaciana wrote:Mówicie o tej hemoglobinie, a ja w zeszłym miesiącu 11.4 i miałam tylko dieta i jakimś suplem próbować to utrzymać. Teraz 11.3 i dalej lekarz mi powiedział że nie ma co mnie lekami faszerować 🤔
To robi według zaleceń. Pamiętajcie że w II trymestrze hemoglobina spada fizjologicznie, nawet normy dla ciężarnych są niższe i powyżej 11 jest uznawane za normę -
Natalia1992 wrote:To robi według zaleceń. Pamiętajcie że w II trymestrze hemoglobina spada fizjologicznie, nawet normy dla ciężarnych są niższe i powyżej 11 jest uznawane za normę
U mnie zadziałał lekami bo ja mam już szorująca po dnie ferrytyne więc będzie tylko gorzej -
Myślę, że też ważne są objawy. Ja np odkąd biorę żelazo czuję się dużo mniej zmęczona i przestałam mieć jakieś pojedyncze kołatania serca 🤷♀️ więc cieszę się, że mam ten lek i myślę, że będzie poprawa w wynikach. Przestały mi też np paskudnie usta pękać po bokach