X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 marca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Dziewczyny, na stronie next są świetne rampersy dla chłopców, 130-150 zł za czteropak 🙂.

Nie chcę Cię przybijać, ale na wyprzedaży kupowałam po 30-40 zl na początku lutego 😅 i fajne trzypaki dwa bodziaków wzięłam

Nineq i super, niech służą. Mam bebetto i chociaż ciężki, to lubię i na moje polne trasy spacerowe się sprawdza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 14:03

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • CelinaJan Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    wczoraj dostałam wyniki morfologii strasznie mi poleciały wyniki i to prawie wszystkie.... no i hemoglobina spadła do 11,3 🙄 Ostatnie wyniki wszystko w normie.
    Spadek mimo, że biore prenatal duo z żelazem.

Dzisiaj już zakupy zrobione typowo pod podniesienie parametrów... szpinak świeży, morele, wołowina itp.

We wtorek mam wizytę. Kojarzę, że któraś z Was miała już niską hemoglobinę, co bierzecie? W domu mam feroplex, ale nie wiem czy mogę łyknąć fiolkę. Chyba nie zaszkodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 14:25

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 1 marca, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan wrote:
    Cześć dziewczyny,
    wczoraj dostałam wyniki morfologii strasznie mi poleciały wyniki i to prawie wszystkie.... no i hemoglobina spadła do 11,3 🙄 Ostatnie wyniki wszystko w normie.

Dzisiaj już zakupy zrobione typowo pod podniesienie parametrów... szpinak świeży, morele, wołowina itp.

We wtorek mam wizytę. Kojarzę, że któraś z Was miała już niską hemoglobinę, co bierzecie? W domu mam feroflex, ale nie wiem czy mogę łyknąć fiolkę. Chyba nie zaszkodzi?

Ja miałam ostatnio 11.1 i dostałam już sorbifer na receptę 2x dziennie. Do tego biorę laktoferynę i sanprobi ibs.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan wrote:
    Cześć dziewczyny,

We wtorek mam wizytę. Kojarzę, że któraś z Was miała już niską hemoglobinę, co bierzecie? W domu mam feroplex, ale nie wiem czy mogę łyknąć fiolkę. Chyba nie zaszkodzi?
    Szpinak nie ma dużo żelaza
    Już to kiedyś pisałam - ktoś się o zero palnął w publikacji badań i poszło w eter
    Ją na hemoglobinę 11.6 dostałam tandyferon (spadła mi z 13)

Nineq - witamy w grupie Bebetto! Ja ze swojego wózka też jestem zadowolona :) dla mnie naprawdę każda ta gondola to wielkie bydle 😅

Revolutionary - było mega super! Bardzo bardzo nam się podobało i miło było Was poznać ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 14:30

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 1 marca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Nie chcę Cię przybijać, ale na wyprzedaży kupowałam po 30-40 zl na początku lutego 😅 i fajne trzypaki dwa bodziaków wzięłam

Nineq i super, niech służą. Mam bebetto i chociaż ciężki, to lubię i na moje polne trasy spacerowe się sprawdza :)
    🙈🙈🙈🙈 Też kurde widzisz ja nie umiem oszczędzać chyba 😅 uznałam to za okazję życia.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 marca, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę żelazo, tylko tardyferon na receptę raz dziennie. Do tego biorę sanprobi ibs i laktoferyne w witaminach, więc podobnie jak Tanashi. Jak pamiętam, to jeszcze sobie chlapnę zakwas z buraka, ale tu przyznam szczerze zdarza się zapomnieć 😉

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio też hemoglobinę ponad 13, teraz w wynikach już 11,9 a też biorę Prenatal duo z żelazem..
    Pewnie też dostanę żelazo w tabletkach.

Ten sanprobi ibs jak bierzecie? Laktoferyne mam w suplach już.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 marca, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, to prawda, że trochę ciężki, na szczęście i ja i mój K. jesteśmy takiej postury, że damy radę😄liczę na to. Mieszkamy na 3 piętrze, winda jeździ od 0 także jak się nie popsuje to można jeździć.

Elza, liczę na to, że bobas nie będzie długo w tej gondoli jeździł 🤣wolałabym przerzucić się na spacerówkę. Od bidy to mam to nosidło Maxi Cosi z adapterami do wózka więc wepnę.

Przytargałam do domu też dwie reklamowki pełne ubranek. Jak tak przejrzałam to przynajmniej do pół roku nie muszę dokupować 😆oprócz jakiś nówek do szpitala i na wyjścia.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Gusia, to prawda, że trochę ciężki, na szczęście i ja i mój K. jesteśmy takiej postury, że damy radę😄liczę na to. Mieszkamy na 3 piętrze, winda jeździ od 0 także jak się nie popsuje to można jeździć.

Elza, liczę na to, że bobas nie będzie długo w tej gondoli jeździł 🤣wolałabym przerzucić się na spacerówkę. Od bidy to mam to nosidło Maxi Cosi z adapterami do wózka więc wepnę.

Przytargałam do domu też dwie reklamowki pełne ubranek. Jak tak przejrzałam to przynajmniej do pół roku nie muszę dokupować 😆oprócz jakiś nówek do szpitala i na wyjścia.
    No te pół roku trzeba się będzie przemęczyć
    Później zamierzam kupić lekką spacerówkę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • CelinaJan Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 rzeczywiście pisałaś teraz sobie przypomniałam, ale tak dużo tutaj informacji, że nie pamiętam wszystkiego.🫣 P.S mój kupił i kazał ten szpinak jeść- muszę go uświadomić, że żyjemy w błędzie😊

Czyli pewnie lekarz coś przepisze.

Dietą raczej z tego nie wyjdę...

Gusia - zakwas też wypiję. Nie zaszkodzi.

Dzięki !

Elza1234 lubi tę wiadomość

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • Herbaciana Ekspertka

Wysłany: 1 marca, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie o tej hemoglobinie, a ja w zeszłym miesiącu 11.4 i miałam tylko dieta i jakimś suplem próbować to utrzymać. Teraz 11.3 i dalej lekarz mi powiedział że nie ma co mnie lekami faszerować 🤔

Natalia1992 lubi tę wiadomość

Ona: 34
    monitoring cykli ok
    histeroskopia ok
    sonoHSG ok
    AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27

On: 37
    mali żołnierze w opłakanym stanie :(
    teratozoospermia

11.2021 ciąża poroniona
    01.2023 początek diagnostyki
    05.2024 rozpoczęcie procedury
    2.06 start 💉
    7.06 monitoring
    10.06 monitoring
    12.06 monitoring
    14.06 punkcja
    pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
    19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
    15.07 FET ❌
    27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
    30.09 beta 4823mIU/ml
    10.10 mamy serduszko ❤️🥰
    💙

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 1 marca, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza mięsem trochę żelaza mają morele suszone, morwa, amarantus, pestki dyni, strączki i sezam :) hummusik z ciecierzycy i tahini do kanapek polecam 😁 amarantus w smaku nie powala, ale córce obtaczalam w nim banany i się zajadała xD

przygodami66, CelinaJan, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 1 marca, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbaciana wrote:
    Mówicie o tej hemoglobinie, a ja w zeszłym miesiącu 11.4 i miałam tylko dieta i jakimś suplem próbować to utrzymać. Teraz 11.3 i dalej lekarz mi powiedział że nie ma co mnie lekami faszerować 🤔

U mnie lekarz na NFZ też powiedział, że nic nie przepisze na ten moment, bo fizjologicznie żelazo spada w ciąży. Ale od prywatnego dostałam i biorę, bo mam już po prostu objawy spadku żelaza, u mnie to zawsze są pękające do krwi kąciki ust. A czekać aż znowu spadnie do 9-10 i potem czuć się jak cień człowieka też słabo ;)

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się sprawdza do obiadu Szelazo Sr, sanprobi ibs i laktoferyna. Nie pije do tego posiłku kawy, a często po obiedzie zjem do tego grejpfruta albo kiwi. Teraz miałam 12,7 hemoglobinę. Coś z tej mieszanki działa albo wszystko na raz.

• Nineq Autorytet

Wysłany: 1 marca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbaciana wrote:
    Ja na początku lutego miałam 11.7 i nie dostałam nic. Wczoraj wyszło 11.7 znowu, ale dodatkowo lecą inne rzeczy powiązane, które wcześniej były w normie i zastanawiam czy lekarz coś powie. Nie chce mi się wylądować z żelazem.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 marca, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednich ciążach wgle nie miałam anemii 🤷‍♀️ a teraz nie wiadomo skąd ten spadek. Ta ciąża jest dla mnie wyjątkowa xd

Tanashi amarantus z bananem tylko ugniecionym był ulubionym podwieczorkiem mojej starszej córki jak była niemowlakiem 😅

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 1 marca, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była anemia w poprzedniej ciąży i córka potem miała silne kolki, a kiedyś u jakieś dietetyczki klinicznej na Instagramie widziałam, że to może być skorelowane, więc wolę nie ryzykować po raz drugi i brać lek. Ale ja też po porodzie miałam hemoglobinę 9 i zapisali mi tylko żelazo na miesiąc 🥴 więc nic nie odbiła i od tamtej pory bujam się z niską ferrytyna. Teraz zamierzam porządnie suplementowac po porodzie też żeby te niedobory uzupełnić.

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 1 marca, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak hemoglobina spadła do 11.3 to dostałam biofer, biorę 2 tabletki dziennie i teraz się podniosła do 12.1

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie eksperyment, mam 11.7 Hemoglobinę

Zobaczymy czy teraz w 1.5 tyg cokolwiek da codzienny zakwas, Amarantus dynia, sezam i inne produkty z żelazem. Dodatkowo będę liczyć bialko i wodę. Może podliczę te 1.5 tyg a potem już naturalnie się skapne czy jem tego dostateczną dużo

Ja uwielbiam Amarantus. Dodajcie do niego skyr i owoc i jest pycha

Jeszcze co 2 dzień będę pić koktajl na podniesienie żelaza. Wrzucałam kiedyś screeny.

Może chociaż wyjdzie znowu 11.7 a nie mniej 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca, 16:01

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan wrote:
    Cześć dziewczyny,

Jeśli masz wizytę we wtorek to chyba możesz poczekać z suplementacją. Ja przy takiej hemoglobinie dostałam właśnie feroplex. Kolejne badania za tydzień więc sprawdzimy efekty

age.png
‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ