CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
asiun wrote:Dziewczyny, na stronie next są świetne rampersy dla chłopców, 130-150 zł za czteropak 🙂.
Nie chcę Cię przybijać, ale na wyprzedaży kupowałam po 30-40 zl na początku lutego 😅 i fajne trzypaki dwa bodziaków wzięłam
Nineq i super, niech służą. Mam bebetto i chociaż ciężki, to lubię i na moje polne trasy spacerowe się sprawdzaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:03
-
Cześć dziewczyny,
wczoraj dostałam wyniki morfologii strasznie mi poleciały wyniki i to prawie wszystkie.... no i hemoglobina spadła do 11,3 🙄 Ostatnie wyniki wszystko w normie.
Spadek mimo, że biore prenatal duo z żelazem.
Dzisiaj już zakupy zrobione typowo pod podniesienie parametrów... szpinak świeży, morele, wołowina itp.
We wtorek mam wizytę. Kojarzę, że któraś z Was miała już niską hemoglobinę, co bierzecie? W domu mam feroplex, ale nie wiem czy mogę łyknąć fiolkę. Chyba nie zaszkodzi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:25
-
CelinaJan wrote:Cześć dziewczyny,
wczoraj dostałam wyniki morfologii strasznie mi poleciały wyniki i to prawie wszystkie.... no i hemoglobina spadła do 11,3 🙄 Ostatnie wyniki wszystko w normie.
Dzisiaj już zakupy zrobione typowo pod podniesienie parametrów... szpinak świeży, morele, wołowina itp.
We wtorek mam wizytę. Kojarzę, że któraś z Was miała już niską hemoglobinę, co bierzecie? W domu mam feroflex, ale nie wiem czy mogę łyknąć fiolkę. Chyba nie zaszkodzi?
Ja miałam ostatnio 11.1 i dostałam już sorbifer na receptę 2x dziennie. Do tego biorę laktoferynę i sanprobi ibs. -
We wtorek mam wizytę. Kojarzę, że któraś z Was miała już niską hemoglobinę, co bierzecie? W domu mam feroplex, ale nie wiem czy mogę łyknąć fiolkę. Chyba nie zaszkodzi?
Już to kiedyś pisałam - ktoś się o zero palnął w publikacji badań i poszło w eter
Ją na hemoglobinę 11.6 dostałam tandyferon (spadła mi z 13)
Nineq - witamy w grupie Bebetto! Ja ze swojego wózka też jestem zadowolonadla mnie naprawdę każda ta gondola to wielkie bydle 😅
Revolutionary - było mega super! Bardzo bardzo nam się podobało i miło było Was poznać ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:30
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Nie chcę Cię przybijać, ale na wyprzedaży kupowałam po 30-40 zl na początku lutego 😅 i fajne trzypaki dwa bodziaków wzięłam
Nineq i super, niech służą. Mam bebetto i chociaż ciężki, to lubię i na moje polne trasy spacerowe się sprawdza -
Ja też biorę żelazo, tylko tardyferon na receptę raz dziennie. Do tego biorę sanprobi ibs i laktoferyne w witaminach, więc podobnie jak Tanashi. Jak pamiętam, to jeszcze sobie chlapnę zakwas z buraka, ale tu przyznam szczerze zdarza się zapomnieć 😉
-
Ja miałam ostatnio też hemoglobinę ponad 13, teraz w wynikach już 11,9 a też biorę Prenatal duo z żelazem..
Pewnie też dostanę żelazo w tabletkach.
Ten sanprobi ibs jak bierzecie? Laktoferyne mam w suplach już.
-
Gusia, to prawda, że trochę ciężki, na szczęście i ja i mój K. jesteśmy takiej postury, że damy radę😄liczę na to. Mieszkamy na 3 piętrze, winda jeździ od 0 także jak się nie popsuje to można jeździć.
Elza, liczę na to, że bobas nie będzie długo w tej gondoli jeździł 🤣wolałabym przerzucić się na spacerówkę. Od bidy to mam to nosidło Maxi Cosi z adapterami do wózka więc wepnę.
Przytargałam do domu też dwie reklamowki pełne ubranek. Jak tak przejrzałam to przynajmniej do pół roku nie muszę dokupować 😆oprócz jakiś nówek do szpitala i na wyjścia. -
Nineq wrote:Gusia, to prawda, że trochę ciężki, na szczęście i ja i mój K. jesteśmy takiej postury, że damy radę😄liczę na to. Mieszkamy na 3 piętrze, winda jeździ od 0 także jak się nie popsuje to można jeździć.
Elza, liczę na to, że bobas nie będzie długo w tej gondoli jeździł 🤣wolałabym przerzucić się na spacerówkę. Od bidy to mam to nosidło Maxi Cosi z adapterami do wózka więc wepnę.
Przytargałam do domu też dwie reklamowki pełne ubranek. Jak tak przejrzałam to przynajmniej do pół roku nie muszę dokupować 😆oprócz jakiś nówek do szpitala i na wyjścia.
Później zamierzam kupić lekką spacerówkę -
Elza1234 rzeczywiście pisałaś teraz sobie przypomniałam, ale tak dużo tutaj informacji, że nie pamiętam wszystkiego.🫣 P.S mój kupił i kazał ten szpinak jeść- muszę go uświadomić, że żyjemy w błędzie😊
Czyli pewnie lekarz coś przepisze.
Dietą raczej z tego nie wyjdę...
Gusia - zakwas też wypiję. Nie zaszkodzi.
Dzięki !Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Mówicie o tej hemoglobinie, a ja w zeszłym miesiącu 11.4 i miałam tylko dieta i jakimś suplem próbować to utrzymać. Teraz 11.3 i dalej lekarz mi powiedział że nie ma co mnie lekami faszerować 🤔Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
💙
-
Poza mięsem trochę żelaza mają morele suszone, morwa, amarantus, pestki dyni, strączki i sezam
hummusik z ciecierzycy i tahini do kanapek polecam 😁 amarantus w smaku nie powala, ale córce obtaczalam w nim banany i się zajadała xD
przygodami66, CelinaJan, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Herbaciana wrote:Mówicie o tej hemoglobinie, a ja w zeszłym miesiącu 11.4 i miałam tylko dieta i jakimś suplem próbować to utrzymać. Teraz 11.3 i dalej lekarz mi powiedział że nie ma co mnie lekami faszerować 🤔
U mnie lekarz na NFZ też powiedział, że nic nie przepisze na ten moment, bo fizjologicznie żelazo spada w ciąży. Ale od prywatnego dostałam i biorę, bo mam już po prostu objawy spadku żelaza, u mnie to zawsze są pękające do krwi kąciki ust. A czekać aż znowu spadnie do 9-10 i potem czuć się jak cień człowieka też słabo -
Herbaciana wrote:Mówicie o tej hemoglobinie, a ja w zeszłym miesiącu 11.4 i miałam tylko dieta i jakimś suplem próbować to utrzymać. Teraz 11.3 i dalej lekarz mi powiedział że nie ma co mnie lekami faszerować 🤔
-
Ja w poprzednich ciążach wgle nie miałam anemii 🤷♀️ a teraz nie wiadomo skąd ten spadek. Ta ciąża jest dla mnie wyjątkowa xd
Tanashi amarantus z bananem tylko ugniecionym był ulubionym podwieczorkiem mojej starszej córki jak była niemowlakiem 😅Tanashi lubi tę wiadomość
-
U mnie była anemia w poprzedniej ciąży i córka potem miała silne kolki, a kiedyś u jakieś dietetyczki klinicznej na Instagramie widziałam, że to może być skorelowane, więc wolę nie ryzykować po raz drugi i brać lek. Ale ja też po porodzie miałam hemoglobinę 9 i zapisali mi tylko żelazo na miesiąc 🥴 więc nic nie odbiła i od tamtej pory bujam się z niską ferrytyna. Teraz zamierzam porządnie suplementowac po porodzie też żeby te niedobory uzupełnić.
-
Ja robie eksperyment, mam 11.7 Hemoglobinę
Zobaczymy czy teraz w 1.5 tyg cokolwiek da codzienny zakwas, Amarantus dynia, sezam i inne produkty z żelazem. Dodatkowo będę liczyć bialko i wodę. Może podliczę te 1.5 tyg a potem już naturalnie się skapne czy jem tego dostateczną dużo
Ja uwielbiam Amarantus. Dodajcie do niego skyr i owoc i jest pycha
Jeszcze co 2 dzień będę pić koktajl na podniesienie żelaza. Wrzucałam kiedyś screeny.
Może chociaż wyjdzie znowu 11.7 a nie mniej 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:01
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Jeśli masz wizytę we wtorek to chyba możesz poczekać z suplementacją. Ja przy takiej hemoglobinie dostałam właśnie feroplex. Kolejne badania za tydzień więc sprawdzimy efekty