X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Dziewczyny, na stronie next są świetne rampersy dla chłopców, 130-150 zł za czteropak 🙂.

Nie chcę Cię przybijać, ale na wyprzedaży kupowałam po 30-40 zl na początku lutego 😅 i fajne trzypaki dwa bodziaków wzięłam

Nineq i super, niech służą. Mam bebetto i chociaż ciężki, to lubię i na moje polne trasy spacerowe się sprawdza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:03

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • CelinaJan Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    wczoraj dostałam wyniki morfologii strasznie mi poleciały wyniki i to prawie wszystkie.... no i hemoglobina spadła do 11,3 🙄 Ostatnie wyniki wszystko w normie.
    Spadek mimo, że biore prenatal duo z żelazem.

Dzisiaj już zakupy zrobione typowo pod podniesienie parametrów... szpinak świeży, morele, wołowina itp.

We wtorek mam wizytę. Kojarzę, że któraś z Was miała już niską hemoglobinę, co bierzecie? W domu mam feroplex, ale nie wiem czy mogę łyknąć fiolkę. Chyba nie zaszkodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:25

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan wrote:
    Cześć dziewczyny,
    wczoraj dostałam wyniki morfologii strasznie mi poleciały wyniki i to prawie wszystkie.... no i hemoglobina spadła do 11,3 🙄 Ostatnie wyniki wszystko w normie.

Dzisiaj już zakupy zrobione typowo pod podniesienie parametrów... szpinak świeży, morele, wołowina itp.

We wtorek mam wizytę. Kojarzę, że któraś z Was miała już niską hemoglobinę, co bierzecie? W domu mam feroflex, ale nie wiem czy mogę łyknąć fiolkę. Chyba nie zaszkodzi?

Ja miałam ostatnio 11.1 i dostałam już sorbifer na receptę 2x dziennie. Do tego biorę laktoferynę i sanprobi ibs.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan wrote:
    Cześć dziewczyny,

We wtorek mam wizytę. Kojarzę, że któraś z Was miała już niską hemoglobinę, co bierzecie? W domu mam feroplex, ale nie wiem czy mogę łyknąć fiolkę. Chyba nie zaszkodzi?
    Szpinak nie ma dużo żelaza
    Już to kiedyś pisałam - ktoś się o zero palnął w publikacji badań i poszło w eter
    Ją na hemoglobinę 11.6 dostałam tandyferon (spadła mi z 13)

Nineq - witamy w grupie Bebetto! Ja ze swojego wózka też jestem zadowolona :) dla mnie naprawdę każda ta gondola to wielkie bydle 😅

Revolutionary - było mega super! Bardzo bardzo nam się podobało i miło było Was poznać ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:30

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Nie chcę Cię przybijać, ale na wyprzedaży kupowałam po 30-40 zl na początku lutego 😅 i fajne trzypaki dwa bodziaków wzięłam

Nineq i super, niech służą. Mam bebetto i chociaż ciężki, to lubię i na moje polne trasy spacerowe się sprawdza :)
    🙈🙈🙈🙈 Też kurde widzisz ja nie umiem oszczędzać chyba 😅 uznałam to za okazję życia.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę żelazo, tylko tardyferon na receptę raz dziennie. Do tego biorę sanprobi ibs i laktoferyne w witaminach, więc podobnie jak Tanashi. Jak pamiętam, to jeszcze sobie chlapnę zakwas z buraka, ale tu przyznam szczerze zdarza się zapomnieć 😉

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnio też hemoglobinę ponad 13, teraz w wynikach już 11,9 a też biorę Prenatal duo z żelazem..
    Pewnie też dostanę żelazo w tabletkach.

Ten sanprobi ibs jak bierzecie? Laktoferyne mam w suplach już.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, to prawda, że trochę ciężki, na szczęście i ja i mój K. jesteśmy takiej postury, że damy radę😄liczę na to. Mieszkamy na 3 piętrze, winda jeździ od 0 także jak się nie popsuje to można jeździć.

Elza, liczę na to, że bobas nie będzie długo w tej gondoli jeździł 🤣wolałabym przerzucić się na spacerówkę. Od bidy to mam to nosidło Maxi Cosi z adapterami do wózka więc wepnę.

Przytargałam do domu też dwie reklamowki pełne ubranek. Jak tak przejrzałam to przynajmniej do pół roku nie muszę dokupować 😆oprócz jakiś nówek do szpitala i na wyjścia.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Gusia, to prawda, że trochę ciężki, na szczęście i ja i mój K. jesteśmy takiej postury, że damy radę😄liczę na to. Mieszkamy na 3 piętrze, winda jeździ od 0 także jak się nie popsuje to można jeździć.

Elza, liczę na to, że bobas nie będzie długo w tej gondoli jeździł 🤣wolałabym przerzucić się na spacerówkę. Od bidy to mam to nosidło Maxi Cosi z adapterami do wózka więc wepnę.

Przytargałam do domu też dwie reklamowki pełne ubranek. Jak tak przejrzałam to przynajmniej do pół roku nie muszę dokupować 😆oprócz jakiś nówek do szpitala i na wyjścia.
    No te pół roku trzeba się będzie przemęczyć
    Później zamierzam kupić lekką spacerówkę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • CelinaJan Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 rzeczywiście pisałaś teraz sobie przypomniałam, ale tak dużo tutaj informacji, że nie pamiętam wszystkiego.🫣 P.S mój kupił i kazał ten szpinak jeść- muszę go uświadomić, że żyjemy w błędzie😊

Czyli pewnie lekarz coś przepisze.

Dietą raczej z tego nie wyjdę...

Gusia - zakwas też wypiję. Nie zaszkodzi.

Dzięki !

Elza1234 lubi tę wiadomość

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • Herbaciana Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie o tej hemoglobinie, a ja w zeszłym miesiącu 11.4 i miałam tylko dieta i jakimś suplem próbować to utrzymać. Teraz 11.3 i dalej lekarz mi powiedział że nie ma co mnie lekami faszerować 🤔

Ona: 34
    monitoring cykli ok
    histeroskopia ok
    sonoHSG ok
    AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27

On: 37
    mali żołnierze w opłakanym stanie :(
    teratozoospermia

11.2021 ciąża poroniona
    01.2023 początek diagnostyki
    05.2024 rozpoczęcie procedury
    2.06 start 💉
    7.06 monitoring
    10.06 monitoring
    12.06 monitoring
    14.06 punkcja
    pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
    19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
    15.07 FET ❌
    27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
    30.09 beta 4823mIU/ml
    10.10 mamy serduszko ❤️🥰
    💙

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza mięsem trochę żelaza mają morele suszone, morwa, amarantus, pestki dyni, strączki i sezam :) hummusik z ciecierzycy i tahini do kanapek polecam 😁 amarantus w smaku nie powala, ale córce obtaczalam w nim banany i się zajadała xD

przygodami66, CelinaJan, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbaciana wrote:
    Mówicie o tej hemoglobinie, a ja w zeszłym miesiącu 11.4 i miałam tylko dieta i jakimś suplem próbować to utrzymać. Teraz 11.3 i dalej lekarz mi powiedział że nie ma co mnie lekami faszerować 🤔

U mnie lekarz na NFZ też powiedział, że nic nie przepisze na ten moment, bo fizjologicznie żelazo spada w ciąży. Ale od prywatnego dostałam i biorę, bo mam już po prostu objawy spadku żelaza, u mnie to zawsze są pękające do krwi kąciki ust. A czekać aż znowu spadnie do 9-10 i potem czuć się jak cień człowieka też słabo ;)

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się sprawdza do obiadu Szelazo Sr, sanprobi ibs i laktoferyna. Nie pije do tego posiłku kawy, a często po obiedzie zjem do tego grejpfruta albo kiwi. Teraz miałam 12,7 hemoglobinę. Coś z tej mieszanki działa albo wszystko na raz.

• Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbaciana wrote:
    Ja na początku lutego miałam 11.7 i nie dostałam nic. Wczoraj wyszło 11.7 znowu, ale dodatkowo lecą inne rzeczy powiązane, które wcześniej były w normie i zastanawiam czy lekarz coś powie. Nie chce mi się wylądować z żelazem.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednich ciążach wgle nie miałam anemii 🤷‍♀️ a teraz nie wiadomo skąd ten spadek. Ta ciąża jest dla mnie wyjątkowa xd

Tanashi amarantus z bananem tylko ugniecionym był ulubionym podwieczorkiem mojej starszej córki jak była niemowlakiem 😅

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była anemia w poprzedniej ciąży i córka potem miała silne kolki, a kiedyś u jakieś dietetyczki klinicznej na Instagramie widziałam, że to może być skorelowane, więc wolę nie ryzykować po raz drugi i brać lek. Ale ja też po porodzie miałam hemoglobinę 9 i zapisali mi tylko żelazo na miesiąc 🥴 więc nic nie odbiła i od tamtej pory bujam się z niską ferrytyna. Teraz zamierzam porządnie suplementowac po porodzie też żeby te niedobory uzupełnić.

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak hemoglobina spadła do 11.3 to dostałam biofer, biorę 2 tabletki dziennie i teraz się podniosła do 12.1

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie eksperyment, mam 11.7 Hemoglobinę

Zobaczymy czy teraz w 1.5 tyg cokolwiek da codzienny zakwas, Amarantus dynia, sezam i inne produkty z żelazem. Dodatkowo będę liczyć bialko i wodę. Może podliczę te 1.5 tyg a potem już naturalnie się skapne czy jem tego dostateczną dużo

Ja uwielbiam Amarantus. Dodajcie do niego skyr i owoc i jest pycha

Jeszcze co 2 dzień będę pić koktajl na podniesienie żelaza. Wrzucałam kiedyś screeny.

Może chociaż wyjdzie znowu 11.7 a nie mniej 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:01

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Werzol Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan wrote:
    Cześć dziewczyny,

Jeśli masz wizytę we wtorek to chyba możesz poczekać z suplementacją. Ja przy takiej hemoglobinie dostałam właśnie feroplex. Kolejne badania za tydzień więc sprawdzimy efekty

preg.png
‹‹ 983 984 985 986 987
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ