X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 3 marca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męża auto mamy siedmioosobowe, na tylnej kanapie są 3 izofixy i planujemy wykorzystywać. Moje auto zmienimy też na takie, które ma 3 izofixy. Planujemy zmianę w wakacje, jak minie mój połóg. Jak gdzieś dalej jedziemy to mąż z pracy pożycza busa 😅 brzmi jak coś szalonego, ale przy większej rodzinie na wyjazdy się bardzo sprawdza, mąż wgle pogaduje, żeby swoje auto zmienić na busa w przyszłym roku. No zobaczymy. Ale wiecie my jesteśmy rodziną, co często właśnie takie dłuższe dystanse robi…

Anabbit lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anabbit Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:

Anabbit wiem że pytasz Gusie ale ja dużo razy jezdzilam z 3 fotelikami z tyłu przed dzieci w rodzinie. Ten najmniejszy szedł na środek i dwa większe tyłem do kierunku jazdy po bokach.

Hmmm, to u nas byłby problem, bo nie mamy isofixa na środkowym siedzeniu i mamy ten taki biodrowy pas.
    Także w naszym przypadku na tył max dwa foteliki, a później wymiana auta 😂

preg.png
  • Anabbit Ekspertka

Wysłany: 3 marca, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Męża auto mamy siedmioosobowe, na tylnej kanapie są 3 izofixy i planujemy wykorzystywać. Moje auto zmienimy też na takie, które ma 3 izofixy. Planujemy zmianę w wakacje, jak minie mój połóg. Jak gdzieś dalej jedziemy to mąż z pracy pożycza busa 😅 brzmi jak coś szalonego, ale przy większej rodzinie na wyjazdy się bardzo sprawdza, mąż wgle pogaduje, żeby swoje auto zmienić na busa w przyszłym roku. No zobaczymy. Ale wiecie my jesteśmy rodziną, co często właśnie takie dłuższe dystanse robi…

Z mojej perspektywy to wcale nie brzmi jak coś szalonego, bo my też bardzo dużo jeździmy w kilkugodzinne trasy, czy to do rodziny czy do znajomych. Także dobrze wiedzieć, że z dziećmi też się da 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 19:16

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 3 marca, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Hmmm, to u nas byłby problem, bo nie mamy isofixa na środkowym siedzeniu i mamy ten taki biodrowy pas.
    Także w naszym przypadku na tył max dwa foteliki, a później wymiana auta 😂
    A no ja miałam taki zwykły pas.

A czy wiecie ,że......nie każdy pas jest na tyle długi, żeby zapiąć fotelik? Są takie wersję, że pasy są za krótkie😅

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 3 marca, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że najbardziej problematyczne paradoksalnie były pierwsze długie podróże z pierwszą córką. No bo wiecie my wsiadaliśmy na te 6h do moich rodziców, po drodze jeden postój na kawkę i toaletę jak byliśmy we dwójkę i tyle. A tu już się zaczęło kombinowanie, postoje nieraz co 20 minut, płacze, dywagowanie czy może na noc… Ale jak już się wejdzie w ten rytm jeżdżenia z dzieckiem to jest spoko. Dla mnie najgorsze są podróże z dziećmi między pół roku a półtora - wtedy te właśnie kilkugodzinne robimy na noc, bo takiego ciekawego świata bobasa ciężko utrzymać w dzień tyle w foteliku bez ruchu jak już niewiele śpi… ale z maluszkiem czy takim poltoraroczniakiem to jest wg mnie ok.

Ps. Moje dzieci z tych, co płaczą w aucie bardzo, nie myślcie sobie 😅 bywało i tak, że staliśmy w środku jakiegoś pustkowia i godzinę xd

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 3 marca, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brat męża z trójką dzieci też czasem pożycza firmowego busa :D ale ja totalnie rozumiem, my jak jedziemy na wakacje z jednym dzieckiem to mamy siedmioosobowe auto zapakowane po sufit. Xd Bo transporter i klatka dla psa, wózek, biegaczek dla córki, walizki, apteczka, jakieś jedzenie sprawy, zapas książeczek i zabawek, nie ma lekko 🤣 ale też mam wrażenie że z wyjazdu na wyjazd coraz lepiej się pakuję, może kiedyś dojdę do perfekcji 🤣

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 3 marca, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Brat męża z trójką dzieci też czasem pożycza firmowego busa :D ale ja totalnie rozumiem, my jak jedziemy na wakacje z jednym dzieckiem to mamy siedmioosobowe auto zapakowane po sufit. Xd Bo transporter i klatka dla psa, wózek, biegaczek dla córki, walizki, apteczka, jakieś jedzenie sprawy, zapas książeczek i zabawek, nie ma lekko 🤣 ale też mam wrażenie że z wyjazdu na wyjazd coraz lepiej się pakuję, może kiedyś dojdę do perfekcji 🤣
    Przy dwójce pewnie nie będzie innego wyboru 😄
    Tego się boję powoli jak będzie wyglądało pakowanie, ale zmierzę się z tym jak to nastąpi.

Laura, 🤞 oby to tylko bobas ułożony niekomfortowo, dawaj znać.

Ja mam Isofix na pewno na dwóch miejscach na tylnej kanapie, muszę spradzić, bo wydaje mi sie, że na środku też powinien być. Podczas przymierzania bazy i fotelika Avionaut było 46 stopni, więc spoko.

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🧬 11.02. 470g bobasa!
    🩺 19.02. wizyta

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 3 marca, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka, Truskawka, cudownie, że maleństwa tak rośną 😍 bardzo mnie to rozczula.

Dziewczyny, które robiły krzywą i wyszły im poza normami - nie martwcie sie zawczasu. Cukrzyca ciazowa nie jest aż taka straszna 🙂 wszystko jest do ogarnięcia kiedy motywacja jest odpowiednia.

@karola a jak Twoja diabetolog po Twoich wynikach? Pamiętam coś, że miałaś to konsultować 🙂

38👩& 37🧔
    Kariotypy ✅️

🧬 11.02. 470g bobasa!
    🩺 19.02. wizyta

preg.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 3 marca, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola bingo 🙈 kolka nerkowa, jakiś ucisk przez macice lub bobasa, mam zostać na oddziale

Szyjka na szczęście się nie skraca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 20:39

Moooniii, Nosa, przygodami66, Gusia_, Elza1234, Weronka, Klaudek11, Lola93, CelinaJan lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    04.02 (20+1) 372g połówkowe
    18.02 (22+1) 522g
    04.03 (24+1) wizyta
    09.04 (29+2) prenatalne 3 trymestru

preg.png

Wysłany: 3 marca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Przy dwójce pewnie nie będzie innego wyboru 😄
    Tego się boję powoli jak będzie wyglądało pakowanie, ale zmierzę się z tym jak to nastąpi.

Laura, 🤞 oby to tylko bobas ułożony niekomfortowo, dawaj znać.

Ja mam Isofix na pewno na dwóch miejscach na tylnej kanapie, muszę spradzić, bo wydaje mi sie, że na środku też powinien być. Podczas przymierzania bazy i fotelika Avionaut było 46 stopni, więc spoko.
    Te 46 stopni to juz jest za duży kąt ....a w przypadku avionauta chyba dużo za duży....

preg.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Hej, a nie było ❤️?

Hej, ostatnio z 3 dni temu więc podejrzewam że to nie to, ale na szczęście do tej pory nic nie wychodzi ze mnie więc pewnie taki zbity śluz ale dziękuję bardzo za odpowiedź :) ❤️

qb3c2n0aaonxly0p.png

Wysłany: 3 marca, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Weronka, Truskawka, cudownie, że maleństwa tak rośną 😍 bardzo mnie to rozczula.

Dziewczyny, które robiły krzywą i wyszły im poza normami - nie martwcie sie zawczasu. Cukrzyca ciazowa nie jest aż taka straszna 🙂 wszystko jest do ogarnięcia kiedy motywacja jest odpowiednia.

@karola a jak Twoja diabetolog po Twoich wynikach? Pamiętam coś, że miałaś to konsultować 🙂
    Odczepiła się ale mam co miesiąc przychodzić na kontrolę więc jakby się nie odczepiła 😅

preg.png

Wysłany: 3 marca, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Karola bingo 🙈 kolka nerkowa, jakiś ucisk przez macice lub bobasa, mam zostać na oddziale

No to klasyka gatunku. Dobrze ,że Cie nie zmiotło bólowo z planszy bo to boli jak cholera.

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 3 marca, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te 46 stopni to juz jest za duży kąt ....a w przypadku avionauta chyba dużo za duży....
    Babeczka w 8 gwiazdkach mowila, że prawidlowy kąt to 45 🤔 dobra, poczytam, poszukam

38👩& 37🧔
    Kariotypy ✅️

🧬 11.02. 470g bobasa!
    🩺 19.02. wizyta

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a dziewczyny takie krótkie kłucia w dole podbrzusza które nie przeszkadzają w codziennym funkcjonowaniu też powinny niepokoić? Mam od wczorajszego wieczora coś takiego.

Rozumiem że na IP jedziemy jak coś tak mocniej boli, przeszkadza w codziennym funkcjonowaniu?

Ostatnio w piątek byłam na wizycie ale babka wiadomo skupiła się na echu serduszka a nie na mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 20:48

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

Wysłany: 3 marca, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Babeczka w 8 gwiazdkach mowila, że prawidlowy kąt to 45 🤔 dobra, poczytam, poszukam
    45 to nie jest 46. Widełki masz 40-45. Czasem nawet już mówią że 40-44. Niby mała.roznica w liczbie ale wielka wizualnie czasami. Avionaut ma to ,że on przez te wkladki wypycha dziecko i pomimo ,że wydaje się na styk to sie okazuje inaczej. Ja osobiście nie pcham sie w foteliki w kątem większym niz 42 bo zwyczajnie różnica jest ogromna. Ten thule ktory mierzyliśmy miał 45 a leżał fatalnie.

Właśnie doszło do mnie ze jstem podwójnie tępa bo liczę katy w drugą stronę niż powinnam. Wg mojej logiki im większy kat tym mniejszy. Ja serio mam sraczke zamiast mózgu . Wy też nie pomagacie bo mogłybyscie mnie poprawić a nie pozwalać bredzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 20:54

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 3 marca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    45 to nie jest 46. Widełki masz 40-45. Czasem nawet już mówią że 40-44. Niby mała.roznica w liczbie ale wielka wizualnie czasami. Avionaut ma to ,że on przez te wkladki wypycha dziecko i pomimo ,że wydaje się na styk to sie okazuje inaczej. Ja osobiście nie pcham sie w foteliki w kątem większym niz 42 bo zwyczajnie różnica jest ogromna. Ten thule ktory mierzyliśmy miał 45 a leżał fatalnie.
    Pamiętając, że jestem w temacie ciągle jeszcze zielona - nie mozna tego kąta jakoś dostosować? To jest taki fixed kat?

Cel mnie też kłuło że dwa dni, przeszło. Trzymam sie zasady, że dopóki nie boli i nie utrudnia funkcjonowania to odpoczywam i przechodzi 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 20:56

38👩& 37🧔
    Kariotypy ✅️

🧬 11.02. 470g bobasa!
    🩺 19.02. wizyta

preg.png

Wysłany: 3 marca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Pamiętając, że jestem w temacie ciągle jeszcze zielona - nie mozna tego kąta jakoś dostosować? To jest taki fixed kat?

Cel mnie też kłuło że dwa dni, przeszło. Trzymam Sue zasady, że dopóki nie boli i nie utrudnia funkcjonowania to odpoczywam i przechodzi 😅
    Edytowałam swoj komentarz ,czytaj wyzej😅

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 3 marca, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie dziś w szkole rodzenia podczas ćwiczeń się poprawiło więc lekko się porozciągam przed snem. Jakby ten ruch pomagał.

Na pewno nic mocniejszego niż na poprzednich etapach jak czułam rozciąganie, papierek lakmusowe też bez zarzutów bo dla świętego spokoju sprawdziłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca, 20:58

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 3 marca, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Jezu...trzymaj się dziewczyno! Przechodziłam to w pierwszej ciąży, dla mnie ból najgorszy na świecie. Poród to pikuś przy tym jak dla mnie, nawet przy porodzie się śmiałam, że "to mają niby być te bóle ? Miałam gorsze przy kolce" tak więc będziesz zaprawiona w boju, ale naprawdę życzę dużo siły . ♥️

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
‹‹ 996 997 998 999 1000
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ