CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:U nas jak jest dłuższa trasa to potem nawet i frytki i chrupki się walają 🤷♀️🫣 już przemilczę fakt tych rozdeptanych. Moj maz pedant samochodowy bardzo to przeżywa niestety no ale…
No jak dłużej jeździcie to też inaczejU nas najdłuższa podróż do tej pory to była 2-3h, więc jemy po przyjeździe na miejsce i w sumie nie robiliśmy postojów żadnych. Takie przyjemności dopiero przed nami 🤣
-
Ja mam psa, który jeździ z nami więc tyle ze sterylności w aucie. Teraz jak dojdzie dziecko to będzie dobre bajlando
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:55
-
Margaretka, jesteś dziś na szkole?😅👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Dziewczyny, ja to chyba się załamię zaraz 🙈
Glukoza na czczo: 80
Glukoza po 1h: 174
Glukoza po 2h: 187
Jest cukrzyca co nie? Strasznie mnie to dziwi, bo dobrze się czuję po posiłkach.. Myślicie że dieta tylko jakaś czy coś jeszcze? Szukać diabetologa powinnam, prawda? -
Tanashi wrote:No jak dłużej jeździcie to też inaczej
U nas najdłuższa podróż do tej pory to była 2-3h, więc jemy po przyjeździe na miejsce i w sumie nie robiliśmy postojów żadnych. Takie przyjemności dopiero przed nami 🤣
U nas trasy 6 czy 4h to już normalka niestety, urok posiadania rodzinki daleko. Ale teraz z pół roku przerwy, bo już mi trudno tyle wysiedzieć. Może będzie czyściej przez jakiś czas 🫣 -
Hej laski, sorki że tak wbijam z pytaniem nagle, ale trochę się wystraszyłam a dzisiaj cały dzień poza telefonem. Od wczoraj mnie ciągnie totalnie po prawej stronie, takie przeszywające bóle. Obstawiałam, że to więzadło się rozciąga i nie ma co panikować, ale już czuję takie przeszywanie coraz silniej. Spotkałyście się z czymś takim tylko po jednej stronie?
-
Paulinaaa_ wrote:Dziewczyny, ja to chyba się załamię zaraz 🙈
Jest cukrzyca co nie? Strasznie mnie to dziwi, bo dobrze się czuję po posiłkach.. Myślicie że dieta tylko jakaś czy coś jeszcze? Szukać diabetologa powinnam, prawda?
Ale może niech się dziewczyny wypowiedzą, które mają to za sobą -
Jest cukrzyca co nie? Strasznie mnie to dziwi, bo dobrze się czuję po posiłkach.. Myślicie że dieta tylko jakaś czy coś jeszcze? Szukać diabetologa powinnam, prawda?
Wychodzi, że cukrzyca ciążowa. Piątka 👊
Skierowanie do diabetologa na NFZ i lekarz podejmie decyzję co dalej. Na początek mierzenie cukru po każdym posiłku i na czczo I do tego dieta.
Elza insulina dopiero jak nie uda się uregulować dietą, tak szybko jej nie przepisują. Ja jestem na diecie od 14 tc i póki co trzymam się na samej diecie bez insuliny- będzie dobrze Paulina😊Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:24
-
Koktajlowa podstawą jest zmierzenia kąta. Jak tego nie robili to uciekaj. -
Karola3xJ:D wrote:Masz zjakoes kosmiczne wymiary. Dziecko prawie 1 kg i szyjka prawie 5😅 co Ty bierzesz za sterydy😅
No mnie też to dziwi. 😂 Czasami się dziwię, że ta ciąża przebiega tak dobrze po tych wszystkich wcześniejszych historiach. Byle tak do końca bez przygód.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Lauraa wrote:Hej laski, sorki że tak wbijam z pytaniem nagle, ale trochę się wystraszyłam a dzisiaj cały dzień poza telefonem. Od wczoraj mnie ciągnie totalnie po prawej stronie, takie przeszywające bóle. Obstawiałam, że to więzadło się rozciąga i nie ma co panikować, ale już czuję takie przeszywanie coraz silniej. Spotkałyście się z czymś takim tylko po jednej stronie?
Jeżeli BOLI to podjechałabym na IP. Jak to zawsze mówimy lepiej raz za dużo niż raz za mało. Ja czuję, że wszystko się w środku rozciąga, ale nie mogę stwierdzić, że to ból, więc na Twoim miejscu bym to sprawdziła naprawdę.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Lauraa wrote:Hej laski, sorki że tak wbijam z pytaniem nagle, ale trochę się wystraszyłam a dzisiaj cały dzień poza telefonem. Od wczoraj mnie ciągnie totalnie po prawej stronie, takie przeszywające bóle. Obstawiałam, że to więzadło się rozciąga i nie ma co panikować, ale już czuję takie przeszywanie coraz silniej. Spotkałyście się z czymś takim tylko po jednej stronie?
Ja mam czasem po jednej stronie takie ciągnięcie, no ale na pewno ciągniecie (jakbym przesadziła z rozciąganiem do szpagatu czy coś w tym stylu), na pewno nie jest to ból. -
Dodzwoniłam się do swojego ginekologa, kazał mi jechać na IP. Trzymajcie kciuki
-
Karola3xJ:D wrote:Gratuluję posiadania cukrzycy....dietę i pomiary wprowadzaj sama od jutra!
Koktajlowa podstawą jest zmierzenia kąta. Jak tego nie robili to uciekaj.
To o to chodzi? -
Biedronka@ wrote:Wychodzi, że cukrzyca ciążowa. Piątka 👊
Skierowanie do diabetologa na NFZ i lekarz podejmie decyzję co dalej. Na początek mierzenie cukru po każdym posiłku i na czczo I do tego dieta.
Elza insulina dopiero jak nie uda się uregulować dietą, tak szybko jej nie przepisują. Ja jestem na diecie od 14 tc i póki co trzymam się na samej diecie bez insuliny- będzie dobrze Paulina😊
To się zagalopowałam 😅 -
Gusia, tak z ciekawości, bo się nad tym ostatnio zastanawiałam. Jak przy trójce dzieci planujecie montować foteliki? Wszystkie dzieci z tyłu, czy jedna na przód?
Jeśli to jest głupie pytanie to wybacz, ale naprawdę nie mam styczności z dziećmi a co dopiero z rodziną która ma więcej niż jedno dziecko 😅 -
Elza1234 wrote:U mnie babka wsadzała telefon w fotelik i wyszło chyba 41 stopni i powiedziała że jest dobrze
To o to chodzi?
Lauraa jedź,może Ci dziecko na nerkę uciska albo moczowód.
Anabbit wiem że pytasz Gusie ale ja dużo razy jezdzilam z 3 fotelikami z tyłu przed dzieci w rodzinie. Ten najmniejszy szedł na środek i dwa większe tyłem do kierunku jazdy po bokach.
Gusia ja co tydzień auto odkurzam,ale po 3 dniach jest okopane w środku. Jeszcze młody zawsze biega w środku jakby chciał mnie dobićWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:00
-
Laura trzymam kciuki, dawaj znać co powiedzieli. Lepiej dmuchać na zimne.
Ale nastraszyłyście z tym RSVja przechodziłam teraz w ciąży, wyszło na teście combo podczas kiedy domownicy mieli grypę. Przebieg lajtowy, temp taka ok 37,8 i katar, tyle jeśli chodzi o objawy
nie ma też co panikować
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha