X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne czy test moze pokazywac wynik negatywny, a ciaze wykazal dopiero wynik bety?
Odpowiedz

czy test moze pokazywac wynik negatywny, a ciaze wykazal dopiero wynik bety?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak uważacie dziewczyny? moze ktoras z was sie spotkala z takim przypadkiem?

• liri Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze tak byc. ponoc zdarzaly sie takie przypadki. ale jednak testy sa po to aby wykryc wlasnie beta hcg, to samo co z krwi. ja zrobilam test 4dni przed spodziewana @ i pokazal kreske blada bardzo...3 dni przed @ juz byla lepsza... a w dzien @ to juz byla mega widoczna. jak jest ciaza to beta hcg rosnie..musi..inaczej jest np. samoistne poronienie... a jezeli wszytsko przebiega ok to musi test ciazowy raczej wykazac. ja w dzien spodziewanej @ mialam juz bete powyzej 1000...takze niemozliwe aby nie pokazał

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze i nie jest to taki rzadkie :) czasem test dopiero po tygodniu od terminu miesiaczki wychodzi pozytywny, a beta juz wczesniej jest w stanie pokaza ciąze

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest to możliwe, mi nie wyszedł test a beta była prawie 200

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi juz sie 3 tyg. @ spoznia, zawsze mialam 28-29 dni, robilam testy to tylko jeden wyszedl cien cienia ale po paru dniach powtórzyłam i negatywne wczorajszy tez negatywny

sylvucha lubi tę wiadomość

• Asta Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie może się tak zdarzyć. Mojej siostrze długo po terminie spodziewanej miesiączki (ile dokładnie to teraz nie powiem, musiałabym najpierw ją zapytać, co by w błąd nie wprowadzić) testy domowe wychodziły negatywne, dopiero beta pokazywała, że jednak ciąża jest.

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mialam, test pozytywny pokazal sie bardzo pozno, @sie spoznials a test byl negatywny....neta potwierdzila moje przeczucia :1)

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2013, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette wrote:
    Ja tak mialam, test pozytywny pokazal sie bardzo pozno, @sie spoznials a test byl negatywny....neta potwierdzila moje przeczucia :1)
    a pamietasz moze ile sie spozniał? i po jakim czasie Ci wyszedl test pozytyw?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2013, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asta wrote:
    Zdecydowanie może się tak zdarzyć. Mojej siostrze długo po terminie spodziewanej miesiączki (ile dokładnie to teraz nie powiem, musiałabym najpierw ją zapytać, co by w błąd nie wprowadzić) testy domowe wychodziły negatywne, dopiero beta pokazywała, że jednak ciąża jest.
    Była bym wdzieczna za informacje od siostry:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie taki wyraźny test wyszedł ok tygodnia po terminie @

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli spoznia ci sie okres juz 3 tygodnie to chyba najlepiej isc do ginekologa. W tym czasie juz powinno byc widac pecherzyk.

• AniaBania Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pozytywny test ciazowy wyszedl dopiero po 3 tygodniach od daty spodziewanej @. Przez te trzy tygodnie wszystkie testy, a zrobilam ich z 10, wychodzily negatywne... Takze wszystko jest mozliwe...

0ylvqca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaBania wrote:
    U mnie pozytywny test ciazowy wyszedl dopiero po 3 tygodniach od daty spodziewanej @. Przez te trzy tygodnie wszystkie testy, a zrobilam ich z 10, wychodzily negatywne... Takze wszystko jest mozliwe...
    a 2 wyrazne krechy Ci wyszły?

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2076 powinnaś udać się do ginekologa i nie zwlekać każda ciąża inna jest możesz mieć niskie stężenie hormonu w moczu i po prostu nie wychodzą ci testy ,lub też przesuniętą owulację miałaś

w57v9n73toqtjvh3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak miałam,zrobiłam 2 testy różnych firm wynik negatywny.Dopiero jak poszłam do gina to potwierdził że jestem we wczesnej ciąży! :D
    także przypadki takie jak nawet wyżej piszą koleżanki to się zdarzają niestety :P

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej bratowej ani test ciążowy, ani badanie krwi nie wykryło ciąży. Dopiero usg :P

Bergo2 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • onka79 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam chyba z 10 testów i żaden nie wykazał ciąży :-) dopiero badanie beta hcg wykonane kilka dni po spodziewanym terminie miesiączki potwierdziło ciąże!

relgh371fxfsmrgb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może te testy wychodzą negatywnie pomimo ciąży z tego powodu, który znajduje się w instrukcji testu:

"W obecności bardzo wysokich poziomów HCG (>500,000 mIU/ml) może pojawić się wynik fałszywie ujemny w wyniku zjawiska "strefy brzeżnej". Jeśli nadal podejrzewa się ciążę, wystarczy rozcieńczyć próbkę w stosunku 1:1 wodą demineralizowaną i ponownie ją przebadać."

Nie wiem, co o tym myśleć, ale jeśli będę w ciąży i nie będzie mi szkoda kasy na test, może sprawdzę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis rano robilam test. osatni okres 25 grudnia (leciutko plamilam krew byla 26). dzis rano robilam test- przed 7. w nocy o 2 wstawalam na siku.test byl negatywny ale dopiero po 10 sie przyjzalam i jest cien cienia drugiej kreski. po 7 pojechalam do ginekologa dal skierowanie na bete. zrobie dopiero we wtorek. w pon caly dzien jestem w pracy.

• Zebybylcud Nowa

Wysłany: 21 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu ktoś?;)

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ