X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czy to może być ciąża bliźniacza- usg
Odpowiedz

Czy to może być ciąża bliźniacza- usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PatrycjaPatrycja Nowa

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od wczoraj nie daje mi spokoju obraz usg, na który spojrzałam jeszcze raz przy dziennym świetle. Mam wrażenie, że widzę dwa pęcherzyki. Choć lekarz nie wspomniał o ciąży mnogiej.
    Wiem, że wiecej dowiem się na kolejnej wizycie.
    Proszę Was tylko o opinie czy Waszym zdaniem faktycznie może być to ciąża bliźniacza?
    Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Zielona koniczyna lubi tę wiadomość

• Zielona koniczyna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaPatrycja wrote:
    Dziewczyny, od wczoraj nie daje mi spokoju obraz usg, na który spojrzałam jeszcze raz przy dziennym świetle. Mam wrażenie, że widzę dwa pęcherzyki. Choć lekarz nie wspomniał o ciąży mnogiej.
    Wiem, że wiecej dowiem się na kolejnej wizycie.
    Proszę Was tylko o opinie czy Waszym zdaniem faktycznie może być to ciąża bliźniacza?
    Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Witaj 🙂.

Może idź gdzieś prywatnie i się skonsultuj nie znam się na ciąży bliźniaczej .

Powodzenia 💪 i zdrowo donoszonej ciąży 💕.

Mama 5 dzieci 🧒👩‍🦱👩‍🦱👩‍🦱🧒
    04.06.2016.r 9 tc [*] Aniołek 😇💔 Pamiętamy 💔
    Ślub cywilny 28.09.2013r ❤️❤️
    Ślub kościelny 💒 26.11.2017r
    Na ovufriend i bbf od 2016 r.
    " Jeszcze będzie pięknie , mimo wszystko.
    Tylko załóż wygodne buty , bo masz do przejścia całe życie ".
    Jan Paweł II
  • PatrycjaPatrycja Nowa

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę prywatnie🙂 tylko to usg mnie zastanawia. Mam problem z dodaniem zdjęcia do tematu🙄

• Emi3004 Znajoma

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na USG w dniu 4+6 było widać dwa pęcherzyki ciążowe z ciałkiem żółtym, a w 6+1 (wczoraj) już dwa zarodki :-)
    Na zdjęciu z pierwszego USG mam wyraźny jeden pęcherzyk, a ten drugi jest zamazany.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ