🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾
-
WIADOMOŚĆ
-
Beezi wrote:
A jak któraś z niemowlakiem ma fundusze to ma się niedługo pojawić w aptekach szczepionka na RSV dla dzieci, Beyfortus, która jest stosowana w innych krajach.
Dzięki dobrze wiedzieć ! -
Zosis gratulacje 🎉🎉 5 tysięcy to już gruba beta krecha na teście musi być porządna 😍
Gattina super ze wszystko ok, nosek Miki ma przepiękny ❤️
Migotka ewidentnie organizm się szykuje 🤩migotka_, gattina, Zosis lubią tę wiadomość
-
Zosis wrote:Niemampomyslunanick, Ty Sherlocku. 🧐😅
Skoro już powiedziałam A.... Tak. Chciałabym Wam coś powiedzieć. Jestem w ciąży, spodziewam się drugiego dziecka. 🥺 I choć nie mogę jeszcze w to uwierzyć to sikańce pokazują 2 kreski, a dzisiejsza beta ponad 5 tys. rozwaliła system i jednoznacznie potwierdza, że nie robią one sobie ze mnie żartów.
I tak samo jak się z tego cudu cieszę, tak bardzo również w tym momencie się martwię i czekam na wizytę u Doktorka, ale jak same wiecie - tak to już jest z serduszkiem matki.
PS. Gdzieś mi się przewinął temat odstawienia od piersi, żeby zajść w ciążę to jakby co nie trzeba. Potwierdzone info z pierwszej ręki 🤭😉
Zosiu, moje gratulacje 🥰❤️!
Więc tak jak już mówiłam 😁, w ciąży Basi odstawiać nie musisz! No chyba, że będziesz brała leki niezalecane przy kp, ale to już Twoja i lekarza decyzja 🙂. Rośnijcie zdrowo 🥹!Zosis lubi tę wiadomość
🧔🏻39 & 👩🏻33 & 🩷1 & 🩵
🍀⏳📅:
03 grudnia 2022 - ⏸️
16 stycznia 2023 - 💔 9t4d/7t4d - poronienie samoistne
🍀⏳📅:
20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹
🍀⏳📅:
12 listopada 2024 - ⏸️
4 lipca 2025 - Jasiek już z nami 🩵 3400g, 54cm, 9/10pkt 🥹 PPROM 36t5d 🥲
-
Zielone.słońce ta 2.30 to jest jakaś magiczna granica.. u nas do tej godziny śpi nawet stopa nie ruszy a po drugiej to potrafi tak jak piszesz siadać skuczeć, gadać.. staje na głowie, kręci się jak parówa na Orlenie…i to wszytsko przez sen.
Niemampomyslu to ja się nie zgadzam, nie chce takiego wytłumaczenia
Gattina bo właśnie o tym mówię… one były dosłownie wszędzie tam gdzie bym się ich nie spodziewałaa na polach jak łowiły to z 10 na spokojnie naliczyłam 😱
Super fotki 😍 to był super czas jak można było małego człowieka popodgladac na USG. Nasz tez niby miał być duży… urodził się 2910 :0
ZOSIA zrobiłaś dzisiaj moj dzień ! Ogromnie Ci gratuluję!!! :* nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę 🥰😍
A stresy zawsze będą nam towarzyszyć w takich momentach
My z mężem w weekend totalnie odblokowaliśmy wszystkie hamulce hahapo czym jedziemy samochodem i ja mówię że nie wpisałam okresu w aplikację.. wpisuje a tam „wysokie prawdopodobieństwo zajścia w ciążę „ hahah
Wiadomo że karmiąc to może być rożnie z ta owulacja itp ale śmialiśmy się ze my to umiemy się wstrzelić.
U nas był czynnik męski więc.. pewnie znowu czekają nas turbulencje 😠Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 15:29
gattina, Zosis lubią tę wiadomość
-
migotka_ wrote:Angi, wiem bo już sprawdzałam kiedy pełnia w sierpniu 🤣 jestem w gotowości!
Właśnie jestem po wizycie. W sobotę odszedł czop, wczoraj jakaś dziwna biegunka, coś się powoli zaczyna dziać bo szyjka się skróciła ale jeszcze trzyma. Główka nisko, Hania ma 2900g więc czekamy 🫠
Jak się nic nie zadzieje to 18.08 wizyta i wtedy decyzja ale raczej skierowanie do szpitala.
Afirmuje żeby zaczęło się samo 🤞🏻
Migotko, jak na moje to Ty do 18.08 w dwupaku nie dotrzymasz 🤭🥰. I strzelam, że Hania będzie z wami szybciej niż się to wydaje 😁. Ciotki czekają z niecierpliwością 🥹.migotka_ lubi tę wiadomość
🧔🏻39 & 👩🏻33 & 🩷1 & 🩵
🍀⏳📅:
03 grudnia 2022 - ⏸️
🍀⏳📅:
🍀⏳📅:
12 listopada 2024 - ⏸️
-
Hej w poniedziałek! 🙋♀️🙋♀️
Zosis, no ale mi zrobilaś dzień! cudowne wieści! Ogromne gratulacje 🥹❤️ jak się czujesz?
Marteczka, ja na zgagę w ciąży z B brałam Gaviscon w tabletkach. Mi pomagał 🙂
Gattina, świetne wieści, najważniejsze, że wszystko jest dobrze ❤️
Co do miesiączki, owulacji i kp. To jest totalna loteria. Ja jestem raczej typem kobiety, gdzie kp działa na mnie jak antykoncepcja. 🫣 Od stycznia zaczęliśmy starania o kolejnego bobasa, ja byłam wciąż kp, zaczęłam obserwować swoj organizm. Czyli wróciłam do mierzenia temperatury, jak czułam jajniki, pojawiał się śluz płodny, to robiłam testy owulacyjne, no i nic. Owulacji na pewno nie było. W maju odstawiłam kp, za lekko ponad tydzień dostałam pierwszej miesiączki po porodzie 😁 przy pierwszym synku, musiałam pierwsza miesiączkę po porodzie wywoływać lekami, też po ponad roku. 🤷
U nas dzisiaj kiepsko rozpoczął się tydzień. Z samego rana Młody rozciął sobie brodę... Myślalam, że będziemy jechać na sor. Ale na szczęście rana nie jest głęboka i jakoś udało się ją opatrzyć plastrami ściągającymi. No ale już od rana stresu i nerwów od groma 😐😐😐 i oczywiście wyrzutów sumienia...gattina, Zosis lubią tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
💔07.2025 biochem.
@gattina ale słodki nosek 🥹❤️! U nas w sumie by się zgadzało, lekarz nam w sumie praktycznie od początku mówił po pomiarach, że będzie duży chłopak i rzeczywiście raczej jest z większych niż z mniejszych, urodzony w 36t5d i waga 3400g, to Tośka była w 39 tygodniu i miała 3410g, więc do terminu pewnie jeszcze sporo by dobił 😅. Najważniejsze żeby rósł swoim tempem i był zdrowy 🥰.
gattina lubi tę wiadomość
🧔🏻39 & 👩🏻33 & 🩷1 & 🩵
🍀⏳📅:
03 grudnia 2022 - ⏸️
🍀⏳📅:
🍀⏳📅:
12 listopada 2024 - ⏸️
-
Zosia coś pięknego! 🥹 Jak przeczytałam Twój post to się wzruszyłam. Życzę spokojnej ciąży ❤️
Paprotka jaki powód by nie był to jak widać wszystko jest możliwe 😁 może i od Ciebie będziemy czytać niedługo taką samą wiadomość jak od Zosi 😉
Niemampomyslunanick lekarz dzisiaj zaaugerował, że może być koło 4kg... Na tą chwilę mnie przeraża to 😱 ale jaki duży by nie był, ważne, aby był zdrowy, a z resztą sobie poradzimy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 15:49
Niemampomyslunanick, Zosis lubią tę wiadomość
♏Ona - 33 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
♋On - 35 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
HBA 53%
2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
2025 IVF
1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml
10dpt ⏸️ betaHCG 487,8 mlU/ml
22dpt pęcherzyk ciążowy + żółtkowy z ❤️
6+0 (USG 6+4) CRL 0,69cm z ❤️
8+0 (USG 8+6) CRL 2,21 cm
10+3 (USG 11+4) CRL 4,77 cm
02.04 NIPT 🩸 -> chłopiec 💙
04.04 (USG 12+5) - prenatalne I trymestr + PAPPA CRL 63,6 mm / FHR 176 ud/min
-
Zosis gratuluję! 💕 Moon, zacny tort 😎 Czy pisałam, że nie leciało mi nigdy z piersi? Dziś był pierwszy raz, bo mój ssak w nocy postanowił zjeść 10 minut z jednej a druga już be i stwierdziła, że idzie dalej spać. Także rano przy zmianie pieluchy się zdziwiłam. Co do uciekającego czasu to też bym chciała zatrzymać, jak patrzę na małą to ciągle mówię, że już nigdy taka malutka nie będzie🥹
Zosis, Angi90 lubią tę wiadomość
start: 06.2021
10/11/12.2022 clo+ovi❌
05.2023 7/9tc💔
11.2023 6/7tc 💔 cp P
05.2024 💔 cb
MTHFR hetero, PAI hetero
Niskie APTT
PCOS, IO
Niedrożny lewy jajowód
❌
08.2024🍀🍀🍀🍀
11.10 FET 5aa
17.10 ⏸️
21.10 250,0
23.10 462,9 (84,4%)
25.10 1099,0 🎉
06.06 36+5 PPROM, CC 50cm, 2450g
Po ciąży usg, rezonans, onkolog🫥 -
Paprota, to spodziewaj się niespodziewanego, bo my ze Starym RAZ w tym cyklu się bzykaliśmy. RAZ! JEDEN, JEDYNY! 🙈 Jakby mnie ktoś spytał, czy jest szansa, żebym była w ciąży to bym chyba powiedziała, że chyba przez niepokalane poczęcie. 😅 A jednak... 🤯 Jasne, chcieliśmy, planowaliśmy, ale nie spodziewałam się tego zupełnie. 🥺
Zielone Słońce, Stary jak to mój Stary... Najpierw był zdziwiony, co ja Mu w ogóle pokazuje i po co robiłam test ciążowy. 😅 Później stwierdził, że już rozumie, czemu się tak do Niego ostatnio przypieprzałam o wszystko (a serio, mieliśmy ostatnie 2/3 tygodnie "na noże"). Aż w końcu włączył tryb "Zośka w ciąży" i od wczoraj "rzyga miłością". Głośno liczy, że "do trzech razy sztuka" i tym razem ustrzelił syna. 🤭
Dziękuję, Dziewczyny, czuję się dobrze. Gdyby bocian w sobotę nie patrzył mi głęboko w oczy pewnie nie pomyślałabym nawet o teście. Pewnie, okres się spóźniał, ale myślałam sobie, że karmię piersią, ostatnio Basia miała katar, więc więcej wisiała na cycku, ot, normalna sprawa. 🤭😅 Tylko w głowie mam mętlik i tysiąc myśli, prawie jakbym zaszła w nastoletnią ciążę. 🤯
Co do szczepień to ja w ciąży szczepiłam się tylko na krztusiec, na rsv nie, bo mój Doktor był zdania, że zanim zacznie się sezon zachorowań to przeciwciał u Basi już nie będzie. Stary nie szczepił się na nic.Paprota9418, Mart768, eM 🌺, BuBu90, Beezi, Angi90 , ChocoMonster lubią tę wiadomość
👩🦰35 🧔39
👩❤️👨 2021, początek starań
IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗 -
Zosiu 🥹 ogromne gratulacje 😍😘
Ja czekam na starego u zaraz zbieramy się na „miejsce zbiórki”
Ogólnie to altana przy domu który remontujemy, narazie tylkomona jest że tak powiem do użytku. Ale już bliżej niż dalej końca tego remontu.
Tosiu jest strasznym fanem krówek 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 16:56
Paprota9418, Zosis, eM 🌺, BuBu90, Ivanka93, Beezi, KarolinaAnastazja, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Zosis!
No właśnie z tym odstawianiem od cyca to właśnie tylko chodziło mi o te owulacje itd i możliwość zajścia w ciążę. Chce sprawdzić teorie czy rzeczywiście po ciąży łatwiej o ciążę spontaniczną, jeżeli tak to będziemy przeszczęśliwibo chyba prędzej zrezygnowalibyśmy z rodzeństwa niż znowu staralibyśmy się z 6 lat, bo człowiek psychicznie tego nie wytrzyma 🫣
Zosis lubi tę wiadomość
♀ 33
♂ 33
👩❤️👨 04.2013
💒 06.2020
2022 🐕❤️
Starania od 04.2019
👧
AMH 2,63
Endometrioza 1 stopnia
Mthfr homo, pai hetero
🧑🦱
Wyniki ok
07.22-06.23 AD Clinic Tychy/ Angelius Katowice /stymulacje, iui
05.2024 zmiana lekarza! Ruda Śląska dr I.J.
05.24 -9.24 lametta, ovitrelle, encorton
10.24 kwalifikacja i początek stymulacji Gyncentrum
11.24 punkcja 18 komórek > 10 zapłodnionych> 2 zarodki 🥹
6.12.24 transfer dwóch ❄️❄️AA
13.12.24 dwie kreski 🥹
16.12.24 beta 399,20 mlU/ml prog 38,5 ng/mL 🥹
18.12.24 beta 955,30 próg 36,80 ✊
21.12.24 beta 4573,70 próg 39,42 🥺
16.04.25 (21w3d) 473 gr chłopca 🥹
03.23 cb 💔
08.23 cb💔
-
Zosia, Marteczka my ustaliliśmy że jak rok się nie uda to od razu idziemy na IUI żeby nie tracić czasu
Szczerze bardzo bym się cieszyłain bliżej do powrotu do pracy tym bardziej moje myślenie jest na zasadzie walić to wracanie na chwilę żeby nie stracić prawa wyk zawodu haha wyrobię się w 5 lat
Z tyłu głowy mam tylko to że rodziłam cesarka i czy to czasem nie będzie za wcześnie… a ostatnio wyszedł mi jakieś szew który się nie rozpuścił i miałam dziurkę w zagojonej bliźnie 🤦♀️ a najbliższy wolny termin u mojej lekarki dopiero w październikuZosis lubi tę wiadomość
-
Zosis pięknie 🤩 Gratuluję ❤️
Zosis lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Zosis wrote:Niemampomyslunanick, Ty Sherlocku. 🧐😅
Skoro już powiedziałam A.... Tak. Chciałabym Wam coś powiedzieć. Jestem w ciąży, spodziewam się drugiego dziecka. 🥺 I choć nie mogę jeszcze w to uwierzyć to sikańce pokazują 2 kreski, a dzisiejsza beta ponad 5 tys. rozwaliła system i jednoznacznie potwierdza, że nie robią one sobie ze mnie żartów.
I tak samo jak się z tego cudu cieszę, tak bardzo również w tym momencie się martwię i czekam na wizytę u Doktorka, ale jak same wiecie - tak to już jest z serduszkiem matki.
PS. Gdzieś mi się przewinął temat odstawienia od piersi, żeby zajść w ciążę to jakby co nie trzeba. Potwierdzone info z pierwszej ręki 🤭😉
Zosiu, ale cudowna wiadomość, po trudach z Basią taka nagroda 🥰🥹Zosis lubi tę wiadomość
-
My po imprezie, padam na pyszczek.
Antoś też właśnie padł, ale już był tak zmęczony że aż nie mógł zasnąć.
I ogólnie wszystko się udało.
Mam tylko jedno zdjęcie i jedno nagranie w dodatku jakość woła o pomstę 😢!! Nie wiem jak do tego doszło 🙁
No a tu tort efekt końcowy. Trochę przypiekłam biszkopt od spodu. Poza tym w smaku całkiem niczego sobie, warstwy wyszły bardzo fajnie i ta żelka malinowa się ładnie wkomponowała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 22:02
Beezi, Paprota9418, Ivanka93, Angi90 , Marteczka92, BuBu90, Nowa_Ola lubią tę wiadomość
-
@moon tort wyszedł cudowny 🥰 masz talent mamuśka! Szkoda tylko, że nie masz fotki tortu w przekroju, bo brzmi smacznie 🤤. Co do fotek to przykro, pierwsze urodziny to byłaby super pamiątka, a wyszło jak wyszło 😢. Może po prostu goście się tak świetnie bawili, że zapomnieli zrobić jakiekolwiek fotki 🫢😁.🧔🏻39 & 👩🏻33 & 🩷1 & 🩵
🍀⏳📅:
03 grudnia 2022 - ⏸️
🍀⏳📅:
🍀⏳📅:
12 listopada 2024 - ⏸️
-
Moon widać że Tosiek patrzy na tort jak zahipnotyzowany masz talent! A że zdjęciami no cóż my z roczku też mamy niewiele z 2 urodzin jeszcze mniej zawsze sobie człowiek obiecuje ze będzie cykać a potem w ferworze imprezy się o tym zapomina 🙈
-
Zosis, to Wasze cudowne Zwycięstwo 🥹 Ogromnie się cieszę, moje serce się raduje!❤️🔥Basia będzie cudowna siostrą, skoro tak bardzo chcecie to będziemy tu afirmować za Michałkiem ✊🏼☀️ Daj znać czy masz termin do lekarza 🤞🏼
Moonflower, piękna imprezka 🤩 Powiem Ci, że ta altana tematycznie super zagrała! Trzeba było mówić, że Ci fotograf potrzebny, wbiłabym tam na pół godziny i już byś miała cały album za kawałek tortu Kobieto 😂 W takich okolicznościach i z takimi Modelami? Bajka!🙌🏼
Paprota, ale przecież Ty wiesz... Że ta dziurka to jedynie problem estetyczny może być - skórny, zewnętrzny? Nic więcej? ☺️ Ja miałam zostawiony szew po wyrostku, tak się darłam, że podobno nie dało mi się to wyciągnąć... Widziałam go przez następne 20 lat, a potem się wchłonął całkiem. Swoją drogą... Jakie było moje zdziwienie, kiedy przyszła położna i chciała mi wyjąć szew teraz po CC, a okazało się, że go nie ma - sam wypadł!😳 W operacjach to ja najbardziej wyjmowania szwów nie cierpię 🙈
Gattina, całkiem niezłe to foto 😁 Cieszę się, że wszystko dobrze!🩵 Nie martw się wagą, lekarze czasem gadają ot tak o niej. Trzeba pamiętać, że to są tylko szacunki na podstawie wymiarów dziecka, które też idealne nie są. Najważniejsze, żebyście byli oboje zdrowi i zaopiekowani przy pierwszym spotkaniu 🫂
Zielone. Słońce, śmiechłam 😆🤭
eM🌺,mam nadzieję, że B do wieczora już się uspokoił 🥺co to za wyrzuty sumienia?🫂 Z dzieciakami już tak bywa... Czasem wypadki się zdarzają, po prostu, ważne, że jest cały 💙
Spokojnej nocy Wam życzę 🌔Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 23:24
Zosis, Zielone.Słońce, gattina lubią tę wiadomość