🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾
-
WIADOMOŚĆ
-
Angi tyle dobrego w tej sytuacji, że trafiła na Ciebie, na kogoś kto zrozumie i był wstanie po prostu być...Na pewno dużo jej to dało...mam nadzieję, że dla niej również wyjdzie przepiękne słońce 😊
Angi90 lubi tę wiadomość
Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
wizyta u M.P.2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków, świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 Prog. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍 34tc 2820g Pannicy😊34tc6d odejście wód, 35 tc Poród SN 44cm i 2600g Szczęścia ❤️
-
Niebieska Gwiazda wrote:Starszy syn odpieluchował się szybko był na pieluchach wielorazowych.Młodszy że względu na starszego w domu był trochę na wielorazówkach i pampersach,chyba bardziej na pampersach.Jak miał dwa lata stwierdziłam,że czas zrezygnować z pieluch.Przeszliśmy tylko na wielorazówki.Przez dwa tygodnie słuchałam :Nie lubię tych pampersów..
Mówiłam:Siadaj na nocnik.Etapu nocnika nie było poszedł na sedes i podkładkę.To tylko dlatego,że jak już pieluchy przestały być fajne to chciał na sedes jak starszy brat.
Niestety u nas nie działa ani nocnik ani nakładka na kibelek ani wysadzanie na trawke. Młoda chodzi ze mną do toalety widzi co i jak ba nawet sama komunikuje ze robi właśnie siku/kupkę ale za nic nie mogę jej przekonać do rezygnacji z pieluchy... a jak zajęliśmy pampersa to zaczęła wstrzymywać i nie załatwiała się w ogóle 😢 -
Przed 13-tą byłam już w domu😊 DZIĘKUJĘ 💓
Wszystko jest do przeżycia jak mówią, ale ja strasznie nie lubię grzebania "tam", żadna z nas tego nie lubi. Dr stwierdził, że nie będziemy budować złych wspomnień i 3 razy psiknął znieczulaczem miejscowym. Coś tam było na tej szyjce czego być nie powinno, pobrał wycinek i tyle wiem 😅 Już się przyzwyczaiłam, że w szpitalu to on milczy, zupełnie inaczej niż na własnym terenie.
Za 2 tygodnie mam zadzwonić czy jest już wynik biopsji, odbiorę wynik z wypisem. Idę Was ponadrabiać.Beezi lubi tę wiadomość
-
Oj
ja teraz tez juz rycze, przykro mi strasznie Angi, ale szczescie w nieszczesciu, ze ta dziewczyna trafiła na Ciebie. Nie wiem czy jest druga tak empatyczna i kochana osoba, ktora mogla stanac na jej drodze w tym momencie. Trzymam kciuki za Twoje wyniki 🫂
Ogolnie to przepraszam, ze sie tu mniej odzywam, wjechaly mi hormony ciazowe juz tak na maksa, ryczę o byle pierdołę i musze bardzo uwazac co mi sie wyswietla w internecie, bo niestety co chwile jakies negatywne wiadomosci i ja to potem przeżywam i nie moge spac, chociaz nawet nie znam tych ludzi
W jakim wieku zaczynacie myslec o odpieluchowywaniu? Mała dostała trzy pary majteczek od babci, ale ona jeszcze na pewno gotowa na odpieluchowanie nie jest. Na razie ogarnela tylko co to jest “siiii” i jestem pewna, ze wczoraj powiedziala słowo “pampers” 🙈 osiagnelysmy tez takie porozumienie, ze juz mi nie ucieka z przewijaka jak ma kupe…Angi90 , Zosis lubią tę wiadomość
🙋♀️33 🙋♂️ 45
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami
25.04.25 - II
TP 30.12.25 -
Mart my zaczęliśmy oswajać młodą z nocnikiem jak miała jakie 1,5 roku - nocnik stal w łazience Laura przed myciem jak ją robieralam to sobie siadała (siku nie robila). Te 18 miesięcy to moim zdaniem taki minimalny wiek zeby dziecko zacząć uświadamiać i zaznajamiac z tematem.
Angi dobrze ze juz po wszystkim, kciuki za wyniki 🤞🍀Angi90 lubi tę wiadomość
-
Angi, tak ciężko czyta się o każdej takiej historii, każdej stracie, mając w głowie ile ta osoba musi przejść. Dzięki Tobie dziś choć przez chwilę mogła sobie pozwolić na bezsilność, bo często zapominamy o tym, że jesteśmy tylko ludźmi i mamy prawo czasem po prostu już nie mieć siły. Wielkie szczęście w nieszczęściu, że spotkała taką dobrą duszę, jak Ty. Cieszę się, że jesteś już po zabiegu. Wracaj do sił. ❤️
Co do odpieluchowania, to trochę jak z jedzeniem kawałków, chodzeniem, po prostu każde dziecko jest inne. Ivanka, myślę, że jak już specjalista pomoże „odblokować” Małą z siadaniem na nocnik, to pójdzie gładko. Kciuki!Angi90 lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Angi90 wrote:
Muszę się wygadać, żeby wyciszyć emocje, bo pomyślą, że jestem nienormalna 🙈
Dwa lata temu leżałam tam👆🏼w tym pokoju i czekałam na laparo, żeby ktoś mógł mi powiedzieć, że nie mogę mieć więcej dzieci, naturalnie. Lubię ten szpital, lubię tę klinikę, pełną wspaniałych lekarzy z sercem, ciągle rozwijających się, ciągnących do przodu, lubię część położniczą, mądre i wyrozumiałe położne... Ale tu na ginekologii chyba już zawsze będę czuć niepewność i trochę strachu, o przyszłość.
Działamy szybko, ale mój Doktor wie, że na czasie mi zależy. Lepiej teraz niż miałyby wyjść jakieś kwiatki przed transferem.
Zostałam przyjęta od razu jak przyszłam, przed 8. Po kwadransie odprowadzono mnie na oddział, wywiad, upewnienie, że nie jestem głodna. Po godzinie przyszedł do mnie młody lekarz, poinformował, że mój Dr wie, że jestem, ale właśnie operuje w trybie nagłym i muszę na niego zaczekać. Zbadał mnie w zastępstwie na fotelu, zrobił USG, zebrał podpisy i czekam teraz już tylko na zabieg.
Jestem już zaryczana... Razem ze mną przyjęli dziewczynę, poronienie 10 tc, jest z mojego rocznika, mieszkamy całkiem blisko siebie, to drugi raz, po IVF, ta sama Klinika w innym mieście, też nie ma jajowodów. Przytuliłam ją i trzymając za rękę pozwoliłam się wygadać, poczułam jej ból i tych łez nie potrafiłam już zatrzymać. Tak w niedoli odnajdują się bratnie dusze...Angi90 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Angi90 wrote:
Muszę się wygadać, żeby wyciszyć emocje, bo pomyślą, że jestem nienormalna 🙈
Dwa lata temu leżałam tam👆🏼w tym pokoju i czekałam na laparo, żeby ktoś mógł mi powiedzieć, że nie mogę mieć więcej dzieci, naturalnie. Lubię ten szpital, lubię tę klinikę, pełną wspaniałych lekarzy z sercem, ciągle rozwijających się, ciągnących do przodu, lubię część położniczą, mądre i wyrozumiałe położne... Ale tu na ginekologii chyba już zawsze będę czuć niepewność i trochę strachu, o przyszłość.
Działamy szybko, ale mój Doktor wie, że na czasie mi zależy. Lepiej teraz niż miałyby wyjść jakieś kwiatki przed transferem.
Zostałam przyjęta od razu jak przyszłam, przed 8. Po kwadransie odprowadzono mnie na oddział, wywiad, upewnienie, że nie jestem głodna. Po godzinie przyszedł do mnie młody lekarz, poinformował, że mój Dr wie, że jestem, ale właśnie operuje w trybie nagłym i muszę na niego zaczekać. Zbadał mnie w zastępstwie na fotelu, zrobił USG, zebrał podpisy i czekam teraz już tylko na zabieg.
Jestem już zaryczana... Razem ze mną przyjęli dziewczynę, poronienie 10 tc, jest z mojego rocznika, mieszkamy całkiem blisko siebie, to drugi raz, po IVF, ta sama Klinika w innym mieście, też nie ma jajowodów. Przytuliłam ją i trzymając za rękę pozwoliłam się wygadać, poczułam jej ból i tych łez nie potrafiłam już zatrzymać. Tak w niedoli odnajdują się bratnie dusze...
Przytulam Cię mocno :* to trudne emocje 😘
Dobrze że ta dziewczyna trafiła na taką dobrą duszyczkę jak Ty :*
My zakupiliśmy nocnik właśni, jesteśmy na wsi na weekend zakładamy majty treningowe i będziemy próbować haha
Bez presji na luzie
A tak serio to jak jesteśmy na zewnątrz to chciałam dać mu odpoczywać od pampersa i założyć majty. Będzie basen będzie trawa nie chce mi się go co chwilę przebierać w pampersa do wody potem zwykłego o tak w kółkoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 16:55
Angi90 lubi tę wiadomość
-
Ivanka93 wrote:Moon efekt jest powalający 😍 projektowaliscie sami czy mieliście kogoś? I skąd te płytki Zielone na pierwszym zdjęciu? Tez mi się takie marza w łazience 😊
Edit. L'Antic Colonial Rhomboid Verdigris szklana mozaika ścienna szewrony 29,8x29,8
Angi dobro wraca 🥹 Ty jestes cudowną osobą 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 18:34
Angi90 , Ivanka93 lubią tę wiadomość
-
Ojejku, zeszło ze mnie ciśnienie i zasnęłam na kanapie 😵💫
Ivanka, zgadzam się, że jak dziecko zaczyna być w jakikolwiek sposób "kontaktowe" jest dużo łatwiej je zgadywać 😅 Trzymam kciuki za konsultację Laurki w poniedziałek 🤞🏼
Nowa_Ola, jak widać na załączonym obrazku Nikusiowi nie przeszkadzała wcale ta pogoda, dziecko zadowolone! Dziś piątek, a więc spieszę życzyć Ci udanego weekendu 🥰
Migotka, za każdym razem jak widzę tego łysego to zastanawiam się czy to już?🤭 Haniulka urządza zabawę w TiKTaK 👀
Najra, tulę za Twoją historię🫂 Pamiętaj, teraz patrzymy już tylko w przód ✨ Przepraszam, nie pamiętam czy pisałaś - czy planujecie powrót po rodzeństwo?
Paprota, Heniek to idzie jak burza!🤩 Ale masz rację, jest lato, ciepło - próbujcie! No i co? Smakował mu ten chlebek?🧐 Bo jak Heniek nie da recenzji to ja nie jem 🤣🤣🤣
Dawaj, jaki wyjazd/gdzie wybraliście???
Beezi, serio Bąblowi odwiedziła się jazdą?🤔 przecież Wy tyle zjechaliście 🥺
Haha niezły śmieszek z tą 💩😂🤭
Sandra, jedna i druga wybudzana przez miesiąc. Z wcześniakiem to ja miałam wręcz NAKAZ karmić w nocy co te 3h do odwołania.
Marteczka, u Ciebie też już coraz bliżej!😍💣
Zielone.Słońce co 3 miesiące?!OMG 😕 Mam nadzieję, że mocno o Ciebie zadbali 😔 A co tam właściwie miałaś?
Lipcowa, dasz radę, jeszcze troszkę ✊🏼 Planujecie jakiś wyjazd w czasie urlopu? Lili tak szybko urosła🥹
Moonflower, ta chałupa Twoja już jest przepiękna, a jak na codzień popruszysz ją swoją miłością to będzie istny diament!💓 Zgadza się, czasami warto, na prawdę warto 🌟
Mart, tulam 🫂 Wiem, że masz emocjonalny kołowrót, ale może jednak za chwilę to minie 🥺 Chociaż sama wzruszałam się płaczu na każdym kroku 🙄
BuBu 🫂 Jesus tak mi źle z tym Twoim snem 🥺 Dla mnie samej to mega ważna jest taka regeneracja... Idzie weeknd, mam nadzieję, że mąż da Ci odbić sobie te nocki ✊🏼
Kochane moje 🥺, ja jestem przekonana, że każda z Was, gdyby spotkała obok siebie taką zgaszoną [Kasię] zapytałaby po prostu "co się stało? Jeśli nie chcesz to nie mów, jestem " 🤍Nowa_Ola, Mart768, Ivanka93 lubią tę wiadomość
-
Była dzisiaj u Nas położna środowiskowa, Marianka ładnie przybrała bo w poniedziałek było 2710g a dzisiaj 2820g 😊 Pani powiedziała, żeby aż tak się nie przejmować tym, że je bardzo w kratkę (raz zje 20 ml na porcję, raz 30 a innym 60, ale przeważnie sa to mniejsze ilości) bo na razie jest wszystkio dobrze 😊 poza tym staramy się co któreś karmienie dostawiac do piersi bo docelowo chciałybyśmy być KP a nie KPI. Położna zaproponowała, że mogę "kontrolować" ile młoda je z cyca ważąc ja przed i po karmieniu, co jej też da obraz jak się sprawy mają...
Macie jakieś rady/polecajki co do butelek i smoczkow do nich? Narazie najlepiej sprawdza Nam się Lansinoh, był najpier smoczek S, dzisiaj zmieniliśmy na XS bo mam wrażenie, że dla niej te przepływy są za duże i że szybko je co powoduje, że szybko się zniechęca, jak już skończy ssać to już koniec😅
Tak samo cały czas szukam odpowiedniej pozycji do karmienia z butelki bo mam wrażenie, że cały czas jest coś źle....
Popytałam ją też o wszystkie rzeczy jakie mnie nurtują i dużo tematów mi wyjaśniła, nawet moja mama słuchała i powiedziała że sama sie czegos nowego nauczy bo za jej czasów położna wchodziła i wychodzila 🤷♀️
Marianka też ma odpazenia przy odbycie...na razie dzisiaj mam smarować tormenrilem baby a jak do jutra nic nie pomoże to jakiś żel z apteki nam Pani przepisała do smarowania...macie jakieś rady odnośnie tego?
Byliśmy też dzisiaj na pierwszym spacerze 😊 było ciepło jak nie wiem...ale dobrze bylo wyjsc z domu...I powiem Wam, że kompletnie nie mam siły...strasznie słabo sie czuje fizycznie...
Nie chce któraś przyjechać do mnie na weekend i dać mi korepetycje? 😂😂😂Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
wizyta u M.P.2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków, świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 Prog. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍 34tc 2820g Pannicy😊34tc6d odejście wód, 35 tc Poród SN 44cm i 2600g Szczęścia ❤️
-
Sandra, my używamy od początku butelek Philips avent, tylko nie sugeruj się oznaczeniami typu 3m+ itp., zaczęliśmy oczywiście od 0, ale Niko ma 14 mcy i je nadal z 4 😁 Co do pozycji do karmienia butelką, ja nie potrafiłam karmić bez poduszki do karmienia. Ale nie tej super extra drogiej i modnej „kury”, tylko zwykłej, zwyczajnej poduchy, takiej o:
https://mojswiatdziecka.pl/pl/p/Babymam-rogal-minky-poduszka-do-karmienia-xxl/7793?gad_source=1&gad_campaignid=17419003900&gbraid=0AAAAAByyCSfjVzyeO9qH8e0z2x5NQdEUR&gclid=CjwKCAjwwNbEBhBpEiwAFYLtGOXOBiK0s_O8KC8F8dj7UwEA-_nZacRuwaQUao3s-niS2g-d9elbCBoCgcIQAvD_BwE
Po prostu bez niej nie potrafiłam dobrze złapać dziecka, żeby było wygodnie i mi, i jemu. Czasem nadal sobie nia pomagam, jeśli Niko ma ochotę w ogóle przytulić się w ten sposób jeszcze 🫢 Fajna sprawa, może warto spróbować.
Z samopoczuciem fizycznym - pamiętaj, że Twoje ciało wydało na świat dziecko, to kawał roboty, więc teraz potrzebuje odpoczynku - a jesteś na wysokich obrotach, bo maleństwo. Z tego co piszesz, masz obok siebie mamę, korzystaj ile się da z jej pomocy i postaraj się odpoczywać 🙏 Każdego dnia zrób coś dla siebie, znajdź chociaż te pół godzinki na relaks. Umowa stoi? 😎 My, mamy, często zapominamy o sobie, bo przecież dziecko jest najważniejsze. Moja położna mówiła nam w szpitalu, że to jak w samolocie - najpierw nakładamy maskę sobie, a dopiero później dziecku, bo zdrowa/szczęśliwa mama, to zdrowe i szczęśliwe dziecko. Mój mąż ciągle mi o tym przypomina. ☺️SandraH.97 lubi tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Moon, wooow bardzo ładny efekt, moje klimaty 🤩
Angi, Lipcowa cierpliwie czekam ale chciałabym już urodzić 😅 Hani się chyba nie śpieszy.
Posprzątałam mieszkanie, wyprasowałam ubrania, zrobiłam swój zestaw ćwiczeń na piłce, byłam na krótkim spacerze i nico 🙈
Tylko impreza w brzuchu trwa w najlepsze 💃
Angi, emocjonujący dzień za Tobą 🫂 nic dziwnego, że padłaś ze zmęczenia.
Sandra, o jak fajnie że udało się wyjść na pierwszy spacer 😊
Nie pomogę Ci kochana bo wiem tyle co Ty...
Mam butelkę Philips Avent bo to podobno trudna butelka, czy się sprawdzi to nie wiem.
Jesteś najlepszą mamą dla Marianki ❤️
A Twój mąż jak się odnajduje w roli taty?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 21:19
Angi90 , SandraH.97, moonflower lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
💊immunosupresja
5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
5dpt ⏸️🥹
6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205
17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
12+2 🧬 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
21+2 🧬 II prenatalne 374g Hani 🌸
30+2 🧬 III prenatalne 1442g 🐰
33+2 1900g 🐭
35+6 2508g 🦭
38+2 2880g 🐇
Zostań ze mną 🙏
-
Sandra u nas tez od poczatku był Philips Avent, zaczelismy od smoczka rozmiar 2, ale szybko przerzucilam sie na 3, bo z tego mniejszego ona strasznie dlugo piła
do tej pory uzywamy wymiennie 3 i 4. Nawet nie przyszlo mi do glowy, ze dziecko moze nie zaakceptowac butelki, takze nie mialam opcji awaryjnych.
a co do odparzeń, to ja jej smarowalam na poczatku zwyklym tormentiolem, bo nie ogarnelam, ze istnieje wersja baby… teraz uzywam go sporadycznie, jak sie faktycznie mocno odparzy i dalej robi robote, uzywam go jako najciezsze dzialo. Bo np bepanthen u nas sie nie sprawdzil wcale 🤷🏼♀️SandraH.97 lubi tę wiadomość
🙋♀️33 🙋♂️ 45
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami
25.04.25 - II
TP 30.12.25 -
Angi, mi biopsji od razu nie pobierali tylko po któreś kolposkopi. Wiem, że w kolposkopi było coś brzydkiego. Z biopsji wyszły mi bodajże kłykciny kończyste wywołane HPV.
Nie byłam niczym leczona, wszystko samo znikło i cytologia po prostu zaczeła i wychodzić dobrze ale lekarz mi upomina, że po nieprawidłowej kiedyś cytologii koniecznie cytologia co roku.Angi90 lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Endometrioza, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
-
SandraH.97 wrote:Była dzisiaj u Nas położna środowiskowa, Marianka ładnie przybrała bo w poniedziałek było 2710g a dzisiaj 2820g 😊 Pani powiedziała, żeby aż tak się nie przejmować tym, że je bardzo w kratkę (raz zje 20 ml na porcję, raz 30 a innym 60, ale przeważnie sa to mniejsze ilości) bo na razie jest wszystkio dobrze 😊 poza tym staramy się co któreś karmienie dostawiac do piersi bo docelowo chciałybyśmy być KP a nie KPI. Położna zaproponowała, że mogę "kontrolować" ile młoda je z cyca ważąc ja przed i po karmieniu, co jej też da obraz jak się sprawy mają...
Macie jakieś rady/polecajki co do butelek i smoczkow do nich? Narazie najlepiej sprawdza Nam się Lansinoh, był najpier smoczek S, dzisiaj zmieniliśmy na XS bo mam wrażenie, że dla niej te przepływy są za duże i że szybko je co powoduje, że szybko się zniechęca, jak już skończy ssać to już koniec😅
Tak samo cały czas szukam odpowiedniej pozycji do karmienia z butelki bo mam wrażenie, że cały czas jest coś źle....
Popytałam ją też o wszystkie rzeczy jakie mnie nurtują i dużo tematów mi wyjaśniła, nawet moja mama słuchała i powiedziała że sama sie czegos nowego nauczy bo za jej czasów położna wchodziła i wychodzila 🤷♀️
Marianka też ma odpazenia przy odbycie...na razie dzisiaj mam smarować tormenrilem baby a jak do jutra nic nie pomoże to jakiś żel z apteki nam Pani przepisała do smarowania...macie jakieś rady odnośnie tego?
Byliśmy też dzisiaj na pierwszym spacerze 😊 było ciepło jak nie wiem...ale dobrze bylo wyjsc z domu...I powiem Wam, że kompletnie nie mam siły...strasznie słabo sie czuje fizycznie...
Nie chce któraś przyjechać do mnie na weekend i dać mi korepetycje? 😂😂😂SandraH.97 lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
SandraH.97 wrote:Oki to będę wybudzać, tym bardziej, że po narodzinach Marianka miała problem z glukoza więc nie będę ryzykować 😊
SandraH.97 lubi tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Angi90 kciuki za pomyślne wyniki, czekamy razem z Tobą !! I dobrze, że lekarz sprawdza od razu i nie będzie gdybania i niepewności 💪💪🍀🍀
Myślę, że na twoim miejscu też bym się mocno wzruszyła i przejęła taką sytuacją, po własnych doświadczeniach człowiek jest sobie w stanie wyobrazić co można czuć po takich stratach. Dobrze, że w i w trudnej chwili dla Ciebie potrafiłaś być wsparciem dla kogoś innego ❤️🥺Angi90 lubi tę wiadomość
Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
6+1🥚4,4mm
8+4 🐥 1,87cm
12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
15+4 🐔 około 10cm
20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰
-
Sandra, mogę przyjechać, ale z nami nie odpoczniesz wcale 🤣
My mamy Lovi Mammafeel z pierwszym smoczkiem, jestem z niej zadowolona, Mała pije z niej i z cycka, na czym mi zależało. Pozycja to najważniejsze, żeby Tobie było wygodnie, przede wszystkim. Dziecko ma mieć lekko wyżej głowę od reszty ciała, by nie ulewać. Mnie się nie sprawdzają typowe poduszki do karmienia, spada mi to to, może dlatego, że jestem duża. Mam taką dłuższą poduszkę 40*60 i to jest dla mnie najlepsza podpora, czy pod cycka czy butelkę. Co do pupy - musisz próbować co się sprawdzi. Jest BEPANTHEN baby, linomag, alantan, tormentile baby, możesz spróbować - to jest totalny niestandard - Seni Care krem ochronny z argininą - my go normalnie do pupy używamy,. odparzeń zero i poślizg dla 💩🫢 A z babcinych spraw - mąka ziemniaczana - sypiesz do miseczki i masz przy przewijaku, po przebraniu obsypujesz pupcie i zakładasz pampka. Do kąpieli emolienty, krochmal (czyli znów mąka ziemniaczana) lub swoje mleko. Jak macie odparzenia to musisz się przyjrzeć
A. Pampersom jakie używasz.
B. Chusteczkom, jeśli używasz. I wietrzyć pupę, chociaż po parę minut kilka razy dziennie, najlepiej byłoby na brzuszku, ze względu na umiejscowienie.
P.S. A Sobie to Ty daj czas! Dziecko ma świat wydałaś, trochę zajmie nim dojdziesz do siebie, swojej siły fizycznej i spokoju w głowie, ale to normalne! 🫂
P.S.1 Dobranoc Państwu 🌕Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia, 23:48