🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾
-
WIADOMOŚĆ
-
SandraH.97 wrote:Ja informuje, że się zmotywowałam i od połowy soboty jesteśmy z Marianką na samej piersi 😊 młoda fajnie sobie ssie tak długo aż zaśnie i sama wypluwa 😊 siku I kupę ładnie robi😊
Była dzisiaj u Nas CDL bo napisałam i była zachwycona bo myślała, że będziemy się przestawiać z KPI na KP a tu taka niespodzianka, skończyło się na tym, że próbowałyśmy różne pozycje do karmienia. Pani powiedziała, że bardzo ładnie je bo słychać no i od piątku też przybrała co nie co także też dobrze. W razie czego jest do mojej dyspozycji gdybym czegoś potrzebowała 😊
Powiem Wam, że wygoda nieziemska jak nie muszę myć ciągle tych butelek i ich wypazac...zostaje tylko laktator bo jak czuje ze piers jest zbyt nabrzmiała to odciągam😊
Także trzymajcie kciuki, aby dalej szło nam tak fajnie ❤️🤞😍
Ale cudowne wieści! Widzisz mamuśka, jak dajesz radę ❤️ ekstra! Kciuki, żeby dalej szło bez większych problemów 🫶SandraH.97, Ivanka93 lubią tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
💔07.2025 biochem.
Przykro mi 😔🫂👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
💔07.2025 biochem.
Sandra wspaniale ze udało Wam się przejść na kp! Brawo mamo 👏👏👏 zawsze zazdrościłam mamo kp ze nie muszą ganiać z tymi butlami i ciągle siedzieć przypięte do laktatora...
Em no niestety ale często jest tam ze to my mamy musimy podpowiadać lekarzom co dolega naszym dzieciom... przykre to bo idziesz do specjalisty a wychodzisz bez konkretnej porady.
Melduję ze my po wizycie u fizjo- senso dostaliśmy zalecenia zeby zdejmować Laurce pampersa w domu i masować okolice brzuszka i pupci (bo ona potrzebuje tam ucisku to daje jej pampers a musimy go zastapic) na początku mamy zac,ac od dwóch godzin i próbować coraz dłużej mam też dostać zalecenia i notatkę z wizyty na maila przyda się bo od września będziemy mieć zajecia z integracji sensorycznej w ramach wwr
najra88, Paprota9418, SandraH.97, Angi90 , Nowa_Ola lubią tę wiadomość
-
Też mamy ten nocnik. 🙃
Paprota9418 lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Endometrioza, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
-
Dzień dobry ☀️
Migotka, nadal nic? 🫢
Ivanka, przepraszam, myślałam wczoraj, ale nie przelałam na klawiaturę 🤦🏼♀️
Piękne z Was kobiety 😍 Czyli macie próbować do skutku? Nie słyszałam o takim masażu 👀 W takim razie kciuki za powodzenie misji 🤞🏼 póki ciepło!
Tak to jedna z ciekawych miejscówek obok, nie będę walić nazwą własną, ale jak wpiszesz Świętokrzyska Ibiza to wujek G pokaże 😉
Moonflower, tulę Cię mocno 🥺🫂 Jak masz ochotę trochę z siebie ulać to zawsze jestem na priv ❤️🩹
eM🌺 własna koncepcja to już połowa sukcesu wychowania, a te wzorce to trzeba do kosza wyrzucić, oczywiście te negatywne, ja akurat innych nie mam. Wierzę, że Ci ciężko z takim młodym człowiekiem, nie raz i nie dwa 😌 Ale dorosły będzie z niego bardzo fajny! ❤️
Dobrze, że miałaś rękę na pulsie... Zupełnie nie wiem czasami po co nam lekarze, skoro same musimy drążyć i szukać przyczyn 🤷🏼♀️ Nie miej sobie nic do zarzucenia, zrobiłaś dużo więcej niż ci lekarze 🫂
Zosis, o której dziś wizyta??? Wszystkie kciuki na pokład 🤞🏼🤞🏼☀️🍀
Paprota, kocham te oczyska 😍 Super na tym tronie wygląda 🤴🏼 Podoba się latanie bez pampka? 🙃
KarolinaAnastazja, jak Wam minął wypad? Daleko się wybraliście? 😁
Trzy miesięczna dziś Luśka pozdrawia Ciotki😘 https://ibb.co/5WrwsPhP
Zdałam sobie sprawę, że kolejne 10 lat będę narzekać na uciekający czas, oł jessss 🙆🏼♀️Beezi, gattina, moonflower, Paprota9418, Lipcowa, Marti27, Nowa_Ola, Mart768, eM 🌺, Roszponka lubią tę wiadomość
-
Paprota widać że nocnik się podoba to już pol sukcesu 😉
Angi już wiem gdzie to bez patrzenia w Google ja z z Mazowieckiego więc całkiem blisko 😉 ten uciekający czas to będzie nas prześladował już zawsze kocham te bezzębne uśmiechy 😍
Ja też nigdy nie słyszałam o tego rodzaju masażu ale jeśli ma pomóc to będę probowala wszystkiego 🤷♀️Paprota9418, Angi90 lubią tę wiadomość
-
eM 🌺 wrote:Przykro mi 😔🫂
Jest ok, planujemy wakacje we wrześniu więc przynajmniej drina wypije co drugi dzień 🤯
Ogólnie dziś mnie ta @ przetyrala i zalała, trochę się przeforsowałam przy sprzątaniu chyba, bo jak wróciłam do mieszkania to prawie pawia puściłam ze zmęczenia i jeszcze po godzinie od zmiany tampona mnie dosłownie zalało. Ale mam już wszystko pięknie wysprzątane. Pierwsza tura rzeczy pojechała więc wieczorem mogę jechać sobie rozkładać wszystko w kuchni 🥰
Ale teraz musiałam włączyć Tosiowi bajkę bo muszę chwilę odpocząć bez noszenia go, bo nie wydole.
Węiec się już nigdy nie będę zarzekać że nigdy ani przez chwilę bajek do 10 roku życia 🤪😬🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 17:48
-
Przepraszam mało mnie tu, ale dopóki Franio pełzał po macie to było ok, teraz już eksploruje dom i wychodzi poza więc muszę mieć oczy wokół głowy a w związku z tym mam mało czasu żeby patrzeć w telefon 🙈34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Angi, nadal nic 😅🙈💣
Jeju już Łucja taka duża 😍 cudna jest!
Moonflower, tule za gorsze samopoczucie 🫂
Bubu, trzymaj się! 👀😅
moonflower, BuBu90, Angi90 lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 🧔♂️ 34 🐈
01.2023 starania 🍀
04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
Immunologia🚨
4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
6❄️
1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️🩹
2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️🩹
3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
💊immunosupresja
5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
5dpt ⏸️🥹
6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205
17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
12+2 🧬 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
21+2 🧬 II prenatalne 374g Hani 🌸
30+2 🧬 III prenatalne 1442g 🐰
33+2 1900g 🐭
35+6 2508g 🦭
38+2 2880g 🐇
Zostań ze mną 🙏
-
Angi90 wrote:Dzień dobry ☀️
Paprota, kocham te oczyska 😍 Super na tym tronie wygląda 🤴🏼 Podoba się latanie bez pampka? 🙃
Trzy miesięczna dziś Luśka pozdrawia Ciotki😘 https://ibb.co/5WrwsPhP
Zdałam sobie sprawę, że kolejne 10 lat będę narzekać na uciekający czas, oł jessss 🙆🏼♀️
Piękności ! A te oczyska mamusiowe totalnie 😍
Jemu to się wszytsko podoba
Matka dzis będzie pić pierwszego drinka od zajścia w ciążę haha Heniek przesypia całe noce bez cycka więc… zaraz po wieczornym karmieniu odpalamy szampana bo mamy małe powody do świętowania
BuBu90, Angi90 lubią tę wiadomość
-
Angi Łucja prześliczna 🥰😍 jak to 3miesiace? Kiedy to zleciało? 🧐
Moon współczuję, u mnie dwa pierwsze dni zawsze najgorsze 😬
Paprota świętujcie śmiało! 🤩
Zdradź sekret na noce bez cycka, bo moja w dzień o nim nie pamięta ale na noc i w nocy musi być obowiązkowo 🫠
Bubu gratulacje kolejnego etapu, będzie .. tylko gorzej 😅🤭 a tak na serio to kiedy ten czas tak mija, przecież niedawno w ciąży byłaś 🤭
Kochane dajcie jakieś sprawdzone polecajki na kolacje dla maluchów, bo moja to wybredna się robi i pomysłów już brak 😅Paprota9418, Angi90 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Paprotka, Angi, Wasze dzieciaki to małe słodziaki 😍
Ivanka, mam nadzieję, że masaż pomoże i będzie z górki!
A ja dziś byłam u mojego gina. Wszystko pięknie zagojone, mięśniaka nie ma, widocznie zmniejszył się po ciąży. Dostaliśmy 🟢 na starania, ale one muszą poczekać przynajmniej do następnych wakacji. 🙈 Niestety, muszę zrobić rezonans piersi.. 🙄 W ciąży na usg wyszło mi 9 (tak, 9) guzów, onkolog chciał robić biopsję gruboigłową w 35 tc, ale ja sobie tego nie wyobrażałam na tym etapie, więc zrobił powtórne USG i widział „tylko” 4. Dostałam oznaczenie birads4a i miałam czekać na poród. Jak wiecie, nie chciałam kp, w dużej mierze ze względu na to, że chciałam się dalej diagnozować. 4 miesiące po porodzie miałam mammografię, która jest podobno dokładniejsza niż usg przy piersiach gruczołowych i okazało się, że w sumie to nadal nic nie wiemy, bo nie da się określić co ja w tych piersiach mam. 😬 Dostałam skierowanie na rezonans piersi, które wisi mi już od pół roku, bo nie mam kiedy, naprawdę. Dziś mój doktorek trochę kopnął mnie w 🍑 i kazał niezwłocznie zapisać się na to badanie do szpitala onkologicznego. 😵💫 Wybaczcie, ulało mi się, trochę nie złapałam wspólnego języka z onkologiem, był bardzo nieprzyjemny, kiedy jeszcze byłam w ciąży, ciągle mi powtarzał, że bez biopsji gruboiglowej się nie obejdzie, że mam „się nie mazać”. Nie było to to, co chciałam usłyszeć w 35tc. Ale mój gin ma rację, muszę zbadać te piersi do końca. 🤷♀️Paprota9418, Angi90 lubią tę wiadomość
👩❤️👨🐈🐈⬛🐕
05.2023 - 💔
07.2023 - 💔
06.2024 - 🩵 -
Nowa_Ola, cudowne wieści, że mięśniak się zmniejszył i dostałaś zielone światło na starania, nawet jeśli trzeba poczekać. Ale grunt to dobre wieści ❤️ co do rezonansu, lepiej to zrobić i mieć wszystko pod kontrolą. Szkoda, że onkolog był nieprzyjemny, zwłaszcza w tak ważnym momencie. Ale niestety nie wszyscy lekarze są empatyczni.. 🙄 trzymaj się i pamiętaj, że to najlepsze co robisz, dbając o siebie 💓
Lipcowa co do kolacji, moje dzieci nie są i nie były w tym okresie wieku wybredne, więc może jest mi ciut łatwiej, ale to co u mnie się sprawdzalo przy starszym i teraz przy B też to: kasza manna, jaglana, owsianka z dodarkami, wszelkiego rodzaju placki, ostatnio gofry z owocami i śmietaną (znalazłam wege z myślą o B. Sama ubilam i wyszla super), gotowane jajo plus warzywa i chleb, zwykle kanapki z różnymi dodatkami, ja też robię i nie raz jajecznicę, bo jestem w grupie osób, które uwazaja, że wcale nie trzeba jej jeść tylko na śniadanie 🙈
Moon, no cóż, z tymi różnymi postanowieniami to życie weryfikuje 😂😂😂
Angi, cudowna Malutka 😍 trzy miesiące.... KIEDY 😱
A co do T, no to mam nadzieję, że będzie przede wszystkim dobrym człowiekiem ✊ z resztą ,jeden jak i drugi. Mam nadzieję 🙏 co do wzorców... no ja jestem DDA, więc z rodziny dysfunkcyjnej. Mama starała się jak mogła, jednak nie zrobiła najważniejszego czyli nie zakończyła wspólnego życia z człowiekiem, który to życie niszczy jej i niszczył mi i rodzeństwu. Mogę na nią liczyć zawsze. Natomiast dzieciństwa mojego nie naprawi już nic. Zaakceptowane. Tak było, minęło, dziś ja mam swoją czystą karte. Dziś ja decyduje o sobie i swoim życiu. Natomiast wychowywanie się w domu z alkoholikiem zostawia piętno na całe życie niestety.
Bubu, jak to się mówi - łatwo to już było 🤣 a tak na poważnie, mega szybko leci czas. Ja doskonale pamiętam jak T zaczynał pełzać, a co tam pełzać, ja dokładnie poród pamiętam 🤣 a tu za tydzień kończy 5 lat. Masakra... Przeraża mnie to jak ten czas leci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 22:07
Nowa_Ola, Angi90 lubią tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
💔07.2025 biochem.
Paprota w takim razie świętujcie i oby Ci fajnie w głowie zaszumiało 😍
Lipcowa ja też jestem przerażona jak szybko ten czas ucieka 🥹 mój chłopiec jest już taki duży 🥹
NowaOla dobrze, że z podwoziem wszystko w porządku ale proszę zająć się 🍒 raz raz! Zdrowie najważniejsze ♥️
Em to prawda łatwo to już było, teraz oczu muszę mieć dookoła głowy, a co to będzie jak on zacznie chodzić 😱 gdzie jest mój mały chłopiec 🥹moonflower, Nowa_Ola, Angi90 lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
-
Paprota swiętujcie na zdrowie! 🥂
Nowa_ola super ze nie ma mięśniaka, mam nadzieję że rezonans Cie uspokoi i nic się tam złego w tych piersiach nie dzieje 🤞 co do lekarza to po prostu brak słów niektórzy to nie powinni mieć styczności z innymi ludźmi...
Bubu no cóż będzie coraz weselej 🙈🙈 nowe umiejętności cieszą ale często też dodają nam roboty 😅
Co do kolacji u nas dziś byl omlet koniecznie z szyneczką oprócz tego sa tez jogurty z płatkami lub bułeczką czasem kanapki swego czasu furore robily olacuszki i nalesniki, tyle że my ogólnie rzadko jemy kolacje bo dość późno mamy obiad i wychodzi nam taka obiadokolacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 22:26
Paprota9418, Nowa_Ola lubią tę wiadomość
-
Bubu oj zaszumiało i to szybciej niż się spodziewałam a wypiłam tylko lampkę szampana
Przyzwyczaisz się, ja to mojego zostawiam w innym pomieszczeniu jak potrzebuje coś zrobić, wynieś itpjak jest długo cisza to znaczy że coś broi najczęściej razem z psem
Super że Franio robi takie postępy. Ja nie mogła doczekać się tego czasu i nie żałujęcieszę się że moje dziecko zaczyna wreszcie rozumieć co do niego mówię
Lipcowa nie wiem samo się tak zrobiło, je koło 20/20.30 wcześniej koło 19 kolacja dziś zjadł jajecznicę z 2 jajek i bułeczkę !! Mąż się śmiał że tyle samo on je na śniadanie 😱 i od jakiegoś czasu budzi się koło 5.30/6.30 i wtedy go karmię.
Jak się przebudzi w nocy to udaje się go spacyfikować smoczek szumis i chwilę trzymam mu rękę na brzuszku albo pleckach.
Nowa_Ola Dziekujemy
Z jednej strony super że macie zielone światło i mięśniak się zmniejszył a z drugiej trzymam kciuki żeby te guzy okazały się tylko niegroźnym strachem.
Henryk dziś został dosłownie na godzinkę z ciotkami ! Zrobił drame stulecia jak ogarnął że nas z mężem nie ma 🤦♀️ potem jak już wróciliśmy to ja nawet do toalety nie mogłam wyjść.
Nigdy nie było problemu, zostawał z wszystkimi jak leci 😱
Miał epizod mamozy ale to tyko na zasadzie że nikt go nie mógł inny usypiać na sen nocny. A tak to z wychodzeniem nie było problemów. W sobotę mieliśmy jechać z mężem sami zrealizować mój lot w tunelu areo jeszcze sprzed ciąży :0Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Paprota, może lęk separacyjny?
Lipcowa, Bubu, a u nas z każdym kolejnym etapem było paradoksalnie coraz łatwiej, a jak się Bąbel zaczął poruszać po domu to był pierwszy przełomowy moment, skończyły się dramy o zniknięcie na 30s, noszenie po kilka godzin dziennie i siedzenie całymi dniami na macie. Trzeba dom przystosować, to fakt, ale u nas nie było to trudne, a życie stało się zdecydowanie łatwiejsze 😉
Nowa_Ola, badaj i trzymam kciuki za wyniki ✊
Lipcowa, u nas najczęściej kanapki i warzywa/owoce, czasami nabiał - jogurt albo serek wiejski. Ale mamy ograniczone pole do popisu, bo wszelkimi kaszami Bąbel gardzi, a na jajko ma uczulenie.
Zosia? 👀
Angi, Lusinda cudo 😍🤩 No i wakajki też cudo 😍
Migotka, dzieje się coś? 🤞
BuBu90, Nowa_Ola, Angi90 lubią tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
Nadrobię później, bo mam mały Error 🫣
Zosis, namieszałam, a to dzisiaj! Kciuki 🤞🏼🤞🏼🤞🏼i czekam niecierpliwie na wieści!🍀❤️
Dzella, witajcie!🙌🏼 Pisz co u Was 😘
Jak zapisać Małą Księżniczkę?
Migotka🤞🏼🤞🏼💣