🪺Dinoprzedszkole 🦕🐾
-
WIADOMOŚĆ
-
Angi udanego weekendu, bawcie się dobrze 🍹
Tak my z Cukruś mamy transferowe bliźniaki 🥰
Ja się czuję puki co bez większych zmian, nadal mdłości mnie męczą, wczoraj był u nas upał 35 stopni i nawet jedzenie obiadu mnie wykańczało, aż pot po czole kapał, za to w nocy chyba mnie przewiało i wstałam z okropnym bólem gardła 😵💫
Pierwszy trymestr powoli zbliża się ku końcowi co mnie ogromnie cieszy, że ten najcięższy czas będę mieć już za sobą, w poniedziałek mam prenatalne, w środę oddałam krew na nipt i pierwszy raz słyszeliśmy serduszko, łezki szczęścia popłynęły 🥹 zaczyna docierać, że to się dzieje 🌈
Migotko oby plany Hani pokryły się z Twoimi, a ten weekend był najpiękniejszym dla Was 🫶🏻
Dziewczyny życzę udanego weekendu, odpoczywajcie czy co tam potrzebujecie 💕Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
-
Angi90 wrote:Dzień dobry ☀️
Sandra, KarolinaAnastazja dla mnie osobiście budzenie dziecka przez rozbieranie do rosołu, smyranie mokrymi, zimnymi chusteczkami po twarzy, szyjce czy pachwinach i nie wiem co tam jeszcze to jest istna tortura 🫠 Nie wyobrażam sobie, żeby mnie ktoś tak traktował, gdy śpię błogo w głębokim śnie pod ciepłym kocykiem, chyba bym zabiła 😒 Tylko gilgotki w gołe stópki, pod pachą i tak jakby z tyłu pod żebrami, jak nie wstaje to próba za kolejne 30 minut, poza tym można wsunąć dziecku do buzi palec i sprawdzić czy ssie, jeśli tak to jest duża szansa nakarmienia na śpiocha, wtedy może się też rozbudzić w trakcie karmienia lub po prostu spać dalej.
KarolinaAnastazja, współczuję B takie kombo dojrzewającego uzębienia, na pewno nieziemsko go to boli 😔 Mam nadzieję, że szybko się upora z tymi zębami 🫂
Marteczka, współczuję, brak siły może już coś zwiastować, to tak, żebyś odpuściła i właśnie teraz wyspała się "na zaś", zebrała siły na poród,więc korzystaj! Ja urodziłam właśnie w Twoim dzisiejszym czasie ciąży 🤭 Pij dużo wody, jeśli musisz iść to szukaj cienia, no i na pewno nie wychodziłabym sama z domu, skoro tak się czujesz. A może rodzice mogliby zabrać obiadek i przyjść do Ciebie?
Migotko, święta to super pora na urodziny!🤭 Wszyscy mają wtedy wolne i nikt nie marudzi, że nie może przyjechać na imprezkę 😂
Kochane, wyłączam się z forum na te kilka dni, więc zostawiam chorwackiego, pysznego arbuza dla naszych Dinusiów 🍉 i częstuję zimnym Karmi wszystkie Mamuśki 🧋Do poniedziałku 😘
Wiem, że to dość "brutalne" sposoby, ale to była nasza taka pierwsza sytuacja I najedliśmy sie strachu także desperacja była ogromna😅 ale na pewno zapamiętam wszystkie rady na przyszłość 😊 I ogólnie postaram się tak nie panikować, ale myślę że na pewno każdy taki pierwszy raz jest stresujący dla rodzica zwłaszcza takiego pierwszego dziecka 😅
A cycka próbowałam jej dawać też i niestety brak reakcji 🤷♀️ ale teraz już wiem, że to nie był spadek cukru tylko ekstra spanko 😊Ona👱♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
wizyta u M.P.2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków, świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 Prog. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍 34tc 2820g Pannicy😊34tc6d odejście wód, 35 tc Poród SN 44cm i 2600g Szczęścia ❤️
-